Εθνικὀ σύστημα υγείας

Οπου σε πιασουν ειναι δυστυχως και αλιμονο σε αυτους που εχουν σοβαρο προβλημα υγειας και βιαζονται!
Ισχύει. Το καταλάβαμε τώρα στην εγκυμοσύνη. Μια ειδική εξέταση(avidity) που δεν γράφεται μέσω εοππυ, όπως και πολλές ειδικές σοβαρές εξετάσεις, η απόκλιση στις τιμές ήταν από 20 έως 170 !! Η μεγαλύτερη τιμή σε μικρό η φτηνή στο Διαβαλκανικό...

Για φάρμακα που έπαιρνα δωρεάν απο το 2010 κάθε μήνα, σήμερα και για τα φάρματα του Σεπτεμβρίου μόνο πλήρωσα 80 ευρώ.
Δεν θα το βρείτε στις ειδήσεις μάλλον επειδή υπάρχουν άλλα σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούμε, όπως το ποιοι διάσημοι εμαφνίστηκαν στο paradise club της Μυκόνου

Για φάρμακα που έπαιρνα δωρεάν απο το 2010 κάθε μήνα, σήμερα και για τα φάρματα του Σεπτεμβρίου μόνο πλήρωσα 80 ευρώ.
Δεν θα το βρείτε στις ειδήσεις μάλλον επειδή υπάρχουν άλλα σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούμε, όπως το ποιοι διάσημοι εμαφνίστηκαν στο paradise club της Μυκόνου
Βαλανε συμμετοχη στα φαρμακα σου; Η θεια μας επαιρνε καποια χαπια που το κουτακι κοστιζε 2.000 ! Με την συμμετοχη πληρωνε κατι παραπανω απο 100 πέρυσι το καλοκαιρι αυτο.

softice#
Στο ίδιο φαρμακείο υποθέτω αγοράζεις την συνταγή?
Υπάρχει θέμα με τα φάρμακα.
Ανθρωπος αγοράζει την ίδια συνταγή από φαρμακείο σε φαρμακείο στο ένα δωρεάν και στο άλλο ζητούσε ένα ποσό και όταν ρώτησα to γιατί πήρα πολλές απαντήσεις. (?)
Δε ξέρω τι γίνεται... Δεν έχει να κάνει με γενόσημα και τέτοια..

Πάνω που διάβαζα χθες οτι ένα απο τα προαπαιτούμενα για να εκταμιευθεί η δόση είναι η συμμετοχή των ασφαλισμένων με κάποιο ποσοστό στην αγορά φαρμάκων.
Να πανηγυρίζω όταν και αν πάρουμε την δόση;
Υπ όψιν μιλάω για ένα μόνο φάρμακο. Πληρώνω συμμετοχή και για άλλα φάρμακα
Δεν γνωρίζω τίποτα πο οικονομική πολιτική...το μόνο που καταλαβαίνω είναι οτι για να "μας δώσουν" το μας δώσουν εντός εισαγωγικούν γιατί στα λίγα που διάβασα δεν είδα τίποτα που να δίνουν τσάμπα...
πρέπει πρώτα να τα δώσουμε εμείς με έαν σωρό τερτίπια σαν τον ΕΝΦΙΑ και πολλά άλλα..και μετά θα είμαστε σε θέση να πούμε Γιούπι! ακόμη μια φορά τροφοδοτήθηκαν οι τράπεζες που το έχουν τόσο πολύ ανάγκη
Αν κάποιος δει τις τράπεζες σαν έναν ασθενή που πάσχει απο το σύνδρομο "Δεν μπορώ να μαζέψω λεφτά επειδή δεν μου έχουν εμπιστοσύνη και όλοι βγάζουν τις καταθέσεις τους" ...τότε μπορούμε να πούμε οτι η ελληνική κυβέρνηση η καλύτερα η ευρωπαική ένωση κάνουν κοινωνική πολιτική
Δίνοντας βάρος φυσικά στους πιο αρρωστους απο ολους που είναι οι τράπεζες...επειδή το χρήμα είναι το παν στην κοινωνία, έτσι η τροφοδότηση των τραπεζων θα πρέπει να θεωρηθεί σαν η υπέρτατη κοινωνική πολιτική
Συγγνώμη αν είμαι αδαής και μιλάω χωρίς να γνωρίζω πολλά απο τα πράγματα καλά και ειρωνεύομαι...αλλά στην κατάσταση που είμαι και τα νεύρα που έχω δεν μπορώ να τα πω περισσότερο ήρεμα και "αντικειμενικά"

edit: Ένα απο τα προαπαιτούμενα:
[FONT=&quot]2. Την κατάργηση όλων των εξαιρέσεων που επιτρέπουν χαμηλότερες εισφορές για τον κλάδο υγείας.[/FONT]

Και εγω δεν μπορω να βρω τι γινεται με τα φαρμακα. Τα εμβολια του μικρου ολα ειναι δωρεαν, αλλα τον ιδιο μηνα το ιδιο εμβολιο σε αλλο φαρμακειο η ξαδερφη μας το πληρωσε 7 με τη συμμετοχη.

Ξεσκαρτάρισμα παίδες,να μειώνονται οι πληθυσμοί,τα όπλα τα έχουμε για τους υποανάπτυκτους λαούς,στον δυτικό κόσμο έχουμε άλλα μέσα εξόντωσης!!!

Και εγω δεν μπορω να βρω τι γινεται με τα φαρμακα. Τα εμβολια του μικρου ολα ειναι δωρεαν, αλλα τον ιδιο μηνα το ιδιο εμβολιο σε αλλο φαρμακειο η ξαδερφη μας το πληρωσε 7 με τη συμμετοχη.

Τα εμβολια ειναι ολα δωρεαν (φτανει βεβαιως ο ιατρος να βαλει συμμετοχη 0%). Μονο ενα εμβολιο, για ροταϊο (που προκαλει διαρροιες σε νεογνα) εχει συμμετοχη 25%. Το εμβολιο αυτο λεγεται rotateq. Στην περιπτωση αυτη α. ξεχαστηκε ο ιατρος και δεν εβαλε 0%, β. πηρε κατι αλλο απο το φαρμακειο και ξεχασε να το αναφερει η ξαδερφη σου, γ. (και πιο απιθανο γιατι ειναι πολυ χοντρο αυτο) την εκλεψαν στεγνα στο φαρμακειο. Ο πιο ευκολος τροπος να το ελεγξει αυτο κανεις ειναι ζητωντας να δει την εκτυπωση της συνταγης οταν εκτελειται απο το φαρμακειο.

Avpap# η συνταγή αν βγαίνει απο νοσοκομείο το γράφει το ποσό. Αλλα και παλι και ιδιώτες βγάζουν τέτοιες συνταγές αφού ειναι online. Άρα εσυ την πηγαινεις στο φαρμακείο.
Η συνταγή αν ειναι 0 , μετά βγαίνει ένα ποσό σε ορισμένα ! φαρμακεία και σε άλλα όχι. Δεν ειναι λογικό αυτο.

Τα εμβολια ειναι ολα δωρεαν (φτανει βεβαιως ο ιατρος να βαλει συμμετοχη 0%). Μονο ενα εμβολιο, για ροταϊο (που προκαλει διαρροιες σε νεογνα) εχει συμμετοχη 25%. Το εμβολιο αυτο λεγεται rotateq. Στην περιπτωση αυτη α. ξεχαστηκε ο ιατρος και δεν εβαλε 0%, β. πηρε κατι αλλο απο το φαρμακειο και ξεχασε να το αναφερει η ξαδερφη σου, γ. (και πιο απιθανο γιατι ειναι πολυ χοντρο αυτο) την εκλεψαν στεγνα στο φαρμακειο. Ο πιο ευκολος τροπος να το ελεγξει αυτο κανεις ειναι ζητωντας να δει την εκτυπωση της συνταγης οταν εκτελειται απο το φαρμακειο.
Δεν θυμαμαι την ακριβη ονομασια rota κατι ηταν, ποσιμο , για γαστρεντεριτιδα και εμεις δεν πληρωσαμε τιποτα. Μαλιστα οταν πηγα να το ζητησω ειδα την λιανικη τιμη και ελεγα ευτυχως που εχω την καρτα μαζι μου. Κοντα 80 , αλλα ηταν δωρεαν.

