ΕΣΥ πού ΗΣΟΥΝ;

Απάντηση: Re: ΕΣΥ πού ΗΣΟΥΝ;

Γιάννη με mail μου ήρθε και διαβάζοντας το είδα οτι αν οχι όλα , αλλά τα περισσότερα απο
αυτά που αναφέρει αντικατοπτρίζουν την αλήθεια, τουλάχιστον της δικιάς μου γενιάς !

αλήθεια μήπως μπορεί κανένας να μου πει πιο απο ολα οσα αναφέρει θεωρεί ότι είναι ψέμα ?
μήπως να τα πιάναμε ενα ενα με την σειρά ?

Τι, ακριβώς, δεν καταλαβαίνεις Κώστα?

Η ερώτηση του ανώνυμου γίνεται σε δεύτερο ενικό. Οι ''κατηγορίες'' του, επίσης. Μιλάει, δηλαδή, σε σένα, σε μένα, σε όλους. Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις? Αν είχε το θάρρος να μου τα γράψει ή να μου τα πει κατά πρόσωπο, θα είχε φάει μια μηνυσούλα για συκοφαντική δυσφήμηση ξεγυρισμένη. Όσοι θέλουν να διατυπώνουν παγκαλιάδες, ας έχουν και τα @@@ να γράφουν επώνυμα και να αναλαμβάνουν την ευθύνη των λόγων τους.

... κι αν λέγεται Γιώργος Παπανικολάου (τυχαίο το όνομα) θα αλλάξει κάτι; Ένα κειμενάκι είναι που γράφει κάποια πράγματα. Σε άλλους (σε εμένα π.χ.) φέρνει πολλά στο μυαλό, προβληματισμούς που είχα και ο ίδιος συχνά τα τελευταία χρόνια, σε άλλους (τους παραπάνω) δε θυμίζει τίποτα.

Απλά είναι τα πράγματα ρε παιδιά, μην τα παίρνουμε όλα τόσο στα σοβαρά. Ό,τι θεωρούμε λάθος είτε το αντικρούουμε, είτε το παρακάμπτουμε, δεν είναι όμως λόγος να μην υπάρχει.

Η ερώτηση του ανώνυμου γίνεται σε δεύτερο ενικό. Οι ''κατηγορίες'' του, επίσης. Μιλάει, δηλαδή, σε σένα, σε μένα, σε όλους. Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις? Αν είχε το θάρρος να μου τα γράψει ή να μου τα πει κατά πρόσωπο, θα είχε φάει μια μηνυσούλα για συκοφαντική δυσφήμηση ξεγυρισμένη. Όσοι θέλουν να διατυπώνουν παγκαλιάδες, ας έχουν και τα @@@ να γράφουν επώνυμα και να αναλαμβάνουν την ευθύνη των λόγων τους.

Ναι.....μάλλον, κάτι θ' αλλάξει.

Ποιός να τα γράψει; Το κείμενο είναι σε τόσες σελίδες στο διαδίκτυο που είναι αδύνατο πρακτικά να βρεις την πηγή του (όχι ότι θα άλλαζε και τίποτα, πάλι ανώνυμο θα ήταν). Άσε που φαίνεται να είναι πριν τις "παγκαλιάδες", πχ

http://oxirefile.blogspot.com/

Ποιός να τα γράψει; Το κείμενο είναι σε τόσες σελίδες στο διαδίκτυο που είναι αδύνατο πρακτικά να βρεις την πηγή του (όχι ότι θα άλλαζε και τίποτα, πάλι ανώνυμο θα ήταν). Άσε που φαίνεται να είναι πριν τις "παγκαλιάδες", πχ

http://oxirefile.blogspot.com/

Η επικεφαλίδα:

''Γράφω ότι μου κατέβει στο κεφάλι... Έτσι και αλλιώς τσάμπα είναι...''

Ουδέν αληθέστερον τούτου...:Banane0::Banane0:

Κοκαρ, θα μπορούσε να είναι απλά ένα "καυστικό" κείμενο των στραβών του τόπου. Το ύφος του όμως είναι προσβλητικό καθώς τελειώνει με:

Σταμάτα λοιπόν τις κορώνες,

κατέβασε τους τόνους της "δίκαιης αγανάκτησής" σου

& σκέψου τη δική σου συμμετοχή, τα δικά σου λάθη...

ΕΛΛΗΝΑΡΑ ε ΕΛΛΗΝΑΡΑ !!!!!!!

Αν δεις κι άλλες συζητήσεις στο φόρουμ, είμαστε πολλοί που πλέον έχουμε κουραστεί από το τσουβάλιασμα και το θόλωμα τοπίου, "όλοι φταίνε για όλα".
Μπορεί να μην το αντιλαμβανόμαστε αμέσως, αλλά αυτά τα κείμενα δεν γράφονται από δίκαιη αγανάκτηση, άσχετα αν παραπλανούν αρκετούς για να τα αναπαράγουν. Όλοι έχουμε κάνει κι από μια τέτοια συζήτηση κάποια στιγμή, ανθρώπινο είναι, αλλά δεν είναι δυνατόν να το αποδεχτούμε δημόσια ως κυρίαρχη σκέψη.

το μεγαλύτερο λάθος μας είναι οτι το μεγαλύτερο ποσοστό τους ψηφίζουν και βγαίνουν
ξανά και ξανά και μας πηδάνε χωρίς σάλιο αμφότεροι

υ.γ
το οτι το κείμενο γράφτηκε πριν από την Παγκαλιαδα γιατί δεν πέρασε απαρατήρητο ? ( ποστ 65 του Sotos65 )

Re: Απάντηση: ΕΣΥ πού ΗΣΟΥΝ;

Όλοι έχουμε κάνει κι από μια τέτοια συζήτηση κάποια στιγμή, ανθρώπινο είναι, αλλά δεν είναι δυνατόν να το αποδεχτούμε δημόσια ως κυρίαρχη σκέψη.

Ακριβώς το ότι όλοι έχουμε κάνει από μια τέτοια συζήτηση, δείχνει ότι δεν τα είδε και στον ύπνο του όποιος τα έγραψε. Σίγουρα βέβαια θα υπάρξουν και αυτοί που θα πούνε ότι ουδέποτε πήρε κάτι τέτοιο τ'αυτί τους, κάτι απ'όλα όσα αναφέρονται παραπάνω. :D

Το´χω ξαναγράψει αλλά δεν πήρα απάντηση... γιατί πρέπει πάντα να φταίνε ή μόνο οι κακοί πολιτικοί, ή μόνο οι "τεμπέληδες" Έλληνες...q

...πουθενά στη ζωή δεν υπάρχει τόσο σαφής διαχωρισμός και άσπρο - μαύρο, πάντα κάπου ενδιάμεσα είναι η αλήθεια.

Το ότι ο κάθε Πάγκαλος έφαγε 10 δις, και ένας πολίτης 1000, δε σημαίνειμόνον ότι ο ένας είναι απατεώνας και ο άλλος άγιος. Θα μπορούσε να σημαίνει και ότι ο δεύτερος απλά τόσα μπόρεσε, τόσα έφαγε, καθώς και ότι ψήφισε Πάγκαλο για να σιγουρευτεί ότι θα έχει και του χρόνου την ευκαιρία να φάει τόσα... βέβαια εγώ είμαι κακοπροαίρετος που τα λέω αυτά... αλλά πείτε ότι τα γράφω έτσι απλά για να υπάρχει και η αντίθετη άποψη να ισορροπούμε λίγο..

Η ιστορία περί ''Ελληνάρα'' πάντως είναι εντελώς αποπροσανατολιστική..

Και βασικά γιατί γίνεται αντιδιαστολή ως ''προχώ'' αυτών,πού καί καλά θεωρούν οτι οι Μνημονιακές λύσεις είναι οι ορθές ενώ ώς ''Ελληνάρες'' τσουβαλιάζονται οι λοιποί...

Τώρα τί έχει αποδείξει η ιστορία τής Ελλάδας και ποιοι ειναι οι πραγματικοί ''Ελληνάρες'',ποιοί τούς δημιούργησαν καί κάθε πότε πουλάν ''πατριωτισμό'' κατά βούλησιν είναι γνωστό τοίς πάσι...

Τήν ''πατρίδα '' τους,πού δέν είναι δικιά μας,την χρησιμοποιούν όταν θέλουν νά επιβάλλουν την εξαθλίωση...

Τελευταίος Ελληνάρας ειναι ο νύν πρωθυπουργός,πού στις δημοτικές εκλογές δήλωσε πώς οσοι δέν ψηφίσουν τούς συνδυασμούς του δεν ειναι πατριώτες...

Last edited:
Αποπροσανατολιστικό είναι σίγουρα, αν προβάλεται ως αιτία της κατάντιας. Αλλά άλλο να συμφωνούμε ότι δεν είναι η αιτία (κάτι προφανές ακόμα και αν δει κανείς την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας), και άλλο να το θεωρούμε τόσο συκοφαντικό, λες και ζούμε σε άλλη χώρα..

Αυτό το "Ελληνάρα!" εξακολουθώ να μην το καταλαβαίνω. Ποιος τελοσπάντων το έβγαλε; Και γιατί να είναι ο τόνος στην παραλήγουσα και όχι τη λήγουσα; Γιατί Ελληνάρας και όχι Ελληναράς, κατά το Γερμαναράς, ή κατά τα μεγεθυντικά σε -αράς (πχ ....αυταράς). Ελληνάρας από πού και ως πού; Για να κάμει ρίμα με το παπάρας; Ή ελληνάρα κατά το γκομενάρα;
Γλωσσικά ο εμπνευστής του παίρνει πολύ κάτω απ' τη βάση... είναι ίσως ο ίδιος ο αρχέτυπος Ελληνάρας-Ελληναράς που προσπάθησε να περιγράψει με τον όρο (it takes one to know one όπως λένε οι αγγλοσάξωνες)

Απάντηση: Re: ΕΣΥ πού ΗΣΟΥΝ;

Αποπροσανατολιστικό είναι σίγουρα, αν προβάλεται ως αιτία της κατάντιας. Αλλά άλλο να συμφωνούμε ότι δεν είναι η αιτία (κάτι προφανές ακόμα και αν δει κανείς την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας), και άλλο να το θεωρούμε τόσο συκοφαντικό, λες και ζούμε σε άλλη χώρα..

Τι ειναι η Τράπεζα τής Ελλάδος??

Βρίσκεται στό απυρόβλητο ή μήπως δέν έχει σχέση μέ ''δημιουργικές λογιστικές''??Θάρθει η στιγμή πού θά τά μάθουμε και αυτά.

Τό κείμενο απλά γενικεύει και ''ξεχνά'' νά διευκρινίσει τήν σχέση αιτίου-αιτιατού καί ασχολείται μόνον μέ τα επιφαινόμενα καί μάλιστα αδιακρίτως καί όπως ''βολεύει'' τούς κρατούντες.

Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα μέ κανένα κείμενο απ´το διαδίκτυο ,υπό την προϋπόθεση οτι μπορώ νά τό σχολιάζω οπως θέλω κατά την υποκειμενική μου γνώμη.
Το ιδιο και περισσότερο φυσικά τά οσα ''έγκυρα'' μού -μάς πυροβολούν τά διαπλοκοκάναλα και οι ''σοβαροί αναλυτές'' καθεστωτικών εφημερίδων..

Επομένως από μένα κανένα πρόβλημα γιά τό mail ειτε ειναι τού φανοποιού,είτε το συγκεκριμένο,ή δεν ξέρω εγώ τί..Ελάχιστο ρόλο παίζουν σέ οσα συμβαίνουν σήμερα στην Χώρα..Αλλο τώρα άν οι γελοίοι πού μάς κυβερνούν θεώρησαν τά τού φανοποιού,ώς βασική αιτία πού ''έφυγε '' χρήμα στο εξωτερικό..Αυτά ειναι γιά νά γελάν και οι πέτρες.
Αλλως τε πώς θά μπορούσα νά καταδικάσω ή νά ζητήσω νά αποκλειστεί οιοδήποτε κείμενο,οταν θεωρώ οτι η πλέον αναξιόπιστη πηγή πληροφόρησης ειναι η Εξουσία.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: ΕΣΥ πού ΗΣΟΥΝ;

Τι ειναι η Τράπεζα τής Ελλάδος??

Βρίσκεται στό απυρόβλητο ή μήπως δέν έχει σχέση μέ ''δημιουργικές λογιστικές''??Θάρθει η στιγμή πού θά τά μάθουμε και αυτά.

Τό κείμενο απλά γενικεύει και ''ξεχνά'' νά διευκρινίσει τήν σχέση αιτίου-αιτιατού καί ασχολείται μόνον μέ τα επιφαινόμενα καί μάλιστα αδιακρίτως καί όπως ''βολεύει'' τούς κρατούντες.

Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα μέ κανένα κείμενο απ´το διαδίκτυο ,υπό την προϋπόθεση οτι μπορώ νά τό σχολιάζω οπως θέλω κατά την υποκειμενική μου γνώμη.
Το ιδιο και περισσότερο φυσικά τά οσα ''έγκυρα'' μού -μάς πυροβολούν τά διαπλοκοκάναλα και οι ''σοβαροί αναλυτές'' καθεστωτικών εφημερίδων..

Επομένως από μένα κανένα πρόβλημα γιά τό mail ειτε ειναι τού φανοποιού,είτε το συγκεκριμένο,ή δεν ξέρω εγώ τί..Ελάχιστο ρόλο παίζουν σέ οσα συμβαίνουν σήμερα στην Χώρα..Αλλο τώρα άν οι γελοίοι πού μάς κυβερνούν θεώρησαν τά τού φανοποιού,ώς βασική αιτία πού ''έφυγε '' χρήμα στο εξωτερικό..Αυτά ειναι γιά νά γελάν και οι πέτρες.
Αλλως τε πώς θά μπορούσα νά καταδικάσω ή νά ζητήσω νά αποκλειστεί οιοδήποτε κείμενο,οταν θεωρώ οτι η πλέον αναξιόπιστη πηγή πληροφόρησης ειναι η Εξουσία.

+1

Όσον αφορά την Τράπεζα της Ελλάδος έχουμε πολλά ράμματα....πια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΕΣΥ πού ΗΣΟΥΝ;

+1

Όσον αφορά την Τράπεζα της Ελλάδος έχουμε πολλά ράμματα....πια.

Είχαμε και έχουμε πολλά ...
Σήμερα μάς έδειξαν και τον Προβόπουλο νά επισκέπτεται τον Πρόεδρο τής Δημοκρατίας και νά ζητούν ''συσπείρωση γιά Πανεθνική προσπάθεια''..

Καλά ο πρώτος έτσι και αλλοιώς........

Αλλά ο Πρόεδρος ,δυστυχώς,έχει πλέον μετατραπεί σέ απολογητή .
Δυστυχώς στά 80 τόσα του............

Ρε Βλασιδη πολύ πατριωτικά - προσωπικά δεν πήρες το θέμα ???
θέλω να δηλώσω οτι δεν ανήκω πολιτικά ούτε στους ΜΠΛΕ αλλα ούτε στους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ κόκκους, και συγκεκριμένα τους εχω γραμμένους στα @@ μου
αλλά όποιος πιστεύει οτι το κείμενο δεν αντιπροσωπεύει ενα μεγάλο
ποσοστό της Ελληνικής κοινωνίας νομίζω οτι ζει σε αλλη χώρα.
Σε παλαιότερα μου ποστ εχω ξεχεσει και τον Γιωργάκη και τον μπουλη
όποτε αυτές τις κορόνες περι Πανγκαλιαδας τις ακούω βερεσέ
και στο κάτω κάτω οποις δεν γουστάρει απλά ας μην με διαβάζει !
για αυτό άλλωστε υπάρχει και η blacklist !

σου διαφεύγει ότι στο τέλος απευθύνεται στον καθένα αναγνώστη προσωπικά ή κάνω λάθος;

Άλλο είναι το όποιο κείμενο που προσπαθεί να πετάξει λάσπη με τον ανεμιστήρα κι άλλο να πετά τη λάσπη στη μούρη σου (ή μου) ειδικά όταν δεν έχει συμμετάσχει ή δεν έχεις κάνει κάτι από αυτά. Ειδικά όταν η μη συμμετοχή σε αυτά είναι στάση ζωής, τότε η αντίδραση στη λάσπη είναι βίαιη. Μπορείς να το κατάλαβεις;

Όταν κάποιος έχει επιλέξει να μείνει απέξω από όλο αυτό που με μεγάλη ευκολία μας έστειλες (αλήθεια αν έχεις τέτοιες απόψεις τί σε εμποδίζει να παράγεις δικά σου κείμενα; ) τότε δεν μπορεί να δεχθεί να του καταλογίζουν μέρος της ευθύνης και ψόγο για όσα έκαναν οι άλλοι. Κατανοητό;

Αν τώρα εσύ το βλέπεις ως ένα απλό κείμενο, τί να πω.. οι επιλογές του καθενός δείχνουν το ποιόν του.

επιμένω οτι το παίρνεις πολύ προσωπικά.......
και που είσαι, λύση υπάρχει, βάλε με σε black list ετσι ώστε να μην βλέπεις τα ποστ μου....