Εσωτερικός δίσκος στον Kathrein;

Μπορώ να τα δώ απο το δέκτη κανονικότατα. Απλά έλεγα μήπως έκαιγα τίποτα σε κανα DVD δισκάκι... Ξέρει κανείς λοιπόν πως τα μετατρέπω?

Μόλις μου ήρθαν τα παρακάτω. Πάω και για έναν 250άρη 2.5" και το Σ/Κ θα γίνει η μόντα! Θα φωτογραφίσω και θα ενημερώσω.

423d_1.JPG

Γιώργο, επειδή έτυχε να δοκιμάσω εχθές εναν WD myBook 250GB, με "μόλις" 15 GB ελέυθερα, δούλεψε κανονικότατα! Έκανε εγγραφή, δημιουργώντας μέσα στο δίσκο ενα folder "kathrein" και εκει μέσα έγραψε το video.

Αυτό που ήθελα να ρωτήσω, είναι πως μπορώ αυτό το αρχείο να το μετατρέψω σε mpeg (είτε mpeg2 είτε mpeg4). Γιατί απ'ότι είδα το extension του αρχείου ήταν κάποιο άσχετο...

Τι extension είχε; Μήπως .ts ;

Re: Απάντηση: Re: Εσωτερικός δίσκος στον Kathrein;

Το extension είναι .trp, και το file splitting γίνεται ανά 2 GB.

Τα .trp είναι transport stream αρχεία. Τα μετονομάζουμε σε .ts και μετά επεξεργασία demux (εγώ προτιμώ το project X) κ.λ.π.

Η εγκατάσταση έγινε, αλλά δεν τον βρίσκω πουθενά. Ίσως να μην έχω κολλήσει κάτι καλά, ίσως να χρειάζεται κάποια ρύθμιση. Υποτίθεται πάντως ότι τον αναγνωρίζει αυτόματα, αλλά δεν...

Το παλεύω και θα σας πω.

(Τουλάχιστον δεν έχω κάψει τίποτα - ακόμα)

μια απορια..το fat32 δεν επιτρεπει αρχεια πανω απο 4gb..γιατι το προτιμουν απο ntfs?και κανουν split τα αρχεια?

Είναι καινούργιος, αχρησιμοποίητος. Αύριο, λοιπόν το φορμάτ και τα σπουδαία.
(Αν και φαντάστηκα ότι θα μου έδινε τη δυνατότητα να τον φορμάρω από το δέκτη - ή από telnet).

Απάντηση: Re: Εσωτερικός δίσκος στον Kathrein;

μια απορια..το fat32 δεν επιτρεπει αρχεια πανω απο 4gb..γιατι το προτιμουν απο ntfs?και κανουν split τα αρχεια?

Νομιζω οτι ειναι θεμα linux. Δεν ξερω αν μπορει να δει ntfs.

@petesoulis
Συνιστάται να γίνει φορματ ο δίσκος σε filesystem FAT32 πριν την τοποθέτηση στον kathrein.
Επίσης πρέπει υποχρεωτικά να χρησιμοποιείς στο πίσω πάνελ και ένα usb stick για να αναγνωριστεί ο sata δίσκος.

Χρησιμοποίησε ένα συμβατό στικάκι πριν βγάλεις τον δίσκο και δοκίμασε να κάνεις φορματ μέσα απο τον δέκτη. Μια επανεκκίνηση πάντα βοηθάει.

Στο τέλος ο δίσκος θα αναγνωριστεί ως USB απο τον δέκτη και θα τον βρεις στον φάκελο tmp μέσω ftp και κανονικά στις εγγραφές απο το μενού στον Kathrein.

(Δεν έχω πειραματιστεί με τη λύση sata. Μεταφέρω ότι διαβάζω)