Εσωτερική ανακαλωδίωση ηχείων.Σωστό, λάθος?

Για το θεμα της διατομης νομιζω οτι αυτοσαρκαστηκα λεγοντας οτι πηγα να το παιξω εξυπνος βαζοντας αυθαιρετα πιο χοντρο καλωδιο και την πατησα,πως σου ξεφυγε αυτο;
Για το θεμα της ποιοτητας νομιζω οτι μπορω να ξεχωρισω την διαφορα της εννοιας απο την διατομη.Ειπα οτι αποφευγω οταν ανακαλωδιωνω ηχεια να αλλαζω διατομη και μεταλλο του αρχικου,και χρησιμοποιω καλωδια που κατα την αποψη μου ειναι υψηλοτερης καθαροτητας μεταλλου και με καλυτερο insulation.Kαι αυτο σου ξεφυγε;
Η αποψη του Σταυρου,σεβαστη οπως ολων.

Μέτρηση είναι και όχι άποψη.
Άλλο πράγμα η μέτρηση και άλλο η άποψη.

Re: Απάντηση: Re: Εσωτερική ανακαλωδίωση ηχείων.Σωστό, λάθος?

Δύσκολο πράγμα να σε παρακολουθήσει κανείς, γιατί έχεις την ταχύτητα του ribbon που όμως δεν δένει με τη μεσαία και το χαμηλό :a0210:

Δεν πρεπει παντα ολα να γινονται "by the book" οσον αφορα τα καλωδια και βεβαια κ α τ α τ η ν γ ν ω μ η μ ο υ :turtle:

Απάντηση: Re: Εσωτερική ανακαλωδίωση ηχείων.Σωστό, λάθος?

...
Δεν υπολογίζω τα καλώδια στο cross. Και θεωρώ εκ του πονηρού οποιονδήποτε ισχυρίζεται το αντίθετο, ειδικά χωρίς αποδείξεις.

Επαναλαμβάνω, υπολογισμός. Για τον "ήχο" των καλωδίων και αν αυτός "υποχρεώνει" σε αλλαγές στο cross είναι μια άλλη κουβέντα.

Αν δεχτούμε ότι ο ήχος των καλωδιων για εσωτερική καλωδίωση -μικρού πάντα μήκους- είναι διαφορετικός από δείγμα σε δείγμα, τότε κάποιος "πονηρός" μπορεί να ισχυριστεί ότι αυτή η διαφορά είναι μετρήσιμη άρα και υπολογίσιμη (με τη στενή έννοια, του "calculate").

Καλή επιτυχία σας εύχομαι στο Μόναχο. :fahne90:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εσωτερική ανακαλωδίωση ηχείων.Σωστό, λάθος?

Έλα ντε. Μη μας πιάσει κι εδώ η καλωδιονόσος. Αφού τεχνικά συμφωνούμε άπαντες ότι οι διαφορές είναι αμελητέες!

Μένει το voicing, όπως γράφτηκε και σε προηγούμενες σελίδες. Στη diy είμαστε, ένα κολλητήρι ξέρουμε όλοι να χρησιμοποιούμε, είναι σχετικά απλό να γίνει αλλαγή.

Αν το αποτέλεσμα δεν αρέσει, εύκολα ξανατοποθετούνται τα παλιά.

Μανώλη, Σταύρο, κάθε επιτυχία στο Μόναχο. Αν πηγαίνει και κανείς άλλος και δεν το γνωρίζουμε, παρομοίως.

Από τη μία λέμε ότι οι διαφορές είναι αμελητέες και από την άλλη λέμε ότι μια αλλαγή καλωδίων μπορεί να αλλάξει το "voicing" ενός ηχείου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εσωτερική ανακαλωδίωση ηχείων.Σωστό, λάθος?

Από τη μία λέμε ότι οι διαφορές είναι αμελητέες και από την άλλη λέμε ότι μια αλλαγή καλωδίων μπορεί να αλλάξει το "voicing" ενός ηχείου.

Μηπως δεν τολμαμε να πουμε οτι υπαρχουν τελικα μη μετρησιμες ακουστες διαφορες μεταξυ καλωδιων;;;;;;;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εσωτερική ανακαλωδίωση ηχείων.Σωστό, λάθος?

Μηπως δεν τολμαμε να πουμε οτι υπαρχουν τελικα μη μετρησιμες ακουστες διαφορες μεταξυ καλωδιων;;;;;;;

Εσύ, αν θέλεις να συνεχίσεις να έχεις καλοπληρωμένες δουλειές, με τις μετατροπές που αναλαμβάνεις, να λες στους πελάτες σου αυτό που θέλουν να ακούσουν για να το πληρώσουν πιο ακριβά.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εσωτερική ανακαλωδίωση ηχείων.Σωστό, λάθος?

Εσύ, αν θέλεις να συνεχίσεις να έχεις καλοπληρωμένες δουλειές, με τις μετατροπές που αναλαμβάνεις, να λες στους πελάτες σου αυτό που θέλουν να ακούσουν για να το πληρώσουν πιο ακριβά.

Εχω "καλοπληρωμενες δουλειες" απο το 83 ακριβως διοτι ειμαι ειλικρινης με τους πελατες μου τοσον εδω οσο και εκτος.Αν εκανα αυτο που λες ισως να ειχα και περισσοτερες.Αυτη η αδικαιολογητη εμπαθεια και συμπεριφορα του "mr.know everything" δεν σε τιμα καθολου,ιδιαιτερα οταν δεν με γνωριζεις(αφου αναφερεσαι σε μενα).

Τελικά ο μη εφησυχασμένος ακροατής να τα αλλάξει τα καλώδια ή να κάτσει στα αυγά του?????

10 μασούρια κόλληση εχω χαλάσει!!!!!!:flipout::flipout:

Και το κολλητήρι είναι σε τάξη Α.

Σαν τον κεντέρη πάει το ρολόι.:flipout:

Re: Απάντηση: Εσωτερική ανακαλωδίωση ηχείων.Σωστό, λάθος?

Τελικά ο μη εφησυχασμένος ακροατής να τα αλλάξει τα καλώδια ή να κάτσει στα αυγά του?????

10 μασούρια κόλληση εχω χαλάσει!!!!!!:flipout::flipout:

Και το κολλητήρι είναι σε τάξη Α.

Σαν τον κεντέρη πάει το ρολόι.:flipout:

Βεβαιως να τα αλλαξεις.Δεν εχεις να χασεις τιποτα.Και τις κινδυνολογιες περι ακριβων η φτηνων ηχειων ξεχασε τες,καλωδια και τα μεν καλωδια και τα δε.Δεν σ'αρεσει; βαλε τα παλια καλωδια πισω.Αν μη τι αλλον θα προσθεσεις ακομη μια εμπειρια στο χομπυ σου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εσωτερική ανακαλωδίωση ηχείων.Σωσ

Εχω "καλοπληρωμενες δουλειες" απο το 83 ακριβως διοτι ειμαι ειλικρινης με τους πελατες μου τοσον εδω οσο και εκτος.Αν εκανα αυτο που λες ισως να ειχα και περισσοτερες.Αυτη η αδικαιολογητη εμπαθεια και συμπεριφορα του "mr.know everything" δεν σε τιμα καθολου,ιδιαιτερα οταν δεν με γνωριζεις(αφου αναφερεσαι σε μενα).

Δεν σου το είπα κατ´αρχάς για κακό. Με πιο απλά λόγια, κάποιοι "χομπίστες" λατρεύουν το παραμύθι και φτάνουν στο σημείο να τους αρέσει περισσότερο από την αλήθεια.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εσωτερική ανακαλωδίωση ηχείων.Σωστό, λάθος?

Εχεις κάτι να προσθέσεις επί του θέματος ΙΚ εκτός από εμπάθεια προς τους εμπόρους, κατασκευαστές και μέλη του φόρουμ?

Re: Απάντηση: Εσωτερική ανακαλωδίωση ηχείων.Σωστό, λάθος?

Η διατομή παίζει ρόλο τελικά ή το μήκος ;
...
γιατί εγώ νομίζω ότι εξαρτάται από το πόσο δραστήριος είναι ο παρτενέρ !

Υπάρχουν αρκετοί !
Είναι αυτοί που πάνε τραγουδώντας ή κάνουν τούμπες στο δρόμο για την Τράπεζα, κάθε φορά που πουλάνε ένα ζεύγος ηχείων.

O κατασκευαστής αυτό που αναφέρεις το ισχυρίζεται για τον προφανή λόγο ότι θέλει να πουλήσει το ηχείο στη μέγιστη δυνατή τιμή.
Ο "πονηρός" για μένα είναι ο "τοπικός παπαγάλος" και δεν είναι δύσκολο πλέον να τον εντοπίσεις.

Δύσκολο πράγμα να σε παρακολουθήσει κανείς, γιατί έχεις την ταχύτητα του ribbon που όμως δεν δένει με τη μεσαία και το χαμηλό :a0210:

Να σου υπενθυμίσω τι έχεις γράψει σχετικά στο παρόν νήμα...

Οι συγκεκριμένες απαντήσειις που εμφανίζονται ως αποσπάσματα λένε εν μέρει την αλήθεια. Ο μύθος γύρω από τα εξωτικά καλώδια ηχείων μπορεί να βολεύει ορισμένους, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Στο παρόν νήμα αποκαλύπτεται πόσο μελετημένες εμπορικά είναι οι απαντήσεις κατασκευστών, που ισχυρίζονται ότι συμπεριλαμβάνουν στις μετρήσεις των ηχείων τους και την εσωτερική καλωδίωση ως μέρος της σχεδίασης του crossover.