espresso ...not easy as it sound.

Συγγνώμη, βρε παιδιά, που ρωτάω, αλλά αυτή (βλ. φωτο) την έχετε δοκιμάσει???? Τόσα χρόνια παρέα της μπορώ να διαβεβαιώσω ότι έφτιαχνε αξιοπρεπέστερο espresso από όσες οικιακές μηχανές δοκίμασα......

:antlers: Αυτή είναι το Blue Sky των εσπρεσιέρων... -bye-

Βεβαίως και έχουμε δοκιμάσει και καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως μάλλον δεν δοκίμασες και καμιά μηχανή της προκοπής!

Συγγνώμη, βρε παιδιά, που ρωτάω, αλλά αυτή (βλ. φωτο) την έχετε δοκιμάσει???? Τόσα χρόνια παρέα της μπορώ να διαβεβαιώσω ότι έφτιαχνε αξιοπρεπέστερο espresso από όσες οικιακές μηχανές δοκίμασα......

Μια χαρα ειναι , μεχρι να δεις τι μπορει να σου προσφερει μια νορμαλ μηχανη.

Το κακο τους ειναι οτι ανεβαινει πααααρα πολυ ψηλα η θερμοκρασια και ο καφες αποκτα η χανει στοιχεια που δεν θα επρεπε.
Παντως και στις μακινετες υπαρχει ο "μαστορας" και λεγετε bialetti.
Αξιζουν ιδιαιτερως αυτες με τις βαλβιδες στο επανω μερος που βγαινει ο καφες. Εχουν συγκεκριμενο τροπο που κανουν ΚΑΙ καιμακι, πραγμα πολυ δυσκολο για μακινετα.....(δειτε φωτο)

d70ba95574fc03f00d12a876d14dd462.jpg

Η παραπανω με συντροφευε παντα στα ελευθερα καμπινγκ.
Ειδικα οταν υπηρχε και καμμια αλλη παρεα τριγυρω, ηταν απολαυση να με βριζουν μυριζοντας το αρωμα του καφε το πρωι με τη δροσουλα.....:grandpa:.
Εννοειται οτι εφτιαχνε καφεδες ολη μερα για ολους :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: espresso ...not easy as it sound.

Φονέας γιγάντων!

Send, μήπως δεν έβαλες σωστά τη φάση;

μπορεί, δεν ξέρω. Δεν το έχω ψάξει ακόμη, θα το δω όταν της πάρω έναν απομονωτή και ένα σωστό καλώδιο ρεύματος :Banane0:
Να προσθέσω ότι η μονάδα εκχυλίσεως (? - brewing unit αγγλιστί) δεν έχει αντικραδασμικά με αποτέλεσμα να τρέμει όλη η καφετιέρα! Αυτό πού το πας?

Re: Απάντηση: espresso ...not easy as it sound.

Γιάννη, είναι καταπληκτικές αλλά θέλουν πολλή μεγάλη προσοχή για να δουλεύουν σωστά… γκαζάκι η ηλεκτρικό μάτι θα έλεγα στα περισσότερα σπίτια πλέον με τις σύγχρονες εστίες έχουμε θέμα όπως είπε και ο Χρήστος ανεβάζουν υψηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα να χάνεται το άρωμα…για μερακλήδες είναι must αλλά όταν σηκώνεσαι το πρωί και θέλεις σε δέκα λεπτά να φύγεις η μηχανή κάνει θαύματα…

n050.gif
Αυτο το πραγμα το μονο καφε που μπορει να φτιαξη ειναι βαση για Fredo που δεν καταλαβαινεις και πολλα.
Επι της ευκαιριας εκοψα τον καινουργιο καφε ,La Brasiliana Marfisa λεγετε και ειναι ο ποιο γλυκοπιοτος εσπρεσσο που ηπια Ever .
Απαιχτος και σε κατηγορια τσαμπιονς ληγκ .

Απάντηση: Re: espresso ...not easy as it sound.

Βεβαίως και έχουμε δοκιμάσει και καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως μάλλον δεν δοκίμασες και καμιά μηχανή της προκοπής!

Και τη φάση δεν έχεις αλλάξει και δεν έχεις πάρει καλώδιο της προκοπής και μου τη λες από πάνω........

Ε ρε εξώδικο που σου χρειάζεται........:flipout::flipout::flipout:

Καλά βρε, μην βαρούτε όλοι μαζί, δεν την είπα και Hi End.........-bye--bye-

Αυτη την στιγμη σας γραφω απο το κρεβατι του πονου .
Τι το θελα το ξεκωλο ?
Για να βαλω τα πραγματα στη θεση τους ας το παρω απο την αρχη .
Μιας και αργιες τωρα πριν τα χριστουγεννα και μιας και δεν εχω παιδια να τα " κανονισω " like the davil says εκανα την μακακια και παραγγειλα απο την Αμερικη το γυμνο η αλλοιως ξεκωλο portafilter για την καφετιερα μου .
Επιχειρησα απο αγγλια αλλα δεν στελνανε εδω χαμονε .
24 του μηνου κλικαρω και παραγγελνω και ριχνω μεσα και 2 φλαντζες για να χω καλου κακου.
118 ευρα ολ τουγκεδερ με περιπου 40 και τα μεταφορικα μεσα .
σημερα με ειδοποιησε μια καποια μαρια καπως απο το τελωνειο οτι πρεπει να πληρωσω 140 ευρω !!!!!!!!! για να το παρω .
Με εσωσε οτι βρισκομουν διπλα στον καναπε και οτι ειχαμε προχειρο φαρμακειο με ενεση ατροπινης για το σκυλο μου .
Απο τα 140 τα 52 ειναι του εκτελωνιστη bandit και τα υπολοιπα νταβαντζιλικια .
Ενημερωθηκα βεβαια οτι μπορει να γλυτωσω αυτα τα 52 και να κανω τη δουλεια μονος μου , αλλα αυτο φανταζομε ειναι εφικτο οσο και το να βγω ραντεβου με την Eva mendez σημερα το βραδυ ...........
Σε ερωτηση αν τοσα θα πληρωνα και για ενα αδειο κουτι η απαντηση ηταν ναι :flipout:- τα 26 που ειχα σαν φορο.
Ετσι λοιπον τωρα ειμαι ανασκελα και βαζω αλοιφη στα χερια και στην τσεπη για το εγκαυμα που επαθα .
Ολοκληρο φορουμ και δεν ρωταγα ο μακακας τι παιζει ?:grandpa:
Πληρωσε τωρα για να μαθεις .
Κατω η πετρα του σκανδαλου και πως λειτουργει στη θεωρια.
Για αυτοτιμωρια κερναω καφε για ολο τον επομενο χρονο οποιον βρεθει απο το φορουμ στα μερη μου και θελει.
Βασωωωωω βαλε μου λιγο κρεμα ακομα :flipout: