Εσύ το 'ξερες;

φαντάζομαι δεν έχουν σχεδιαστεί να βυθίζονται με την μουρη η απλα το βαρος της μηχανης βοηθα σε αυτο
Ε γραψε λαθος ...... δεν εχουν σχεδιαστει, απλα οταν η μηχανη ειναι μπροστα, το αυτοκινητο βυθιζεται με την μουρη.
Σε καμια Ferrari και Lamborghini τα πραγματα ειναι διαφορετικα. Η Porsche μαλλον βυθιζεται με τον κωλο (εκτος αν
ειναι Panamera) ! Δεν εκανα διατριβη σε κατανομες βαρους, με ενδιεφερε απο το προσκεφαλο και μετα τι να κανετε
(αν ειστε μονοι, γιατι αν ειστε με την οικογενεια ....... fuckτα)

Το σφυρακι ειναι πολυ καλη λυση ΑΡΚΕΙ ..... να εχει πολυ μυτερη μυτη. Με απλο σφυρι δεν κανεις τιποτα !

Πόντα με ελατήριο καλύτερα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Επρεπε να το προβλεψω ..... ειστε μανιωδεις γκατζεταδες εδω μεσα.
Σκεψη μου ειναι τι μπορει να κανει ενας ΜΗ-γκατζετας. Με οτι βρει εκεινη την στιγμη.
Οι ακρες των στηριγματων του προσκεφαλου ειναι γνωμη τεχνικου απο την CarGlass (εδω στην Θεσσαλονικη).

Επρεπε να το προβλεψω ..... ειστε μανιωδεις γκατζεταδες εδω μεσα.
Προθεση μου ειναι τι μπορει να κανει ενας ΜΗ-γκατζετας. Με οτι βρει εκεινη την στιγμη.
Οι ακρες των στηριγματων του προσκεφαλου ειναι γνωμη τεχνικου απο την CarGlass (εδω στην Θεσσαλονικη).

Θα έλεγα ότι αυτό είναι η χειρότερη επιλογή. Πόντα ή σφυρί από μένα, το καθένα με τα δικά του πλεονεκτήματα. Το προσκέφαλο θέλει πολύ κοπάνημα και πολλές φορές στο τζάμι για να το σπάσει.

Δες εδώ.

• Like
Reactions: athlon6401
Aρα εκανα λαθος (με πληροφορησαν λαθος).
Το αρχικο ποστακι ΔΕΝ ισχυει (το σβηνετε οποτε θελετε).

Απορια : δεν υπαρχει τιποτα μεσα στο αυτοκινητο που να ΣΠΑΕΙ τα πλαινα η πισω τζαμια ?
Πρεπει ντε και καλα να χεις τα αντιστοιχα γκατζετακια ? Απογοητευτικο για αυτοκινητοβιομηχανιες
κολλοσους που σκεφτονται (σχεδον) τα παντα. Και οχι για κατι εξαιρετικο και σπανιο, ακομα και
καπνος μεσα στο αυτοκινητο ΣΚΟΤΩΝΕΙ. Δεν χρειαζεται να γινεις U-boat.

• Like
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ
Aρα εκανα λαθος (με πληροφορησαν λαθος).
Το αρχικο ποστακι ΔΕΝ ισχυει (το σβηνετε οποτε θελετε).

Απορια : δεν υπαρχει τιποτα μεσα στο αυτοκινητο που να ΣΠΑΕΙ τα πλαινα η πισω τζαμια ?
Πρεπει ντε και καλα να χεις τα αντιστοιχα γκατζετακια ? Απογοητευτικο για αυτοκινητοβιομηχανιες
κολλοσους που σκεφτονται (σχεδον) τα παντα. Και οχι για κατι εξαιρετικο και σπανιο, ακομα και
καπνος μεσα στο αυτοκινητο ΣΚΟΤΩΝΕΙ. Δεν χρειαζεται να γινεις U-boat.

Αν βρεθείς σε τέτοια κατάσταση, να είσαι σίγουρος ότι θα σπάσεις το τζάμι ακόμα και το κλειδί ή με το μεταλλικό μέρος της ζώνης ασφαλείας. Όταν είμαστε σε κατάσταση stress, αναστέλλονται προσωρινά πολλές από τις "λειτουργίες" του οργανισμού, μεταξύ αυτών και ο πόνος. Όλοι έχουμε δει ή ακούσει περιπτωσεις, όπου μετά από ατύχημα ο τραυματίας δεν ένιωθε πόνο όσο ήταν "ζεστός" (τηρουμένων των αναλογιών πάντα). Η προσωρινή απουσία πόνου, μας δίνει περιθώρια περαιτέρω προσπάθειας. Δηλαδή αν κινδύνευε το παιδί μου, θα το έσπαγα το τζάμι και ας έσπαγα και χέρι, πόδι, κεφάλι......
ΑΛΛΑ το ζητούμενο δεν είναι να σπάσουμε μόνο το τζάμι, αλλά να ολοκληρώσουμε την διάσωση. Με εμένα τραυματισμένο, απλά κάνω τα πράγματα ακόμα χειρότερα για τους υπόλοιπους.

Πρέπει λοιπόν να έχουμε κάποια εργαλεία που θα μας βοηθήσουν αποτελεσματικά και άμεσα στα πρώτα βήματα, ώστε να κερδίσουμε χρόνο. Το εργαλείο που έβαλε ο Μπάμπης, προσωπικά το θεωρώ αναγκαίο και άμεσα προσβάσιμο σε κάθε αυτοκίνητο. Μπορείς να σπάσεις το τζάμι, να κόψεις την ζώνη, να κάνεις εμφανή την θέση σου (κόκκινο φώς) και φυσικά ο κλασσικός φακός.

Πιό πιθανό είναι να χρειαστεί να απεγκλωβίσουμε κάποιους άλλους ή και εμάς ακόμα σε κάποιο ατύχημα, παρά να εγκλωβιστούμε μέσα στο νερό. Οπότε, ας έχουμε έστω την υποτυπώδη οργάνωση γιατί ακόμα και η ελάχιστη προσπάθεια να σώσουμε κάποιον συνάνθρωπό μας, αξίζει πολλά.

Και όλα αυτά για σπάσουμε ένα τζάμι. Σκεφτείτε τι θα γίνει αν υπάρξει νήμα "Φωτιά στο αυτοκίνητο" :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Φωτιά στο αυτοκίνητο;;;
Άστο αδερφέ... 25η Μαρτίου θα το χάναμε το Focus από το εργοστασιακό ραδιοCD !!!
Ακόμα δεν το έχω ανοίξει για να βρω (αν βρω) την αιτία...

IMG_20240614_020334.jpg

IMG_20240614_020352.jpg

Θες η ψυχραιμία;; Θες η εμπειρία;; Θες η κωλοφαρδία;;
"Καθαρίσαμε" με 700€ ζημιά όταν θα μπορούσε να γίνει είδηση στις ..ειδήσεις.
Γεμάτο το ντεπόζιτο με βενζίνη... μόνο αυτό σου λέω....

Μερικές φωτός που "κράτησα" , έτσι για να θυμάμαι...

IMG_20240324_182720.jpg

IMG_20240324_183759.jpg

IMG_20240327_140131.jpg

IMG_20240327_134720.jpg

Νομίζω η ψυχραιμία και η ύπαρξη πυροσβεστήρα σε λειτουργική κατάσταση, σε γλύτωσε από τα χειρότερα. Τα 700€ μου φαίνονται λίγα, εκτός και αν πρέπει να προσθέσουμε και αρκετή προσωπική δουλειά.

Και μία εύκολη διάσωση, όταν το αυτοκίνητο έπεσε στα ρηχά κατά την έξοδο από το ferry boat.

Νομίζω η ψυχραιμία και η ύπαρξη πυροσβεστήρα σε λειτουργική κατάσταση, σε γλύτωσε από τα χειρότερα.
Έτσι ακριβώς.
Θες το πιο "ωραίο";;;
Χαμπάρι δεν πήρε η 15Α ασφάλεια του αυτοκινήτου!!
Βέβαια και 5Α να ήταν, πάλι δεν θα χαμπάριαζε.. για 1-2Α , θα το συζητούσαμε....
Τα 700€ μου φαίνονται λίγα, εκτός και αν πρέπει να προσθέσουμε και αρκετή προσωπική δουλειά.
Πολύ τρέξιμο για να βρεθεί "δότης" ίδιο μοντέλο, δουλειά μαζί με τον ηλεκτρολόγο για να ξηλωθεί από αυτό ότι είχε καταστραφεί από το δικό μας
(καλωδιώσεις, ντίζες, σωληνώσεις καλοριφέρ, χειριστήρια κλπ), ενώ το μοντάρισμα το έκανε ο ηλεκτρολόγος γιατί εγώ δούλευα πια...
Μικρή ζημιά σε σχέση με το τι θα μπορούσε να είχε γίνει, μεγάλη από την άποψη ότι για ένα ραδιοcd και μάλιστα εργοστασιακό, τέτοια ζημιά...
Η "γκαντεμιά" είναι ότι είχα σκοπό να βγάλω το ραδιοcd για να του κάνω προληπτικό σέρβις, αλλά ...σκ@τ@ στα μούτρα μου....

• Like
Reactions: newbie
Το ξερατε οτι οι πλωτες εξεδρες εξορυξης "αποσυρονται" σε στεγνη αποβαθρα ...... με αυτον τον τροπο ?

Eγω ..... ΣΙΓΟΥΡΑ δεν το ξερα !
Τι πιο ευκολο (και φτηνο) απο το να βυθιστει το μαμημενο στον πατο της θαλασσας.
Μαλλον, το μεταλλο ειναι ΠΟΛΥ για να αφεθει στον πατο της θαλασσας ..... ΜΑΛΛΟΝ !

Eδω ποντιζουν ραδιενεργα βαρελια (σιωπηρα σιωπηροτατα) .... τοσες δεκαετιες,
σε μια πλωτη εξεδρα θα κολλαγαν ?
Αλλα ναι .... κοντα στα αλλα, ωφειλουμε να σκεφτουμε και το political correctness.

• Like
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ
αν μια εξέδρα σαν αυτή καθαριστεί καλά από οτιδήποτε επιβλαβές, θα ήταν ιδανικό περιβάλλον σε θαλάσσιες περιοχές με πολύ φτωχή ζωή..
ναι, υπάρχουν περιοχές στους ωκεανούς που χαρακτηρίζονται ως "έρημοι" και όχι εξαιτίας του ανθρώπου..

Ποιά χώρα είναι 115 φορές ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ από την Ρωσία κι έχει πληθυσμό ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από τη Ρωσία;
Απίστευτο ε;

Υ.Γ. καταλαβαίνετε γιατί βρίσκονται παντού στον πλανήτη και δεν τελειώνουν ποτέ.....
Y.Γ. 2 Στο 1:40 η άποψη από ψηλά, κάτι μου θυμίζει....κάτι μου θυμίζει.....δεν μου ρχεται τώρα.....

Last edited: