ESS9018K2M

Από την ώρα που την έπαθα τη ζημιά, τεστάρω τα τροφοδοτικά και δίνουν καρφί τις σωστές τάσεις. Επίσης μετράω την τάση πάνω στα pins που έδιναν τροφοδοσία στο xmos και είναι καρφί στα 3.3V.

Είμαι πεπεισμένος ότι με το κούνημα της πλακέτας με το led βραχυκύκλωσα κάτι και την έστειλα αδιάβαστη. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι το κούνημα της πλακέτας και ο καπνός ταυτόχρονα είναι δυο τυχαία γεγονότα.

σιγουρα οχι αλλα για να γινει κατι με την πλακετα με τα led τοτε κατι μαλλον καλωδιο πρεπει να ακουμπησε κατι αλλα βλεπω οτι εκει εχει καποιο βυσμα αν δεν κανω λαθος πως μπορει να εγινε λοιπον βραχυκυκλωμα

σιγουρα τα εχει παιξει η απλα καηκε το υλικο μαλλον διοδος; και απλα δεν παιζει για αυτο

Περιμενε λιγο μήπως εχει καμια λυση ο DimDim. Αν ειναι μόνο μια smd αντίσταση μπορει και να σώζεται

Δύο φορές που δοκίμασα να το ξαναβάλω μπρος, συνεχίζει να καίει (βγαίνει καπνός) στο ίδιο σημείο. Δεν μπορώ να συνδέσω και να μετρήσω. Το σίγουρο είναι ότι στα pin που θεωρητικά τροφοδοτεί το xmos φτάνει η σωστή τάση.

Και εμενα για διοδος εμοιαζε στην αρχη, μετα απο κανα 2 ψησίματα ακομα θυμιζει αντισταση.. Μητς, δεν του το σουλουπώνεις του νεου?

οσο εχεις το καμμενο επανω θα βγαζει καπνα αν εχεις αλλαξε το αληθεια ξερεις ποιο υλικο; ειναι υπαρχει σχεδιο ;

Και εμενα για διοδος εμοιαζε στην αρχη, μετα απο κανα 2 ψησίματα ακομα θυμιζει αντισταση.. Μητς, δεν του το σουλουπώνεις του νεου?

Θα το φτιάξουμε, δεν υπάρχει θέμα.. :smile:

Κινεζιές ,, το τρίτο σε μια βδομάδα μέσα που βγήκε πέ

διοδάκι ειναι 90 τα 100 , έχω εδω αλλες 2 πλακέτες μια μπαφεράτη και μια χωρίς εδω με διαφορες βλάβες ,

,, τώρα τι κάνει εκεί ..

Last edited:
Μιχάλη το λευκό γράφημα επάνω στην πλακέτα κάτω απ το καμμένο εξάρτημα με την διπλή άσπρη γραμμή στην μία πλευρά δίχνει μάλλον κατεύθυνση. Άρα μάλλον δίοδος ή δευτερευόντως πυκνωτής.
Όλα τα άλλα smd έχουν διαφορετική αποτύπωση...

Το θέμα όμως δεν είναι τι είναι αλλά γιατί καίγεται.
Εκεί πρέπει να πέσει το ψάξιμο...

Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό απλώς επειδή κουνήθηκε.

Μιχάλη,ρίξε μια ματιά στην πλακέτα των led μήπως κάτι δεν είναι καλά κολλημένο ή κουνιέται και βραχυκυκλώνει.

Last edited:
Έκανα μια πρόχειρη i2s σύνδεση με το rpi b+ και ακούω άθφονο θόρυβο με μουσική από το υπερπαραπέραν.

Βέβαια γι' αυτό μπορεί να ευθύνονται πολλοί παράγοντες. Θα πάρω άυριο σωστά δοκιμαστικά καλωδιάκια και θα ξαναδοκιμάσω το i2s, να ακούσω τουλάχιστον ήχο να μου φύγει η απόρία αν έπαθε κάτι το dac.

Οι περίεργοι ήχοι είναι μάλλον λόγω λάθος συνδεσμολογίας - συμβαίνει όλη την ώρα.. μην ανησυχείς, δεν καίγεται εύκολα από λάθος σήματα.

Το εξάρτημα φαίνεται να είναι δίοδος η οποία προστατεύει από ανάστροφη τάση την πλακέτα (βραχυκυκλώνει αυτή και καίγεται αντί να αρπάξει η πλακέτα (με αποτέλεσμα το τροφοδοτικό να κλείνει)). Όντως, περίεργη επιλογή η χρήση της εκεί.

Πώς κάηκε στην προκειμένη περίπτωση (τη στιγμή που οι τάσεις που δίνει το DAC είναι ΟΚ) δεν μπορώ να καταλάβω.. εκτός αν ακούμπησε κάπου εκεί το κάτω μέρος της πλακέτας με τα LED το οποίο "κουβαλάει" κάποια τάση.

Αν αύριο καταφέρεις το DAC να παίξει καλά με το RPi, ξεκόλλησε εντελώς το καμένο εξάρτημα και δοκίμασέ τα. Πριν το κάνεις, μέτρα αντίσταση μεταξύ των + και - του XMOS (πάνω στο CN1). Μέτρα και από τις 2 κατευθύνσεις (+ προς -, - προς +). Λογικά πρέπει να σου δείξει πολύ μικρή αντίσταση (εξου και το διαρκές κάψιμο).

Και εμένα για δίοδος μου φαίνεται Μιχάλη. Συμφωνώ με τους προηγούμενους, ρώτα τον κινέζο να σου πει ακριβώς το εξάρτημα και τον τύπο του.

Πολύ πιθανό η αιτία της βλάβης να βρίσκεται στην πλακέτα των led, δεν ανεβάζεις μια φώτο και από εκεί.

Σε κάθε περίπτωση μην αγχώνεσαι και μην κάνεις βεβιασμένες κινήσεις.

diyinhk dac does not have IV stage, It does not have LCD display, No filter setting adjustment, Diynhk not using crystek ,its not a dualmono, just a stereo,is actually no SPDIF receiver onboard,The PSU on the diyinhk dac is based on adp151 and not adm7150 which is another plus point on diyinhk.May be you can buy from diynhk and there are
measurements on his website and at $169 its a steal. Only XMOS =169$ PLUS ship
http://www.audiodesine.com/ESS_DACs/cat2022997_1847217.aspx
Aυτα λεει αυτος και εν μερει εχει δικιο αλλα και αυτος δεν εχει δειξει αποτελεσματα .

Ξεκόλλησα το καμμένο στοιχείο και το dac παίζει κανονικότατα.

Δεν πρόκειται να μείνει αυτό το xmos στην τελική έκδοση σε καμία περίπτωση αλλά τουλάχιστον δεν κάηκε κιόλας. Επόμενο βήμα έιναι οι μετρήσεις που λέει ο Δημήτρης και ένα mail στον κινέζο να μου πει για το στοιχείο αυτό.