Δεν θυμαμαι την ακριβη ονομασια rota κατι ηταν, ποσιμο , για γαστρεντεριτιδα και εμεις δεν πληρωσαμε τιποτα. Μαλιστα οταν πηγα να το ζητησω ειδα την λιανικη τιμη και ελεγα ευτυχως που εχω την καρτα μαζι μου. Κοντα 80 , αλλα ηταν δωρεαν.
Έχω δυο παιδιά, κάτω από 5 και τα δύο, το έκαναν αυτό και τα δύο και πληρωσα συμμετοχή 25% και στους δύο. Ίσως τα παιδιά σου είναι μεγαλύτερα και τότε ίσχυε κάτι άλλο;
Ή τιμή που λες πάντως μάλλον παραπέμπει σε πριν το 2012.

sent from my mobile phone, i apologise for any spelling errors

Πάνω που διάβαζα χθες οτι ένα απο τα προαπαιτούμενα για να εκταμιευθεί η δόση είναι η συμμετοχή των ασφαλισμένων με κάποιο ποσοστό στην αγορά φαρμάκων.
Να πανηγυρίζω όταν και αν πάρουμε την δόση;
Υπ όψιν μιλάω για ένα μόνο φάρμακο. Πληρώνω συμμετοχή και για άλλα φάρμακα
Δεν γνωρίζω τίποτα πο οικονομική πολιτική...το μόνο που καταλαβαίνω είναι οτι για να "μας δώσουν" το μας δώσουν εντός εισαγωγικούν γιατί στα λίγα που διάβασα δεν είδα τίποτα που να δίνουν τσάμπα...
πρέπει πρώτα να τα δώσουμε εμείς με έαν σωρό τερτίπια σαν τον ΕΝΦΙΑ και πολλά άλλα..και μετά θα είμαστε σε θέση να πούμε Γιούπι! ακόμη μια φορά τροφοδοτήθηκαν οι τράπεζες που το έχουν τόσο πολύ ανάγκη
Αν κάποιος δει τις τράπεζες σαν έναν ασθενή που πάσχει απο το σύνδρομο "Δεν μπορώ να μαζέψω λεφτά επειδή δεν μου έχουν εμπιστοσύνη και όλοι βγάζουν τις καταθέσεις τους" ...τότε μπορούμε να πούμε οτι η ελληνική κυβέρνηση η καλύτερα η ευρωπαική ένωση κάνουν κοινωνική πολιτική
Δίνοντας βάρος φυσικά στους πιο αρρωστους απο ολους που είναι οι τράπεζες...επειδή το χρήμα είναι το παν στην κοινωνία, έτσι η τροφοδότηση των τραπεζων θα πρέπει να θεωρηθεί σαν η υπέρτατη κοινωνική πολιτική
Συγγνώμη αν είμαι αδαής και μιλάω χωρίς να γνωρίζω πολλά απο τα πράγματα καλά και ειρωνεύομαι...αλλά στην κατάσταση που είμαι και τα νεύρα που έχω δεν μπορώ να τα πω περισσότερο ήρεμα και "αντικειμενικά"

edit: Ένα απο τα προαπαιτούμενα:
[FONT="]2. Την κατάργηση όλων των εξαιρέσεων που επιτρέπουν χαμηλότερες εισφορές για τον κλάδο υγείας.[/FONT][/COLOR][/QUOTE]

Είναι ξεφτίλα αυτό που συμβαίνει, όμως δε νομίζω ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τις τράπεζες. Απλά για μια ακόμη φορά τα χλωρά πληρώνουν τις μαλακίες των ξερών. Θυμήσου μόνο τι κακός χαμός έγινε για να γίνει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τι κακός χαμός έγινε για τα γενόσημα, πως αντιμετωπίστηκαν κατά καιρούς ιδέες να διαχωριστεί η πρωτοβάθμια από τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, πόσες εκατοντάδες χιλιάδες μαϊμου αναπηρίες χρειάστηκαν για να γίνει τελικά ο βίος αβίωτος για τους πραγματικά ανάπηρους, με γελοίους επανελέγχους σε ανίατες ασθένειες, κλπ κλπ κλπ. Βεβαίως [URL="http://www.skai.gr/.V7tDDP7UIms.facebook"]κάτι άλλες "ελληνικές ιδιαιτερότητες"[/URL] έχουν άμεση σχέση, όπως έχει σχέση και η όλη ενδονοσοκομειακή μαφία με τις υπερκοστολογήσεις κλπ.

Έχοντας βαριά άρρωστο στη στενή μου οικογένεια, κι ενώ τα στάνταρ μου είναι ιδιαίτερα χαμηλά, κάθε φορά εκπλήσσομαι εκ νέου μ'αυτά που βλέπω.

4 μηνων μπεμπη και σημερα παμε για το τριτο μας εμβολιο (Hexyon) :)

http://www.hsccp.gr/images/epe-ch.pdf

στη σελιδα 4 γραφει κατω κατω "Το εμβόλιο κάτω από τη διακεκομμένη γραμμή συνιστάται , αλλά συνταγογραφείται με συμμετοχή". Το μονο εμβολιο κατω απο τη διακεκομμενη γραμμη ειναι του ροταϊου. Δεν το γραφω αυτο για να υπονοησω οτι μας λες ψεμματα, απλα για να σου επιβεβαιωσω οτι το συγκεκριμενο εχει συμμετοχη. Αν ο παιδιατρος εκανε λαθος και το περασε με 0%, μαγκια δικια του και κερδος δικο σας :)

@hercoulis
ολες οι ηλεκτρονικες συνταγες, ειτε εχουν εκδοθει απο ιδιωτη ειτε απο νοσοκομειο ειτε απο μοναδα υγειας (π.χ. αγροτικα ιατρεια, δημοτικα ιατρεια κτλπ) γραφουν κατω απο καθε φαρμακο "Λιανικη τιμη φθηνοτερου φαρμακου". Αυτη δεν ειναι η τιμη του φαρμακου, αλλα η "ασφαλιστικη τιμη", δηλαδη η τιμη που αποζημειωνει το κρατος. Την διαφορα "πραγματικη" λιανικη τιμη μεχρι "ασφαλιστικη τιμη" την πληρωνει (ειτε εξ'ολοκληρου ειτε κατα 50%, αναλογως με το φαρμακο) απο την τσεπη του ο ασφαλισμενος.

Σε οποιοδηποτε φαρμακειο σε ολοκληρο την χωρα αν εκτελεστει μια συνταγη, ο ασφαλισμενος θα πληρωσει τα ιδια. Ειναι αλλωστε ενα το συστημα, στο οποιο καταχωρουνται οι συνταγες και απο το οποιο γινεται η τιμολογηση. Εκει που υπαρχουν παρεξηγησεις συνηθως ειναι σε ανθρωπους με χρονιες παθησεις, που παιρνουν συνεχεια την ιδια αγωγη και θυμουνται οτι "για τα φαρμακα μου εγω πληρωνω καθε μηνα 34.08". Τυχαινει αυτος ο ανθρωπος να παει σε αλλο φαρμακειο καποια στιγμη και ο "καινουριος" του λεει πιο πανω ή πιο κατω απο αυτο το νουμερο, και προφανως απορει ο ασφαλισμενος. Αυτο που γινεται συνηθως σε αυτες τις περιπτωσεις, ειναι οτι στο μεσοδιαστημα μεταξυ των φορων που πηρε φαρμακα, το κρατος αλλαξε τις ασφαλιστικες τιμες και ετσι αλλαξε και η συμμετοχη.

http://www.hsccp.gr/images/epe-ch.pdf

στη σελιδα 4 γραφει κατω κατω "Το εμβόλιο κάτω από τη διακεκομμένη γραμμή συνιστάται , αλλά συνταγογραφείται με συμμετοχή". Το μονο εμβολιο κατω απο τη διακεκομμενη γραμμη ειναι του ροταϊου. Δεν το γραφω αυτο για να υπονοησω οτι μας λες ψεμματα, απλα για να σου επιβεβαιωσω οτι το συγκεκριμενο εχει συμμετοχη. Αν ο παιδιατρος εκανε λαθος και το περασε με 0%, μαγκια δικια του και κερδος δικο σας :)
Σημερα γυρισαμε απο τον γιατρο. Εχεις δικιο. Οντως εκανε λαθος και μας το περασε με 0% ! Το φαρμακειο επειδη ειναι φιλικο, μαλλον δεν το προσεξε και εκτελεσε κανονικα τη συνταγη... Ειναι το rotarix και σημερα που μας εγραψε την δευτερη δοση , με 25% συμμετοχη . Λιανικη τιμη 63.39 . Για να μην παραπληροφορω απο λαθος :smile:

@hercoulis
ολες οι ηλεκτρονικες συνταγες, ειτε εχουν εκδοθει απο ιδιωτη ειτε απο νοσοκομειο ειτε απο μοναδα υγειας (π.χ. αγροτικα ιατρεια, δημοτικα ιατρεια κτλπ) γραφουν κατω απο καθε φαρμακο "Λιανικη τιμη φθηνοτερου φαρμακου". Αυτη δεν ειναι η τιμη του φαρμακου, αλλα η "ασφαλιστικη τιμη", δηλαδη η τιμη που αποζημειωνει το κρατος. Την διαφορα "πραγματικη" λιανικη τιμη μεχρι "ασφαλιστικη τιμη" την πληρωνει (ειτε εξ'ολοκληρου ειτε κατα 50%, αναλογως με το φαρμακο) απο την τσεπη του ο ασφαλισμενος.

Σε οποιοδηποτε φαρμακειο σε ολοκληρο την χωρα αν εκτελεστει μια συνταγη, ο ασφαλισμενος θα πληρωσει τα ιδια. Ειναι αλλωστε ενα το συστημα, στο οποιο καταχωρουνται οι συνταγες και απο το οποιο γινεται η τιμολογηση. Εκει που υπαρχουν παρεξηγησεις συνηθως ειναι σε ανθρωπους με χρονιες παθησεις, που παιρνουν συνεχεια την ιδια αγωγη και θυμουνται οτι "για τα φαρμακα μου εγω πληρωνω καθε μηνα 34.08". Τυχαινει αυτος ο ανθρωπος να παει σε αλλο φαρμακειο καποια στιγμη και ο "καινουριος" του λεει πιο πανω ή πιο κατω απο αυτο το νουμερο, και προφανως απορει ο ασφαλισμενος. Αυτο που γινεται συνηθως σε αυτες τις περιπτωσεις, ειναι οτι στο μεσοδιαστημα μεταξυ των φορων που πηρε φαρμακα, το κρατος αλλαξε τις ασφαλιστικες τιμες και ετσι αλλαξε και η συμμετοχη.

Κατατοπιστικότατος!
Ερώτηση, οι ασφαλιστικές τιμές αλλάζουν συχνά, κάθε πότε, και παίζει ρόλο και η δόση που εκταμιεύεται?
@Maestro
To link δεν ανοίγει.
@songless_bird
Να σου ζήσει γερό και δυνατό!! :)

Οι λιανικες τιμες αλλαζουν 2-3 φορες το χρονο και γινεται κατοπιν μεγαλης διαδικασιας και συγκροτησης επιτροπων κτλπ κτλπ. Νομιζω οτι το μνημονιο λεει οτι πρεπει να γινεται αυτη η διαδικασια μια φορα αν τριμηνο, αλλα επειδη ειμαστε Ελλαδα, προφανως δεν το προλαβαινουμε αυτο το πραγμα. Η αλλαγη λιανικων τιμων ειναι δημοσιο γεγονος και καθε φορα που γινεται σχεδον παντα συνοδευεται απο δημιοσευματα στον τυπο. Οι ασφαλιστικες τιμες ειναι μια τελειως διαφορετικη ιστορια. Αλλαζουν χωρις προειδοποιηση και χωρις τυμπανοκρουσιες. Δεν ειναι αναγκαιο επισης οτι οταν αλλαζουν οι λιανικες θα αλλαξουν και οι ασφαλιστικες ή το αναποδο. Απλα μια ωραια πρωια παει κανεις στο φαρμακειο για να παρει φαρμακα και πιο πριν δεν πληρωνε τιποτα και τωρα πληρωνει 80 ευρω σε συνολο αξιας φαρμακων 120 ευρω. Πραγματικη συμμετοχη 66% οταν η συνταγη πανω γραφει 0% και οταν πριν ενα μηνα οντως δεν ειχε πληρωσει τιποτα.

Οι ασφαλιστικες τιμες ηταν ενα πανεξυπνο κολπακι το κρατος να μεταθεσει ενα μεγαλο μερος της φαρμακευτικης δαπανης στους ασθενεις, ενω το ιδιο μπορουσε να παιζει επικοινωνιακο παιχνιδι λεγοντας "δεν αλλαξαμε τα ποσοστα συμμετοχων". Λεω το κρατος γιατι το ιδιο ακριβως παιχνιδι εχουν παιξει οι κυβερνησεις και των 3 κομματων στα χρονια του μνημονιου.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οσο για την δοση που εκταμιευεται δεν νομιζω οτι εχει σημασια, αλλα για να ειμαι ειλικρινης δεν το εχω παρατηρησει. Αυτο που εχω παρατηρησει ειναι οτι υπαρχουν αλλαγες και προς τις δυο κατευθυνσεις (δηλαδη και προς οφελος αλλα και προς απωλεια των ασφαλισμενων). Υποπτευομαι οτι α. κανουν χοντροειδη λαθη και μετα με επομενες αλλαγες τα διορθωνουν και β. οτι κανουν "διορθωτικες" κινησεις πανω στην φαρμακευτικη δαπανη. Αν π.χ. παει να ανεβει, ριχνουν τις ασφ τιμες, ωστε να την ριξουν. Αυτα ομως ειναι απλα δικες μου εικασιες.

Στο τέλος θα φτάσουν και σε ιταλικά νοσοκομεία.
Τι να πεις...