Εστησα την κομπίνα του αιώνα !

alfaalfa

AVClub Enthusiast
27 June 2006
1,279
Μία – δύο φορές τον χρόνο αν έχω δουλειά στην Αθήνα κατεβαίνω με ηλεκτρικό – μετρό από Νερατζιώτισσα (γραφείο) ή Κηφισιά (σπίτι).

Αυτό έκανα και σήμερα αλλά δεν εγνώριζα (ή θυμόμουν) ότι είναι άλλο το εισιτήριο του ηλεκτρικού και άλλο του μετρό.
Ετσι έχοντας αγοράσει 4 εισιτήρια (ΗΣΑΠ) από το σταθμό Νερατζιώτισσας επεχείρησα να μπώ στο μετρό στην Ομόνοια ακυρώνοντας το εισιτήριο του ΗΣΑΠ (αξίας 0,70 ευρώ) αντί του σωστού (αξίας 0,80 ευρώ ) του ΜΕΤΡΟ που έπρεπε να είχα.

Μόλις κατέβαινα τις σκάλες λοιπόν σε έλεγχο μιάς ομάδας του ελεγκτών μετρό υποχρεώθηκα από τους εν ʽ λόγω κυρίους να μεταβώ στο Αστυνομικό τμήμα του σταθμού και εν συνεχεία στο Αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας για να εξακριβωθούν τα στοιχεία μου- μη έχοντα ταυτότητα επάνω μου- και να μου κοπή κλήση 48 ευρώ σαν να μην είχα εισιτήριο. (Ουσιαστικά τελούσα σε καθεστώς σύλληψης με συνοδεία 3 υπαλλήλων του μετρό και 2 οπλισμένων αστυνομικών , μαζί με μία ηλικιωμένη κυρία και 4 κινέζες κοπέλες τουρίστριες με επίσης όλοι ακυρωμένα εισιτήρια των ΗΣΑΠ – χάνοντας 1 ώρα και εκνευριζόμενος)

Ερωτώ λοιπόν.

Τι λέει ο νόμος για τα συμβάν αυτό.

Οφείλω να γνωρίζω ότι δεν ισχύει το εισιτήριο του ΗΣΑΠ στο μετρό.?

Και αφού δεν ισχύει το εισιτήριο γιατί το μηχανάκι ακύρωσης το δέχεται και το ακυρώνει . ?

Οι αστυνομικοί δεν είχαν τι να πουν για την στάση των υπαλλήλων του μετρό που οδηγούν τον κόσμο (για το παράπτωμα αυτό) στην αστυνομία αντί να του υποδείξουν να βγάλεις το σωστό εισιτήριο και να τελειώνεις. (αφού έτσι και αλλιώς δεν έχεις προλάβει να μπείς στο τρένο).

Η γελοιότητα της χώρας μας δεν έχει όριο . Επί μία ωρα 5 εργαζόμενοι του Ελληνικού δημοσίου ασχολούντο με μία παράβαση 10 σέντ του ευρώ .

Υ´Γ. Και μετά σου ζητάνε να πληρώνεις φόρους και να μην κάνεις offshore.

Last edited:
Χαρά στο κουράγιο σου φίλε…..
Αυτό το τρίο ήταν για πολλές κλοτσιές
Από ότι περιγράφεις πρέπει να κάνανε σαν να είχανε πιάσει τον Ροχαμη !

Αν δεν είχες καθόλου εισιτήριο...φαντάζομαι πως θα πλήρωνες το ίδιο πρόστιμο!

Δε ντέπεσαι βρε αλήτη;
Κομμουνιστοσυμορίτη! Τρομοκράτη!
Ακούς εκεί να κλέβεις το καημένο το κράτος!
Και μάλιστα 10 ολόκληρα λεπτά! Κοσκωτά!:flipout:

Παρόμοια έπαθε η γυναίκα μου, που χτύπησε στο λεωφορείο του οασθ εισητήριο (το πρώτο στη δεσμίδα) που είχε ήδη χτυπηθεί από μέρες πριν σε μηχανάκι που δεν είχε μελανοταινία.
Στο έλεγχο ο αρμόδιος ήταν ανένδοτος και έτσι έδωσε στοιχεία ταυτότητας.
Σήμερα ήρθε και η λυπητερή.

Χειρότερα ?
καλοκαίρι στη Ρώμη.
Πρώτη μέρα άφιξης, βράδυ, ας πάμε Κολοσσαίο.
Πάμε με τα πόδια, κατά τις 11.30 λέμε να γυρίσουμε με μετρό.
Η στάση απέναντι.
Στη Ρώμη ΔΕΝ μπαίνεις χωρίς να ακυρώσεις. Κοινώς αν δεν έχεις εισητήριο δεν ανοίγει η μπάρα.
Ναμαστε λοιπόν Σαββατο βράδυ, σε ένα σταθμό μετρό απέναντι από το Κολοσσαίο (ένα από 7 σύγχρονα θαύματα) σε μιά αιθουσούλα 10Χ10, χωρίς γκισέ, με 3 αυτόματα μηχανήματα, τα δυό εκτός, και στο ένα μιά ουρά από κάπου 60 αμερικάνους και ισπανούς, να ρίχνουν στο μοναδικό μηχάνημα κέρματα και αυτό να τα φτύνει έξω....!!!!!
Όλα υπό το βλέμμα 3 (!) καραμπινιέρηδων, που όσο και να παρακαλέσαμε (ευγενικά) δεν άφηναν κανέναν να καβαλήσει τη μπάρα.
Περιμέναμε συνολικά 45 λεπτά μέχρι να έρθει η σειρά μας στο μηχάνημα, μιά και το τι του κάνανε γιά να μη φτύσει τά κέρματα οι ισπανοί και οι αμερικάνοι είναι ακατάλληλο για ανηλίκους να το πω...

Τότε ήταν που είπα, αν είμασταν Ελλάδα θα έμπαινα χωρίς εισητήριο κι ας πληρώναμε το πρόστιμο...

6x(48+0.70)=292.2 E!
Δυο γύρες κάνουν οι ελεγκτές και βγάζουν το μηνιάτικο...:fahne90:
Ηλία, μόνο υπομονή μπορείς να κάνεις σε τέτοιες περιπτώσεις.

Δεν μπορεί να σε αναγκάσει να τον ακολουθήσεις στο τμήμα, ΚΑΝΕΝΑΣ !!
Ούτε καν αστυνομικός, εκτός αν σου πει οτι συλλαμβάνεσαι γιά συγκεκριμένο αδίκημα...
Πολύ κακώς τους ακολούθησες στο αστυνομικό τμήμα του σταθμού... ΜΗ το ξανακάνεις... Δεν έχουν δικαίωμα φυσικής επαφής επάνω σου (θα είναι υπόλογοι αν σε ακουμπίσουν - η χαρά των δικηγόρων). Πετα τους ένα "Αντε παίξτε παραπέρα" και συνέχισε τον δρόμο σου...

Last edited:
Τα αστυνομικά όργανα είναι τα αρμόδια για τον έλεγχο των στοιχείων ταυτότητας, έχουν ακόμη τη δυνατότητα προσαγωγής στο τμήμα για διακρίβωση των στοιχείων και μόνο. Άλλο η σύλληψη. Η αποφυγή πληρωμής εισητηρίου ήταν παλιότερα πταίσμα, νομίζω έχει καταργηθεί, άρα δεν νοείται σύλληψη.

Send, μπορείς να μου επιβεβαιώσεις τα παρακάτω ?

Τα αστυνομικά όργανα
Αν έχεις ταυτότητα μαζί, δεν μπορούν να σε υποχρεώσουν να τους ακολουθήσεις στο αστ.τμήμα, εκτός αν υπάρχει ένταλμα στο όνομά σου ή πρόκειται γιά αυτόφορο ποινικό αδίκημα.
Αν πάλι δεν έχεις ταυτότητα - και δεν σε υποχρεώνει κανείς να έχεις - μπορούν να σε πάνε στο τμήμα γιά τους ίδιους παραπάνω λόγους, συν την ανάγκη διακρίβωσης των στοιχείων εφ'όσον υπάρχουν ενδείξεις ότι είσαι το ίδιο πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται στο ένταλμα.
Στην περίπτωση του εισιτηρίου των αστικών ΜΜΜ δεν πρόκειται γιά ποινικό αδίκημα και φυσικά δεν υπάρχει ένταλμα, σωστά ?

Όχι, τα αστυνομικά όργανα έχουν τη δυνατότητα να σου ζητήσουν να τα ακολουθήσεις στο τμήμα. Ακόμη και να έχεις ταυτότητα, στα πλαίσια του αστυνομικού ελέγχου. Τώρα βέβαια η κατάχρηση της δυνατότητας αυτής χωρίς να υπάρχει καμία ένδειξη που να δικαιολογεί τέτοιον έλεγχο, είναι άλλο καπέλο. Πάντως θεωρητικώς η δυνατότητα υπάρχει. Τώρα μη με ρωτήσεις σε ποια συγκεκριμένη νομική διάταξη εδράζεται, γιατί δεν το έχω ψάξει ποτέ...
Τα άλλα όλα ανάγονται στο χώρο της σύλληψης, δίχως ένταλμα εάν πρόκειται για αυτόφωρο, με ένταλμα στις άλλες περιπτώσεις.

Ας πούμε ότι καταλαβαίνω την όλην φάση αλλά τις καημένες τις κινέζες πολύ τις λυπήθηκα!!! Δε φτάνει που έχουν καταπιεστικό καθεστώς στη χώρα τους, τους τις πέφτουν οι μπάτσοι και στην Ελλάδα!! Δρακόντειοι νόμοι!!

Πάντως, επειδή μερικοί διηγηθήκατε ιστορίες σας, θυμήθηκα στο μετρό της Λιλ, που είναι αξ'ολοκλήρου αυτόμαστο (ούτε οδηγός, ούτε προσωπικό στο σταθμό) που δεν μπορούσα να βγάλω εισιτήριο γιατί το μηχάνημα μου κατάπιε τα κέρματα και δε έβγαζε εισιτήριο! Αρχίζω, πατάω όλα τα κουμπιά... τίποτα. Ακύρωση... τίποτα. Το αρχίζω στα μπουνίδια, στις κλωτσιές και ΚΛΑΤΣ!! Νά τα κέρματά μου!! Ε, λέω, άμα μου την πει ελεγκτής θα τον φέρω εδώ να ελέγξει και μόνος του. Και πριν φύγω, λέω "κάτσε να δούμε αν έχει κι άλλα λεφτά.." Αρχίζω πάλι τα μπουνίδια... ΚΛΑΤΣ, ΚΛΑΤΣ, ΚΛΑΤΣ!!! Να μην σας τα πολυλογώ, έφυγα χωρίς να ακυρώσω εισιτήριο και από πάνω κέρδισα και τα χρήματα όλων των προηγούμενών μου που τους είχε καταπιεί τα κέρματα!!!! Έβγαλα και κέρδος!! Να πως φαίνεται ο οικονομολόγος!! :BDGBGDB55::antlers::SFGSFGSF::worshippy: :2thumb22sup: :music-smiley-005::award::cool4::jester:

Last edited:
ΕΓΩ την τελευταία φορά που τους συνάντησα σχεδόν παίξαμε κλωτσιές ,
στην διάδρομη νερατζιωτισα παλληνη είχανε στησει μαγαζάκι , καθε απογευμα μα ΚΑΘΕ απογευμα οι κυριοι τσούπ!!!! εκμεταλευόμενοι το παράδοξο της τιμολόγησης και την πλημμελη πληροφορηση απο πλευρας μετρο , 80 λεπτα κοστίζει ασ πουμε πειραιας νερατζιωτισα 40 χιλιομετρα σχεδον !! και για μια στάση παρακάτω που είναι η παλληνη 1.80 !!!!! :confused::confused:
ε ένα απόγευμα του πηρε ο διάολ@@@ τον πατέρα :furious3: οταν την πέσανε σε κάτι τούρίστες και ζήταγανε απο 3 ατομα 240 ευρο !! για εισίτιριο που ειχανε μεν χτηπήσει αλλα πρεπει να ταν λάθος καν 2 ευρα συνολο και οι τρείς τους ( για το αεροδρόμιο είναι πανάκριβο το είσιτιριο ) μετά απο εποικοδομητικό διάλογο με ανφορές στα θεία και στους θειους τους
εκτοτε αραιώσανε !!!!!:firstprize:

Στην Ελβετία που είχα μπει χωρίς εισητήριο σε τραμ (νόμιζα ότι βγάζεις μέσα στο τραμ εισητήριο, όχι στη στάση) με έπιασαν ελεγκτές και μόλις κατάλαβαν ότι δεν είμαι Ελβετός με κατέβασαν στην επόμενη στάση μου έδειξαν (με ότι αγγλικά ήξεραν) πως να βγάζω εισητήριο από τα αυτόματα μηχανήματα και με τρομερή ευγένεια με χαιρέτησαν...
Διαφορά φιλοσοφίας...