Εθνικὀ σύστημα υγείας

To EΣΥ σε σχέση με το τίποτε του πρίν ήταν κάτι πολύ σημαντικό.

Το πώς εξελίχθηκε και που κατάντησε είναι μια άλλη ιστορία.

Το ανέκδοτο που λέγεται Αδωνις επιθυμεί να εντάξει γιατρούς στον σαθρό νέο φορέα με μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση με μισθό Επιμελητή Γ και αμοιβή περί τα 850 ευρώ..ενώ ο νόμος είναι σαφής ως προς την προσμέτρηση των χρόνων προϋπηρεσίας

Επίσης έτσι όπως θέλει να οργανώσει τους 'οικογενειακούς γιατρούς' με αμοιβές εξευτελιστικές και αδυναμία χαρτογράφησης περιοχών που θα δραστηριοποιούνται,αλλά και τα εμπόδια που δημιουργούνται για παραπομπές σε εξειδικευμένους θα υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο το σύστημα υγείας..

Επίσης βάζει συμμετοχή σε χρόνιες μη αναστρέψιμες παθήσεις
Ενας φασίστας που στόχο έχει να καταστρέψει εντελώς κάθε δημόσιο ιστό,οταν πλέον υπάρχουν ανατριχιαστικές έρευνες για την κοινωνία.

Τα άλλα απλά δείχνουν πλήρη έλλειψη κοινωνικής επαφής και προπαγάνδα της δεξιάς.

H σημερινή Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία σε άρθρο της Ντίνας Καρατζιου παρουσιάζει την έκθεση Eurofound (ναί ναι προέρχεται από την Ευρώπη ,δεν την έχουν συντάξει 'λαϊκισταί'),στην οποία περιγράφεται με τα μελανότερα χρώματα η πλήρης διάλυση της Υγείας από τον ταξικό αντίπαλο .

.Επειδή ακόμα δεν έχει εμφανιστεί στην διαδικτυακή έκδοση το κείμενο ,αναδημοσιεύω επιγραμματικά..

1)Το 64 % των ελλήνων δεν πηγαίνει στον γιατρό λόγω του αυξημένου κόστους

2)Οι ανασφάλιστοι πολίτες φτάνουντα 3.000.000.(27.7% του συνολικού πληθυσμού).

3)65-70% των παιδιών εμβολιάζονται σε ιδιώτες γιατρούς αυξάνοντας έτσι τον ήδη βεβαρυμενο οικογενειακό προϋπολογισμό των ανέργων και ανασφάλιστων γονέων.

4)Καρκινοπαθείς πεθαίνουν αβοήθητοι στα σπίτια τους..

Επίσης εδώ και καιρό σημαντικό ποσοστό πολιτών μείωσε το φαγητό,για να μπορεί να αγοράζει φάρμακα.

Kαι δυό κείμενα που αποτυπώνουν πλήρως την καταστροφή της Υγείας

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=409011

http://left.gr/news/ereyna-oi-ellines-trone-ligotero-gia-na-agorasoyn-farmaka

Re: Απάντηση: Εθνικὀ σύστημα υγείας

To EΣΥ σε σχέση με το τίποτε του πρίν ήταν κάτι πολύ σημαντικό.

Το πώς εξελίχθηκε και που κατάντησε είναι μια άλλη ιστορία.

Συμφωνοι.

Αριστεροι και δεξιοι μαλλον συμφωνουν οτι ο Γεννηματας ηταν αυτος που εκανε τις περισσοτερες τομες.

Αν ηταν τιμιος και στην υπηρεσια του λαου ή αν ηταν σαν ολους τους αλλους δεν προλαβαμε να το δουμε.

Αλλα τελικα το συστημα αναπτυχθηκε ετσι οπως αναπτυχθηκε για το καλο του λαου ή με προσχημα αυτο εγινε κυρια πηγη υπερτιμολογησεων ?

Επισης αναρωτιεμαι σε μια κυβερνηση αριστερας ἠ "αριστερας" οι γιατροι θα αμοιβονταν πλουσιοπαροχα ἠ τελος παντων καλυτερα απο τους δημοσιους υπαλληλους ἠ θα θυσιαζαν και αυτοι την μεχρι τωρα καλοπεραση τους για την κομμουνα και το κοινο καλο ?

Ανεργία στην Ελλάδα..Φυσικά οι λαϊκιστές της ακροδεξιάς συνεχίζουν σαν γνήσια φασιστάκια να ενισχύουν τον Χρυσαυγίτικο κοινωνικό αυτοματισμό..πάντα υπερ του Κεφαλαίου..Τα ίδια έλεγαν και οι Ναζί του Χίτλερ ποντάροντας στην ισοπέδωση προς τα κάτω..

http://www.iatropedia.gr/articles/read/5348

Την κατάσταση στην Ελλάδα την έζησα μόνο ως φοιτητής στην Θεσσαλονίκη και απο όσα μου μεταφέρει καθημερινά η φίλη μου και οι φίλοι μου που τα ζούνε ώς ειδικευόμενοι. Εγώ σχεδόν υποχρεώθηκα να φύγω να κάνω την ειδικότητα μου στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στην Γερμανία.

Το κείμενο όμως αυτό περιγράφει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ζωή του ειδικευόμενου στα ελληνικά νοσοκομεία αυτή την στιγμή. Ενός ειδικευμένου που τον βρίζουν οι ασθενείς, που τον ξεζουμίζουν οι ειδικοί και ο διευθυντής, και που τον εξευτελιζει το κράτος. Ενός ειδικευόμενου που θυσιάζει συχνά την ίδια του την υγεία (σωματική και ψυχική) για τους ασθενείς, γιατί αν δεν το κάνει το κόστος θα μετριέται σε ζωές.

http://gr.news.yahoo.com/το-δράμα-του-έλληνα-νοσοκομειακού-γιατρού-τα-39-020000305.html

Δρομολογείται το ψηφιακό ασφαλιστικό βιογραφικό κάθε πολίτη. Με τροπολογία που κατατέθηκε χθες από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, δημιουργούνται οι νομοθετικές προϋποθέσεις για την πλήρη καταχώριση του ασφαλιστικού ιστορικού όλων των εργαζομένων και αυταπασχολουμένων της χώρας σε ένα ενιαίο ηλεκτρονικό αρχείο. Τα στοιχεία θα καταχωρίζονται στο σύστημα «Ατλας» προκειμένου να είναι σαφής η ασφαλιστική ταυτότητα όλων των άμεσα και έμμεσα εργαζομένων σε πραγματικό χρόνο. Ο τρόπος λήψης και χρήσης των δεδομένων παραπέμπεται στην έκδοση υπουργικής απόφασης.

Επίσης, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας θα καταβάλλεται στο εξής το ΕΚΑΣ στα άτομα με αναπηρία 80% και άνω. Η νέα ρύθμιση με την οποία μεταβάλλεται το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο κατατέθηκε χθες στη Βουλή στο σχέδιο νόμου με τίτλο «ρύθμιση θεμάτων της ΑΔΜΗΕ Α.Ε.».

Με τρίτη τροπολογία παρατείνεται μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2014 η καταβολή των πάσης φύσεως επιδομάτων που καταβάλλονται λόγω αναπηρίας (προνοιακά, βαριάς αναπηρίας, εξωιδρυματικό, απόλυτης αναπηρίας) ενόσω εκκρεμεί στις υγειονομικές επιτροπές ΚΕΠΑ ιατρική κρίση χωρίς υπαιτιότητα των επιδοματούχων, με το ίδιο ποσό που λάμβαναν πριν, αλλά με την προϋπόθεση ότι έχουν κριθεί με ποσοστό αναπηρίας 67% από την αρμόδια επιτροπή.

Στο ίδιο σχέδιο νόμου κατατέθηκε τροπολογία με την οποία διευκολύνονται ασφαλισμένοι - πρώην εργαζόμενοι της Αγροτικής που επιθυμούν να ενταχθούν σε προγράμματα εθελουσίας εξόδου. Με τη νέα ρύθμιση διευκρινίζεται η ασάφεια ως προς το ασφαλιστικό καθεστώς εκείνων των ασφαλισμένων στον κλάδο σύνταξης του Ταμείου της Αγροτικής Τράπεζας, των οποίων «η εργασιακή σχέση θα ολοκληρωθεί μέχρι 27.3.2014 έχοντας ήδη τουλάχιστον 500 ημέρες ασφάλισης σε οποιαδήποτε τράπεζα». Για τη συγκεκριμένη κατηγορία ασφαλισμένων ορίζεται ότι ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης θα υπόκειται στους ενιαίους κανόνες του χρόνου ασφάλισης που διανύθηκε στον κλάδο σύνταξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

http://www.kathimerini.gr/553814/ar...i-to-yhfiako-asfalistiko-viografiko-gia-oloys

Ποιος θα παρει την δουλεια αραγε ?

Ιστορίες καθημερινής τρέλας με την τιμολόγηση των φαρμάκων συνέχεια: Cymbalta 60mg 28 (ναι δεν είναι σπάνιο οι ηλικιωμένοι να έχουν κατάθλιψη και να θέλουν βοήθεια, ειδικά όταν οι δυνάμεις αρχίζουν να τους εγκαταλείπουν). Τιμή κάπου 30 ευρώ, ΔΙΑΦΟΡΑ με την "ασφαλιστική τιμή" 9,2 ευρώ !!!

Τρελαίνομαι. Υπάρχει άλλο 1 (ένα) και μοναδικό φάρμακο με αυτή τη δραστική ουσία, το xeristar που είναι 2 ευρώ φθηνότερο.
Τα βαλα με τη φαρμακοποιό και μου έδειξε τι της επέτρεπε να δώσει το σύστημα μόλις εισήγαγε τη συνταγή.
ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ τη βρήκαν την ασφαλιστική τιμή των περίπου 20κάτι ευρώ?
Διαφορά+συμμετοχή = 15 ευρώ, δηλαδή επιβάρυνση 50%

Προς επιβεβαίωση και η αντίστοιχη καταχώρηση στο "Γαληνό":
http://www.galinos.gr/web/drugs/main/substances/duloxetine#content

Δείτε τα διαθέσιμα σκευάσματα στο κάτω μέρος της σελίδας. Υπόψη ότι το ότι αναφέρονται, δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι υπάρχουν και στην αγορά.
Απλά έχουν πάρει κάποια στιγμή έγκριση από τον ΕΟΦ.

Θα πεθάνουν τον κόσμο οι αλήτες..
Το συγκεκριμένο φάρμακο ήταν ακριβότερο, αλλά για τον πατέρα μου είχε 10% συμμετοχή,μιας και η κατάστασή του θεωρείται -και τυπικά από επιτροπή του ΙΚΑ- χρόνια.
Όταν λοιπόν ήταν ακριβότερο πλήρωνε σκάρτα 4 ευρώ, τώρα που φθήνηνε 15 ! Και θέλει ένα κάθε 28 μέρες..

Ιστορίες καθημερινής τρέλας με την τιμολόγηση των φαρμάκων συνέχεια: Cymbalta 60mg 28 (ναι δεν είναι σπάνιο οι ηλικιωμένοι να έχουν κατάθλιψη και να θέλουν βοήθεια, ειδικά όταν οι δυνάμεις αρχίζουν να τους εγκαταλείπουν). Τιμή κάπου 30 ευρώ, ΔΙΑΦΟΡΑ με την "ασφαλιστική τιμή" 9,2 ευρώ !!!

Τρελαίνομαι. Υπάρχει άλλο 1 (ένα) και μοναδικό φάρμακο με αυτή τη δραστική ουσία, το xeristar που είναι 2 ευρώ φθηνότερο.
Τα βαλα με τη φαρμακοποιό και μου έδειξε τι της επέτρεπε να δώσει το σύστημα μόλις εισήγαγε τη συνταγή.
ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ τη βρήκαν την ασφαλιστική τιμή των περίπου 20κάτι ευρώ?
Διαφορά+συμμετοχή = 15 ευρώ, δηλαδή επιβάρυνση 50%

Προς επιβεβαίωση και η αντίστοιχη καταχώρηση στο "Γαληνό":
http://www.galinos.gr/web/drugs/main/substances/duloxetine#content

Δείτε τα διαθέσιμα σκευάσματα στο κάτω μέρος της σελίδας. Υπόψη ότι το ότι αναφέρονται, δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι υπάρχουν και στην αγορά.
Απλά έχουν πάρει κάποια στιγμή έγκριση από τον ΕΟΦ.

Θα πεθάνουν τον κόσμο οι αλήτες..
Το συγκεκριμένο φάρμακο ήταν ακριβότερο, αλλά για τον πατέρα μου είχε 10% συμμετοχή,μιας και η κατάστασή του θεωρείται -και τυπικά από επιτροπή του ΙΚΑ- χρόνια.
Όταν λοιπόν ήταν ακριβότερο πλήρωνε σκάρτα 4 ευρώ, τώρα που φθήνηνε 15 ! Και θέλει ένα κάθε 28 μέρες..

Εκτός του ότι έχεις απόλυτο δίκηο σε όσα γράφεις,απλά να συμπληρώσω οτι το Xeristar δεν είναι γενόσημο..Είχε κυκλοφορήσει ταυτόχρονα με το Cymbalta από άλλη εταιρεία.................

Απάντηση: Re: Εθνικὀ σύστημα υγείας

Εδω (ΗΠΑ) να δεις ποσο εχει... http://www.goodrx.com/cymbalta και μαλιστα το γενοσημο!

Εντάξει, φυσιολογικό. Εκεί είναι "ελεύθερη αγορά" και λειτουργεί ο "ανταγωνισμός" :smile:. Εδώ που είναι η τελευταία σοβιετία της Ευρώπης, είναι -ακόμα- διατιμημένα.

Εκτός του ότι έχεις απόλυτο δίκηο σε όσα γράφεις,απλά να συμπληρώσω οτι το Xeristar δεν είναι γενόσημο..Είχε κυκλοφορήσει ταυτόχρονα με το Cymbalta από άλλη εταιρεία.................

Βρε συ Σπύρο, λένε ασύστολα ψέμματα: Πόσες φορές έχουμε διαβάσει/ακούσει από επίσημα χείλη και διάφορους παπαγάλους, ότι θα πληρώνουμε τη διαφορά από το φθηνότερο εν κυκλοφορία σκεύασμα? Ε δεν ισχύει!! Καθορίζουν μια τιμή που βγάζουν από το μυαλό τους, με αποτέλεσμα να έχει πάει η συμμετοχή σε αρκετά φάρμακα -εγώ μόνο ξέρω τρία τέσσερα- πάνω από 50%

Και στο κάτω κάτω, τι χρωστάω να πρέπει να ασχολούμαι με πράγματα που δεν ξέρω? Δε μου φτάνουν όλα τα άλλα, πρέπει να μάθω να διαλέγω και ... φάρμακα?
Αυτή είναι δουλειά των ειδικών. Ο ασθενής πρέπει απλά να κάνει αυτό που του σύστησε ο γιατρός του και το μπουρ@..ελο, οφείλει να τον προστατέψει. ΚΑΙ οικονομικά.
Είναι υποχρέωση του κράτους αυτή. Άει σιχτίρ με τους απατεώνες.
Πιο πολύ απ'όλα μου τη δίνει που με δουλεύουν με το φυσικότερο ύφος του κόσμου και δεν ιδρώνει ούτε μια τρίχα τους.

Ακριβώς αυτό ήθελα να δείξω Κωνσταντίνε! Φαντασου πως κάποια φάρμακα για το στομάχι με συνέφερε να τα πάρω από Ελλάδα (εννοείται στην τιμή λιανικής) παρά εδώ με ασφάλιση. Αν θυμάμαι καλά ήταν 50 ευρώ ή $320 το κουτί, για τέτοια διαφορά μιλάμε.

Απλά να δείτε τι χάλια έχουμε κι εδώ...

Ακριβώς αυτό ήθελα να δείξω Κωνσταντίνε! Φαντασου πως κάποια φάρμακα για το στομάχι με συνέφερε να τα πάρω από Ελλάδα (εννοείται στην τιμή λιανικής) παρά εδώ με ασφάλιση. Αν θυμάμαι καλά ήταν 50 ευρώ ή $320 το κουτί, για τέτοια διαφορά μιλάμε.

Απλά να δείτε τι χάλια έχουμε κι εδώ...

Θέλω να πιστεύω ότι κατάλαβα το πνεύμα του μηνύματός σου, εξ' ου και το smiley. Αυτό που δεν ρώτησα, αλλά μου απαντάς ήδη, είναι τι πληρώνει κανείς γι' αυτά αν είναι ασφαλισμένος. Δεν υπάρχει περίπτωση με κάποιου είδους ασφάλιση να είσαι καλυμμένος φαρμακευτικά με μια μικρή -ας πούμε συμβολική- συμμετοχή?

Αν ναι, οι εισφορές γι' αυτό είναι τέτοιες που μπορεί να τις πληρώσει και ένας χαμηλόμισθος? - δεν ξέρω ποιος θεωρείται στις ΗΠΑ τέτοιος, ας πούμε κάποιος που είναι πωλητής σε φαστφουντ -τόσα διαβάζουμε γι' αυτό- ή σε εμπορικό κατάστημα.

Δε δικαιολογώ κράτη ασφαλιστικές κ.ο.κ.

Αλλά μη ξεχνάμε και τις φαρμακευτικές βιομηχανίες

Πόσο έχει ανέβει το ποσό που πρέπει κάθε άνθρωπος να πληρώνει το χρόνο στις φαρμακευτικές τις τελευταίες δεκαετίες ?

Θα μου πεις κάποτε όλο και όλο μια ασπιρίνη κυκλοφορούσε, ήταν μεν ακριβή αλλά όχι παράλογα ακριβή, πιο παράλογα ακριβός ήταν λ.χ. ένα καλός γιατρός,

Γενικά κράτη και ασφαλιστικές ΙΜΗΟ έχουν μεγάλη ευθήνη όχι μονο για τα πρακτικά θέματα που αντιμετυωπίζει ο κόσμος

Αλλά και γιατί επέτρεψαν τον υπέρμετρο πλουτισμό φαρμακοβιομηχανιών
Αυτοί δεν είναι γιατροί άλλωστε να πεις ότι πάντα έχουν το νου τους τον ασθενή
Αντιθέτως όλο και πιο μεγάλο χέρι θέλουν να βάζουν στις τσέπες μας
Με θεραπείες και φαρμάκια μεν, αλλά ακριβές, πανάκριβες

Να σου πω την αλήθεια δεν μου έχει τύχει να πληρώσω χαμηλή συμμετοχή, άλλα από ότι έχω ακούσει αν είσαι χαμηλόμισθος ή χαμηλοσυνταξιούχος η συμμετοχή σου μπορεί να είναι και μηδενική μέσω του medicare/medicaid.

Αν όμως εχεις καλό εισόδημα και δεν πληρωσεις την ακριβή ασφάλεια (πανω απο $400 το μήνα το άτομο) πληρωνεις ολόκληρη την τιμή λιανικής μέχρι κάποιο όριο. Με την ακριβή ασφάλεια πληρωνεις συμμετοχη έως $500 το χρόνο, αλλά δίνεις τα δίπλα σε ασφάλιστρα το μήνα.

Τεραστια βιομηχανία η υγεια στις ΗΠΑ....

Είναι όντως πολλά τα λεφτά. Και το μοντέλο της συμμετοχής που περιγράφεις θυμίζει τις εδώ ιδιωτικές και τη .. μικτή στα αυτοκίνητα. Καλομελέτα και σε μας δυστυχώς :mad:

BfOykiJCEAEEsTv.jpg:large

Διαμαρτυρία καρκινοπαθών στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας.

Υπάρχει άλλο κράτος στο κόσμο που να έχει πολλαπλά κρατικά ασφαλιστικά ταμεία; Δηλαδή αυτά που είχαμε ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, Δημόσιο, ΤΣΜΕΔΕ, ΟΤΕ, ΔΕΗ κλπ κλπ κλπ ... όλα ήταν ουσιαστικά κρατικά, μια που το κράτος έβαζε τις διοικήσεις, το κράτος αποφάσιζε σε ποια τράπεζα θα έχουν τα λεφτά τους κλπ.

Για ποιο λόγο είχαμε τόσα πολλά και όχι απλώς ένα, και μόνο ένα, για όλους; Υπάρχει έστω κι ένα κράτος με τόσα πολλά κρατικά ταμεία;

Και γιατί δεν έχουν ακόμη ενοποιηθεί;

Και γιατί ο Σύριζα δεν λέει ξεκάθαρα ότι θα τα ενοποιήσει σε ένα μόνο που θα ασφαλίζει όλους τους Έλληνες, εργαζομένους και άνεργους; (όπως ας πούμε στην Αγγλία)

Αυτό το γελοίο κράτος έχει καταφέρει σε ΟΛΑ να είναι η εξαίρεση! Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά! Και μετά κάποιοι αναρωτιόνται ακόμη γιατί έχουμε άλυτο πρόβλημα. Με τόσα παλαβά που συμβαίνουν, το παράξενο θα ήταν να μην έχουμε πρόβλημα!!! (στο επόμενο: τα φροντιστήρια)

Υπάρχει άλλο κράτος στο κόσμο που να έχει πολλαπλά κρατικά ασφαλιστικά ταμεία; Δηλαδή αυτά που είχαμε ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, Δημόσιο, ΤΣΜΕΔΕ, ΟΤΕ, ΔΕΗ κλπ κλπ κλπ ... όλα ήταν ουσιαστικά κρατικά, μια που το κράτος έβαζε τις διοικήσεις, το κράτος αποφάσιζε σε ποια τράπεζα θα έχουν τα λεφτά τους κλπ.

Για ποιο λόγο είχαμε τόσα πολλά και όχι απλώς ένα, και μόνο ένα, για όλους; Υπάρχει έστω κι ένα κράτος με τόσα πολλά κρατικά ταμεία;

Και γιατί δεν έχουν ακόμη ενοποιηθεί;

Και γιατί ο Σύριζα δεν λέει ξεκάθαρα ότι θα τα ενοποιήσει σε ένα μόνο που θα ασφαλίζει όλους τους Έλληνες, εργαζομένους και άνεργους; (όπως ας πούμε στην Αγγλία)

Αυτό το γελοίο κράτος έχει καταφέρει σε ΟΛΑ να είναι η εξαίρεση! Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά! Και μετά κάποιοι αναρωτιόνται ακόμη γιατί έχουμε άλυτο πρόβλημα. Με τόσα παλαβά που συμβαίνουν, το παράξενο θα ήταν να μην έχουμε πρόβλημα!!! (στο επόμενο: τα φροντιστήρια)

Ένα κράτος που σε πληθυσμό,είναι μικρότερο πολλών ευρωπαικών πόλεων!!!!!!!