Εσύ το 'ξερες;

Δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει τα πράγματα, πάντως πριν λίγα χρόνια το scrap ήταν χρυσορυχείο με εξασφαλισμένα έσοδα
Τώρα είναι ακόμα μεγαλύτερο χρυσωρυχείο αφού οι τιμές των μετάλλων έχουν φτάσει στα ύψη.

• Like
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ
Οικολογικά " λαμπιόνια "...

Φυσική " μαγεία "...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To ξερατε οτι οι φιλανθρωπικοι οργανισμοι τροφοδοτουνται με ολων των ειδων τα χρησιμοποιημενα ρουχα και παπουτσια
ΕΚΤΟΣ απο καλτσες ! Απαξ και τρυπησει μια καλτσα, ποιος σκεφτεται να την παει για μπαλωμα ? ΠΕΤΙΕΤΑΙ στα σκουπιδια.
Ναι αλλα οι αστεγοι .... απο που θα βρουν καλτσες ? Θα μου πειτε καλοκαιρι ειναι, ποιος νοιαζεται ! Οι αστεγοι δεν εχουν
αλλο παπουτσι για το καλοκαιρι, αλλο για τον χειμωνα ! Το μονο που μπορουν να κανουν ειναι να τα φορανε χωρις καλτσα.

Τoυς τα κανε ΜΟΥΣΚΕΜΑ ο καιρος ! Αλλα και τι να περιμενεις απο ενα Παρισι !
Xωρια το μποϋκοταζ στα τρενα (800.000 κοσμος εψαχνε πως να παει σπιτι του).

To μονο που ΔΕΝ μου αρεσε ειναι το ποσο λιγο εστιασε η καμερα στο ελληνικο σκαφος
και την ελληνικη ομαδα.

Ομως γιατι ......................... δεν υπαρχει ενα νημα ΕΙΔΙΚΑ για τους αγωνες ?????

ΑΥΤΟΣ ........ ειναι ο εκκεντροφορος ........

Wartsila Sulzer RTA96-C (camshaft).jpg

σε αυτον εδω τον ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ εμβολοφορο εσωτερικης καυσης ! (aka ...... Wartsila Sulzer RTA96-C)

Wartsila Sulzer RTA96-C.jpg

Διχρονος, υπερτροφοδοτουμενος, ιπποδυναμης 107.000 αλογων ...... με ΡΟΠΗ που δεν εχει ομοια της στον κοσμο ολοκληρο.
Που στον κορακα χρειαζεται τοση ροπη και ιπποδυναμη ? ΕMMA MAERSK container ship μηκους 400 μετρων και χωρητικοτητας
11.000 containers μηκους 6 μετρων (συνολικου βαρους 171.000 τονων). Cruising speed ..... 26 κομβοι !!! Και αυτο θεωρειται πολυ ?
Ολα τα προηγουμενα cargo ships επλεεαν ...... μεχρι τους 20 κομβους (μερικα ουτε καν τους 12μισυ εφταναν) ! Μεχρι στιγμης εχουν
κατασκευαστει 25 τετοια "τερατα" αλλα ...... οι παραγγελιες ειναι εξασφαλισμενες για αλλους 86 !!!!! Γιατι τοση ζητηση ?
Γιατι η διαφορα των 6 κομβων συντομευει το ταξιδι Κινα - ΗΠΑ ...... 4 ολοκληρες μερες ! Και ειναι αυτο πλεονεκτημα ?
Στην αδηφαγα κοινωνια που ζουμε ? ...........

........... ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟ !

(Hint : οι 14 κυλινδροι στροφαρουν με μολις ............. 102 RPM !!!!!!!!!!!!!!! ..... εκει που οι δικες σας μηχανες .... ΣΒΗΝΟΥΝ)

Last edited:
Oριστε και το ΚRΑΚΕΝ ........ που κουβαλα την καρδια του SMAUG !

emma-maersk_9321483_2864609_Large.jpg

Μετρατε γερανους φορτοεκφορτωσης ? ............

• Wow
Που μενει ο φοβερος και τρομερος Elon Musk ...... ? ......
(τις περισσοτερες φορες ...... γιατι εχει και κατι παλατια στο BelAir της California)

f239bc2a7e20-elon-musk-tiny-home.jpg

Δεν συμμεριζομαι το οραμα του για αποικηση του Αρη, ΟΜΩΣ .... αναγνωριζω οτι ο ανθρωπος ειναι
δοσμενος τουλαχιστον σε εναν τομεα : να κανει φθηνη την μεταβαση στο διαστημα (σε πρωτη φαση
low earth orbit). Το οτι θελει να βρισκεται διπλα στον μεγαλο του ερωτα (SpaceX) κραυγαζει "κατι"
εν τη σιωπη του και σιγουρα δεν τον κανει ομοσταβλο με τον Warren Buffett (δισεκατομμυριουχοι και οι δυο).

O Elon ειναι απο τους λιγους τυχερους που εχει κανει το παθος του ........ σπιτι του (Starbase - Boca Chica).
Τι να τα κανει τα παλατια ? (να παει να αλλοτριωθει μεσα τους ?) Το σπιτι του ειναι τα υποστεγα, οι γερανοι,
οι τρακτορες, τα σχεδιαστικα γραφεια, οι δοκιμαστικες διαταξεις και οι διαδρομοι που συναντιεται με καθε
υπαλληλο της SpaceX.

Last edited:
  • Like
Μπράβοοο... Και δε μας το 'χα...
( Το σκηνικό: Παρακολουθώντας " Ψυχοκόρες ", σε μία σκηνή άκουγαν ειδήσεις μέσω ραδιοφώνου ( ξέρετε το κλασικό... σύνδεση του χρονικού πλαισίου της σειράς, με γεγονότα ιστορικά της εκάστοτε χρονικής περιόδου... ) και " έπιασε το αφτί μου " κάτι, και εμένα.... o_Oo_Oo_O Το έψαξα, και βρήκα το ακόλουθο... )

Ο Kosh δεν εχει ποσταρει καποιο νημα για τανκς (εχει ?) ..... οποτε το βαζω εδω.

Mε χαλασε αφορητα η εξηγηση του ΓΙΑΤΙ δεν περνας μεσα απο κτιρια 😄😆🤣
Μια οργασμικοτατη σεκανς μεσα στο GoldenEye .... απλα .... ΔΕΝ ειναι ρεαλιστικη.
Θρηνω 🥺 ....

Last edited:
Πως κουβαλιεται κατι ΑΣΗΚΩΤΟ (που εδω στο Γιουνανισταν θα χε στειλει κοσμο με δισκοκηλες)
σαν να ειναι παιχνιδακι. Το βαρος ΔΕΝ παει ολο στην μεση, αλλα και στους ωμους (και τους γοφους).
Βεβαια στο Γιουνανισταν δεν ζουμε ολοι σε μονοκατοικιες αλλα ΚΑΙ σε πολυκατοικιες. Εκει μαλλον
χρειαζεται αλλη πατεντα (για τις σκαλες). Παντως, sorry αλλα ............... ολα ειναι ΜΗΧΑΝΙΚΗ.
Ας με συγχωρησουν οι μαθηματικοι !

Και ΝΑΙ ....... καποιος δερβισης πρεπει να διαφημισει το συστημα με τις ζωνες .... ΠΡΩΤΑ !
Εχετε δει καποια (ελληνικη) διαφημιση ? ΟΧΙ ! Πρεπει να ζησουν και οι νευροχειρουργοι !
Κοντευω να εκραγω απο αγανακτηση για το τι εχω υποφερει (αλλα και το τι εχω δει) ΕΔΩ
στο Γιουνανισταν ! :mad:

Last edited:
Μαθηματικό παράδοξο...
Α) ...
2
x = 2
10*x = 10*2
10x = 20
10x = 18 + 2
10x = 18 + x
10x - x = 18
9x = 18
x = 18/9
x = 2 👌

Β) ...
0,444...
x = 0,444...
10*x = 10*0,444...
10x = 4,444...
10x = 4 + 0,444...
10x = 4 + x
10x - x = 4
9x = 4
x = 4/9
Αν κάνετε τον υπολογισμό, θα βρείτε ότι... x = 0,444... 👌

Γ) ...
0,999...
x = 0,999...
10*x = 10*0,999...
10x = 9,999...
10x = 9 + 0,999...
10x = 9 + x
10x - x = 9
9x = 9
x = 9/9
x = 1 😲

• Wow
Reactions: ln()
Ενα μερος ειχε μεινει ερημο και αφιλοξενο και παρθενο στον πλανητη ....... ΕΝΑ ΜΟΝΟ.
Και εκει μεσα ....... πηγατε και χωσατε πισινες και νερα (και χλιδες και φωτισμους) ........ ????

Ο ανθρωπος ειναι αρρωστο πλασμα ...... ΤΕΛΟΣ.

Last edited:
Ενα μερος ειχε μεινει ερημο και αφιλοξενο και παρθενο στον πλανητη ....... ΕΝΑ ΜΟΝΟ.
Και εκει μεσα ....... πηγατε και χωσατε πισινες και νερα (και χλιδες και φωτισμους) ........ ????

Ο ανθρωπος ειναι αρρωστο πλασμα ...... ΤΕΛΟΣ.
Και όμως, η έρημος της Ναμίμπια έχει ζωή..
Λιοντάρια, ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις, μεγάλα είδη αντιλόπης και ένα σωρό άλλα μικρότερα είδη...
Θυμάμαι σκηνή από ντοκιμαντέρ όπου λέοντας έτρωγε νεκρή φάλαινα η οποία είχε "ξεβραστεί" στην παραλία..
Πιο πέρα, τα κουφάρια από σκουριασμένα βαπόρια..
Καταπληκτικό σκηνικό!!

Στη Ναμίμπια, λίγο πιο πάνω στην Etosha έχω μείνει σε lodge μέσα στον εθνικό δρυμό. Το lodge έχει ηλεκτροφόρα σύρματα γύρω γύρω. Γιατί εσύ είσαι στο κλουβί για να μην σε φάνε τα ζώα γύρω γύρω. Περίεργη αίσθηση, αλλά πραγματικά απίστευτη εμπειρία. Το σαφάρι είναι ότι πιο ξεχωριστό έχω κάνει στα ταξίδια μου.

• Love
Reactions: vlad66
Και όμως, η έρημος της Ναμίμπια έχει ζωή..
Λιοντάρια, ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις, μεγάλα είδη αντιλόπης και ένα σωρό άλλα μικρότερα είδη...
Θυμάμαι σκηνή από ντοκιμαντέρ όπου λέοντας έτρωγε νεκρή φάλαινα η οποία είχε "ξεβραστεί" στην παραλία..
Πιο πέρα, τα κουφάρια από σκουριασμένα βαπόρια..
Καταπληκτικό σκηνικό!!
.... ερημο, αφιλοξενο και παρθενο .... απο ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, Βλαδιμηρε !