Έτοιμο PC Build ή DIY???

@ Teddy743 ...

- Mε 350 παίρνεις ΠΟΛΥ καλύτερη οθόνη απο αυτη που έχει το HP ..
- Λογω ευρυχωρίας, τα θερμικά χαρακτηριστικά των mini-pc είναι πολύ καλύτερα απο Laptop (π.χ. με τον 8πυρινο 4700u σε gaming πιάνει μόλις 77° C .. δες στο 10:00 https://www.youtube.com/watch?v=LOFWCQqge50) .. και υποψιάζομαι και απο το όλα σε ένα ..

Για επεξεργασία φωτο μια από τις πιο διασημες επιλογές είναι μια ultra sharp που στις 27" βγαίνει αναγκαστικά στα 1440p οποτε και 1080 να θέλει θα πρέπει να πέσει στις 24" που δεν νομίζω να το θέλει. Ναι έχεις δίκιο προσωπικά θα το προτιμούσα και ας έβγαινε ακριβότερα. Μετά εφόσον το θέλει για δουλειά υπολόγισε και 100 ε περίπου για τα Windows νόμιμα. Ε δεν θα χει και 80 το κουτάκι; ψίχουλα μένουν για τα εντόσθια. Είμαι κάτοχος και νουκ και beebox και πάνω ψήνεις αυγο. Το δε beebox το καλοκαίρι έσβηνε για να μην λιώσει.....και η χρήση που έκανα ήταν browsing και καμία ταινία 1080π.

Μισο να δω το βιντεο....τι κόστος εχει αυτο? Ενδιαφέρομαι και γω για κατι συμμαζεμένο που δεν ανάβει φωτιά.

Επειδή πολλοί πελάτες μου δουλεύουν πολύ με NUC / Beebox / Tiny / EliteDesk Mini επιτρέψτε μου να πω τα παρακάτω:

1) Στα NUC έχουμε σπάσει ρεκόρ RMA. Ο ανεμιστήρας της CPU χαλάει στάνταρ κάθε 2-3 χρόνια ( σε κάποια χάλασε στο 1ο έτος ).
2) Έχουμε περί το 25% return rate (RMA) σε NUC ( 2ης, 6ης, 9ης, 10ης γενιάς )
3) Τα περισσότερα αν όχι όλα NUC ψήνονται.

Στα Beebox η κατάσταση όσον αφορά τα RMA είναι καλύτερη ( κάτω από 10% RMA rate ), και λιγότεροι χαλασμένοι ανεμιστήρες και γενικότερα σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα βρίσκω ανεμιστηράκι που τα κλατάρει ή τα κλάταρε.
Επίσης ζεστά αρκετά.

Τα Lenovo Tiny είναι λίγο πιο κρύα από τα αντίστοιχου hardware Intel NUC.
Πρός το παρόν δεν έχουμε κάποιο Tiny σε RMA :)

Αντίστοιχα στα HP EliteDesk / ProDesk ( ίδιο case form factor με τα Tiny ) είναι πιο κρύα από τα Intel NUC και στα ίδια επίπεδα με τα Lenovo Tiny.
Αντίστοιχα και εδώ δεν έχουμε κάποιο RMA ακόμα, ούτε ανεμιστήρα που να κακαρίζει.

Προσωπικά από όλα αυτά, θα προτιμούσα... ένα mini-ITX custom build σε κάποιο μικρούτσικο κουτάκι της Corsair/SilverStone

Συγνωμη το κινητο γραφει οτι θελει. Εχω ενα νουκ ι3 του 2016 και ενα beebox του 2016. Δεν έχω λόγο να σου πω ψέματα, σε idle κατάσταση ζεματούσε. Τα reviews τότε που είχα δει μιλούσαν με καλά λόγια και για τα δυο.

Πολυ μου αρεσε το asus που ανεβασες. 400λιρες λεει barebones. Αν προσθέσεις λογισμικό και σκληρό και μνημες οικονομικες τι μενει? και πια οθόνη θα έπαιρνες με αυτό το ποσό που κάνει για δουλειά επεξεργασίας φωτογραφιών?

Από αυτά τα zotac έχει προσωπική εμπειρία κανείς? Ακούω καλά λόγια αλλά δεν ξέρω κάποιον που να έχει ένα να μου πει από προσωπική εμπειρία.

Συγνωμη το κινητο γραφει οτι θελει. Εχω ενα νουκ ι3 του 2016 και ενα beebox του 2016. Δεν έχω λόγο να σου πω ψέματα, σε idle κατάσταση ζεματούσε. Τα reviews τότε που είχα δει μιλούσαν με καλά λόγια και για τα δυο.

Πολυ μου αρεσε το asus που ανεβασες. 400λιρες λεει barebones. Αν προσθέσεις λογισμικό και σκληρό και μνημες οικονομικες τι μενει? και πια οθόνη θα έπαιρνες με αυτό το ποσό που κάνει για δουλειά επεξεργασίας φωτογραφιών?

Kατι δεν πάει καλά εδω .. το beebox βλέπω έχει CPU TDP 6W !!! .. πως γίνεται να ζεματάει ??

Για συγκρίσιμη* σύνθεση με το HP θα πάμε σε 4500u επεξεργαστή
(* αν και το asus έχει wifi6 + bluetooth 5.0 + usb3.2 gen 2.0 + ...)

https://www.amazon.co.uk/ASUS-Bareb...uPWNsaWNrUmVkaXJlY3QmZG9Ob3RMb2dDbGljaz10cnVl

Το Asus με 4500u + 16 RAM + 512 SSD M2 στο 700 το υπολογίζω ..

Βγαίνουν και άλλα αντίστοιχα mini-pc (Gigabyte Brix, Ashrock 4x4 κλπ ..)

Kατι δεν πάει καλά εδω .. το beebox βλέπω έχει CPU TDP 6W !!! .. πως γίνεται να ζεματάει ??

Για συγκρίσιμη* σύνθεση με το HP θα πάμε σε 4500u επεξεργαστή
(* αν και το asus έχει wifi6 + bluetooth 5.0 + usb3.2 gen 2.0 + ...)

https://www.amazon.co.uk/ASUS-Bareb...uPWNsaWNrUmVkaXJlY3QmZG9Ob3RMb2dDbGljaz10cnVl

Το Asus με 4500u + 16 RAM + 512 SSD M2 στο 700 το υπολογίζω ..

Βγαίνουν και άλλα αντίστοιχα mini-pc (Gigabyte Brix, Ashrock 4x4 κλπ ..)

Δεν ειχα ιδεα ποσα βατ ειναι, με το χερακι μου το πιανω και είναι πολύ ζεστό. Δεν εβαλα θερμομετρο πανω να σου πω με ακρίβειά. Θεσσαλονικη εισαι κερναω καφε ελα να το πιάσεις. Θα το πεταξω απ το μπαλκόνι καμιά μέρα...κολλάει κιόλας συνέχεια ακόμα και όταν ανοίγω φακέλους. Δεν ξέρω τι διαολο φταίει.

οκ 700ε + windows + οθόνη με αλλά 200ε?

Τώρα κοιτάω και αυτά τα zotac αλλα και αυτά ακριβά είναι.

Οπότε ή μεταχειρισμένο και με την λογική που είπε ο bill peppas ή ανεβαίνουμε μπατζετ σχεδόν στα 1000 όπου οι επιλογές είναι αρκετές.

Επίσης Νίκο υπάρχει μια περίπτωση να σε ζορίσει η 1080π ανάλυση για την δουλειά που το θέλεις. Στο youtube πολλοί λένε ότι δεν βολεύει για τα toolbars.

Ηλία αυτό που ανέβασες από μια ματιά που έριξα πλησιάζει το χιλιάρικο με i5, κάνω λάθος;
Eδώ ας πούμε, με 8 giga μνήμη..
https://www.skroutz.gr/s/24977623/Asus-PN62-B5083ZD-i5-10210U-8GB-256GB-W10.html

Νικο .. το PN50 έβαλα .. αυτό στο λινκ σου είναι το 62 .. ίδιο φαίνεται αλλά δεν ξέρω τι παίζει και είναι τόσο ακριβό ..

Δεν έχει σημασία το TDP του επεξεργαστή αλλά ο θερμικός σχεδιασμός της λύσης για ψύξη που έχει επιλεγεί.

Νικο .. το PN50 έβαλα .. αυτό στο λινκ σου είναι το 62 .. ίδιο φαίνεται αλλά δεν ξέρω τι παίζει και είναι τόσο ακριβό ..

Το οποίο σε σκρουτζ δεν το βρίσκω πουθενά. Τι στο καλό.. Εν τω μεταξύ κάποια τα πουλάνε χωρίς λειτουργικό. Πόσο κοστίζει νόμιμα μια εγκατάσταση windows;

Αν θέλετε να έχετε το mini-pc πάνω στο γραφείο, μπορείτε να το κρατάτε δροσερό με κάτι τέτοιο. https://www.dotpower.gr/index.php?route=product/product&path=82_97_147&product_id=50876. Χρησιμοποιώ ένα τέτοιου μεγέθους στο intel nuc που έχω και ένα μεγαλύτερο στο router. Και τα 2 δουλεύουν 24-7 εδώ και 5 χρόνια με χαμηλές θερμοκρασίες

...
οκ 700ε + windows + οθόνη με αλλά 200ε?

Nα πω την αμαρτία μου .. το έψαξα στο UK (γιατί μονο εκεί βρήκα διαθεσιμότητα πριν ένα+ μήνα .. τωρα βλέπω εξαφανίζεται και απο εκεί ..)

Για barebone με 4500U επεξεργαστή βρήκα τιμές στα 300-320 GBP = 350 ..
+ 100 για 2X8GB DDR4-3200 RAM + 100 500GB ssd M2 ... μας κάνει 550 ..
+ 1 σετ ποντικι-πληκτρολογια που θα χρειαστώ + 2ο τροφοδοτικο για να μην κουβαλάω και το τουβλάκι στο χωριό + λειτουργικό = το πολυ 700 ..

οπως μπορείς να δείς βάζω χονδρικά και επαυξημένα τιμές υλικών με το μεγαλο αμφισβητίσιμο έξοδο να είναι το λειτουργικό ..

Ευτυχώς τα windows έχουν πέσει αρκετά. Εγώ τελευταία φορά που αγόρασα είχαν κοντά στα 100ε...τώρα βρίσκεις και με 40 από ότι κατάλαβα. Και οθόνες μεταχ υπάρχουν αρκετές αν και δεν είμαι σίγουρος για την ακρίβεια των χρωμάτων που θα τους είναι απαραίτητη. ...και οι ραμ έχουν πέσει πολύ από ότι βλεπω φέτος.

Κοιτούσα όλα αυτά τα zotac και τα ερωτεύτηκα. Λίγο πιο φθηνά να ήταν όμως.