Έτοιμα τα Fostexακια (σχεδον)!!!!!

Μια ερωτηση γιατι εχω μπερδευτει!!

Διαβαζω οτι το 206 μοντελο ειναι ιδιο με το 207 με την διαφορα οτι το 207 εχει διπλους μαγνητες με αποτελεσμα να μπορει να μπει διπλα σε τηλεορασεις κτλπ.
Στο site της φοστεξ και εκει που προτεινει καμπινες για το 206 αναφερει οτι δεν προτεινει bass reflex αλλα αμα θελεις δινει ενα σχεδιο που μπορεις να ακολουθησεις και για το 207 προτεινει μονο double bass reflex ή απλο bass reflex.

Τι γινεται ????

Δεν ειναι μονο αυτες οι διαφορες τους Κωστα.Εχουν διαφορετικα δυναμικα χαρακτηριστικα.Το 206 κανει για φορτιση κορνας λογω των αποσβεστηκων χαρακτηριστηκων του.Δεν ειναι interchangeable στις καμπινες τους,μην το επιχειρησεις.

Αν εισαι αποφασισμενος για κορνα παρε το 206(ή το 208:)) και καθαρισες.Αν θελεις br που ειναι και πιο ευκολη παρε το 207

Δεν ειναι μονο αυτες οι διαφορες τους Κωστα.Εχουν διαφορετικα δυναμικα χαρακτηριστικα.Το 206 κανει για φορτιση κορνας λογω των αποσβεστηκων χαρακτηριστηκων του.Δεν ειναι interchangeable στις καμπινες τους,μην το επιχειρησεις.

Αν εισαι αποφασισμενος για κορνα παρε το 206(ή το 208:)) και καθαρισες.Αν θελεις br που ειναι και πιο ευκολη παρε το 207

Thanks Σταυρο δεν τα ειχα προσεξει τα υπολοιπα :grinning-smiley-043

Χωρις να ξερω πολλα πραγματα σε αυτο το forum λενε πως με υλοποιηση ML TL δεν υπαρχει προβλημα και με τα δυο μεγαφωνα. Ειτε το 206 ειτε το 207.
Υπαρχει καποια βαση σε αυτα που λενε?

εγω παντως διαβαζω το αντιθετο : The very first bit of advise is if you intend to to Martin's MLTL, use the FE207E, not the FE206E

οχι το 206 για ΜΤΜΛ, το λεει ξεκαθαρα ΙΜΟ.

Εχεις δικιο, ο Bob Brines, λεει αυτο ακριβως.
Ο Martin King (MJK) λεει : "I will state right up front that I have not heard either the FE-206E or the FE-207E drivers. But I do have the Lowther PM2A and the PM6A drivers which present a similar set of trade-offs in my ML TL enclosure. Both drivers use the same frame and cone but the strangth of the magnets is much different which effects the Qts values.

A friend and I spent an evening comparing the two Lowthers in my ML TL enclosures. We started with the PM6A drivers and listened for about an hour to the standard test CDs I use, the sound was very good. Then we switched to the PM2A drivers which took about 10 minutes, adjusted the BSC circuit by increasing the resistor a few ohms, and went through the same set of music selections. There were differences in the sound, the bass of the PM6A was stronger but the midrange of the PM2A was much more detailed and revealing. At the end of the evening we both prefered the PM2A. We also agreed that we could easily live with either driver in the ML TL.

I think the decision to go for the FE-207E or the FE-206E comes down to personal taste and the music you intend to play. The bass will probably be better with the FE-207E but I bet the midrange is much clearer with the FE-206E. The FE-206E will require more correction using a higher value resistor and the efficiency will suffer. But if I were making the choice, I would use the FE-206E. Either way, I think both will sound very good for the money."

Και λιγο παρακατω και ο Brines λεει: " One thing that didn't get mentioned, both Martin and I use pretty strong SS amps, so efficiency is not an issue. If you are running under 10w/ch, and particularly if you are running a flea-powered SET, you might want to consider the final efficiency of a speaker bases on a huge magnet, very low Qts driver."

Νομιζω, χωρις παντα να ειμαι σιγουρος (γιατι ειπαμε δεν εχω και μεγαλη ιδεα) οτι αυτο που λενε ειναι οτι δεν υπαρχει προβλημα ειτε με το ενα ειτε με το αλλο αν υπαρχει ενισχυτης με ικανοποιητικη ισχυ. Και βεβαια παντα με τη συγκεκριμμενη υλοποιηση καμπινας.

Εχω μπερδευτει...

Μήπως πρέπει να μαζέψει κάποια μέρα ο TmJuju τα παιδιά του και να κάνουμε μία κόντρα; :grinning-smiley-043

Η μέρα της κρίσης πλησιάζει (κι έχουνε γίνει αλλαγές)...:violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030:

Έχε χάρη που δεν έχει βρει χρόνο ο μάστορας να τα βάψει..:guitarist:

Μέσα σε 4 μήνες έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε παρεούλα 4 μικρά ηχεία full range…
fe126 Hybrid
fe127 double bass reflex
ff85k mini bass reflex
CSS FR125SR bass reflex
Εν τω μεταξύ και πολλά άλλα μέλη του club έχουν πολλά μικρά ηχεία στην άκρη.
Τα παραπάνω εκτός του ότι είναι μικρά έχουν όλα πάνω κάτω το ίδιο κόστος.
Προσωπικά μαζεύω εμπειρίες… Το κάθε ένα έχει τη γλύκα του τον κύρη του και τα τερτίπια του.
Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μαζευτούμε να τα ακούσουμε όλα μαζί και ναι μπορούμε να το συντονίσουμε.
Θα χρειαστούμε και μια σειρά από μικρά ενισχυτικά για να το κάνουμε κανονικό πάρτι ;-)
Και είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν και μπόλικοι μικροί ενισχυτές από το club…
Tzimisce πουλάκι μου δεν αρχίζεις να το οργανώνεις? Έτσι μιας και έχεις και τα παράσημα και τα τρομακτικά κροκ ηχεία… που άμα πάει κανείς να μιλήσει θα τον φάνε ζωντανό…

Εγώ μετά την έκθεση θα είμαι έτοιμος.Σήμερα φύγανε από τα χέρια μου.Έχουνε πάει για βάψιμο.Θα γίνει πανικός..:violent-smiley-030:

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μαζευτούμε να τα ακούσουμε όλα μαζί και ναι μπορούμε να το συντονίσουμε.
Θα χρειαστούμε και μια σειρά από μικρά ενισχυτικά για να το κάνουμε κανονικό πάρτι ;-)

Να κάνουμε μία τυφλή δοκιμή ηχείων κόστους <200 ευρώ; Γουστάρω τρελά! :grinning-smiley-043

Το μόνο πρόβλημα είναι πως τα περισσότερα από αυτά είναι άστρωτα... Σε 4 μήνες φοστεξάκια που δεν παίζουν σαν βασικά ηχεία δεν στρώνονται μάναμ...

Κατά τα άλλα, μαζωχτείτε να τα ακούσουμε!

Tzimisce πουλάκι μου δεν αρχίζεις να το οργανώνεις? Έτσι μιας και έχεις και τα παράσημα και τα τρομακτικά κροκ ηχεία… που άμα πάει κανείς να μιλήσει θα τον φάνε ζωντανό…

Τα κροκ θα τα βάλω πόρτα... Να κόβουν κίνηση και να σκιάζουν τους επισκέπτες... :flipout:

Disclaimer: Η επένδυση είναι δερματίνη κροκ και όχι κανονικό δέρμα. Οπότε δεν τίθεται θέμα με το χάϊδεμα να κερδίζουν σε όγκο. :BDGBGDB55:

Ε, όχι και σε ηχεία τυφλή δοκιμή!Έλεος...!!! :violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030:

Καλά βρε! Μην τρελαίνεσαι!
Για την πάρτη σου αγόραρε θα κάνουμε κουφή δοκιμή! :BDGBGDB55:

Λέω να ξεκινήσω τα FE127. Μπορεί να μου πει κάποιος πως να φτιάξω τους σωλήνες στις τρύπες του reflex?

Κοίτα...
Επειδή έφαγα τον κόσμο να βρω σωλήνα στα Φ που ζητάει η κατασκευή (γύριζα στο σπίτι με το μέτρο και μετρούσα ότι στρογγυλό έβρισκα μπροστά μου)...

Ο μοναδικός σωλήνας που υπάρχει σε αυτό το μέγεθος είναι...

η σόδα Tuborg! :flipout:

Έχεις λοιπόν 2 περιπτώσεις...
1) Χτίζεις τον σωλήνα σου σύμφωνα με το ντενεκεδάκι της tuborg (αίμα δάκρυα και ιδρώτας)...
2) Αγοράζεις έναν σωλήνα για bass reflex από το κέντρο μεγαφώνου το οποίο να είναι στο περίπου και το παλεύεις με τους τύπους για να ξανακάνεις τον συντονισμό σωστά...

Σ' Ευχαριστώ. Πως παίζουν τελικά? Και με τι να τα οδηγήσω γιατί σκέφτομαι για λάμπα.