Έτοιμα τα Fostexακια (σχεδον)!!!!!

kpaiss

AVClub Addicted Member
29 November 2006
2,129
Πρωτα απο ολα ενα τεραστιο Ευχαριστω στον φιλο Τασο (tmjuju) που χωρις αυτον δεν θα ειχα ξεκινησει τιποτα απο ολα αυτα.
Εκεινος με τα δικα του εργαλεια και την δικη του καθοδηγηση τα εκανε ολα να ακουγονται και να φανταζουν ευκολα.
Thanks φιλε Τασο !!!

Ολα ξεκινησαν ψαχνοντας για ηχεια για το pc.
Μη θελοντας να παω στις γνωστες ετοιματζιδικες λυσεις ηχειων εψαξα και βρηκα τα πιο μικρα fostex FF85K για near field ακροασεις.
Διαβαζοντας απο εδω και απο εκει τα καλυτερα για τα μονοδρομα και συγκεκριμενα για τα fostex και μαζι με την "ευκολια" κατασκευης τους (απουσιας crossover) , ετοιμων σχεδιων και μειωμενου κοστους, τελικα το αποφασισα.

Ο Τασος πηγε για τα ξυλα και εγω αγορασα τα bass reflex , καλωδια και μπορνες , χρωματα κτλπ.

Το πρωτο απογευμα περιειχε το κολλημα των ξυλων μαζι με αφθονο ουισκι και πιτσα.
Κολλησαν σχετικα ευκολα με εναν μονο σφυκτηρα και πολλα βιβλια απο πανω.
Συνεχισαμε με ουισκυ χαζευοντας τα και περιμενοντας να κολλησουν.

Attachments

• 01aaa.jpg
    01aaa.jpg
    56.5 KB · Views: 430
  • 02aaa.jpg
    02aaa.jpg
    77.1 KB · Views: 353
  • 04aaaa.jpg
    04aaaa.jpg
    70.4 KB · Views: 372
  • 03aaa.jpg
    03aaa.jpg
    74.8 KB · Views: 384
Το δευτερο απογευμα επιασα το τριψιμο με γυαλοχαρτο αλλα δουλεια δεν γινοταν.
Ετσι μετα απο καμια ωρα παιδεματος , αρχισα το περασμα με διπλο χερι επιστρωματος.

Attachments

• 6aaaaa.jpg
    6aaaaa.jpg
    67 KB · Views: 299
  • 7aaaa.jpg
    7aaaa.jpg
    55.6 KB · Views: 309
  • 8aaa.jpg
    8aaa.jpg
    45.9 KB · Views: 309
Τριτο απογευμα ξαναερθε ο Τασος να σωσει για αλλη μια φορα την κατασταση.
Εφερε μαζι του τριβειο και τα φεραμε στα ισια τους.
Εγιναν και οι απαραιτητες φαλτσογωνιες που ειχα φαγωθει να γινουν .
Η βραδια εκεινη ειχε αφθονη κρητικη ρακι. :grinning-smiley-043

Attachments

• 13aaaaa.jpg
    13aaaaa.jpg
    53.1 KB · Views: 347
  • 12aaaa.jpg
    12aaaa.jpg
    68.4 KB · Views: 272
  • 11aaaa.jpg
    11aaaa.jpg
    60.3 KB · Views: 305
  • 10aaaaa.jpg
    10aaaaa.jpg
    80.7 KB · Views: 366
  • 9aaaa.jpg
    9aaaa.jpg
    80.1 KB · Views: 327
Το ιδιο βραδι τα κοιταγαμε και τα ξανακοιταγαμε και μια οι ρακες και μια τα γελια , δεν μπορουσαμε να κρατηθουμε και ειπαμε να γινει η πρωτη δοκιμη!!! :ADFADF1:
Αρχισε λοιπον το μονταρισμα.
Βγηκαν τα klipsch απο τις βασεις τους και μπηκαν τα πιτσιρικια :D

Attachments

• 14aaaa.jpg
    14aaaa.jpg
    96.5 KB · Views: 443
  • 15aaaaa.jpg
    15aaaaa.jpg
    42.5 KB · Views: 353
Οι επομενες μερες κυλησαν με το να τα βαφω πριν παω το πρωι στην δουλεια και το βραδυ πριν πεσω για υπνο.
Συνολικα 6 χερια μεσα σε 3 μερες.
Ηθελα για παραπανω αλλα δεν κρατιομουν και ηθελα να τα ξανακουσω!!!

(καπως εχασα τις υπολοιπες φωτος και εχω μονο μια που τα ειχα βαψει στο ενδιαμεσο Ασπρα γιατι μου ειχε τελειωσει το χρωμα και δεν γινοταν να μην βαψω εκεινη την μερα)

Attachments

• 16aaaaa.jpg
    16aaaaa.jpg
    69 KB · Views: 368
Βουαλα η τελικη τους μορφη και στην φυσικη τους θεση. :firstprize:
Εδω να πω οτι λειπουν ακομη οι μπορνες και τα καλωδια οπως βλεπετε περνανε ακομη απο τα reflex.
Δυστυχως τα bass reflex ειναι μεγαλα (5mm) και οσο και να εψαξα δεν βρηκα 4mm οποτε θα σφηνωθουν στο στομιο των ηδη υπαρχων reflex , υδραυλικοι σωληνες.

Attachments

• 17aaaaa.jpg
    17aaaaa.jpg
    62.4 KB · Views: 483
  • 18aaaaa.jpg
    18aaaaa.jpg
    61.1 KB · Views: 391
  • 19aaaa.jpg
    19aaaa.jpg
    49.3 KB · Views: 442
Τελικό ποσό με τα παντα μεσα = 130 ευρω !!!!!!!

Το πως ακουγονται?
Να πω την αληθεια δεν περιμενα απο τοσο μικρο ηχειο να φτασει κατι στα αυτια μου.
Ολο ελεγα στον Τασο αν θα παιξει αυτο το χαρτονακι που ειναι σαν ηχειο Tv's?
Δεν θα το πιστευεις μου ελεγε.
Το αποτελεσμα ειναι περα απο τις προσδοκιες μου.
Δηλωνω ερωτευμενος και δεν τα χορταινω.
Εχουν εθιστικο ηχο.
Καθε μερα βεβαια ακουγοντα ολο και καλυτερα οσο στρωνουν γιατι ειναι κουτσουρα.
Κελαηδουν και ειναι ταχιστα και με αξιοπρεπεστατο μπασο!! Ναι μπασο!!
Στις μεσαιες δινουν ρεστα βεβαια.
Μεγαλο τους προσον η ομοιογενεια και ο ξεκουραστος φυσικος ηχος τους.

Ηδη αρχιζω τις διαδικασιας για μεγαλα Fostex !!!!!

One world - One drive - Pure music που λεει και ο φιλος Χρηστος (lemarchand)

Τα σχολια δικα σας....

θέλω πληροφορίες για το βάψιμο, καθότι έφτασε η ώρα (μετά από πολύμηνο στρώσιμο) να κλείσω οριστικά τα δικά μου ....

θέλω πληροφορίες για το βάψιμο, καθότι έφτασε η ώρα (μετά από πολύμηνο στρώσιμο) να κλείσω οριστικά τα δικά μου ....

Thanks Jim :ernaehrung004:
Ειναι σχετικα ευκολο αλλα θελει μονο υπομονη και λεπτο γυαλοχαρτο μετα απο καθε βαψιμο να διορθωνεις τις μικρες ατελιες.

Φανταζομαι οτι αν εχεις τριβειο με την ειδικη πολυ μαλακη βουρτσα που χρησιμοποιουν στα αυτοκινητα οπως και την ιδια γυαλιστικη κρεμα να μπορεις να πετυχεις αριστα αποτελεσματα.
Οσο πιο σκουρο το χρωμα φυσικα τοσο καλυτερα ωστε να μην φαινονται ευκολα και οι ατελειες οπως στο δικο μου.:D

Παρολα αυτα ακουσα οτι υπαρχει καποιος ειδικος στις βαφες ξυλου στον Αγ Δημητριο πολυ καλος και φτηνος.
Περιμενω περισσοτερα ομως απο εναν φιλο για το που ειναι ακριβως.
Μαλλον κατα εκει με βλεπω για τα επομενα φοστεξ και οτι μαθω θα σε ενημερωσω. :a0210:

Συγχαρητηρια, πολυ ωραιο να κατασκευαζεις κατι απο την αρχη. Το σκεφτομαι εδω και αρκετους μηνες αλλα δεν το αποφασιζω λογω απειριας...

Μπραβο Κωστα-bye-

Αντε καλη επιτυχια και με τα μεγαλα

Το φοβαμαι λιγο τα μεγαλα αλλα θα γινουν.
Ειδες απο τις φωτο πως εγινε το μπαλκονι και το πριονιδι εφτασε μεχρι μεσα στο σπιτι :flipout:
Παιρνω κουραγιο απο τα δικα σου κατορθωματα ομως :grinning-smiley-043

Μπράβο λεβέντη μου!Πάντα τέτοια..!!

Ευτυχώς που υπάρχουν και άγιοι άνθρωποι (βλέπε Tmjuju) και μας βοηθάνε που και που..:grinning-smiley-043

Κάθε 5 μέρες κάνω αλλαγές καθώς στρώνουνε τα μεγάφωνα.Μόλις τα βάψω (σύντομα ελπίζω) θα κανονίσουμε ακροασούλα..:a0210:

Συγχαρητήρια !

Στα μεγάλα όμως τις φαλτσογωνίες να τις κάνει ξυλουργός για να έχεις το τέλειο αποτέλεσμα.

Και πάλι :a0210:

Πολυ ομορφα αλλα προσεξε μην στα γρατζουνισει η γατα που ειδα σε μια απο τις φωτο.

Ο παλιος sansui ειναι καπως μεγαλος για desktop χρηση,οταν μπορεσεις πηγαινε σε καποια απο τα ενισχυτακια ταξης Τ που παιζουνσ την αγορα και θα εισαι πιο.....ανετος αλλα και απο ηχο μια χαρα (θα κανεις και οικονομια στο ρευμα).

Last edited: