εστω οτι υπολογιζουμε ενα τριδρομο...

Τώρα ρε Πανκρόκ ...στα σοβαρά επιμένεις να σχεδιάσουμε ηχείο με διπλά 12άρια και 8ιντσο μίντ ??? :eek: :eek: :eek:

Μάλιστα....τι άλλα νέα ??? η οικογένεια καλά ??? τον καιρό πως τον βλέπεις...??? :p :p :p

Last edited:
Σάξε μάνα 'μ μια καλή μπασοκαμπινούλα (ενεργή και καθάρια, 15" με 18") κόψτην στα 55 με 75 χέρτζια, βγάλε αυτά τα χέρτζια από τα ηχεία που έχεις (για να ξεβρωμίσουν:flipout: ) και βάλε τα μετά να παίξουν μαζί της...
Να δεις καθαριότης και μεσαίες που θα σε προκύψουν.
Τρίδρομες.-bye-
ιχιχιχιχιχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ...!!!

Προσυπογραφω!!:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: εστω οτι υπολογιζουμε ενα τριδρομο...

Τώρα ρε Πανκρόκ ...στα σοβαρά επιμένεις να σχεδιάσουμε ηχείο με διπλά 12άρια και 8ιντσο μίντ ??? :eek: :eek: :eek:

Μάλιστα....τι άλλα νέα ??? η οικογένεια καλά ??? τον καιρό πως τον βλέπεις...??? :p :p :p
γιατί 8" μιντ ρε παιδιά.. αφου χωράει και 10" !!! Εχω δυο παλια sub της Emphaser, μια χαρά μεσαίο θα βγάλουν, κροκ στα χαριζω, με γειές !
icon10.gif

ειστε φαιδροι και εγκαθερδοι και καταπτυστοι (φτου σας) συναμα.

γιατι ρε στα διαλα? δεν εχεις ακουσει μεσσαιο απο 8αρι μην τα παρω?

Ναι μανα μου, και ουτιδανοι, δε λεω, αλλα για το δια ταυτα, τιποτα, μα τιποτα.

Παντως να δω κοντρα, Τζωρτζακη-Βαλακα, (2δρομος-3δρομος) και τι στο κοσμο.

Και μη μου πειτε, οχι....ενταξει, δεν υπαρχει "διασταση αποψεων", να μαθουμε θελουμε, με επιχειρηματα, και τα υπερ και τα κατα!!!!

Last edited:
Ναι μανα μου, και ουτιδανοι, δε λεω, αλλα για το δια ταυτα, τιποτα, μα τιποτα.

Παντως να δω κοντρα, Τζωρτζακη-Βαλακα, (2δρομος-3δρομος) και τι στο κοσμο.

Και μη μου πειτε, οχι....ενταξει, δεν υπαρχει "διασταση αποψεων", να μαθουμε θελουμε, με επιχειρηματα, και τα υπερ και τα κατα!!!!

μάνα μου για ποια διάσταση απόψεων μιλάς :chinscratch: , γιατί δέν κατάλαβα
..Οι απόψεις του Ιωάννη και οι δικές μου συγκλίνουν περί ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ τριδρόμων ...για ξαναρίξε ένα βλέφαρο στο μήνυμα .:grinning-smiley-043

Last edited:
Και βέβαια υπάρχει εδώ και καιρό διάσταση απόψεων.. Ομως εκείνος που θέλει να σχεδιάσουμε τρίδρομα για την ΜΤΖ είναι ο πλανητάρχης και εκείνος που θέλει να το καθυστερήσουμε για το 2007 είμαι εγώ..

Εξηγούμαι αμέσως..

Κανόνας 1ος - Το πιο εύκολο πράγμα στα τρίδρομα είναι η αποτυχία..

Κανόνας 2ος - Τα ποιοτικά τρίδρομα είναι ηχεία μεγάλα, τουτέστιν ηχεία για μεγάλους χώρους ακρόασης.. 20 και 30 τετραγωνικά δωμάτιο δεν σηκώνουν ηχεία με ενεργή επιφάνεια woofer, τις 11 και άνω ίντσες..

Κανόνας 3ος - Το τρίδρομο ηχείο δεν είναι σαν την 'γνώμη' όπου όλη έχουν μία (παραφράζω το ρητό του επιθ. Κάλλαχαν). Για να διατεθεί στην αγορά των ηχείων και να σε τιμήσει ο κόσμος με την προτίμησή του πρέπει αυτό το ηχείο να έχει κάτι να πει. Για να γίνει αυτό θα πρέπει η κατηγορία του να είναι τεχνολογικά ανώτερη του γνωστού καταξιωμένου ΜΜΤ (δύο woofer και ένα tweeter). Αρα θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον (προσοχή σε αυτό το τουλάχιστον) ένα woofer 11'' (ή δύο 8'')..

Μοιραία λοιπόν το κόστος μιας τέτοιας υλοποίησης δεν μπορεί να είναι χαμηλό γεγονός που αν συνδυαστεί με την δυσκολία οδήγησης (4Ω γαρ) και το δυσεύρετο του χώρου ακρόασης στα τυπικά αστικά κέντρα της Ελλάδας, οδηγεί σε πωλήσεις όχι αξιόλογες..

Φυσικά το DIY χωριό μας μπορεί να προχωρήσει σε τρίδρομη υλοποίηση αφού δεν υπόκειται στους νόμους της αγοράς.. Εξ ού και η πρότασή μας σαν ΜΤΖ να στηρίξουμε την προσπάθεια με μετρήσεις κλπ.

Εχεις δικιο μανα μου, απλα ειχα την εντυπωση, απο πολυ παλια, επειδη το 3δρομο ειναι πολυ δυσκολο. :grinning-smiley-043

Οσο για τον κ.Βαλακα δεν μπορω να διαφωνισω σε κατι, αλλα αν δεν ακους στις τρελες εντασεις του Μ.ΤΖ. νομιζω οτι μπορει να μπει 3δρομο σε ελληνικο σαλονι.

Στο χωρο μου, (6.50χ4.25), ειχα μεγαλο 3δρομο (10", 6", 1") το καναδεζικο PSB Gold i, kai εβγαζε πολυ ωραιο χαμηλο, σε λογικες για μενα εντασεις.

Τωρα εχω δυο 10" στο καναλι, ενεργα, και παλι σε λογικες εντασεις, παιζει παρα πολυ ωραια. (εδω βεβαια εχω την δυνατοτητα ρυθμισης της εντασης του χαμηλου).
Ξερω ομως οτι σε εντασεις, αλα πλανετμαν, θα μπουμαρουν και τα δυο. :grinning-smiley-043

Μα αν δεν ακούς στις (όχι και τόσο) τρελές εντάσεις τον ΜΤΖ, δεν έχει νόημα να φτιάξεις 3δρομο με 11ιντσο ή με 2 8ιντσα.

@ Αντώνη (Platon)
Ναί ρε συ φίλε , τό ξέρω οτι γνωρίζεις και ούτως ή άλλως τα έχουμε συζητήσει διαζώσης και τηλεφωνικώς και ξέρω και τα γούστα σου .

...τώρα σχετικά με το πρακτικό μέρος μιάς τρίδρομης υλοποίησης
Ο Ιωάννης έθεσε το θέμα στίς φυσιολογικές βάσεις του , το μόνο που θέλω να συμπληρώσω είναι το εξής :
Κρυφός πόθος παραμένει για μένα η υλοποίηση δυό τύπων τριδρόμων , το ένα με ένα δεκάιντσο , ένα εφτάρι/εξιμισάρι και ένα τουϊτερ και το άλλο με 2 δεκάρια δυο 6μιάσια/εφτάρια ή οκτάρια και πάλι ένα τουίτερ , αυτά σε επίπεδο και ερασιτεχνισμού και MTZ
Ομως ....επειδή υπάρχει περίπτωση να αλλάξω σπίτι σε κάποια στιγμή και επειδή υπάρχει περίπτωση στον χώρο που θα πάω το σαλόνι να είναι αρκετά τετραγωνικά , μάλλον θα υποκύψω στον πειρασμό ενός κακού κτήνους (πρός το παρόν δέν αποκαλύπτω .....)
Αφού ξέρετε οτι και τα array με αρέσουν .....ιχ ιχ ιχ
Ομως να ξέρετε οτι θα σάς φωνάξω για ακρόαση ....

ΩΧΩΧΩΧΩΧΧΧΧΧΧΧ νατα μας, καλα εσυ εχεις φυγει ηδη...........απο το σπιτι.:firstprize:

Γενικα δεν ησουνα ποτε σ' αυτο. :award: :music-smiley-005: :twoguns:

Μπραβο, ενα σε στιλ Sofia 2, kai ena se MAX 2.
Τι καλυτερος ειναι ο Wilson?????

Μανωλη, για πες μας για τα array, θελουν μεγαλο χωρο? η/και μεγαλη αποσταση ακροασης?
Κατι σε Pipedreams δλδ, το βλεπεις???

ΩΧΩΧΩΧΩΧΧΧΧΧΧΧ νατα μας, καλα εσυ εχεις φυγει ηδη...........απο το σπιτι.:firstprize:

Γενικα δεν ησουνα ποτε σ' αυτο. :award: :music-smiley-005: :twoguns:

Μπραβο, ενα σε στιλ Sofia 2, kai ena se MAX 2.
Τι καλυτερος ειναι ο Wilson?????

Μανωλη, για πες μας για τα array, θελουν μεγαλο χωρο? η/και μεγαλη αποσταση ακροασης?
Κατι σε Pipedreams δλδ, το βλεπεις???

Εν καιρώ ....και συν τω χρόνω , ο καιρός γάρ εγγύς , μάνα μου και χωρίς ...υποθέσεις ....

Ε.......ναι, μανα μου, ειναι και το γυμναστηριο τωρα στη μεση.

Νικολα Ολυμ........ Ας υπαρχουν τα "κυβικα" και ας παιζεις μια φορα το μηνα στη τσιτα, ετσι για "ξεκαρφωμα".......

Ετσι, έτσι.

Αν και με το πρόγραμμα που ακολουθώ τα τελευταία χρόνια, θα ήμουν ευτυχής αν το σύστημα έπαιζε μία φορά το μήνα ΓΕΝΙΚΩΣ. :nounder::frown: