Euro 2008 HD από τον Hellas Sat !

Re: Απάντηση: Re: Euro 2008 HD από τον Hellas Sat !

Την επιφύλαξη την καταλαβαίνω και την δικαιολογώ , γιατί δεν γνωρίζουν όλοι πράγματα και καταστάσεις....
Αυτό που δεν μπορώ όμως , είναι ο πεσιμισμός που βλέπει γεγονότα και καταστάσεις από την κακή, τη σκοτεινή τους όψη... Δεν δικαιολογώ καμμία ΕΡΤ που αφήνει τα μηχανήματα να σκουριάζουν, όμως εδώ γίνεται μια προσπάθεια που δεν έχει προηγούμενο και εμείς πάμε να την θάψουμε πριν καν ξεκινήσει....
Σίγουρα στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί λίγοι που γνωρίζουν τι θα πει High Definition. Εγώ ευτυχώς είμαι ένας από αυτούς, από τις πρώτες δοκιμές του euro10080 τον οκτώβρη του 2003 .... Υπάρχουν όμως πολλοί που δεν ξέρουν ότι υπάρχει καλύτερη εικόνα από της ΝΕΤ ή του Mega ή της Nova ... Όταν τους το λέω με κοιτούν σαν εξωγήινο - μέχρι να έρθουν στο σπίτι και να δουν με τα μάτια τους.... Τότε καταλαβαίνουν τι χάνουν....
Το όλο εγχείρημα της HD μετάδοσης, έχει σκοπό να γνωρίσει σε όσους περισσότερους πολίτες αυτής της χώρα γίνεται την εικόνα Υψηλής Ευκρίνειας, με αφορμή ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός (στο οποίο όλοι ελπίζουμε η ομάδα μας να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο)...
Τι καλύτερο από το να δείξουν σε HD τους αγώνες οι καφετέριες ,που σχεδόν όλες έχουν μια έστω HD ready LCD, και που μπορούν πιο εύκολα να διαθέσουν μερικά από τα κέρδη τους για εξοπλισμό , ειδικά όταν ξέρουν ότι με καλύτερη εικόνα θα μαζέψουν και περισσότερο κόσμο....
Φυσικά και οι μεμονωμένοι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αυτό που οι φίλοι μας οι Γερμανοί, Άγγλοι, Σουηδοί, Ελβετοί, μέχρι και Αλβανοί, θεωρούν πλέον δεδομένο...Πρώτόγνωρη εικόνα-κρύσταλλο και πολυκάναλο ήχο ....
Είπαμε, το όλο εγχείρημα έχει σκοπό να γνωρίσει την HD στο ελληνικό κοινό...
Είναι κάτι που δεν έχει εμπορικό χαρακτήρα, επομένως δεν θα υπάρχει συνδρομή (ίσως μια μικρή εφάπαξ χρέωση για το κόστος της κάρτας!)!!!
Το δυσκίνητο ελληνικό κράτος (και άλλοι "γραφειοκράτες" φορείς) είναι φυσικά άλλη μια φορά παρόν , αυτή την φορά όμως υπάρχει κάποιος "υπεύθυνος" που , ας πούμε το έχει πάρει προσωπικά, και που κάνει τα αδύνατα-δυνατά για να επιτευχθεί ο στόχος....
Ας αποφασιστεί και ένα μήνα πριν , δεν μας πειράζει, έχουμε συνηθίσει να γίνονται πολλά πράγματα την τελευταία στιγμή....
Το σημαντικότερο είναι ΝΑ ΓΙΝΕΙ !!!!
Και το ακόμα πιο σημαντικό είναι να στηρίζουμε όλοι μια τέτοια προσπάθεια, απ’όπου και αν προέρχεται... (αν νομίζετε ότι οι υπεύθυνοι της προσπάθειας δεν διαβάζουν το φόρουμ γελιέστε... ;) )

Μακάρι να μπορούσα να πω περισσότερα, έχω υποσχεθεί όμως να μην μιλήσω πριν γίνει επίσημο...
σύμφωνο απόλυτα μαζί σου και χαίρομαι που έχουμε κάποιον στην παρέα που ξέρει κάποια πράγματα ,στο μονο που δεν σύμφωνο είναι ότι κακια δεν βγάζει κανεις το ότι μιλάμε εμείς εδώ στα forum είναι γιατί είμαστε γνωστες του αντικειμενου και δεν προσπαθούμε να μην αφήσουμε την ερτ να προχωρήσει αλλα από την ali η ίδια η ερτ μας έχει δόση το δικαίωμα να αμφιβάλλουμε!! το ξαναλέω μακάρι να δούμε όπως είπε και ο πάνος 1 λεπτό πριν αρχίσει !!!
τον επόμενο μηνα θα έχουμε εξέλιξης άρα λίγη υπομονή !
ξεχάστε τα επίγεια HD ότι είναι να γίνει θα γίνει μονο μέσο δορυφόρου !!

LG 50PB2DR
Philips 37PFL9642D
Samsung LA32R81BDX
και πολλές ακόμα, εμπορικές μάρκες και μή!
Η καλύτερη λύση εφόσον έχει κάποιος ήδη HD Ready ή Full HD TV είναι να πάρει έναν δέκτη ΗD (επίγειο ή δορυφορικό ανάλογα για από που πρόκυτε αν λάβει το σήμα, ή κ τα δύο) που να έχει HDMI χαλαρά για να συνδεθεί στην TV.

Γιατί δεν βγαίνει ένας να πεί δύο πράγματα που εργάζεται στην ΕΡΤ ή στην Nova ή στον ΟΤΕ ή στον Hellas Sat, τεχνικός/υπάλληλος δεν ξέρω τι, ώστε να δούμε λίγο φως;
Σίγουρα θα έχουν διαβάσει πολλά άτομα τι λέμε εδώ. Είμαι σίγουρος!!! Ένα search να κάνει κάποιος στο google με λέξεις "Euro σε HD", το avclub είναι από τα πρώτα που βρίσκει!

Τι καφενεία λέτε ρε παιδιά; Στα 5 μέτρα χρειάζεσαι τουλάχιστον 50 ίντσες για να καταλάβεις HD, αλλιώς είναι ίδιο με SD! Πόσα μαγαζιά έχουν 50 ίντσες και στα 5 μέτρα πόσα τραπέζια χωράνε;

Και όσοι αγοράσουν δέκτες, πιάτα κλπ. για να βλέπουν HD, τι θα τα κάνουν μετά; Θα πάρουν συνδρομές στο Αλβανικό;

Οπότε, και να γίνει, θα γίνει για 1000 άτομα; Από την ΕΡΤ που την πληρώνουν 10 εκατομμύρια; Έστω κι αν εγώ τυχαίνει να είμαι στα 1000 άτομα, δεν μου φαίνεται και πολύ τίμιο.

Τι καφενεία λέτε ρε παιδιά; Στα 5 μέτρα χρειάζεσαι τουλάχιστον 50 ίντσες για να καταλάβεις HD, αλλιώς είναι ίδιο με SD! Πόσα μαγαζιά έχουν 50 ίντσες και στα 5 μέτρα πόσα τραπέζια χωράνε;

Και όσοι αγοράσουν δέκτες, πιάτα κλπ. για να βλέπουν HD, τι θα τα κάνουν μετά; Θα πάρουν συνδρομές στο Αλβανικό;

Οπότε, και να γίνει, θα γίνει για 1000 άτομα; Από την ΕΡΤ που την πληρώνουν 10 εκατομμύρια; Έστω κι αν εγώ τυχαίνει να είμαι στα 1000 άτομα, δεν μου φαίνεται και πολύ τίμιο.
Ποιός σας ειπε ότι η ΕΡΤ θα βάλει τα λεφτά; Ας περιμένουμε λίγο και ας μην βγάζουμε πρόωρα συμπεράσματα. Οι δεινόσαυροι άλλωστε δεν μετατρέπονται απο την μιά στιγμή στην άλλη σε πρωτοποριακά ζώα νέας τεχνολογίας....(εδω δεν έχει αξιωθεί τόσους μήνες να βαλει ένα νέο αναμεταδότη επίγειας ψηφιακής...)

Απάντηση: Re: Euro 2008 HD από τον Hellas Sat !

Νίκο, ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
Η μετάδοση υψηλής ευκρίνειας ξεχωρίζει και απο τα 5 μέτρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί μετάδοση της ΝΕΤ μέσω Νόβα και HD μετάδοση απο οποιαδήποτε απόσταση.
Αυτό που αναφέρεις συμβαίνει σε μετάδοση 720 συγκρινόμενη με 1080.
Στα 5 μέτρα δεν εντοπίζονται διαφορές ειδικά σε φυσιολογικά πάνελ (έως 50") αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πει κανείς ότι πρόκειται για SD εκπομπή.

Οσοι αγοράσουν τον εξοπλισμό για πρώτη φορά τώρα, θα ζήσουν την εμπειρία της δορυφορικής λήψης με ή χωρίς HD εκπομπές. Πάντως δεν είναι λίγο να δουν Euro και Ολυμπιάδα σε HD.

Τίμιο δεν είναι να υπάρχει ο χρυσοπληρωμένος εξοπλισμός απο το 2003 και να σκουριάζει. Οτιδήποτε άλλο το περιμένουμε με λαχτάρα.
1000 στην αρχή, 2000 στην Ολυμπιάδα και πολλοί περισσότεροι στη συνέχεια.

Re: Απάντηση: Re: Euro 2008 HD από τον Hellas Sat !

Η μετάδοση υψηλής ευκρίνειας ξεχωρίζει και απο τα 5 μέτρα.

Τα διαγράμματα υπάρχουν και εδώ
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=14574

δείτε τη μπλε γραμμή.
Για να έχεις κάποια διαφορά από SD πρέπει να είναι τουλάχιστον μέσα στο πράσινο.

Τέλος πάντων, εμένα για λόγους "ηθικής τάξης" με εκνεύρισε το θέμα! Τα μεγαλοστελέχη της ΕΡΤ πληρώνονται πολύ καλά και θα έπρεπε να απαιτούμε να λειτουργούν σωστά και προγραμματισμένα, και όχι να κάνουν δουλειές του ποδαριού και να σκορπάνε τα λεφτά μας. Έτσι όπως είναι το θέμα, χωρίς επίσημη ανακοίνωση, χωρίς φανερό μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, εμένα μου δημιουργείται η υποψία ότι κάποιος υπουργός απαίτησε να δει HD και τώρα τρέχουν οι τεχνικοί. Έχω τόσο κακή άποψη για την ΕΡΤ που θα θεωρούσα πιθανό να το βαφτίσουν "πειραματικό" και να δώσουν κάρτα μόνο σε βουλευτές και "φίλους".

Δυστυχώς στην Ελλάδα τίποτα δεν είναι απίθανο, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να αντιδράσουμε σε αυτό. Γιατί δηλαδή πρέπει να δεχόμαστε όλα τα αυτά απίθανα; Έχει τίποτα αυτή η γωνιά της γης που υποχρεώνει τους κάθε λογής δημόσιους υπαλλήλους να κάνουν δουλειές του ποδαριού; Τουλάχιστον από αυτούς που πληρώνονται καλά πρέπει να απαιτήσουμε να παράγουν και το ανάλογο έργο.

Ποσο δίκιο έχεις Νίκο!!
Ας τους δώσουμε μια ευκαιρία μήπως αυτό που συζητάμε το ήλιο πείσουνε και δούμε φως !!!!
όχι ότι εξαρτιούνται από εμάς ,μονη τους το αποφασίσανε μονη τους θα το ήλιο πείσουνε !!
για σκέψου να γίνει να προλάβουμε το euro2008 τότε θα λέμε και κάτι καλο για τους υπευθυνους ακριβό πληρωμένους!!

Ενσωματωμένος δέκτης για λήψη δωρεάν επίγειων ψηφιακών προγραμμάτων σε High Definition HD
Ο δέκτης αυτός επιτρέπει να απολαύσετε την υψηλή ποιότητα των προγραμμάτων που εκπέμπονται σε High Definition, χωρίς επιπλέον συσκευές για δωρεάν λήψη των επίγειων εκπομπών HD. Όλο και περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες κάνουν τη μετάβαση σε δωρεάν εκπομπή HD, και οι νέες τηλεοράσεις της σειράς W και X της Bravia, είναι έτοιμες! Όλες οι τηλεοράσεις των δύο αυτών σειρών διαθέτουν ενσωματωμένους δέκτες HD επόμενης γενιάς, ώστε να απολαύσετε τα αγαπημένα σας προγράμματα στην καλύτερη δυνατή ποιότητα. Οι δέκτες αυτοί δεν απαιτούν επιπλέον εξοπλισμό ή συνδρομές, έτσι λοιπόν μπορείτε να απολαύσετε τα πλεονεκτήματά τους εύκολα και απλά.

Τα παραπάνω από διαφημιστικό φυλλάδιο της Sony.
Oι κάτοχοί τους είναι "έτοιμοι".

Για τελευταία φορά.... Η HD μετάδοση του Euro2008 θα γίνει ΜΟΝΟ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ από τον HellasSat !!!! Όποιος θέλει να το δει , θα πρέπει να προμηθευτεί δορυφορικό HD δέκτη!!! Όποια τηλεόραση και να έχει.....

OFFtopic:

Καλά..Να δώ τη Νοβα σε HD, Nagra3, στον Hellassat....
Πότε θα τα κάνει όλα αυτά μέσα σε 1-2 χρόνια με βάση τα όσα μας έχει συνηθίσει....

Απάντηση: Re: Euro 2008 HD από τον Hellas Sat !

περισσότερο για ανέκδοτο μου ακούγεται , αλλά εντάξει ... ας δούμε τι θα γίνει μέσα στο 2008 ...

από ότι ξέρω η Nova πουλήθηκε ή είναι στην διαδικασία μεταβίβασης στην Forthnet ...

Future Development

[edit] Nova HD

In 2008 Nova will start test broadcasting of Filmnet 1, Filmnet 2, SuperSport 1 and SuperSport 2 in 1080i true high-definition using MPEG-4 AVC together with DVB-S2 technologies. During the first quarter of 2009 the HD services will be commercially available for the vast majority of the platform's channels.

[edit] Nova Hellas Sat

There is a possibility of Nova switching from the Hotbird satellit platform to the Greek project of Hellas Sat. Therefore, Nova could improve the quality of the SD services and launch successfully its HD services. It is also suggested that the SD channels will be available through Hotbird and the HD channels through Hellas Sat. By the end of 2008, Nova will sign a contract with Hellas Sat finalizing the agreement.

[edit] Nagravision 3

Currently Nova is using the Irdeto system but due to the low security that Irdeto offers Nova will change its security system to Nagravision 3 during 2009 by replacing all the excisting cards and Panasat satellite receivers.

Ας περιμένουμε καλυτερα πρώτα να ανακοινωθεί επίσημα και μετά ψάχνουμε για δέκτη...

Παίδες το θέμα μας δεν είναι η Νόβα.
Μην αποπροσανατολίζουμε τη συζήτηση.

(επειδή το θέμα έχει ενδιαφέρον θα ανοίξω ένα νέο)

Ετοιμάστε ένα πιάτο η παράκεντρο προς hellas sat γιατί θα σας χρειαστεί στο άμεσο χρονικό διάστημα, και όταν το δείτε θα τρίβετε τα ματια !!
η προσπάθεια που γίνετε είναι μεγάλη και όχι τυχαία , συμμετέχουνε άνθρωποι με μεράκι για τρελα για το τι εστί HD .
και όπως το λέει ο αλέξη καμια σχέση η νονά .
ΑΝΤΩΝΗΣ Δ.
Για τελευταία φορά.... Η HD μετάδοση του Euro2008 θα γίνει ΜΟΝΟ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ από τον HellasSat !!!! Όποιος θέλει να το δει , θα πρέπει να προμηθευτεί δορυφορικό HD δέκτη!!! Όποια τηλεόραση και να έχει.....
δώστε σημασία σε αυτό.