ESS9018K2M

Ευχαριστώ Σωκράτη!

Στο λίνκ που έδωσες λέει επίσης:

[QUOTE ] 7) PCB uses external*3.3V(>150mA)*regulated power supply, it is usually connected to the same 3.3v digital power DAC is using(warning: over-voltage*or reverse-voltage can damage the xmos chip immediately, double check before power on)[/QUOTE ]

Εδώ λέει μεν για εξωτερική, αλλά λέει ότι είναι η ίδια με του DAC, οπότε δεν είναι ξεκάθαρο .

Αν δε βγάλω άκρη με αυτό το XMOS, θα πάω για κάποια άλλη πιο δοκιμασμένη λύση.

Απάντηση: Re: ESS9018K2M

Ευχαριστώ Σωκράτη!

Στο λίνκ που έδωσες λέει επίσης:

[QUOTE ] 7) PCB uses external*3.3V(>150mA)*regulated power supply, it is usually connected to the same 3.3v digital power DAC is using(warning: over-voltage*or reverse-voltage can damage the xmos chip immediately, double check before power on)[/QUOTE ]

Εδώ λέει μεν για εξωτερική, αλλά λέει ότι είναι η ίδια με του DAC, οπότε δεν είναι ξεκάθαρο .

Από τον υπολογιστή να μην είναι και να είναι καθαρή μας ενδιαφέρει.
Αν δεις την πλακέτα,η γραμμή των 3.3 πάει κατευθείαν στο usb interface.
Κι εφ' όσον το τροφοδοτικό είναι προκοπής (δεν το ξέρω,καλό φαίνεται) όλα μια χαρά!

Ο diyhnik, όντως έχει προσεγμένες κατασκευές αλλά δεν δίνει καμία ουσιαστική τεκμηρίωση για τις κατασκευές του.
Ότι βλέπεις στον ιστότοπό του, ότι γράφει και ότι θα δεις πάνω στις πλακέτες.

Δεν τον ενδιαφέρει ο ντιουίσας που ξεκινά, παρά μόνο ο προχωρημένος.
Δεν αρέσκεται να χάνει χρόνο για εξηγήσεις. Λέει ξέρεις προχώρα, διαφορετικά δεν με ενδιαφέρεις...

Μην περιμένεις βοήθεια από δαύτον, ακόμη και να σου απαντήσει, οι απαντήσεις του είναι σύνηθες του τύπου "ξέρεις είναι καθαρά για diy λύση, υπάρχουν ενδείξεις πάνω στις πλακέτες, με αυτά ως οδηγούς προχωράς".

Από ότι είδα είναι λίγο μπερδεμένα τα πράγματα με την spdif, αλλά είπες νομίζω ότι δεν σε ενδιαφέρει...

Οι τάσεις που ζητά, είναι όντως τρεις όπως γράφει, δύο των 3.3V με διαφορετικές απαιτήσεις ρεύματος, μία συμμετρική ±12V για την τροφοδοσία του τελεστικού.
Δεν είναι τυχαίο ότι για αυτά που κατασκευάζει πάντα έχει και στην άκρη και τα αντίστοιχα τροφοδοτικά, όπως αυτά που έβαλες που θα σε καλύψουν πλήρως.
Εάν τώρα η μία των 3.3V τροφοδοτεί και το XMOS, μακάρι και ίσως αρκετά πιθανό εξαιτίας της >300mA που απαιτεί. Έχουμε δει ως τώρα ότι πλακέτες πάνω στο XMOS είναι ενεργοβόρες.

Απλά εάν κολλήσεις κάπου και δεν βρεις νήμα που να σχετίζεται με αυτό για να σε διαφωτίσει...απλά τέλος, βοήθεια όπως είπα από αυτόν δεν θα πάρεις!

Σ ευχαριστώ lemon!

Ξαναβλέπω την πλακέτα του DAC τώρα:

Και απ όσο καταλαβαίνω βλέπω διαδρομή από το τροφοδοτικό των 3.3 αριστερά προς δύο Pins τα οποία καταλήγουν στο xmos οπότε μάλλον ισχύει αυτό που έκανα quote πριν.

Και τα δύο βύσματα για τα χωριστά +3.3V στο 9018 καταλήγουν.
Είναι για την τροφοδοσία των AVCC_L & AVCC_R.
Επίσης όπως γράφεις, στην αριστερή πλευρά που είναι το μεγάλο βύσμα, αναφέρει DSD/i2s Input, αλλά έχει και σύνδεση δύο πιν με το + του ενός 3.3V
Μάλλον μεταφέρει τροφοδοσία 3.3V προς την κάρτα XMOS.

Εάν φυσικά κοιτάξεις στις περιγραφές της XMOS όπως πωλείται χωριστά, θα δεις ότι αναφέρει ότι η απομονωμένη πλευρά (isolator) χρησιμοποιεί 3.3V τα οποία μπορούν να έρθουν από τα 3.3V του dac.

