"Ετσι δεν την θελω την εξυπνη τηλεοραση"

Σωστός αλλά δυστυχώς " ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη" .

Το marketing έχει κανει καλή πλύση εγκεφάλου και αν στηθείτε σε ένα μαγαζί θα δείτε ότι το 99% του κόσμου ρωτάει αν έχει skype, youtube κλπ σαχλαμάρες.

Καλά για εικόνα δεν το συζητάμε......όποιος πλέον ψωνίζει τηλεόραση με κριτήριο την ποιότητα εικόνας θεωρείται γραφικός.

Avpap με τόσα site στον πλανήτη ελληνικά και ξένα διαβάζεις το athinorama digital ????? :P

Διαφωνώ και στο συμπέρασμα και σε όσα λέει.
Ό,τι μας πάει μπροστά και μας βοηθάει είναι θεμιτό.
Εκπτώσεις στην ποιότητα εικόνας και οποιοσδήποτε τέτοιoς συσχετισμός είναι ψιλοάκυρος. Σε όλα τα μηχανήματα τα extra πάνε προοδευτικά.
Τα περί κατασκοπείας στο internet το 2015 είναι αστεία να λέγονται όταν έχεις ήδη fb και twitter.

Last edited:
Re: Απάντηση: "Ετσι δεν την θελω την εξυπνη τηλεοραση"

Avpap τώρα με τόσα site στον πλανήτη ελληνικά και ξένα διαβάζεις το athinorama digital ????? :P

Ό,τι μας πάει μπροστά και μας βοηθάει είναι θεμιτό.
Εκπτώσεις στην ποιότητα εικόνας και οποιοσδήποτε τέτοιoς συσχετισμός είναι ψιλοάκυρος. Σε όλα τα μηχανήματα τα extra πάνε προοδευτικά.
Τα περί κατασκοπείας στο internet το 2015 είναι αστεία να λέγονται όταν έχεις ήδη fb και twitter.

LOL..

παντως, το παλικαρι που γραφει τον εχω σε εκτιμηση. Ειναι απο τις λιγες περιπτωσεις σε εντυπο ευρειας κυκλοφοριας στην Ελλαδα που γραφει καποιος που πραγματικα εχει ασχοληθει με το αντικειμενο και δεν αντιγραφει απλα οτι του δινουν σαν διαφημιστικα εντυπα.

Συσχετισμο με ποιοτητα εικονας δεν νομιζω οτι κανει πουθενα το αρθρο. Ειναι σχεδον σιγουρο οτι αν αγορασουμε μια μετρια τηλεοραση σημερα και τη συγκρινουμε με μια ακριβη 5ετιας ειναι σχεδον σιγουρο οτι η καινουρια θα εχει καλυτερη εικονα.

Τα κατασκοπειας και εγω τα θεωρω ψιλοθεωρητικα. Σιγουρα ομως δεν με ξετρελλαινει η ιδεα μιας καμερας (π.χ. xbox one) ή ενος μικροφωνου που ειναι μονιμως ανοιχτα.

Αλλα, μην μου πεις ομως οτι εισαι ικανοποιημενος με τα smart features που μας πλασαρουν!!!! εδω θα τρελλαθω αν μου πεις ναι

Σε τι ακριβώς διαφωνείς Αλέξανδρε? Ότι εν έτει 2015 ξαναγυρίσαμε στα ips πάνελ, ότι μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, ότι 2 μοντέλα oled βολοδέρνουν εδώ και 2 χρόνια χωρίς φως στον ορίζοντα, ότι η ποιότητα των plasma is dead and gone, ότι τα 3ντιά και τα 4Κ όπως ήρθαν έτσι και έφυγαν και ότι πουλάει η πιο σμαρτ από τις σμαρτ περισσότερο?

Απάντηση: Re: Απάντηση: "Ετσι δεν την θελω την εξυπνη τηλεοραση"

παντως, το παλικαρι που γραφει τον εχω σε εκτιμηση. Ειναι απο τις λιγες περιπτωσεις σε εντυπο ευρειας κυκλοφοριας στην Ελλαδα που γραφει καποιος που πραγματικα εχει ασχοληθει με το αντικειμενο και δεν αντιγραφει απλα οτι του δινουν σαν διαφημιστικα εντυπα.

Χιούμορ κάνω προφανώς λόγω athinorama, δεν τον ξέρω τον άνθρωπο.

Συσχετισμο με ποιοτητα εικονας δεν νομιζω οτι κανει πουθενα το αρθρο.

Γράφει κάτι στος τέλος της δεύτερης σελίδας:
Δεν μας ενδιαφέρει με αυτές τις συνθήκες και παραμέτρους να έχουμε Smart TV "με το έτσι θέλω" - γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των νέων τηλεοράσεων, ακόμη και των χαμηλού σχετικά κόστους, είναι τέτοιες πλέον. Απαιτούμε από τους κατασκευαστές μοντέλα που δίνουν βαρύτητα στην ποιότητα εικόνας - η οποία είχε παραγκωνιστεί εγκληματικά επί σειρά ετών - και οι κάμερες, τα μικρόφωνα και η Δικτυακή σύνδεση... χάρισμά τους.

Μου φαίνεται από λίγο εώς πολύ γραφικό.
Στο κάτω κάτω της γραφής αν δεν θες smart μην το χρησιμοποιείς.

Ειναι σχεδον σιγουρο οτι αν αγορασουμε μια μετρια τηλεοραση σημερα και τη συγκρινουμε με μια ακριβη 5ετιας ειναι σχεδον σιγουρο οτι η καινουρια θα εχει καλυτερη εικονα.

Κοίτα εδώ είναι το λάθος με αυτά τα άρθρα. Επειδή είναι πολύ πιο σύνθετο το θέμα, μας βολεύει να τα υπεραπλοποιούμε.
Μπορώ να σου πω περιπτώσεις όπου μια CRT μπορεί να διαλύσει οποιαδήποτε καινούργια τηλεόραση, όπως και μια Pioneer να διαλύσει οτιδήποτε βγαίνει σε LCD τώρα.
Οι λόγοι που αλλάζουμε τεχνολογίες είναι πολύ πιο σύνθετοι.

Τα κατασκοπειας και εγω τα θεωρω ψιλοθεωρητικα. Σιγουρα ομως δεν με ξετρελλαινει η ιδεα μιας καμερας (π.χ. xbox one) ή ενος μικροφωνου που ειναι μονιμως ανοιχτα.

Από τη στιγμή που έχει κάποιος fb και twitter στο κινητό... πιστεύεις είναι πιο τρελό να έχει στην TV?

Αλλα, μην μου πεις ομως οτι εισαι ικανοποιημενος με τα smart features που μας πλασαρουν!!!! εδω θα τρελλαθω αν μου πεις ναι

Εγώ προσωπικά δεν είμαι 100% ευχαριστημένος ούτε με το "media players των οποίων το κόστος ξεκινά από τα 49.99" που γράφει.
Εγώ μόνο και μόνο για τις εκπομπές που παρακολουθώ μόνιμα στο YouTube μου αρκεί.
H Sony στη σειρά του 2015 βάζει android επόμενως θα δούμε ακόμα πιο ωραία πράγματα.

Και θα σου κάνω και εγώ μια ερώτηση. Αν πάρεις τώρα μια 4Κ ή μια OLED με κάνα 2,5K minimum δεν θα σε πειράξει αν δεν έχεις κάποια βασικά πράγματα
που κάνει ενα rasp ή ένα chromecat?

Σε τι ακριβώς διαφωνείς Αλέξανδρε?

Ο κόσμος θέλει να βολεύεται... και καλά κάνει.
Το smart tv πάει προοδευτικά όπως και τα Hz στις TV όπως κι ο extra εξοπλισμός σε όλα τα προϊόντα. (πχ Rοοm Correction στους AVR, η retina στα Mac, το AΒS στα μηχανάκια).
Ούτε την χαλάνε την εικόνα, ούτε την ρίχνουνε.
Και η Pioneer να κυκλοφορούσε τώρα τηλεοράσεις smart θα έβγαζε.

Γενικότερα διαφωνώ και οτι η εικόνα χαλάει από πλευράς κατασκευαστών.

Απάντηση: "Ετσι δεν την θελω την εξυπνη τηλεοραση"

Μια χαρά εικόνα έχουν οι νέες τηλεοράσεις και με μια καλη smart πλατφόρμα δένουν μια χαρά.Το plex που έχει η 6400 λύνει τα χέρια.Streaming 1080p αρχείου χωρις κανένα κόλλημα(οι υποτιτλοι κανουν λιγα νερά αλλά τιποτα το σοβαρό),το youtube app επίσης πολύ βολικό και γρήγορο όπως και το tuneinradio.Υπαρχουν και αλλες εφαρμογές αλλά αυτές χρησιμοποιώ περισσότερο.Οσο για την εικονα της σε digea που μια φορά είδα όταν την πήρα δεν λέει πολλά αλλά σε hd περιεχόμενο δινει ρεστα.Ο ήχος έχει ενα bug που ξαφνικα το γυρνάει σε pcm απο την οπτική ακόμα και dts να παιζει.Μικρο το κακο αλλά παραμένει bug.

Ναι και με μια camera skype, και εδεσε η συνταγη

Tώρα τη συζητάμε... έχουμε όλη μέρα παντού ένα κινητό πάνω μας και κινδυνεύουμε, αν βάλουμε κάμερα στην τηλεόραση για το skype????

Tώρα τη συζητάμε... έχουμε όλη μέρα παντού ένα κινητό πάνω μας και κινδυνεύουμε, αν βάλουμε κάμερα στην τηλεόραση για το skype????
Δεν διαφωνω, αλλα η samsung τα λεει.

Ναι και με μια camera skype, και εδεσε η συνταγη

No offense αλλα οπως ειπε και το παλικαρι απο πανω το privacy μας μαρανε τη στιγμη που οτι εχουμε συνδεετε ασυρματα στο internet.Οχι οτι χρησιμοποιησα ποτε το voice control/skype αλλα οσοι το δοκιμασουν.Επισης οποιος εχει να κρυψει κατι παει σε μια σπηλια κλεινετε εκει μεσα και δεν ανησυχει για τιποτα.

Από τη στιγμή που ενας σημαντικός παίκτης (call me plasma) έφυγε από το ματς, ο οποίος τόσα χρόνια ''τράβαγε'' και την ποιότητα των LCD προς τα πάνω, είναι δεδομένο ότι πάμε σε μονοπωλιακές καταστάσεις. Το μονοπώλιο δεν έκανε ποτέ καλό και σε τίποτα διότι αυτός που έχει στόχο το κέρδος θα μοιράζει χάντρες και καθρεφτάκια για όσο προαιρείται. Η παραγωγή θα δουλέψει στα εύκολα, πιασάρικα και το marketing θα τα υποστηρίξει μέχρι θανάτου. Δεν υπάρχει λόγος για εξέλιξη και αναβάθμιση στην ποιότητα. Ο κόσμος θα πάρει με το ζόρι αυτό που του σερβίρουν και θα πει και ένα τραγούδι. Η ουσία του άρθρου αυτή είναι.

Από τη στιγμή που ενας σημαντικός παίκτης (call me plasma) έφυγε από το ματς, ο οποίος τόσα χρόνια ''τράβαγε'' και την ποιότητα των LCD προς τα πάνω, είναι δεδομένο ότι πάμε σε μονοπωλιακές καταστάσεις. Το μονοπώλιο δεν έκανε ποτέ καλό και σε τίποτα διότι αυτός που έχει στόχο το κέρδος θα μοιράζει χάντρες και καθρεφτάκια για όσο προαιρείται. Η παραγωγή θα δουλέψει στα εύκολα, πιασάρικα και το marketing θα τα υποστηρίξει μέχρι θανάτου. Δεν υπάρχει λόγος για εξέλιξη και αναβάθμιση στην ποιότητα. Ο κόσμος θα πάρει με το ζόρι αυτό που του σερβίρουν και θα πει και ένα τραγούδι. Η ουσία του άρθρου αυτή είναι.

Δεν νομίζω οτι είμαστε τόσο μοναδικοί και τόσο έξυπνοι, ούτε οτι όλος ο κόσμος που αγοράζει LCD και SmartTV τρώει κουτόχορτο.
Ο καθένας αγοράζει ότι τον βολεύει περισσότερο. Τι να κάνουμε έτσι είναι η ζωή.
Mην παρεξηγηθεί αυτό που λέω oύτε ξέρω, oύτε λέω οτι σωστά καταργήθηκαν οι plasma. Δεν έχω ιδέα πραγματικά.
Δεν είμαι ούτε projector manager, ούτε υπεύθυνος πωλήσεων σε καμία εταιρεία ούτε έχω σπουδάσει marketing.
Αν είδαν οτί στις μικρές κατηγορίες οι LCD είναι καλύτερες value for money και τους end user θα τους καλύψουν με τις 4K/ΟLED μπορεί να είναι και σωστή κίνηση.
Η καλύτερη τελευταία plasma νομίζω Samsung PS64F8500 ήταν πιο ακριβή από τις OLED.

Εκεινο που με ενοχλει γενικως με τις εξυπνες συσκευες ειναι η ιδεα συμβιβασμου στην μονιμη παρακολουθηση απο καποιον. Αναγνωριζω τις ευκολιες που προσφερει η διαδικτυωση αλλα υπαρχουν πολλα θεματα με αυτη. Προφανως και εχουμε ολοι σχεδον εξυπνο τηλεφωνο, αλλα προσωπικα απενεργοποιω λειτουργιες που επιτρεπουν στο κινητο την διαρκη καταγραφη δεδομενων. Αυτη η εξελιξη της τεχνολογιας οδηγει σε μια συναινετικη απωλεση της ιδιωτικοτητας μας. Ειναι γεγονος, εκει πανε τα πραγματα αλλα με ενοχλει.