Έτοιμος για νέα dSLR

κι αλλα πραγματα φτιαχνονται στην Ιαπωνια (βλ sharp hi-end tvs) κι ενω ειναι πολυ καλα χανουν τα πρωτεια απο αλλα (πχ sony hi-end tvs) που φτιαχνονται στην...Σλοβακια.

αν το πας βολτα το μωρο στην Ανταρκτικη και το γυρνας τσιτσιδο στους παγους και σου γυρισει χωρις ουτε κρυολογημα....τι να πεις.:firstprize:

Η Jeep στελνει καποια wrangler τα rubicon να περασουν πρωτα την σκληρη δοκιμασια του rubicon trail. Αν την περασουν τα βγαζουν στην παραγωγη.

Εμεις τα καλυτερα μωρα μας ....τα στελνουμε απλως στην Ανταρκτικη...:flipout::flipout::flipout:

To κακό με αυτήν την πολιτική των εταιρειών είναι ότι "παλιώνουν" τεχνηέντως τα μοντέλα πού είναι ήδη σε κυκλοφορία.

Re: Απάντηση: Έτοιμος για νέα dSLR

To κακό με αυτήν την πολιτική των εταιρειών είναι ότι "παλιώνουν" τεχνηέντως τα μοντέλα πού είναι ήδη σε κυκλοφορία.

Όσο υπάρχουν οι early adopters, καλά κάνουν. Τουλάχιστον την 40D την αγόρασα 8 μήνες μετά την κυκλοφορία της, και μου βγήκε (με την επιστροφή της Canon) 789 ευρώ ακριβώς. Και φυσικά δεν με πειράζει καθόλου που βγήκε η 50D των 15mp, χρειαζόμουν μια καλή και αξιόπιστη μηχανή στο μικρό φορμά, την οποία θα κρατήσω παράλληλα με την επόμενη, που θα είναι κανονικού πλέον φορμά.

Η αύξηση των mp (η οποία έγινε φαντάζομαι για να δικαιολογήσει την "ανωτερότητα" του μοντέλου έναντι της υποδεέστερης 450D που είχε περισσότερα mp από την 40D αλλά και για να ξεπεράσει στο χαρακτηριστικό αυτό τις λοιπές μηχανές της κατηγορίας -ακόμη και τα 14 mp της Pentax K20D) μπορεί να ακούγεται μεγάλη (50%), η αύξηση όμως στην ευκρίνεια, εάν κάτσουμε και την υπολογίσουμε, είναι μόνο 22,5%.
Δηλαδή εάν η 40D έδινε μία άψογη εκτύπωση 40x60 cm, η 50D θα δίνει αντίστοιχη ποιότητα στα 49x73,5 cm... και αυτό με την προϋπόθεση πως θα της φορέσουμε τους απολύτως κορυφαίους φακούς, γιατί ήδη τα 10mp της 40D είναι πολλά ακόμη και για καλούς φακούς.

Τη 40D την δοκίμασες σε bracketing δηλαδή?

Εγώ μιλώ για τα "κανονικά" τεστ.

Αλήθεια, τι χρησιμότητα έχουν τα 9 καρέ σε ριπή 7.3 fps? Ρωτώ έναντι των 128 σε ριπή 6.3 (μετρημένα) fps

Παιδιά θα ήθελα να κάνω και εγώ μια ερώτηση σχετική με το θέμα του thread και επειδή είμαι και εγώ σε παρόμοια φάση για είσοδο στο χώρο των dslr.
Μετά από πολύ διάβασμα κυρίως σε αυτό το forum εδώ και αρκετούς μήνες είμαι σε τελικό στάδιο επιλογής και θα ήθελα τη γνώμη σας.
έχω καταλήξει σε αυτόν εδώ τον συνδυασμό:
CANON 40D + 17-85 Canon USM lens από εδώ
H ερώτηση μου είναι αν ο φακός είναι ικανοποιητικός για all around χρήση σαν ξεκίνημα ή να προτιμήσω κάτι σε "πιο all around" (μεγαλύτερο εύρος);
Τυχών προτάσεις φακών είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτες!

Η τιμή (καπου 950 ευρώ δίχως τα μεταφορικά) είναι σχετικά καλή για το πακέτο (εδώ βρίσκεται από 1100 και πάνω). Θα σου συνιστούσα να περιμένεις κανένα μήνα, θα αρχίσει το ξεστοκάρισμα της 40D λόγω κυκλοφορίας της 50D. Να δούμε και τι ψάρια πιάνει ο νέος 18-200is που ανακοίνωσε η Canon χθες...

Πάντως σαν εύρος είναι επαρκής ο 17-85, για all around χρήση. Σε τηλεφακό συμπληρώνεις αργότερα.

Σκέφτομαι κι εγώ να αγοράσω την πρώτη μου dSLR.

Ψάχνοντας, βρήκα το site του Κεν Ροκγουελ που έχει εξαιρετικές πληροφορίες. Με εντυπωσίασε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η μηχανή που προτείνει είναι η Nikon D40!

http://www.kenrockwell.com/tech/recommended-cameras.htm

Έχει πολύ λογικά επιχειρήματα. Εσείς οι πιο πεπειραμένοι, συμφωνείτε με αυτά που λέει;;;

Τέλος! Πήρα την 40D! Αύριο πάω να τσιμπήσω και έναν μάπα ευρυγώνιο φακό και την Κυριακή φεύγω για Ρόδο και απο'κει την Πέμπτη πάω στην Κω. Αν είναι κανένας απο εσάς εκεί ας δώσουμε κανένα ραντεβού να με βοηθήσει, γιατί εδώ και 7 χρόνια κοιμώμουν με Compact μηχανάκια και Auto και Program AE κολπάκια. :BDGBDGB53:

Μην πάρεις μάπα, θα τον πετάξεις. Θέλεις να σου δανείσω έναν απλό 18-55 που απλώς μου βρίσκεται καλύτερα? Εάν τον κλείσεις στο f/8 βγάζει μια χαρά φωτογραφίες.

Αυτόν ενοούσα οτι θα πάω να πάρω.

Α! Και μια και το θυμήθηκα! Αύριο θα πάρω και ένα UV καθώς και ένα πολοτικό φίλτρο. Πρέπει να προσέξω κάτι; Υπάρχει περίπτωση να επιρεάσουν την απόδωση του φακού;

Και χίλια ευχαριστώ για την πρόταση.

Last edited:
UV δεν χρειάζεσαι τις περισσότερες περιπτώσεις. Αρκετοί παίρνουν για "προστασία". Κατά τη γνώμη μου λάθος, εάν δεν είναι πραγματικά καλό το φίλτρο, απλώς θα υποβαθμίσει την ποιότητα της εικόνας. Ούτε πολωτικό μην βιαστείς να πάρεις. Ο 18-55 φοράει 58ρι, ο ευρυγώνιος ζουμ που θα πάρεις αργότερα θα φοράει 67ρι ή 72ρι ή και 77ρι.

Απάντηση: Re: Έτοιμος για νέα dSLR

Σκέφτομαι κι εγώ να αγοράσω την πρώτη μου dSLR.

Ψάχνοντας, βρήκα το site του Κεν Ροκγουελ που έχει εξαιρετικές πληροφορίες. Με εντυπωσίασε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η μηχανή που προτείνει είναι η Nikon D40!

http://www.kenrockwell.com/tech/recommended-cameras.htm

Έχει πολύ λογικά επιχειρήματα. Εσείς οι πιο πεπειραμένοι, συμφωνείτε με αυτά που λέει;;;

Σαν προσέγγιση η "επένδυση σε φακούς" είναι σωστή.Ο ken, αν και καλός σε

ορισμένα σημεία, είναι λίγο υπερβολικός.Προτιμώ τον Thom Hogan

http://www.bythom.com/.

Αν και ο ken προτείνει την D40, οι περισσότερες φωτογραφίες στο site είναι από D300 ή D3.

Πάντως, για να βγάλεις καλές φωτογραφίες, πρέπει να είσαι εκεί, τη σωστή στιγμή.

Και φυσικά, οπωσδήποτε να ρίξεις μια ματιά εδώ:

http://www.emmanuelcoupe.com

Για δες και πες μας τις απόψεις σου!!

Καλορίζικη!:award:

Thanks! -bye-

Μα τι θα γίνει, μέχρι και τα φίλτρα είναι ζόρικα; Καλά και εγώ το UV για την προστασία του φακού θα το έπαιρνα, αλλά δεν πίστευα οτι θα μείωνε την ποιότητα.

Re: Απάντηση: Re: Έτοιμος για νέα dSLR

Και φυσικά, οπωσδήποτε να ρίξεις μια ματιά εδώ:

http://www.emmanuelcoupe.com

Για δες και πες μας τις απόψεις σου!!

Ο καημένος, δεν μπορώ να φανταστώ τι πονοκέφαλο είχε μετά τις ελληνικές ονομασίες των τοποθεσιών.... :bang:

Καλός είναι μωρε...

Εάν δεν είναι καλό, τη μειώνει. Τώρα για "προστασία"... έχω κοντά 70 φακούς, ποτέ δεν φοράω UV. Πολωτικό ναι, ντεγκραντέ ναι, close-up ναι, difuser ναι, αλλά UV, skylight κλπ όχι.

Τώρα για τον Rockwell, τα επιχειρήματά του αφορούν τα megapixels και τα προσυπογράφω. Αλλά μία μηχανή δεν είναι μόνο πόσα mp είναι ο αισθητήρας της. Με τον καιρό θα δεις ότι το στιβαρό ανθεκτικό σώμα με το σωστό ζύγισμα, το μεγάλο καθαρό και φωτεινό σκόπευτρο, η σωστή φωτομέτρηση, η γρήγορη και ακριβής εστίαση κλπ παίζουν μεγάλο ρόλο στο να φτάσεις στο αποτέλεσμα, άσχετα εάν δεν φαίνονται σε αυτό.

O Rockwell εχει ενα πολυ ξεκαθαρο τροπο να περναει τις αποψεις του. Αφηνει τα πολλα και μπαινει αμεσως στο ψητο. Δεν θα σου αναλυσει αν πχ η d40 εχει ταση υπερεκθεσης ή οχι και ποτε παρουσιαζεται. Θα σου πει οταν την βαλεις στο on, dial -0.7 on the exposure, leave it there and go have fun.

Γενικα ειναι πολυ καλος για αρχη και θα μαθεις αρκετα. Αργοτερα θα μπορεις να ξεκαθαριζεις καποια πραγματα.

Η d40 ηταν για πολυ καιρο απο τις καλυτερες εισαγωγικες σε ποιοτητα εικονας. Πιστευω οτι ακομα ειναι αν και πλεον υπαρχουν αλλες με πιο πολλα καλουδια.

Re: Απάντηση: Re: Έτοιμος για νέα dSLR

Σαν προσέγγιση η "επένδυση σε φακούς" είναι σωστή.

Πάντως από αυτά που διάβασα μέχρι τώρα στο site του, στις προτάσεις του δεν είναι καν οι φακοί! Λέει ότι ο 18-55 του κιτ είναι άριστος και η μόνη επιπλέον αγορά που προτείνει είναι ένα φλας. Πολύ μινιμαλιστικός! Μάλιστα η ημερομηνία είναι Αύγουστος 2008!