Euro 2008 HD από τον Hellas Sat !

Αποκλείεται να γίνει, μη το σκέφτεστε!

Δεν μπορεί να τα μεταδώσει FTA. Και σε 3 μήνες δεν είναι δυνατό να αποφασίσουν πως θα τα κλειδώσουν, πως θα μοιράσουν τις κάρτες κλπ. Μέσω ιντερνετ επίσης αποκλείεται, θέλει μεγάλο bandwidth, servers, θέλει και encryption, θέλει testing ... δεν γίνονται αυτά σε 100 μέρες.

Αν η ΕΡΤ πλήρωσε επιπλέον για HD δικαιώματα τότε είναι ακόμη μια άχρηστη σπατάλη του κρατικού φορέα, τίποτα άλλο.
tha gini Niko !!
min viazese !!
an kai ime andthetos me afto pou pai na gini ala telos panton, o logos pou ime andithetos ine giati den thelo na vlepo sindromitiko apo ERT (an kai kapos alios lene pai na gini)
ipomoni kai tha doume ti erxete.

Παιδιά, μήπως κάνουν HD εκπομπή από το sport+ ή άλλο ψηφιακό επίγιο; Λέω τώρα για να μη δεχθώ ότι πετάνε έτσι τα λεφτά μας...

...κι εγω κάτι τέτοιο βλέπω ως πιο πιθανό. Τώρα αν το ανεβάσουν και στις 39 Ε και μάλιστα τζάμπα, τι να πω;

Εγώ γιατί έχω την εντύπωση οτι στην επίγεια ψηφιακή δεν μπορεί να μεταδοθεί HD εικόνα?

Απάντηση: Re: Euro 2008 HD από τον Hellas Sat !

Εγώ γιατί έχω την εντύπωση οτι στην επίγεια ψηφιακή δεν μπορεί να μεταδοθεί HD εικόνα?

What is DVB-T?
DVB-T is a technical standard developed by the DVB Project that specifies the framing structure, channel coding and modulation for digital terrestrial television (DTT) broadcasting. The first version of the standard was published in March 1997 and in the ten years since then it has become the most widely adopted such system in the world, with more than 50 million receivers deployed in more than 30 countries. [ It is a flexible system that allows networks to be designed for the delivery of a wide range of services, from HDTV to multichannel SDTV, fixed, portable, mobile, and even handheld reception (especially when used in conjunction with DVB-H). The DVB Project has now begun work on developing a next generation terrestrial specification, DVB-T2, designed to meet the needs of countries after they have completed Analogue Switch-Off (ASO).

Re: Απάντηση: Re: Euro 2008 HD από τον Hellas Sat !

What is DVB-T?
DVB-T is a technical standard developed by the DVB Project that specifies the framing structure, channel coding and modulation for digital terrestrial television (DTT) broadcasting. The first version of the standard was published in March 1997 and in the ten years since then it has become the most widely adopted such system in the world, with more than 50 million receivers deployed in more than 30 countries. [ It is a flexible system that allows networks to be designed for the delivery of a wide range of services, from HDTV to multichannel SDTV, fixed, portable, mobile, and even handheld reception (especially when used in conjunction with DVB-H). The DVB Project has now begun work on developing a next generation terrestrial specification, DVB-T2, designed to meet the needs of countries after they have completed Analogue Switch-Off (ASO).
:SFGSFGSF::ADFAD2:

Παιδιά, μήπως κάνουν HD εκπομπή από το sport+ ή άλλο ψηφιακό επίγιο; Λέω τώρα για να μη δεχθώ ότι πετάνε έτσι τα λεφτά μας...
Γιάννη δεν έχει νόημα. Δεν υπάρχουν κατάλληλοι δέκτες DVB-T HD στην τοπική αγορά.

Τώρα είδα και τα υπόλοιπα σχόλια περί DVB-T HDTV.
Φυσικά είναι εφικτό αλλά όχι για την ώρα και όχι στην Ελλάδα.
Στην Γερμανία γίνονται δοκιμές.
Εμείς ως συνήθως είμαστε ένα επεισόδιο πίσω..

Είναι βέβαιον ότι χρειάζονται ειδικοί δέκτες για υψηλή ανάλυση στο DVB-T?
Άσχετα με το πως θα πετσοκόψει/βγάλει το σήμα μετά πχ. απο composite

H DVB-T HD εκπομπή γίνεται σε mpeg-4. Οι σημερινοί δέκτες είναι συμβατοί μόνο με mpeg-2.
(είναι σα να προσπαθείς με ένα dreambox 500 να δεις κανάλια mpeg-4)

Παιδιά, έχω την εντύπωση ότι πολλές τηλεοράσεις με ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη έχουν δυνατότητα HD DVB-T αλλά όχι όλες - θα το ψάξω γιατί κάτι θυμάμαι ότι είχα διαβάσει. Πάντως εάν έχουν τα διακιώματα για HD και σκοπεύουν να τα κάνουν κάτι, αυτή είναι η λύση, από δορυφόρο ελεύθερα αποκλείεται και κωδικοποιημένα δεν υπάρχει χρόνος για την διάθεση στο κοινό των σχετικών καρτών.

Λοιπόν,
Ο Technomate 6900 που είναι combo HD receiver, διαθέτει επίγειο ψηφιακό tuner HD (έτσι λέει, δεν το έχω δοκιμάσει στην πράξη, λόγω έλλειψης εκπομπών).
Τώρα, στο θέμα μας, μίλησα εχθές με κάποιους και μου είπαν ότι τρέχουν να προλάβουν να δείξουν το Euro 2008 σε HD ελεύθερα από τον Hellas Sat και αν δεν προλάβουν θα δείξουν σίγουρα το Μουντιάλ. Ξανατονίζω ότι όλα αυτά δεν είναι επιβεβαιωμένα, απλά τα αναφέρω υπό μορφή συζήτησης και όχι σαν είδηση.

Παιδιά, έχω την εντύπωση ότι πολλές τηλεοράσεις με ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη έχουν δυνατότητα HD DVB-T αλλά όχι όλες - θα το ψάξω γιατί κάτι θυμάμαι ότι είχα διαβάσει. Πάντως εάν έχουν τα διακιώματα για HD και σκοπεύουν να τα κάνουν κάτι, αυτή είναι η λύση, από δορυφόρο ελεύθερα αποκλείεται και κωδικοποιημένα δεν υπάρχει χρόνος για την διάθεση στο κοινό των σχετικών καρτών.

Το 99% των τηλεοράσεων με DVB-T δέκτη που έχουν κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά ΔΕΝ μπορούν να παίξουν HD DVB-T mpeg-2 κανάλια.
Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η κορυφαία σειρά της Sharp με τους 6 (!) δέκτες (DVB-T,DVB-S2,DVB-C) με mpeg-2 KAI h264 σε SD και HD και με 160Gb δίσκο !!!.
Οι Sony X3500 και η νέα φουρνιά των Philips που έρχεται έχουν επίσης h264 decoder, ΑΛΛΑ δεν αναφέρουν όμως κάτι για HD DVB-t κανάλια, οπότε εδώ θέλει προσοχή !!!!
Η HD εκπομπή του Euro2008 θα γίνει λοιπόν αποκλειστικά από δορυφόρο, κωδικοποιημένα (σε σύστημα με "ευρεία" αποδοχή), με κάρτες που θα διατεθούν στους ενδιαφερόμενους κατόχους (ή υποψήφιους κατόχους) HD δεκτών στο προσεχές διάστημα....

Μην είσαι και τόσο σίγουρος λοιπόν ότι δεν υπάρχει χρόνος.... Πόσοι νομίζεις ότι έχουν αυτή τη στιγμή HD δέκτη (ή είναι διατεθειμένοι να αγοράσουν)???
Μερικές εκατοντάδες?? Θες μερικές χιλιάδες??? Άλλο να δώσεις κάτι σε 10000 άτομα και άλλο σε 10 εκατομμύρια.... ;-)

Η HD εκπομπή του Euro2008 θα γίνει λοιπόν αποκλειστικά από δορυφόρο, κωδικοποιημένα (σε σύστημα με "ευρεία" αποδοχή), με κάρτες που θα διατεθούν στους ενδιαφερόμενους κατόχους (ή υποψήφιους κατόχους) HD δεκτών στο προσεχές διάστημα....
o.k. το σύστημα θα είναι Irdeto, αλλά μπορούμε να έχουμε κάποιες παραπάνω πληροφορίες.
Οπως αντιλαμβάνεσαι το θέμα καίει και μετά απο αυτά που έγραψες θα γίνει χαμός.
Οι κάρτες θα διατεθούν δωρεάν? έναντι συμβολικής τιμής? θα συνεχίσουν οι εκπομπές και μετά το Euro?
:ernaehrung004:

o.k. το σύστημα θα είναι Irdeto, αλλά μπορούμε να έχουμε κάποιες παραπάνω πληροφορίες.
Οπως αντιλαμβάνεσαι το θέμα καίει και μετά απο αυτά που έγραψες θα γίνει χαμός.
Οι κάρτες θα διατεθούν δωρεάν? έναντι συμβολικής τιμής? θα συνεχίσουν οι εκπομπές και μετά το Euro?
:ernaehrung004:

Ευρεία αποδοχή δεν σημαίνει απαραίτητα irdeto.... Υπάρχει και άλλο συστημα που το "προτιμούν" όλοι οι δέκτες και όλα τα προγραμματιζόμενα cam... ;-)

Όσο για τα υπόλοιπα, νομίζω ότι τα απαντάς μόνος σου... ;-)

Πάντως , ας μην προτρέχουμε, ας ληφθεί πρώτα η τελική απόφαση και όλα θα ανακοινωθούν επίσημα.... Πολύ σύντομα.... :fahne90: