Εχοντας ηδη απο τη Δευτερα το μεσημερι (5ημερη , οχι εκδρομη , αποστολη αν και ηταν στο Αθενς απο σαβατο πρωι) ηρθε στο σπιτι μου η περιβοητη στους εσπρεσσομανιακ ανα τον κοσμο mis Silvia .
Απο μουρη, κατασκευη κ.λ.π. ειναι κατι αναλογο με το ..... πως να βαλετε ενα Τανκ στην κουζινα σας

Η μηχανη ξεφευγει πολυ απο τα μεχρι τωρα στανταρτ τυπου Κρουπς, ντελονκι και τις low end gaggia και σε παραπεμπει σε αυτο που θα ελεγε κανεις
" επαγγελματικο εργαλειο " και η αληθεια ειναι πως ειναι .
Χωρις να εχω το μυλο στο σπιτι και με εναν Ιlly κομενο για την Κρουπς προσπαθησα να κανω την πρωτη μου αποπειρα και η καταληξη ηταν δραματικη αποτυχια (ψιλοαναμενομενο).
Next day κλεβοντας λιγο χρονο απο το αρμπαιτ σκαω στο καφεκοπτειο και τσακωνω εναν Illy κομενο στο 2 και 3 μισο μισο για τα τεστ (πρεπει να παρω μυλο ρε ΓΜΤ )
Λιγο απο δω λιγο απο κει , μια ετσι μια αλλοιως ειναι ζητημα αν καταφερα να φτιαξω 2 απο τους δεκαπεντε καφεδες εως τωρα που να ειναι καπως απροπριετ για εσπρεσσο. (πρεπει να παρω μυλο ρε ΓΜΤ )
Σαν χεβυ μεταλ εργαλειο θελει το χρονο του να ζεσταθει και για τους ποιο χαρυ απ υπαρχει μια διαδικασια η οποια περιγραφετε εδω
http://www.coffeekid.com/archived/rancilio/cheatsilvia
πολυ αναλυτικα .
Enyway με τουτα και μ εκεινα μολις σημερα καταφερα να ευχαριστηθω μια καλη κουπα καφε ( τη δευτερη στη σειρα γιατι την πρωτη την εσπρωξα στη Βασω

) αλαζοντας την δυναμη που πατουσα τον καφε ο οποιος δεν ειναι κομενος στα μετρα της οπως και να χει ......(πρεπει να παρω μυλο ρε ΓΜΤ )
Στην ιντερνογραφια που εμπεδωσα " καταλαβα " γιατι οι φθηνες μηχανες ειναι τιγκα στην κρεμα που διαρκει ωρες .
Χρησιμοποιουν ειδικο καλαθι για τον καφε με πολυ μικρες τρυπες και ΔΕΝ θελει καθολου πατημα ο καφες , σχεδον ενα απλο στρωσιμο αρκει οπως εκανα οντως -γιατι αλλοιως δεν δουλευε -στην μικρη πλην τιμια κρουπς που τωρα της εστειλα μεταθεση για το μαγαζι .
Ειναι μια σιγουρη μεθοδος η οποια αρεσει στο ματι τουλαχιστον αλλα σε αντιπαραβολη της μιας γευσης με την αλλη ( το χω διπορτο τωρα) .......................καμμια σχεση .
Θα επανελθω ποιο πληρης και ελπιζω ποιο happy μετα την αγορα μυλου και δοκιμαζοντας και τον νεο μου καφε .
Σε γενικες γραμμες αν Δεν ειστε κ@βλωμενοι για ενα κουαλιτι εσπρεσσο Home made ,αν Δεν γουσταρετε την διαδικασια που απαιτειτε για ενα " καλο φλυτζανι καφε" και γενικα αν ειστε τυπος που Δεν γουσταρετε το "ταξιδι" , τοτε ΜΗΝ την αγορασετε .
Αφενος κανει ακριβα και αφετερου χρειαζετε και συνοδο εναν καλο μυλο μιας και ΔΕΝ νοηειτε οτι εχετε τετοια μηχανη και αγοραζετε προκομενο καφε απο το σουπερ μαρκετ η οτι θα σας τον κοβει καποιο " τυχαιο " καφεκοπτειο και αλλα που δεν ειναι επι της παρουσης .
Υπαρχουν καλυτερες λυσεις ποιο ανεξοδες και το κυριωτερο ποιο ευκολες σχεδον in every step , But............
Γιαυτο το "αλλά " αξιζει η ολη ιστορια η οποια τουλαχιστον στην αρχη εχει φιδια , δρακους ,bugs και γενικα καμμια σχεση με το toy story .
Πρεπει ομως να γουσταρεις το "ταξιδι " και αυτη ειναι μια μηχανη που μπορεις να ταξιδεψεις , σε αντιθεση με αλλες που ειναι κατι σαν το μετρο , απλα δεν μπορεις να πας παραπερα οσο και να θες .
Το be continiue
ΥΣ
Πολλοι θα πουν : καλα αμα ειναι γ@μηθουμε για να φτιαξουμε ενα κωλοκαφε ......αστο καλυτερα και θα χουν απολυτο δικιο για τον εαυτο τους .
Ποτε ομως μια ferrari δεν ηταν το ποιο ενδεδειγμενο μεσο για να πας το πρωι στη δουλεια σου .
Καποιους δεν τους απασχολει καν η υπαρξη της και στη τυχον θεα της μπορει να πουν Ωρε την τουτο ια ?
Καποιοι ακομα θα γινονταν πολυ δυστηχισμενοι αν ειχαν μια στην κατοχη τους ( χαρισμα ρε παιδι μου ) μιας και δεν θα μπορουσαν να την συντηρησουν και ακομα χειροτερο να την οδηγησουν καν .
Μπατ δατς φακεν λαιφ ............ ε μπιτς