Έτσι ξαφνικά....χωρίς λόγο

Re: Απάντηση: Re: Έτσι ξαφνικά....χωρίς λόγο

Θα έβαζα το ίδιο + και για τις δύο συνέχειες του Υφαντόκοσμου,
Αείπολη και Το Μεγάλο Μυστικό Θέαμα..

Captain, τα "The Great and Secret Show" και "Everville" ("Αείπολη") είναι ανεξάρτητα από τον Υφαντόκοσμο.

Αυτά τα δύο είναι τα πρώτα 2 βιβλία του "The Art Trilogy" (το τρίτο δεν το έχει γράψει ακόμα).
 
Re: Απάντηση: Re: Έτσι ξαφνικά....χωρίς λόγο

Άντε ντε! Και μετά περιμένουμε κριτική -bye-

Ελπίζω να έχεις υπομονή!
Όπως είπα και στον προτείνοντα, έχω πολλές εκκρεμότητες, κι επίσης παρασύρομαι εδώ κι αντί να διαβάζω τέτοια ώρα.....

Αγαπητοί αρμόδιοι, παρακαλώ να με μπανάρετε ως εξής:
Από αύριο το πρωί ως την Παρασκευή το απόγευμα.
Σάββατο όλη μέρα
Κυριακή απόγευμα
Δευτέρα ως Παρασκευή 9-5

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 
Αλλά μέχρι να με μπανάρετε, ας σας "βασανίσω" για λίγο ακόμη.
Εικόνες από ένα ψαροχώρι της Νορβηγίας, το Henningsvaer....

Για όσους νομίζουν ότι η Σκανδιναυία είναι κυρίως λευκό και γκρίζο....

4064007-Henningsvaer_Lofoten_NO-Henningsvaer.jpg



και μην ακούσω "τι σχέση έχει με την Τέχνη το ψαροχώρι"

Henningsvaer.jpg



γιατί το να μην βιάζεις και να μην προσβάλλεις το τοπίο γύρω σου, αλλά αντίθετα να το χρωματίζεις, είναι μια έμφυτη μορφή τέχνης....

1000211055.jpg



κάτι που δυστυχώς στην όμορφη χώρα μας δεν συμβαίνει συχνά....
 
Re: Απάντηση: Re: Έτσι ξαφνικά....χωρίς λόγο

Captain, τα "The Great and Secret Show" και "Everville" ("Αείπολη") είναι ανεξάρτητα από τον Υφαντόκοσμο.

Αυτά τα δύο είναι τα πρώτα 2 βιβλία του "The Art Trilogy" (το τρίτο δεν το έχει γράψει ακόμα).

Εχουν περάσει και 15 χρόνια περίπου από τότε που τα διάβασα Κωστή,
αλλά αν θυμάμαι καλά η Ινφάντα δεν ήταν από τους χαρακτήρες
που εμφανίζονται και στα 3 βιβλία?...Με την επιφύλαξη να κάνω και λάθος φυσικά!
 
Re: Απάντηση: Re: Έτσι ξαφνικά....χωρίς λόγο

Εχουν περάσει και 15 χρόνια περίπου από τότε που τα διάβασα Κωστή,
αλλά αν θυμάμαι καλά η Ινφάντα δεν ήταν από τους χαρακτήρες
που εμφανίζονται και στα 3 βιβλία?...Με την επιφύλαξη να κάνω και λάθος φυσικά!

Μόνο 15 ε; Αχ αυτές οι νεότερες γενιές... :flipout:
Είμαι 100% σίγουρος για το ότι είναι διαφορετικές ιστορίες αλλά θα κάνω τις επαναλήψεις μου στη διδακτέα ύλη και θα σε πω.
 
Re: Απάντηση: Re: Έτσι ξαφνικά....χωρίς λόγο

Μόνο 15 ε; Αχ αυτές οι νεότερες γενιές... :flipout:
Είμαι 100% σίγουρος για το ότι είναι διαφορετικές ιστορίες αλλά θα κάνω τις επαναλήψεις μου στη διδακτέα ύλη και θα σε πω.


Χμμ... Λοιπόν, Ινφάντα δεν βρήκα Μαγγελάνε. Στον "Υφαντόκοσμο" υπάρχει η Ιμακολάτα αν αυτήν εννοούσες, αλλά δεν εμφανίζεται σε άλλη ιστορία.
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Έτσι ξαφνικά....χωρίς λόγο

Χμμ... Λοιπόν, Ινφάντα δεν βρήκα Μαγγελάνε. Στον "Υφαντόκοσμο" υπάρχει η Ιμακολάτα αν αυτήν εννοούσες, αλλά δεν εμφανίζεται σε άλλη ιστορία.

Και εσπαγα το κεφαλι μου να θυμηθω ποια ειναι η Ινφαντα...
 
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Έτσι ξαφνικά....χωρίς λόγο

Και εσπαγα το κεφαλι μου να θυμηθω ποια ειναι η Ινφαντα...

Η θηλυκή απόγονος του Ισπανικού Βασιλικού θρόνου!!!!!!!!!!!!
 
Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Έτσι ξαφνικά....χωρίς λόγο

Η θηλυκή απόγονος του Ισπανικού Βασιλικού θρόνου!!!!!!!!!!!!

Για παράδειγμα αυτή διά χειρός Diego Velasquez.

attachment.php


Αυτή την είδα φέτος στη Βιέννη, είναι η ίδια χαϊδεμένη πριγκήπισσα της προηγούμενης εικόνας.

attachment.php


Και νομίζω ότι με αυτό τον κομψό τρόπο ήρθαμε πάλι on topic (γκουχ γκουχ).
 

Attachments

  • Velazquez, Infanta Margarita c1660.jpg
    Velazquez, Infanta Margarita c1660.jpg
    75.2 KB · Views: 141
  • infanta vienna.jpeg
    infanta vienna.jpeg
    8.4 KB · Views: 10
phalaappendiculata.jpg


The Phal appendiculata is one of the smallest and rarest Orchids there is for it was thought to be extinct...

η αγαπημένη μου ορχιδέα!
Και σπάνια, και πανέμορφη και πολύ, μα πάρα πολύ ευαίσθητη.
Όπως κάθε έργο τέχνης....
 
«Όταν ο κόσμος κοιμόταν και δεν ήθελε να ξυπνήσει, οι μεγάλοι θεοί έκαναν την συνέλευσή τους για να αποφασίσουν για τις δουλειές κι έτσι συμφώνησαν να φτιάξουν τον κόσμο και να φτιάξουν τους άντρες και τις γυναίκες. Και ήρθε στη σκέψη των περισσότερων από τους θεούς να φτιάξουν τον κόσμο και τους ανθρώπους και σκέφτηκαν να τους φτιάξουν και να είναι πολύ όμορφοι και να αντέχουν πολύ στο χρόνο και έτσι έφτιαξαν τους πρώτους ανθρώπους από χρυσάφι κι έμειναν ευχαριστημένοι οι θεοί γιατί οι άνθρωποι που έφτιαξαν ήταν λαμπεροί και δυνατοί. Αλλά τότε οι θεοί κατάλαβαν ότι οι άνθρωποι από χρυσάφι δεν κουνιόντουσαν, έστεκαν πάντα χωρίς να περπατούν ή να δουλεύουν, γιατί ήταν πολύ βαριοί.

Κι έτσι συγκεντρώθηκε η κοινότητα των θεών για να βγάλει απόφαση πως θα λύσουν αυτό το πρόβλημα κι έτσι βγάλαν απόφαση να κάνουν κι άλλους ανθρώπους και τους έκαναν από ξύλο κι αυτοί οι άνθρωποι είχαν το χρώμα του ξύλου και δούλευαν πολύ και πολύ περπατούσαν κι οι θεοί ήταν πάλι ευχαριστημένοι γιατί ο άνθρωπος πια δούλευε και περπατούσε κι ήταν πια έτοιμοι να πάνε να το γιορτάσουν, όταν κατάλαβαν πως οι άνθρωποι από χρυσάφι ανάγκαζαν τους ανθρώπους από ξύλο να τους φορτώνονται στη πλάτη και να δουλεύουν γι’ αυτούς.

Κι έτσι οι θεοί είδαν ότι ήταν λάθος αυτό που έκαναν και έτσι κάθισαν να συμφωνήσουν για να δουν πως θα διορθώσουν την κατάσταση κι έτσι πήραν απόφαση να φτιάξουν ανθρώπους από καλαμπόκι, τους ανθρώπους τους καλούς, τους άντρες και τις γυναίκες τους αληθινούς, και πήγαν να κοιμηθούν κι έμειναν οι άνθρωποι από καλαμπόκι, οι άντρες κι οι γυναίκες οι αληθινοί, να δουν πώς να διορθώσουν τα πράγματα γιατί οι θεοί πήγαν για ύπνο.

Κι οι άνθρωποι από καλαμπόκι μίλησαν την γλώσσα την αληθινή για να βγάλουν απόφαση μεταξύ τους και φύγαν για τα βουνά για να δουν πώς να φτιάξουν έναν καλό δρόμο για όλους τους ανθρώπους».

Μου διηγήθηκε ο γερο-Αντόνιο πως οι άνθρωποι από χρυσάφι ήταν οι πλούσιοι, με το λευκό το δέρμα, κι ότι οι άνθρωποι από ξύλο ήταν οι φτωχοί, με το σκούρο δέρμα, που δουλεύαν για τους πλούσιους και πάντα τους φορτώνονταν κι ότι οι άνθρωποι από χρυσάφι κι οι άνθρωπο από ξύλο περιμένουν την άφιξη των ανθρώπων από καλαμπόκι, οι πρώτοι με φόβο κι οι δεύτεροι μ’ ελπίδα. Ρώτησα το γερο-Αντόνιο τι χρώμα ήταν το δέρμα των ανθρώπων από καλαμπόκι και μου ‘δειξε διάφορους τύπους καλαμποκιού, με διάφορα χρώματα, και μου ‘πε πως ήταν από όλα τα δέρματα, αλλά κανείς δεν ήξερε καλά, γιατί οι άντρες από καλαμπόκι, οι άντρες κι οι γυναίκες οι αληθινοί, δεν είχαν πρόσωπο…

Απόσπασμα από το βιβλίο Ιστορίες του γερο-Αντόνιο, του Subcomandante Insurgente Marcos, εκδόσεις ΡΟΕΣ, Αθήνα 2003 (σε μετάφραση Γιώργου Καρατζά)
 
Αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι, ρώτησε τον κ.Κ η κορούλα της οικονόμας του, θα φέρονταν τότε πιο καλά στα μικρά ψαράκια;
Σίγουρα, αποκρίθηκε εκείνος. Αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι, θα έχτιζαν για τα μικρά ψαράκια στη θάλασσα τεράστια κλουβιά και θα έβαζαν μέσα διάφορες τροφές, φυτά καθώς και ζωντανά. Θα φρόντιζαν τα κλουβιά να ‘χουν πάντα καθαρό νερό και γενικά θα τα εφοδίαζαν με διάφορες εγκαταστάσεις υγιεινής.
Όταν λόγου χάρη ένα ψαράκι τραυμάτιζε την ουρά του, οι καρχαρίες θα του έβαζαν αμέσως έναν επίδεσμο μην τυχόν και ψοφήσει πριν την ώρα του.
Έπειτα, για να μην μελαγχολούν τα ψαράκια, θα οργάνωναν κατά διαστήματα στη θάλασσα μεγάλες γιορτές, γιατί τα κεφάτα ψαράκια είναι πιο νόστιμα από τα θλιμμένα. Τούτα τα μεγάλα κλουβιά θα είχαν βέβαια και τα σχολειά τους. Εκεί τα ψαράκια θα μάθαιναν να κολυμπάνε στο στόμα του καρχαρία. Θα έπρεπε λόγου χάρη να μάθουν γεωγραφία, για να μπορούν να βρίσκουν τους μεγάλους καρχαρίες, όταν αυτοί κάπου τεμπελιάζουν.
Βέβαια, το σπουδαιότερο θα ήταν η ηθική διάπλαση των μικρών ψαριών.
Θα τους μάθαιναν ότι για ένα ψαράκι δεν υπάρχει μεγαλύτερη και ωραιότερη αρετή από το να θυσιάζεται πρόθυμα κι ότι τα ψαράκια θα έπρεπε να πιστεύουν τυφλά στους καρχαρίες, προπαντός όταν αυτοί τους λένε ότι θα φροντίσουν για ένα ωραίο μέλλον. Θα έδιναν στα ψαράκια να καταλάβουν πως αυτό το ωραίο μέλλον τότε μόνο θα είναι εξασφαλισμένο, όταν εκείνα μάθουν να υπακούνε. Τα ψαράκια θα έπρεπε να φυλάγονται από κάθε λογής ταπεινές, εγωιστικές και καινοτόμες διαθέσεις, κι αν τύχαινε κανένα από δαύτα να φανερώσει τέτοιες αδυναμίες, τα άλλα τα ψαράκια θα έπρεπε να τα αναφέρουν αμέσως στους καρχαρίες.
Αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι, θα έκαναν βέβαια αναμεταξύ τους και διάφορους πολέμους, για να κυριέψουν ξένα κλουβιά και ξένα ψαράκια. Στους πολέμους αυτούς ο κάθε καρχαρίας θα πολεμούσε με τα δικά του ψαράκια. Θα μάθαιναν τα ψαράκια ότι ανάμεσα σ’ αυτά και τα ψαράκια των άλλων καρχαριών υπάρχει τεράστια διαφορά. Τα ψαράκια θα τους έλεγαν, είναι ως γνωστό βουβά, σωπαίνουν ωστόσο σε ολότελα διαφορετικές γλώσσες, γι’ αυτό και είναι αδύνατο να καταλάβει το ένα τ’ άλλο. Σε κάθε ψαράκι που θα σκότωνε μερικά εχθρικά ψαράκια που σωπαίνουν σ’ άλλη γλώσσα, θα καρφίτσωναν κι από ‘να παράσημο από φύκι και θα του έδιναν τον τίτλο του ήρωα.
Αν βέβαια οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι, θα είχαν και τη δική τους τέχνη. Θα είχαν ωραίους πίνακες που θα παράσταιναν τα δόντια των καρχαριών με θαυμάσια χρώματα, και τα στόματά τους θα ήταν σαν τους κήπους της Βαβυλώνας, όπου μπορεί να κάνει κανείς τρελό σεργιάνι. Τα θέατρα στο βυθό θα έδειχναν πως ηρωικά ψαράκια με την μπάντα μπροστά θα ορμούσαν μαγεμένα και νανουρισμένα με τις πιο όμορφες σκέψεις στο στόμα των καρχαριών.
Δε θα έλειπε βέβαια και η θρησκεία, αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι. Αυτή θα δίδασκε ότι τα ψάρια μονάχα στην κοιλιά των καρχαριών θα άρχιζαν να γεύονται την αληθινή ζωή.
Εξάλλου, αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι, όλα τα ψαράκια δε θα ήταν πια ίσα κι όμοια όπως συμβαίνει σήμερα. Μερικά από δαύτα θ’ αποχτούσαν αξιώματα και θα τα τοποθετούσαν πάνω από τα άλλα ψαράκια. Όσα μάλιστα είναι λίγο πιο μεγάλα θα είχαν το λεύτερο να τρώνε τα πιο μικρά. Αυτό θα ήταν άλλωστε ευχάριστο για τους καρχαρίες, γιατί έτσι εκείνοι δε θα χρειάζονταν πια παρά να καταπίνουν συχνότερα πιο μεγάλες μπουκιές. Και τα πιο μεγάλα ψαράκια, αυτά που θα είχαν τις ψηλές θέσεις, θα φρόντιζαν για την τάξη ανάμεσα στα ψαράκια και θα γίνονταν δάσκαλοι, αξιωματικοί και μηχανικοί στα ψαροκλουβιά.
Κοντολογίς, μόνο αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι, θα είχαμε πολιτισμό στη θάλασσα…

Αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι, Μπέρτολντ Μπρεχτ
 
Πολλά χρόνια πίσω.
Τότε που οι πληρωμές συνδρομών σε δολλάρια ήταν ένας Γολγοθάς στις τράπεζες, τότε που κάναμε χιλιόμετρα μέχρι το newsstand απέναντι από το Μουσείο για να το βρούμε.

Marvel Comics - Conan The Barbarian...

Έλεγε, πως τα καλύτερα σχέδια ήταν του Barry Windsor-Smith και του Frank Frazetta. Νομίζω δηλαδή πως θυμάμαι ακόμα σωστά.
Θα πρέπει να τα βάλω δίπλα δίπλα με του Buscema και του Alfredo Alcala για να διαπιστώσω πως μάλλον σωστά θυμάμαι....
έχουν περάσει και τόσα χρόνια πιά!

Frank Frazetta

Poll+Frazetta+Conan+the+Barbarian.jpg



conan4.jpg



Barry Windsor-Smith που αν θυμάμαι καλά σε μένα άρεσαν περισσότερο

conan23p19.jpg



John Buscema (χαρακτηριστικό σκίτσο )

440510-conan_john_buscema01_super.jpg




Αlfredo Αlcala (νομίζω ότι από εδώ και μετά εγώ, έπαψα να τα διαβάζω)

RTEPage-012_Alfredo.jpg


Μετά, ήρθε η ταινία....

Εμένα μου άρεσε. Παραξενεύομαι που άρεσε και σε ανθρώπους που δεν το περίμενα. Και η μουσική της εξακολουθεί να μου αρέσει, όπως τότε, χρόνια πριν. Αλλά για τη Μουσική του Basil Poledouris (και όχι μόνο) λέω να πάω λίγο παραπάνω. Στον χώρο της....
 
Αναρωτιέμαι....(ρητορικά, δεν περιμένω απάντηση), για ένα έργο Τέχνης, "υπεύθυνος" είναι αποκλειστικά ο δημιουργός του, η πρώτη ύλη ή και τα δύο;

θέλω να πω, και το συμπέρασμα θα είναι εύκολο, ας πάρουμε για παράδειγμα τον πηλό....

ξεκινά κάπως έτσι:
toprak.jpg
για να γίνει
art-clay1.s600x600.jpg

και μετά, με τον κατάλληλο "επεξεργαστή-πλάστη-δημιουργό" να μετατραπεί σε

14100Thai_clay_pot.jpg



ή τα χρώματα....
τα χρώματα από μόνα τους είναι πανέμορφα,

water_colour_swatches_lr3.jpg


αλλά χρειάζεται το χέρι ενός δασκάλου για να τα μετατρέψει σε ένα έργο Τέχνης

vincent_van_gogh_gallery_2.jpg


χρειάζεται ένας συνθέτης για να γίνουν οι σκόρπιες νότες μουσική

3168514_01.jpg



και...τελικά νομίζω πως απάντησα μόνη μου :rolleyes: στο ερώτημά μου, όσο εύπλαστος κι αν είναι ο πηλός, όσο όμορφο κι αν είναι το μωβ και το γαλάζιο, όσο απειράριθμα τα παιχνίδια με τις νότες, χωρίς τον κατάλληλο Maitre, τίποτα δεν θα ήταν τόσο όμορφο...:blink: