Euro 2008 HD από τον Hellas Sat !

Πέραν της πλάκας, οι πληροφορίες που λέτε παιδιά, είναι από ανεπίσημες "επίσημες¨πηγές ή είναι φήμες από στόμα σε στόμα?? Γιατί εαν έχουν έστω και μια μικρή δόση αλήθειας, να ξέρουμε να περιμένουμε λίγο πριν πάμε προς... Ελβετία μεριά...

Πες μου μία Νίκο.
Ποια τηλεόραση με ενσωματωμένο επίγειο ψηφιακό δέκτη μπορεί να παίξει high definition?

http://www.dvb.org/technology/fact_sheets/DVB-T Fact Sheet.0807.pdf

fact sheet από την πιο επίσημη πηγή

πρώτη παράγραφος

What is DVB-T?
DVB-T is a technical standard developed by the DVB Project that specifies the framing structure, channel coding and modulation for digital terrestrial television (DTT) broadcasting. The first version of the standard was published in March 1997 and in the ten years since then it has become the most widely adopted such system in the world, with more than 50 million receivers deployed in more than 30 countries. It is a flexible system that allows networks to be designed for the delivery of a wide range of services, from HDTV to multichannel SDTV, fixed, portable, mobile, and even handheld reception (especially when used in conjunction with DVB-H). The DVB Project has now begun work on developing a next generation terrestrial specification, DVB-T2, designed to meet the needs of countries after they have completed Analogue Switch-Off (ASO).

Αρα και σε mpeg2 βγαίνει να παίξει HD ...
Οσον αφορά το mpeg4 , έχουμε κάποιες πρώτες αναφορές plasma LG από τις νέες σειρές , το ίδιο και με τις philips παρόλο που τις χωρίζει σε mpeg2 και mpeg4 με 2 γράμματα στο τέλος του μοντέλου + άλλες λεπτομέρειες , έχουμε τις Sharp που δεν τις έχω ψάξει/δεν με έχουν απασχολήσει σε αυτό το θέμα. Toshiba/Samsung κάτι έχουν στις κορυφαίες σειρές ... Η Sony έχω την εντύπωση πως έχει όλη την σειρά του 3000 mpeg4 υποστήριξη ...

Αν είναι αλήθεια ότι μέσα στην ΕΡΤ κάποιοι το σκέφτονται σοβαρά το θέμα τότε ... είναι ακόμη πιο γελοίοι απ' ότι θα περίμενα!!!!!

Δεν είναι δυνατόν να είναι γνωστό το θέμα τόσα χρόνια και να ... "το σκέφτονται" δύο μήνες πριν αρχίσουν οι αγώνες! Τώρα δεν υπάρχει χρόνος ούτε για τεστινγκ! Σε δύο μήνες θα ενημερώσουν τον απλό κόσμο για ποιο δορυφόρο να βάλουν πιάτο, τι αποκωδικοποιητές να αγοράσουν, πως να προμηθευτούν τις κάρτες κλπ.;;; Αστεία πράγματα!

Όσοι τα λέτε αυτά, μάλλον σας διαφεύγει η προετοιμασία που χρειάζεται για τέτοια εγχειρήματα. Ακόμη και στο Sky HD κάθε νέο HD κανάλι κάνει για μήνες τεστινγκ, έστω κι αν ο αποκωδικοποιητής και όλα τα τεχνικά στοιχεία είναι δεδομένα και έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί επαλειμμένα.

Εγώ πάντως βάζω στοίχημα ότι δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα!

[Μα τι λέμε τώρα. Στη Θάσο έχουν στήσει από το περασμένο καλοκαίρι τους πομπούς για την απλή ψηφιακή και ακόμη τίποτα. Όπως πάει το πράγμα θα κλείσει χρόνος και τα μηχανήματα απλώς θα σκουριάζουν...]

Αν είναι αλήθεια ότι μέσα στην ΕΡΤ κάποιοι το σκέφτονται σοβαρά το θέμα τότε ... είναι ακόμη πιο γελοίοι απ' ότι θα περίμενα!!!!!

Δεν είναι δυνατόν να είναι γνωστό το θέμα τόσα χρόνια και να ... "το σκέφτονται" δύο μήνες πριν αρχίσουν οι αγώνες! Τώρα δεν υπάρχει χρόνος ούτε για τεστινγκ! Σε δύο μήνες θα ενημερώσουν τον απλό κόσμο για ποιο δορυφόρο να βάλουν πιάτο, τι αποκωδικοποιητές να αγοράσουν, πως να προμηθευτούν τις κάρτες κλπ.;;; Αστεία πράγματα!

Όσοι τα λέτε αυτά, μάλλον σας διαφεύγει η προετοιμασία που χρειάζεται για τέτοια εγχειρήματα. Ακόμη και στο Sky HD κάθε νέο HD κανάλι κάνει για μήνες τεστινγκ, έστω κι αν ο αποκωδικοποιητής και όλα τα τεχνικά στοιχεία είναι δεδομένα και έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί επαλειμμένα.

[Μα τι λέμε τώρα. Στη Θάσο έχουν στήσει από το περασμένο καλοκαίρι τους πομπούς για την απλή ψηφιακή και ακόμη τίποτα. Όπως πάει το πράγμα θα κλείσει χρόνος και τα μηχανήματα απλώς θα σκουριάζουν...]
Kalo proereta makari na diapseftis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Νίκο, τα λες ωμά τα πράγματα και σε πολλά δεν έχεις άδικο. Ομως να μην συγκρίνουμε την οργάνωση της Αγγλίας με της Ελλάδας...Εκεί μπορεί να κάνουν δοκιμές, αλλά σε ότι κάνουμε εμείς, πάντα την τελευταία στιγμή δεν το έχουμε έτοιμο? Ολυμπιακούς αγώνες διοργανώσαμε και πριν την τελετή έναρξης σκάβανε από έξω, τι να λέμε μετά...

Οσο για το αν σκουριάσει η κεραία της επίγειας ψηφιακής στη Θάσο...είναι για να έχετε λίγο πιο κορεσμένα τα κόκκινα βρε! :flipout::grinning-smiley-043

Τέλος, η ελπίδα όπως λέει πάντα ο λαός, πεθαίνει πάντα τελευταία (ελπίζω πριν από εμάς :D)

Για επίγεια μετάδοση HD πάντως προς τα σημερινά δεδομένα μπορεί να γίνει μόνο ως προς mpeg-2. Στην προκειμένη περίπτωση το HD κανάλι θα καταλαμβάνει όλο το φάσμα συχνοτήτων του καναλιού, δηλαδή στην θέση των τεσσέρων SD = ένα HD. Για mpeg-4 δεν γίνεται λόγος διότι δεν υπάρχουν τέτοιοι encoders. Αλλά όπως και να έχει θέλουμε νέους DVB-T HD δέκτες, που θα εξασφαλίζουν την λήψη και προβολή HD.
Λέτε να κοιτάμε τον ουρανό για τον Hellas Sat και να μας έρθει από το βουνό η HD; Μακάρι να έρθει και ας είναι απ' όπου θέλει!
Συμφωνό με ότι είπατε παραπάνω, στην Ελλάδα όλο γίνονται τελευταία στιγμή να προσθέσω και πάντα πρόχειρα!
Λέτε για Ελβετία, και γιατί όχι Αλβανία; Καθόλου απίθανο να το δείχνει και το Digitalb HD.
Αρέ που φτάσαμεεεεε!!!

Απάντηση: Re: Euro 2008 HD από τον Hellas Sat !

Testing ;;; Και η εκπομπή του Luxetv από τον HellasSat2 , τι νομίζεις ότι είναι;;;
Πόσους μήνες πριν δηλαδή πρέπει να δοκιμάζουν, ώστε να κάνουν μια ... αναμετάδοση του HD Feed, με τον ελληνικό σχολιασμό στο κεντρικό κανάλι ήχου;;;;;
Τέλος ,μην ξεχνάς την HD μετάδοση του Mundial, η οποία για κάποια δίκτυα (πχ BBC, Sky HD ,Premiere HD) ,αποφασίστηκε και έγινε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή!! (ειδικά στην περίπτωση του Sky, ξεκίνησαν να παραδίδουν δέκτες μια-δυο εβδομάδες πρίν τους αγώνες, και συνέχισαν (που να προλάβουν!) και κατά την διάρκεια των αγώνων...
Όσο για την ενημέρωση του απλού κόσμου, όπως λες, πόσοι έιναι αυτοί που θα τρέξουν να αγοράσουν δέκτες, και πιάτα, για να δουν το Euro2008 σε HD;;; Το πολύ μερικές χιλιάδες άνθρωποι να ενδιαφερθούν (και αυτό θα είναι κα άθλος)... Εγώ από όσους το έχω πει, ένας-δυο έδειξαν να ενδιαφέρονται (και αυτοί έχουν ήδη δορυφορική) ...Η μεγάλη πλειοψηφία απλά θα το ..αγνοήσει ... (ειδικά αν θα πρέπει να σκάσει και λεφτά γι’αυτό....)
Αν λοιπόν είσαι από τους τυχερούς που έχουν δέκτη HD και είσαι διατεθιμένος να γυρίσεις για λίγες ημέρες το πιάτο σου στον HellasSat, θα απολαύσεις εικόνα, αν όχι, καλή είναι και η εικόνα της ΝΕΤ και μην ζορίζεσαι....δυστυχώς για εσένα, υπάρχουν και κάποιοι σε αυτή τη χώρα με όραμα και μεράκι να το πραγματοποιήσουν...

Δημήτρη, λέγε ρε φίλε, φαίνεται να ξέρεις κάτι...μην μας κρατάς σε αγωνία!!! Υπάρχει δηλαδή περίπτωση σοβαρή να δούμε HD το EURO 2008 με ελληνικο σχολιασμό??

Καλησπέρα και από εμένα.Μακάρι όλα αυτα να είναι αληθινά γιατί έχω μαγαζί και θέλω να προβάλω τα παιχνίδια.Ο εξοπλισμός μου είναι 2 37" αρες Samsung BN68 με DVB και ένας dreambox DM600PVR.

Σας ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα

Καλώς ήρθες στην παρέα μας. -bye-

Για να κάνεις την οποιαδήποτε High Definition λήψη θα χρειαστείς HD δέκτη. Ο Dreambox δεν κάνει για αυτή τη δουλειά.

Testing ;;; Και η εκπομπή του Luxetv από τον HellasSat2 , τι νομίζεις ότι είναι;;;
Πόσους μήνες πριν δηλαδή πρέπει να δοκιμάζουν, ώστε να κάνουν μια ... αναμετάδοση του HD Feed, με τον ελληνικό σχολιασμό στο κεντρικό κανάλι ήχου;;;;;
Τέλος ,μην ξεχνάς την HD μετάδοση του Mundial, η οποία για κάποια δίκτυα (πχ BBC, Sky HD ,Premiere HD) ,αποφασίστηκε και έγινε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή!! (ειδικά στην περίπτωση του Sky, ξεκίνησαν να παραδίδουν δέκτες μια-δυο εβδομάδες πρίν τους αγώνες, και συνέχισαν (που να προλάβουν!) και κατά την διάρκεια των αγώνων...
Όσο για την ενημέρωση του απλού κόσμου, όπως λες, πόσοι έιναι αυτοί που θα τρέξουν να αγοράσουν δέκτες, και πιάτα, για να δουν το Euro2008 σε HD;;; Το πολύ μερικές χιλιάδες άνθρωποι να ενδιαφερθούν (και αυτό θα είναι κα άθλος)... Εγώ από όσους το έχω πει, ένας-δυο έδειξαν να ενδιαφέρονται (και αυτοί έχουν ήδη δορυφορική) ...Η μεγάλη πλειοψηφία απλά θα το ..αγνοήσει ... (ειδικά αν θα πρέπει να σκάσει και λεφτά γι’αυτό....)
Αν λοιπόν είσαι από τους τυχερούς που έχουν δέκτη HD και είσαι διατεθιμένος να γυρίσεις για λίγες ημέρες το πιάτο σου στον HellasSat, θα απολαύσεις εικόνα, αν όχι, καλή είναι και η εικόνα της ΝΕΤ και μην ζορίζεσαι....δυστυχώς για εσένα, υπάρχουν και κάποιοι σε αυτή τη χώρα με όραμα και μεράκι να το πραγματοποιήσουν...
Αντώνη, δεν υπάρχει αντίδραση για την πιθανή HD μετάδοση.
Επιφύλαξη υπάρχει και μάλιστα δικαιολογημένη

Μια HD μετάδοση του Euro είναι πολύ σημαντική για την χώρα μας και θα έπρεπε εφόσον υλοποιηθεί να της δοθεί η κατάλληλη προβολή και δημοσιότητα.
Στην Ελλάδα δεν καταλαβαίνουν πολλοί τη σημαίνει High Definition. Θέλει χρόνο να περάσει στη συνείδηση του κόσμου για να προμηθευτεί τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Αυτό που τελικά θέλω να πω είναι ότι με τις ενέργειες της τελευταίας ώρα αδικείται το εγχείρημα.
80 μέρες πριν τη σέντρα και κανένας δεν γνωρίζει τίποτα.
Ρώτα οποιονδήποτε εκτός φόρουμς.

Μακάρι να γίνει, κι ας γίνει και 1 λεπτό πριν την έναρξη του 1ου αγώνα. Τουλάχιστον θα έχει γίνει η αρχή, κάτι είναι κι αυτό. Γιατί μόνο λόγω τέτοιων γεγονότων μπορεί να φιλοτιμηθούν και να κάνουν καμιά καλή ενέργεια, διαφορετικά...

σύμφωνα με τις φήμες τρέχουν από το 2004 ... ήδη ο ΟΤΕ έχει το luxetv με ελληνικό στοιχείο , ενώ πάλι φήμες λένε πριν το πάσχα δλδ σε λιγότερο από 5 βδομάδες !

Συμφωνω απολυτα με τον Πανο. Αν ειναι να γινει η αρχη ας γινει και την τελευταια στιγμη. Πρεπει επιτελους να αξιοποιηθουν οι πανακριβοι εξοπλισμοι που διαθετει σιγουρα η ΕΡΤ απ το 2004 και να δουμε και στη χωρα μας την υψηλη ευκρινεια στα μεγαλα αθλητικα γεγονοτα του καλοκαιριου.

Χωρες οπως η Μ. Βρετανια, Ιταλια, Γαλλια, Γερμανια, Ισπανια, Δανια, Σουηδια, Νορβηγια, Ελβετια, Πολωνια και Ρωσια απολαμβανουν ηδη μεγαλο αριθμο καναλιων υψηλης ευκρινειας. Δεν γινεται η χωρα μας να μεινει παλι ουραγος στον τομεα αυτο την ωρα που μας προσπερασε ακομα και η Αλβανια. Καντε το βημα προς τα εμπρος!

Αυτό που άκουσα εγω είναι ότι θα το παλέψουν για να μεταδόσουν το euro σε HD, δεν είναι όμως σίγουρο αν θα προλάβουν, εκφράζουν όμως βεβαιότητα ότι θα προλάβουν τους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου.

σημερα συναντησα ενα φιλαρακι που δουλευει στον ελλας σατ και μου ειπε οτι γινονται οντως κινησεις για να μεταδοσει η ερτ σε χαντε το euro. περι τεχνικων θεματων δεν ηξερε μιας δεν ειναι το αντικειμενο του αλλα θα τον πιεσω μπας και μαθει (μου πει) λεπτομεριες. το σιγουρο ειναι οτι ολα πανε σε καλο δρομο. μου ειπε οτι ενας λογος μεταδοσης του luxe hd ειναι προφανος για αποκτηση εμπειριας.
δεν εγραψα και κατι καινουργιο αλλα τουλαχιστον αλλο ενα ατομο επιβεβαιωνει που σημαινει προχωραμε.
παρολο που εγινα ελβετος μακαρι να μπει κι ο ελληνικος δορυφορος στο παιχνιδι.

Αντώνη, δεν υπάρχει αντίδραση για την πιθανή HD μετάδοση.
Επιφύλαξη υπάρχει και μάλιστα δικαιολογημένη

Μια HD μετάδοση του Euro είναι πολύ σημαντική για την χώρα μας και θα έπρεπε εφόσον υλοποιηθεί να της δοθεί η κατάλληλη προβολή και δημοσιότητα.
Στην Ελλάδα δεν καταλαβαίνουν πολλοί τη σημαίνει High Definition. Θέλει χρόνο να περάσει στη συνείδηση του κόσμου για να προμηθευτεί τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Αυτό που τελικά θέλω να πω είναι ότι με τις ενέργειες της τελευταίας ώρα αδικείται το εγχείρημα.
80 μέρες πριν τη σέντρα και κανένας δεν γνωρίζει τίποτα.
Ρώτα οποιονδήποτε εκτός φόρουμς.

Την επιφύλαξη την καταλαβαίνω και την δικαιολογώ , γιατί δεν γνωρίζουν όλοι πράγματα και καταστάσεις....
Αυτό που δεν μπορώ όμως , είναι ο πεσιμισμός που βλέπει γεγονότα και καταστάσεις από την κακή, τη σκοτεινή τους όψη... Δεν δικαιολογώ καμμία ΕΡΤ που αφήνει τα μηχανήματα να σκουριάζουν, όμως εδώ γίνεται μια προσπάθεια που δεν έχει προηγούμενο και εμείς πάμε να την θάψουμε πριν καν ξεκινήσει....
Σίγουρα στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί λίγοι που γνωρίζουν τι θα πει High Definition. Εγώ ευτυχώς είμαι ένας από αυτούς, από τις πρώτες δοκιμές του euro10080 τον οκτώβρη του 2003 .... Υπάρχουν όμως πολλοί που δεν ξέρουν ότι υπάρχει καλύτερη εικόνα από της ΝΕΤ ή του Mega ή της Nova ... Όταν τους το λέω με κοιτούν σαν εξωγήινο - μέχρι να έρθουν στο σπίτι και να δουν με τα μάτια τους.... Τότε καταλαβαίνουν τι χάνουν....
Το όλο εγχείρημα της HD μετάδοσης, έχει σκοπό να γνωρίσει σε όσους περισσότερους πολίτες αυτής της χώρα γίνεται την εικόνα Υψηλής Ευκρίνειας, με αφορμή ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός (στο οποίο όλοι ελπίζουμε η ομάδα μας να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο)...
Τι καλύτερο από το να δείξουν σε HD τους αγώνες οι καφετέριες ,που σχεδόν όλες έχουν μια έστω HD ready LCD, και που μπορούν πιο εύκολα να διαθέσουν μερικά από τα κέρδη τους για εξοπλισμό , ειδικά όταν ξέρουν ότι με καλύτερη εικόνα θα μαζέψουν και περισσότερο κόσμο....
Φυσικά και οι μεμονωμένοι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αυτό που οι φίλοι μας οι Γερμανοί, Άγγλοι, Σουηδοί, Ελβετοί, μέχρι και Αλβανοί, θεωρούν πλέον δεδομένο...Πρώτόγνωρη εικόνα-κρύσταλλο και πολυκάναλο ήχο ....
Είπαμε, το όλο εγχείρημα έχει σκοπό να γνωρίσει την HD στο ελληνικό κοινό...
Είναι κάτι που δεν έχει εμπορικό χαρακτήρα, επομένως δεν θα υπάρχει συνδρομή (ίσως μια μικρή εφάπαξ χρέωση για το κόστος της κάρτας!)!!!
Το δυσκίνητο ελληνικό κράτος (και άλλοι "γραφειοκράτες" φορείς) είναι φυσικά άλλη μια φορά παρόν , αυτή την φορά όμως υπάρχει κάποιος "υπεύθυνος" που , ας πούμε το έχει πάρει προσωπικά, και που κάνει τα αδύνατα-δυνατά για να επιτευχθεί ο στόχος....
Ας αποφασιστεί και ένα μήνα πριν , δεν μας πειράζει, έχουμε συνηθίσει να γίνονται πολλά πράγματα την τελευταία στιγμή....
Το σημαντικότερο είναι ΝΑ ΓΙΝΕΙ !!!!
Και το ακόμα πιο σημαντικό είναι να στηρίζουμε όλοι μια τέτοια προσπάθεια, απ’όπου και αν προέρχεται... (αν νομίζετε ότι οι υπεύθυνοι της προσπάθειας δεν διαβάζουν το φόρουμ γελιέστε... ;) )

Μακάρι να μπορούσα να πω περισσότερα, έχω υποσχεθεί όμως να μην μιλήσω πριν γίνει επίσημο...