Έτσι ξαφνικά....χωρίς λόγο

Η εκδοχή των Ηλιοτροπίων, στην Πινακοθήκη του Λονδίνου
475px-Vincent_Willem_van_Gogh_127.jpg

Η εκδοχή των Ηλιοτροπίων στην Πινακοθήκη του Μονάχου
479px-Vincent_Willem_van_Gogh_128.jpg

Αφιερωμένο στην άλλη Κυρία της Μουσικής Κατηγορίας, για την αγάπη της για τη θάλασσα, για τη σχέση της με αυτήν και για τα ταξίδια που της εύχομαι να πραγματοποιήσει στον Μαγικό Κόσμο της Μουσικής.....

Elina, with great respect

1806_1.jpg

VolanakisShips.jpg

Για τους "μαθητές" της Μουσικής Κατηγορίας ειδικότερα, αλλά και τους μαθητές γενικά......

"Διακόπτω την παρουσίασή μου μόνο για να επιστήσω την προσοχή στο ότι ο εισηγητής μιλούσε για πράγματα, ζητήματα, καλλιτεχνικές σχέσεις που ήταν ακόμη έξω από τον ορίζοντά μας και αναδύονταν θολά στο περιθώριό του με τον διαρκώς ακροσφαλή λόγο του ομιλούντος. ότι δεν είμαστε ικανοί να τον ελέγξουμε παρά μόνο με τις δικές του επεξηγηματικές εκτελέσεις στο πιανοφόρτε και ότι τ' ακούγαμε όλα αυτά με τη σκοτεινά διεγερμένη φαντασία παιδιών που αφουγκράζονται παραμύθια, τα οποία δεν καταλαβαίνουν, ενώ ωστόσο το τρυφερό τους πνεύμα νιώθει να εμπλουτίζεται και να αναπτύσσεται.
"φούγκα", "αντίστιξη", "ηρωική", "σύγχιση απόυπερβολικά χρωματισμένες μετατροπίες", "αυστηρό ύφος", - όλα αυτά ήταν για μαςκατά βάθος μουρμούρισμα παραμυθένιο, μας άρεσε όμως τόσο να το ακοούμε και γουρλώναμε τόσοτα μάτια, όπως ακούνε τα παιδιά το ακατανόητο, ουσιαστικάακόμη και τελείως ακατάλληλο - και μάλιστα με πολύ μεγαλύτερη απόλαυση απ' όση τους δίνει το οικείο, το καλοταιριασμένο, το προσήκον.
Να πιστέψουμε ότι αυτό είναι το εντατικότερο, το πιό περήφανο είδος μάθησης - η προτρέχουσα μάθηση, η μάθηση που επερπηδά μεγάλες αποστάσεις άγνοιας;
ως παιδαγωγός, δεν ια έπρεπε μάλλον να το υποστηρίζω, ξέρω όμως, ότι η νεολαία το προτιμά πολύ και έχω τη γνώμη ότι και ο χώρος που υπερπηδάται, θα γεμίσει με τον καιρό μονάχος του...... "

από το βιβλίο του Thomas Mann, Δρ. Φάουστους, σε μετάφραση Θ. Παρασκευόπουλου, από τις εκδ. Πόλις

Gian Lorenzo Bernini 1598-1680

Οταν το μάρμαρο χάνει το ειδικό του βάρος
και αποκαλύπτει τις μορφές που κρύβει μέσα του....

Απόλλων και Δάφνη
attachment.php

attachment.php

Η αρπαγή της Περσεφόνης

attachment.php

attachment.php

akrithakis.jpg

Τέχνη είναι ο βαθύς πόνος.
Τέχνη είναι ο βαθύς έρωτας.
Τέχνη είναι το προθανάτιο γέλιο.
Τέχνη είμαστε ε μ ε ί ς
μ´όλα τα ελαττώματα και τα πάθη.
Δεν υπάρχει προτέρημα στην Τέχνη.

Αλέξης Ακριθάκης

Αφού σου αρέσει η πόλη τότε δες και την ταινία "In Bruges" όπου θα δεις πολλά από τα αξιοθέατά της....είναι και συμπαθητική η ταινία.

Αφού σου αρέσει η πόλη τότε δες και την ταινία "In Bruges" όπου θα δεις πολλά από τα αξιοθέατά της....είναι και συμπαθητική η ταινία.

Εναλλακτικά μπορείς να πας εκδρομή με τους ΠΑΟΚτζήδες αυτή τη σαιζόν...

Re: Απάντηση: Re: Έτσι ξαφνικά....χωρίς λόγο

κι ομως αυτο ειναι που τον κανει σπουδαιο...Παντως αν δεν μπορεις τα "αγρια" του διαβασε τον "Υφαντοκοσμο"-ενα απο τα καλυτερα παραμυθια που γραφτηκαν ποτε...

Τώρα τα είδα τα posts για τον Clive Barker και δεν μπορώ να μη σχολιάσω!

+1,000,000,000 για το Weaveworld!

Πάνο, δεν είναι θέμα άγριου ή τρομακτικού....το επαναλαμβάνω. εξάλλου, έχω διαβάσει ¨αγρια" βιβλία.
Το κακό, δυστυχώς δεν μπορώ να περιγράψω αυτό το συναίσθημα, αυτό δεν θέλω να νιώσω. Τον Υφαντόκοσμο, αν και τον είχαμε, μάλλον αρνήθηκα να τον διαβάσω για τους ίδιους λόγους. Μπορεί να έκανα και λάθος....εξάλλου, πάνε χρόνια από τότε..

Κάλλη, αν δεν το διαβάσεις, θα χάσεις κάτι το μοναδικό.-

Ένα κρυμμένο μυστικό για πολλούς.
Άγγλος κι αυτός σαν τον Barker, όχι όμως horror, ανήκει στο κίνημα του "New Weird" (http://en.wikipedia.org/wiki/New_Weird).
Απλά απίστευτη η έκταση της φαντασίας του.

Τα παρακάτω δύο βιβλία του είναι αριστουργήματα:

PerdidoStreetStation%281stEd%29.jpg
TheScar%281stEd%29.jpg

Τώρα τα είδα τα posts για τον Clive Barker και δεν μπορώ να μη σχολιάσω!

+1,000,000,000 για το Weaveworld!

Θα έβαζα το ίδιο + και για τις δύο συνέχειες του Υφαντόκοσμου,
Αείπολη και Το Μεγάλο Μυστικό Θέαμα..

Ένα κρυμμένο μυστικό για πολλούς.
Άγγλος κι αυτός σαν τον Barker, όχι όμως horror, ανήκει στο κίνημα του "New Weird" (http://en.wikipedia.org/wiki/New_Weird).
Απλά απίστευτη η έκταση της φαντασίας του.

Τα παρακάτω δύο βιβλία του είναι αριστουργήματα:

PerdidoStreetStation%281stEd%29.jpg
TheScar%281stEd%29.jpg

Κωστή, ξέρεις αν κυκλοφορούν και στα Ελληνικά?

την είχα δει Πάνο, δεν νομίζω ότι είναι από τις ταινίες που μπορείς να τις δεις πάνω από μια φορά πάντως....δράση και ανατροπές, οκ...

Κωστή, ξέρεις αν κυκλοφορούν και στα Ελληνικά?

Είμαι σχεδόν σίγουρος πως όχι. Έχω όμως καιρό να πάω σε βιβλιοπωλείο.

Υπάρχει και τρίτο βιβλίο που εκτυλίσσεται στον κόσμο της New Crobuzon (η μητρόπολη όπου εκτυλίσσεται το Perdido Street Station).

Είναι το "Iron Council":

IronCouncil.jpg

Προσωπικά προτιμώ τα δύο πρώτα. Είναι ανεπανάληπτα.

Δυό δυό προσπαθείτε να με πείσετε.
Είπαμε. θα το διαβάσω :flipout::flipout:

Κι ένας τρίτος εδώ. Δεν είμαι φαν του Clive Barker, το έγραψα και πιό πάνω, αλλά ο Υφαντόκοσμος είναι κάτι άλλο...

edit.έχω πάει στη Bruges. Είναι υπέροχη πόλη, σα να βρίσκεσαι σε παραμύθι.