Τέλος, για δύο 3.3V και ένα συμμετρικό ±12V, θα χρειαστείς ένα M/T με δύο δευτερεύοντα κατάλληλα για να οδηγήσουν τα δύο ρεγκ των 3.3V, όπως επίσης και έναν M/T με δύο δευτερεύοντα 15Vac ή 18Vac, για το ±12V τροφοδοτικό.

Να σαι καλά lemon!

Για τα +-12 πάμε για 2χ15 η 2χ18 Vac, για τα 3.3 πόσο? Διάβασα κάπου για 2χ9. Είναι σωστό;

Συγνώμη για τις απανωτες ερωτήσεις, αλλά δεν καταλαβαίνω πως προκύπτει ο ζητούμενος μτσ.

Απάντηση: Re: ESS9018K2M

Συγνώμη για τις απανωτες ερωτήσεις, αλλά δεν καταλαβαίνω πως προκύπτει ο ζητούμενος μτσ.

Μιχάλη,επειδή σε βλέπω διστακτικό στο να ρωτάς και ξέρω και το ήθος και την γραφή σου,θα σου πω ένα απλό πράγμα.
Με αυτά που ξέρεις εσύ,είναι σίγουρο πως κάποια στιγμή θα ανταποδώσεις την βοήθεια που θα πάρεις στο πολλαπλάσιο.
Οπότε μην νιώθεις άσχημα να ρωτάς,δανεικά είναι.

Προσωπικά θα ήθελα να ξέρω πιο πολλά ώστε να σε βοηθήσω όσο γίνεται.
Ευτυχώς όμως υπάρχουν φίλοι που ξέρουν και θα βοηθήσουν πιστεύω.

Ευχαριστώ Σωκράτη! Απλά φαντάζομαι ότι ρωτάω Α-Β και γι αυτό νιώθω λίγο άσχημα.

Επί του θέματος τώρα και αναφορικά με το xmos που δίνει ο κινεζος στο κιτ του, μίλησα λίγο με τον hifiduino στο diyaudio και μου πε ότι όποιος θέλει έλεγχο Volume με arduino θα πρέπει να αποφύγει αυτή την έκδοση γιατί χρησιμοποιεί ήδη την I2C. Το xmos που πουλάει χωριστά είναι διαφορετικό και συνεργάζεται κανονικά με arduino.

Εμένα με ενδιαφέρει η πιο απλή κατασκευή οπότε θα πάω για το κιτ. Θέλω μια στοιχειώδη ένδειξη sample rate για να βλέπω ότι κλειδώνει σωστά και αυτο κυρίως για τις δοκιμές, κάτι που μπορώ να κάνω και με το έξτρα πακετάκι του κιτ.

Ρώτα κανένα πρόβλημα και όποιος έχει το χρόνο θα σε βοηθά, έτσι μάθαμε όλοι μας και έτσι συνεχίζουμε να μαθαίνουμε...

Για τους Μ/Τ, όσο αφορά τα ±12 είτε 15άρης είτε 18άρης θα λειτουργήσει σωστά, για δε τα 3.3 και στα 9 θα λειτουργήσει σωστά και στα 6.
Στην προκειμένη περίπτωση τα τροφοδοτικά αυτά είναι χτισμένα γύρω από το TPS7A4700 regulator (Texas) και αυτό δίνει έξοδο από 1.4-34V αρκεί να δεχθεί μια Vin τουλάχιστον ένα 1V παραπάνω από την τάση εξόδου (εύρος 3-36V).

Παρότι πέρασα από 40 κύματα και αναστολές, πρήζοντας με pm και τηλέφωνα αρκετό κόσμο από εδώ μέσα, αποφάσισα τελικά να το φτιάξω.

Ο κύριος λόγος των αναστολών μου είναι ότι μου αρέσει πάρα πολύ το κινεζο-ak4399 μου και θα ήθελα πολύ ένα ak based σοβαρό dac, κάτι που δεν ήταν εφικτό λόγω ελλειπούς documentation (ο diyinhk έχει πλακέτα που έχουν φτιάξει ελάχιστοι). Βέβαια το 4399 μου θα παραμείνει εδώ και δε θα διστάσω να πω στον εαυτό μου ότι το προτιμώ από το 9018k2m αν όντως συμβεί κάτι τέτοιο.

Η παραγγελία μπήκε. Υπάρχουν κάποια σκοτεινά σημεία γύρω από το xmos board που δίνει στο kit, γι αυτό οι ενδιαφερόμενοι να προσέξετε. Έχει αλλαγμένο firmware (για bit perfect volume control από pc υποτίθεται) και διαφέρει από το xmos των 99usd που δίνει σκέτο. Το xmos του kit χρησιμοποιεί την i2c και όποιος θέλει arduino λογικά το ξεχνάει. Εμένα στη φάση αυτή το volume control δε με ενδιαφέρει καθόλου (ελέγχω αποκλειστικά volume από τον ενισχυτή). Καλου κακού έβαλα στην παραγγελία και ένα free amanero isolator pcb να υπάρχει (με τρώει ο κώλος μου με λίγα λόγια :D ), αν πάει κάτι στραβά με το συγκεκριμένο board.

Επικοινώνησα και με τον Γιατρά για μετασχηματιστές και ενημερώθηκα ότι ο minimum πυρήνας είναι 50VA και επίσης με ρώτησε ο άνθρωπος πως θέλω να "βγάλει τα ρεύματα" στα δευτερεύοντα. Κοιτώντας τα τροφοδοτικά που πήρα:

http://www.diyinhk.com/shop/audio-k...oise-dac-power-supply-regulator-1215v-1a.html
http://www.diyinhk.com/shop/audio-k...e-dac-power-supply-regulator-33v55v-1ax4.html

γίνεται αναφορά στο 1Α. Παρόλα αυτά οι καταναλώσεις μου είναι 3.3V (>300mA), 3.3V (>100mA), +-12V (>100mA),

Τελικά τι ζητάω ως προς τα ρεύματα; Tα ονομαστικά των τροφοδοτικών και κάτι παραπάνω ή ζητάω βάσει των καταναλώσεων;

Eυχαριστώ εκ των προτέρων.

Έχω τα πάντα στα χέρια μου και σήμερα θα γίνει το πρώτο μέρος της κατασκευής (τα πάντα εκτός από τοποθέτηση σε κουτί). Θα επιστρέψω σύντομα με τις πρώτες εντυπώσεις:

EDIT:

Και μια τάξη μεγέθους της κύριας πλακέτας (εντυπωσιακά μικρή - την περίμενα αρκετά πιο μεγάλη):

[url=http://postimage.org/]

[/URL]

Last edited:
Καλωσόρισες στον κόσμο της Σαύρας! :D

Με γεια, και περιμένουμε εντυπώσεις.. :smile:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σχετικά με την βάση του τελεστικού (8-pin DIP), δεν ξέρω τι έχει βάλει μέσα ο DIYINHK, αλλά αν δεν σου γεμίζει το μάτι μη την κολλήσεις.. πάρε μια με επιχρυσωμένες ακίδες για καλό και για κακό.. ψιλοτζάμπα είναι..

08-3518-10.jpg

Eυχαριστώ για την παρατήρηση για το 8πινο. Όντως το μαμίσιο δεν φαίνεται επιχρυσωμένο, οπότε πήρα 2-3 να χω.

καλη αρχη! εχεις κανει προπονηση σε κολλησεις και αποκολλησεις?
αν οχι, κανε λιγη πρακτικη σε κατι χαλασμενο πρωτα

Σε ευχαριστώ πολύ!

Όπως και στον gainclone, δε θα κολλήσω εγώ (απέχω αρκετά από το να θεωρηθώ diyer). Παρότι ξέρω να κολλάω, δεν μου έχω καμία εμπιστοσύνη σε 320 ευρώ μέχρι τώρα πρότζεκτ!

Και εγένετο MSI ΝΧ8500GT Dac :afro:

To ακούω εδώ και λίγη ώρα και παρότι είμαι ο ορισμός του biased, έχω μια ελαφρά εντύπωση ότι παίζει γαμάτα :D

Το μοναδικό που μένει να λυθεί είναι να παίξει μια πλακέτα που δείχνει τις δειγματοληψίες με κάτι leds. Προσωρινά την έχω βγάλει (κάτι δε θα χει κολληθεί καλά), αλλά πιθανότατα να μην μπει καν στην τελική έκδοση ούτως η άλλως αυτή.

Αυτά προς το παρόν.

Aπό αύριο θα το ακούσω αρκετά με το αρχικό opamp, μετά θα γίνουν δοκιμές με διάφορα που έχω από το AK και μετά σειρά έχει ένα σοβαρό κουτί.

Σας ευχαριστώ όλους πολύ για την πολύτιμη βοήθειά σας!

Καλοάκουστο!

Και σε κουτί σωστής εταιρίας,χε χε...

Καλές μουσικές,περιμένουμε συγκρίσεις (είσαι διαπιστωμένα ειλικρινής κι αυτό έχει την αξία του) κι εντυπώσεις!

Good Very Good !!!
Καλοάκουστο και απο μενα φιλε μου.
Εγω ψηνομαι εδω και λιγες μερες η για το δικο σου η για αυτο εδω

Νικος

Attachments

• hpa.jpg
    hpa.jpg
    62.3 KB · Views: 127
  • IMG_20140929_130118.jpg
    IMG_20140929_130118.jpg
    98.3 KB · Views: 127
Last edited: