Europa Report

Ψηφίστε την Ταινία:

• Total voters
    0
Re: Europa Report (2013)

Κορυφαιο στο ειδος του!
Μην περιμενετε να δειτε Prometheus η star trek οπως αναφερθηκε παραπανω.Πιο κοντα στο moon κατατασετε!
Το ταινιακι ηταν τοσο οσο επρεπε.
Δεν χανετε , με την καμια δειτε το!!!!

για εμενα η καλυτερη sci-fi ταινια που εχω δει εδω και πολλα χρονια. Ανατριχιλα το λιγοτερο μπορω να πω οταν βλεπω ταινια να ειναι βασισμενη στην περιβοητη Ευρωπη, το πιο ενδιαφερον και μυστηριο δορυφορο του ηλιακου μας συστηματος.
Το πιο εντυπωσιακο ειναι πως η ταινια δεν στηριζεται σε εξωπραγματικες καταστασεις, δεν ειναι star trek. Δειτε το concept video της nasa για το πως ειχε σκοπο να εξερευνησει κ να λυσει το απολυτο μυστηριο του κρυμμενου ωκεανου κατω απο το παχυ στρωμα παγου της Ευρωπης. Βεβαια κατι τετοιο λογο του εξωπραγματικου κοστους δεν νομιζω να συμβει οσο ειμαστε ζωντανοι :p
http://www.youtube.com/watch?v=sPCpNlVJBr8

Για οσους γνωριζουν καποια πραγματα παραπανω, η Ευρωπη ειναι η φαντασιωση που γινεται πραγματικοτητα. Πραγματικα εξαισια ταινια.

Φωτη ... ουτε εγω ξερω πως αποκατασταθηκε η επικοινωνια.

Oμως, ας παρουμε τα πραγματα απο την αρχη.

Υπαρχουν τρεις ΓΙΓΑΝΤΙΟΙ "καρχαριες" για καθε διαστημοπλοιο με κατευθυνση προς τον Δια (και τα φεγγαρια του).
Κατι που αναπαρισταται ορθοτατα και δραματικοτατα στο φιλμ. Ο πρωτος (και μεγαλυτερος) καρχαριας ειναι τα
3000 ~ 16000 REM ραδιενεργειας μιας ηλιακης καταιγιδας που θα "προφτασει" το διαστημοπλοιο, καπου στα μισα
της διαδρομης. Αν υποθεσουμε μια χαμηλη τιμη στα 7000 REM ... ενας αστροναυτης, ΜΕ ΣΤΟΛΗ .... θα ιονιζονταν
μεχρι θανατου σε 1-2 λεπτα. Ο δευτερος (και μεσαιος) καρχαριας ειναι τα 5000 REM ραδιενεργους ακτινοβολιας
του ιδιου του Δια. Βεβαια ... στην αποσταση της Ιους (του πιο κοντινου φεγγαριου) πεφτει στα 3600 REM ... αλλα
δεν παυει να παραμενει θανασιμη. Ο τριτος (και μικροτερος) ειναι τα 540 REM ραδιενεργειας πανω στην ιδια την
Ευρωπη.

Με μια φραση ..... radiation is a universal life devourer !!!!

Οι υπολοιποι κινδυνοι ΔΕΝ ειναι απλες οχλησεις, και αναπαριστωνται ΤΕΛΕΙΑ στην ταινια.
Ενας ειναι η ατροφια των μυων σε συνθηκες μηδενικης βαρυτητας. Γιαυτο και η Ευρωπη-1 εχει περιστρεφομενο
living module (ακους Υπερηχα ? :p). Ενας ακομα ειναι η αφορητη ψυχολογικη κατασταση ταξιδιωτων που βλεπουν
συνεχως ενα ΑΚΙΝΗΤΟ, μαυρο, τοπιο ... μπρος και πισω απο το σκαφος. Ενω τρεχουν με 55 χλμ/δλπ. (125.000
μιλια την ωρα , οπως αναφερεται στο εργακι) ΤΙΠΟΤΑ δεν αλλαζει εξω απο το διαστημοπλοιο. Μαυριλα παντου,
εκτος απο τον ηλιο που διαρκως μικραινει, μια γη που ΔΕΝ φαινεται καθολου και εναν Δια που πλησιαζει ... στο
καταθλιπτικο χρονικο διαστημα των 22 ολοκληρων μηνων !!!! Aπιστευτη μονοτονια. Οι αστροναυτες πρεπει να
ειναι σε εγρηγορση ακομα και οταν βαριουνται. Καταφανηκε με το ατυχημα στην αποκαταστση του πανελ των
επικοινωνιων εξω απο το σκαφος. ΝΩΘΡΟΤΗΤΑ και εφυσηχασμος ειναι σιγουρο οτι θα οδηγησουν στο μοιραιο.
Αλλα ποσο σπιρτο να εισαι οταν μπαινεις σε μια ρουτινα φυλακοβιου ? Οτι συνεβη στην αποκατασταση του πανελ
ειναι ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ .... ρεαλιστικο και ορθο. Δεν μπορεις να εισαι στην πνευματικη
διαυγεια και επαγρυπνηση που ησουν στην πρωτη ημερα του ταξιδιου. Shit WILL happen .... no matter what !
Επρεπε να ειχαν ρομποτ για αποκατασταση εξωτερικων ζημιων. Αλλα ΠΟΥ να τα στριμωχναν οταν ο χωρος
(βαρος κατα την εκτοξευση) ισοδυναμει με χρυσαφι ??? ....

Η πεδηση που εκαναν πλησιαζοντας τον Δια ειναι ΕΝΑΣ ακομα τεραστιος κινδυνος.
Η εξωτατη ατμοσφαιρα του Δια δεν ειναι ΟΜΟΙΟΓΕΝΗΣ. Αλλου επιταχυνεις και αλλου επιβραδυνεις
τοσο γρηγορα που οι κραδασμοι και δομικες καταπονησεις θα ΔΙΑΛΛΥΣΟΥΝ τελικα το σκαφος.
Ισως σε μια αποσταση λογικη (οσο η αποσταση Ιους-Δια ????) το σκαφος καταφερνε να επιζησει.
Και σιγουρα με την συνδρομη μπαλονιων πεδησης (οπως στο 2010). Αλλα, τοσο μακρια ισως
να μην επιβραδυνεις αρκετα .... δεν ξερω (εικασιες κανω).

Η προσεδαφιση στην Ευρωπη (που ηταν "ολα τα λεφτα" στην ταινια) ΔΕΝ νομιζω να περιεχει
τοσους κινδυνους. Οι πιδακες που εκτινασσονται απο την επιφανεια δεν μπορουν να αλλαξουν
τροχια σε 50 τονους ακατου που κατεβαινει με 470 μετρα το δευτερολεπτο. Το παρακαναν εκει.
Εκει που δεν το παρακαναν ηταν με την μετακινηση του παγου. Το εδαφος πρεπει να υποφερει
διαρκως απο σεισμους (μην με ρωτατε ποσο μεγαλους ... δεν ξερω !!!! ΟΛΑ ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΙ !!!
Ομως (για να ξεφυγουμε λιγο απο τα τεχνοκρατικα) το ΤΟΠΙΟ .... ηταν ονειρικο. Ακριβως οτι
θα φανταζομουν για μια Ευρωπη. Αποτομοι γκρεμοι απο παγο και πολυς παγος, βρωμικος και
πολυχρωμος (απο την ραδιενεργεια αιωνων) και τιγκα στις ρωγμες, και εναν επισης πολυχρωμο
Δια στον οριζοντα. Ο ρεαλισμος του σκηνοθετη ΞΕΠΕΡΝΑ καθε προηγουμενο απο αλλη ταινια.
Σκεφτομαι να τα εκτυπωσω σε αφισα (αφισες) αν και οποτε τα βρω σε υπερηψηλη αναλυση (καποτε ... !!!).

Η ζωη κατω απο την επιφανεια ....

Υπαρχουν σημεια στην Ευρωπη με ΠΙΔΑΚΕΣ. Αυτο σημαινει οτι κατι θερμαινεται κατω απο το παγο
σε θερμοκρασια ΕΞΑΤΜΙΣΗΣ. Αρα υπαρχει θερμοτητα απο κατω !!!! Ισως να προκαλειται απο γεωλογικα
φαινομενα (ηφαιστεια) κατω απο τον παγο, ισως και απο κατι αλλο. Προσεξτε το κουφο τωρα .......
ΟΝΤΩΣ εχουν ανιχνευθει σημεια με ραδιενεργεια πολυ περισσοτερη απο αυτην που πεφτει στην επιφανεια
απο τον Δια. ΤΙ παραγει αυτην την ραδιενεργεια ? .......

Οσον αφορα την μονωση που προσφερει ο παγος .... ε, δυομισυ χιλιομετρα παγου ειναι ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΗ
προστασια. Ομως, μην ξεχναμε ... κατι ακτινοβολει ραδιενεργεια ΚΑΙ κατω απο τον παγο. Οσον αφορα
το βαθος του ωκεανου υγρου νερου .... ισως να ειναι μονο μερικα χιλιομετρα, ισως να φτανει και τα
εκατο χιλιομετρα. Οι πιεσεις θα ειναι ασυλληπτες, συντριπτικες για οποιονδηποτε οργανισμο. ΟΜΩΣ,
κοντα στην επιφανεια του παγου ... ηπιοτατες και υποφερτες. Αν υπαρχει ζωη, ΕΚΕΙ θα ακμαζει.
Ειτε ειναι βακτηρια ειτε ειναι ΚΕΦΑΛΟΠΟΔΑ .... :laugh::laugh::laugh:

Γιατι "κεφαλοποδα" ?
Γιατι ειναι ενα σχεδιο οργανισμου που ΗΚΜΑΣΕ για εκατομμυρια χρονια στους δικους μας
ωκεανους. Η επιτυχια του ειναι αδιαμφισβητη ακομα και σημερα. Τα πλεονεκτηματα του ....
δεν χρειαζεται να αναφερω. Οι πιο ογκωδεις οργανισμοι που ζουν σε βαθη κατω απο 2 χιλιομετρα
εχουν ... πλοκαμια. ΜΑΛΛΟΝ .... οι συνθηκες στην Ευρωπη ΔΕΝ ειναι τοσο πολυ διαφορετικες
για να μην ευνοησουν ΚΕΦΑΛΟΠΟΔΟ (η εστω μαλακιο). Ο βιοηλεκτρισμος σε περιβαλλοντα
κατω απο παγους (και με ελαχιστο ηλιακο φως) πρεπει να θεωρειται δεδομενη.
Αλλιως, δεν βλεπεις τι κυνηγας για να ζησεις .... και πεθαινεις !

Και κατι τελευταιο ...
η χρονομετρηση της διαρκειας ταξιδιου αναφορικα με την διαρκεια εξερευνησης ΠΛΗΣΙΑΣΕ πολυ κοντα
στην πραγματικοτητα : 22 μηνες ταξιδιου και ... 12 μερες εξερευνησης !!!! Ξερετε τι σημαινει αυτο ?
Αν ολοκληρη η αποστολη διαρκουσε ΜΙΑ ημερα 24 ωρων .... τοτε ολο το φαντασμαγορικο νταβαντουρι
πανω στην Ευρωπη διηρκεσε 26 λεπτα ..... και η επαφη με το "κεφαλοποδο" ΚΑΤΩ απο δεκατο του
δευτερολεπτου !!!!!!!!

Αυτο ειναι το ανυποφορο (για οποιαδηποτε ταινια SciFi) .... να ΜΗΝ αναλωσει 119 λεπτα σε ενα μαυρο
φοντο και μολις 1 λεπτο (σε φρενηρες fast forward) για ΟΛΑ τα αλλα και συναρπαστικα και ενδιαφεροντα.
Οχι σαν τον ΑστροΠολεμο η το AστροΤαξιδο οπου οι αποστασεις εχουν γελοιοποιηθει (με warp drives
η hyper drives !!!!).

Οπως παντα,απολαυστικος!
Εχω δυο αποριες,σχετικα με αυτα που γραφεις στο spoiler,σχετιζονται με την ταινια αλλα και με τα του διαστηματος.
- Η πρωτη απορια εχει να κανει με την χρονικη διαρκεια που χρειαζεται για να "διανυθει" ολη αυτη η αποσταση,απο τη Γη δηλαδη μεχρι και την Ευρωπη. Στην ταινια δειχνει οτι χρειαστηκανε περιπου 22 μηνες. Ισχυει και στην πραγματικοτητα αυτο? Δηλαδη,τελειως υποθετικα,αν θελησουν οι της nasa να στειλουν αντιστοιχη επανδρωμενη αποστολη στην Ευρωπη η οποια θα κινειται με τις ιδιες ταχυτητες πανω κατω,τοσο χρονο θα χρειαστουν περιπου?

- Δευτερον.θελω να σταθω λιγο στις συνθηκες μηδενικης βαρυτητας. Ισχυει οτι μας δειχνει και στο εργο? Τι εννοω. Υπαρχει η τεχνολογια ή η δυνατοτητα απο μεριας μας να δημιουργησουμε συνθηκες τεχντητης βαρυτητας οπως μας δειχνει στο εργακι? Αν ειναι ετσι,γιατι αυτες υπηρχαν ΜΟΝΟ στα διαμερισματα των αστροναυτων και οχι σε ολοκληρο το σκαφος? Προσπαθω να θυμηθω σε αλλες διαστημικες ταινιες τι δειχνει πανω σε αυτο το ζητημα αλλα δεν θυμαμαι καλα.

Χωρις τον εξοπλισμο του αστροναυτη και την χαλια αναλυση ....

vlcsnap-00002.jpg

... θα την ειχα κανει αφισα (μπρρρρρρ .... :p :p)

EDIT: και μια ακομη οψη του τοπιου !

Captura+de+pantalla+2013-08-08+a+la%28s%29+02.12.25.png

Last edited:

Οπως παντα,απολαυστικος!
Εχω δυο αποριες,σχετικα με αυτα που γραφεις στο spoiler,σχετιζονται με την ταινια αλλα και με τα του διαστηματος.
- Η πρωτη απορια εχει να κανει με την χρονικη διαρκεια που χρειαζεται για να "διανυθει" ολη αυτη η αποσταση,απο τη Γη δηλαδη μεχρι και την Ευρωπη. Στην ταινια δειχνει οτι χρειαστηκανε περιπου 22 μηνες. Ισχυει και στην πραγματικοτητα αυτο? Δηλαδη,τελειως υποθετικα,αν θελησουν οι της nasa να στειλουν αντιστοιχη επανδρωμενη αποστολη στην Ευρωπη η οποια θα κινειται με τις ιδιες ταχυτητες πανω κατω,τοσο χρονο θα χρειαστουν περιπου?

- Δευτερον.θελω να σταθω λιγο στις συνθηκες μηδενικης βαρυτητας. Ισχυει οτι μας δειχνει και στο εργο? Τι εννοω. Υπαρχει η τεχνολογια ή η δυνατοτητα απο μεριας μας να δημιουργησουμε συνθηκες τεχντητης βαρυτητας οπως μας δειχνει στο εργακι? Αν ειναι ετσι,γιατι αυτες υπηρχαν ΜΟΝΟ στα διαμερισματα των αστροναυτων και οχι σε ολοκληρο το σκαφος? Προσπαθω να θυμηθω σε αλλες διαστημικες ταινιες τι δειχνει πανω σε αυτο το ζητημα αλλα δεν θυμαμαι καλα.

Λοιπον,
απο ενα σημειο και μετα ... καταντα κουραστικο να συνομιλουμε μεσω spoilers.
(oι υπολοιποι ... ειδαν την ταινια ? ... η τσουκ ? ....)

1) Με ταχυτητα 125.000 μιλια/ωρα (δηλαδη 55 χλμ/δλπ) η αποσταση μεχρι την Ευρωπη (780.000.000 χλμ - 150.000.000 χλμ
= 630.000.000 χλμ) καλυπτεται σε 4.5 μηνες !!!!! ΟΜΩΣ ... βαλε την φαση επιταχυνσης (και επιβραδυνσης) που σιγουρα δεν
ειναι στιγμιαιες, βαλε και την παραβολικη (και ΟΧΙ ευθυγραμμη) τροχια του ταξιδιου μεχρι τον δορυφορο (τιποτα δεν ταξιδευει
σε ευθεια γραμμη μεσα στο ηλιακο συστημα) .... τοτε οι 4.5 μηνες γινονται πολυ περισσοτεροι. Να πω την αληθεια, ΔΕΝ ξερω
ποσο. Γιατι 1) δεν ξερω ποσο αργα επιταχυνει το διαστημοπλοιο 2) ποσο παραβολικη ειναι η τροχια ταξιδιου. Θεωρω οτι η
φαση επιταχυνσης/επιβραδυνσης ΑΝ το σκαφος επιταχυνει/επιβραδυνει με 1 G ειναι 3.2 + 3.2 μερες (6.4 μερες συνολικα).
ΟΜΩΣ ... 1 G (που ειναι η κατακορυφη επιταχυνση των σωματων μας πανω στην Γη) ειναι ΠΟΛΥΥΥΥΥ μεγαλη επιταχυνση
και οχι τοσο ανεξοδη και βολικη για μια τοσο πανακριβη αποστολη. Για τις τροχιες .... εχω αγρια μεσανυχτα !

2) ΝΑΙ, μπορω να δημιουργησω βαρυτητα σε ενα περιστρεφομενο συστημα. Προκειται ουσιαστικα για μια φυγοκεντρο δυναμη
που δρα κατακορυφα πανω στο σωμα μου (με την προυποθεση οτι το κεφαλι μου βλεπει προς το κεντρο και τα ποδια μου
πατανε στην περιφερεια). Aν μπορω (τεχνολογικα) να διατηρω επιταχυνση 1 G σε εναν περιστρεφομενο αξονα ακτινας 20 μετρων
(οπως αυτον που συνεδεε τις κουκετες πληρωματος στο Europa-1) τοτε πρεπει να συμπληρωνω μια ΠΛΗΡΗ περιστροφη καθε
9 δευτερολεπτα ! Νομιζω οτι αυτη ηταν περιπου η ταχυτητα περιστροφης που βλεπαμε στο εργο. Αρα, η βαρυτητα ειναι εφικτη
και πρωτοεμφανιστηκε το 1969 (2001 : Α Space Odyssey) με τον δακτυλιο περιστροφης μεσα στην πλωρη του Discovery-1.
Μονο που εκει ηταν ΜΕΣΑ στην πλωρη. Εδω, ειναι απ'εξω και ακαλυπτη (προφανως λογω οικονομικης κρισης :p :p :p)

Last edited:

Koιταξτε ποσο αστειοι ηταν οι "εξωγηινοι" της εποχης του 1942 ....

Screen%20shot%202013-06-24%20at%202.33.55%20PM.png

... με τον ανατριχιαστικο φοβο που προκαλει η θεα του "κεφαλοποδου" του 2013 !!!

iDQ8LXqSCwQ41.jpg

Ω καιροι ... ω ηθη ... :p

Last edited:

Μια πιθανη αντιστοιχηση των ρωγμων της επιφανειας με την δυναμικη του ωκεανου ΑΠΟ ΚΑΤΩ ....

europacutaway_labl_lg.jpg

Οπως βλεπετε, ο παγος ΔΕΝ σταματα αποτομα στα 2 η 10 χιλιομετρα βαθος οπου ξεκινα, το ιδιο αποτομα, το υγρο νερο.
Υπαρχει μια μαλλον χαοτικη διαστρωματωση παγου και νερου, πιθανοτατα εξαιτιας της βαρυτητας του Δια, που κανει την
επιφανεια να συμπεριφερεται σαν "ακορντεον" ...

ΟΝΤΩΣ ενδεχεται να υπαρχουν περιοχες οπου ο παγος ειναι πολυ λεπτος (και διατρησιμος).

Δεν πάλευε σε , SR71B τόσες πληροφορίες !εισαι απίστευτος , μου αρέσει να σε διαβάζω , άσχετα αν καταλαβαίνω ελάχιστα!!!!

Aς το κανω, λοιπον, πιο λιανα :

1) το ταξιδι μεχρι την Ευρωπη μπορει να διαρκεσει και λιγοτερο απο 22 μηνες (με σημερινη τεχνολογια).

2) η περιστροφη γυρω απο τον αξονα του διαστημοπλοιου ΜΠΟΡΕΙ να πετυχει γηινη βαρυτητα (1G).

3) οι εξωγηινοι αλλαζουν οψη και διαθεσεις αναλογα με τις αντιληψεις της καθε εποχης (1942 και 2013).

4) το χαραγμενο μωσαικο της επιφανειας του παγου (στην Ευρωπη), μαρτυρα ενα μεταβατικο στρωμα
που ΔΕΝ εχει ουτε υγρο νερο αλλα ΟΥΤΕ και στερεο παγο αλλα μια κατασταση δυναμικης αναρχιας !

-bye-

Λοιπον,
απο ενα σημειο και μετα ... καταντα κουραστικο να συνομιλουμε μεσω spoilers.
(oι υπολοιποι ... ειδαν την ταινια ? ... η τσουκ ? ....)

1) Με ταχυτητα 125.000 μιλια/ωρα (δηλαδη 55 χλμ/δλπ) η αποσταση μεχρι την Ευρωπη (780.000.000 χλμ - 150.000.000 χλμ
= 630.000.000 χλμ) καλυπτεται σε 4.5 μηνες !!!!! ΟΜΩΣ ... βαλε την φαση επιταχυνσης (και επιβραδυνσης) που σιγουρα δεν
ειναι στιγμιαιες, βαλε και την παραβολικη (και ΟΧΙ ευθυγραμμη) τροχια του ταξιδιου μεχρι τον δορυφορο (τιποτα δεν ταξιδευει
σε ευθεια γραμμη μεσα στο ηλιακο συστημα) .... τοτε οι 4.5 μηνες γινονται πολυ περισσοτεροι. Να πω την αληθεια, ΔΕΝ ξερω
ποσο. Γιατι 1) δεν ξερω ποσο αργα επιταχυνει το διαστημοπλοιο 2) ποσο παραβολικη ειναι η τροχια ταξιδιου. Θεωρω οτι η
φαση επιταχυνσης/επιβραδυνσης ΑΝ το σκαφος επιταχυνει/επιβραδυνει με 1 G ειναι 3.2 + 3.2 μερες (6.4 μερες συνολικα).
ΟΜΩΣ ... 1 G (που ειναι η κατακορυφη επιταχυνση των σωματων μας πανω στην Γη) ειναι ΠΟΛΥΥΥΥΥ μεγαλη επιταχυνση
και οχι τοσο ανεξοδη και βολικη για μια τοσο πανακριβη αποστολη. Για τις τροχιες .... εχω αγρια μεσανυχτα !

2) ΝΑΙ, μπορω να δημιουργησω βαρυτητα σε ενα περιστρεφομενο συστημα. Προκειται ουσιαστικα για μια φυγοκεντρο δυναμη
που δρα κατακορυφα πανω στο σωμα μου (με την προυποθεση οτι το κεφαλι μου βλεπει προς το κεντρο και τα ποδια μου
πατανε στην περιφερεια). Aν μπορω (τεχνολογικα) να διατηρω επιταχυνση 1 G σε εναν περιστρεφομενο αξονα ακτινας 20 μετρων
(οπως αυτον που συνεδεε τις κουκετες πληρωματος στο Europa-1) τοτε πρεπει να συμπληρωνω μια ΠΛΗΡΗ περιστροφη καθε
9 δευτερολεπτα ! Νομιζω οτι αυτη ηταν περιπου η ταχυτητα περιστροφης που βλεπαμε στο εργο. Αρα, η βαρυτητα ειναι εφικτη
και πρωτοεμφανιστηκε το 1969 (2001 : Α Space Odyssey) με τον δακτυλιο περιστροφης μεσα στην πλωρη του Discovery-1.
Μονο που εκει ηταν ΜΕΣΑ στην πλωρη. Εδω, ειναι απ'εξω και ακαλυπτη (προφανως λογω οικονομικης κρισης :p :p :p)

Σε ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου. Εγραψες στην απαντηση σου οτι η τεχνητη βαρυτητα πρωτοεμφανιστηκε στην ταινια " 2001 : A Space Odyssey " . Λοιπον,η αληθεια ειναι οτι δεν την εχω δει ακομα. Την εχω,αλλα δεν εχω αξιωθει να καθησω να την δω. Ισως επειδη ειναι παναρχαια και φοβαμαι οτι θα ξενερωσω βλεποντας της. Και το θεμα ειναι οτι τρελαινομαι για διαστημικες ταινιες,εχω δει πολλες πατατες απο δαυτες,αλλα ακομα το 2001 δεν το εχω δει. Θα με ενδιεφερε και μια καλη λιστα με καλες και αξιολογες ταινιες διαστημικες.

Υ.Γ. 1: Το "κεφαλοποδο" στο τελος ηταν το κερασακι στην τουρτα.Εκτος του οτι ηταν κατι διαφορετικο απο οτι συνηθως εμφανιζεται σε αλλες αντιστοιχες ταινιες,ηταν και λιγο κλασομεντεν!!

Υ.Γ. 2: Την πρωτη φωτογραφια εγω θα την εκανα αφισα οπως ειναι,με τη στολη του αστροναυτη. Εκτος του οτι πιανει πολυ ελαχιστο χωρο η στολη του αστροναυτη στην φωτογραφια,εξαπτει και λιγο τη φαντασια και κανει το μυαλο να ταξιδευει...

Υ.Γ. 3 : Προς τον Che. Μπηκα και εγω στο club σας!

Last edited:

Αμαν .... αν σ'ακουσει ο Supersonic, θα σε μπαναρει δια παντος απο το φορουμ .... "δεν την εχεις δει" .... τς τς τς τς
SciFi fan σου λεει ... χωρις γνωση αλφαβητας .... γινεται ? .... :p :p :p

Κλασομεντεν το κεφαλοποδο ?
Πουρκουα ? :laugh::laugh::laugh:

Καλως ηλθες στο club -bye-
(θα ξεπατωθεις στο διαβασμα .... )

Last edited:

Η αληθεια ειναι οτι εχω δει να αναφερεται παντου αυτη η ταινια. Ισως επειδη ειναι τοσο παλια,θεωρω οτι θα ξενερωσω βλεποντας την. Τι να κανω,αμα ειναι να με στειλετε για μπανια τετοια εποχη,καποια στιγμη θα καθησω να τη δω και θα γραψω τις εντυπωσεις μου στο αντιστοιχο νημα.

Διαβασμα ριχνω αβερτα,στα νηματα με τα διαστημικα ταξιδια κτλ. Βεβαια δεν καταλαβαινω γρι,αλλα διαολε,μου αρεσουν για καποιον ανεξηγητο λογο.

Για το κεφαλοποδο :
Εχω μια κακια συνηθεια,στις ταινιες που βλεπω και μου αρεσουν,ασυναισθητα "βαζω/φαντασιονωμαι(ακουγεται "καπως" αυτη η λεξη lol)" τον εαυτο μου στην θεση του ηθοποιου σε καποιες σκηνες. Για την συγκεκριμενη τι να πω? Εχεις ενα πλασμα που αναπτυχθηκε και ζει σε ενα τοσο αφιλοξενο για τον ανθρωπο περιβαλλον,σε ολη την ταινια σου δειχνει τι κανει,χωρις να το βλεπεις,και βλεποντας το στο τελος,σκεφτεσαι " τι πιθανοτητες επιβιωσης μπορει να εχω εγω,απεναντι σε ενα τετοιο πλασμα,το οποιο ζει σε τετοιο περιβαλλον? Ειναι,ας μου επιτραπει η εκφραση,ο απολυτος κυνηγος σε ενα περιβαλλον που δε συγχωρει λαθη,το οποιο δεν μπορουμε να "δαμασουμε" κι'ολας,παρολη την τεχνολογια που κουβαλαμε.
Αν εχεις δει την ταινια "WORLD WAR Z" ...
θυμησου την σκηνη που ηταν στο αεροπλανο ο πρωταγωνστης και η στρατιωτικος και τα πολλα ζομπι. Βαλε τον εαυτο σου στη θεση του πρωταγωνιστη και πες μου τι μπορεις να κανεις για να επιβιωσεις. Βρισκεσαι ΜΕΣΑ σε ενα αεροπλανο γεματο απο ζομπι. Τι θα κανεις? Θα τρεξεις? Να πας που? Θα παλεψεις? Δεν ειναι ενα,δεν ειναι δυο,ειναι πολλα. Δεν υπαρχει τιποτα που μπορεις να κανεις,ουτε να σκεφτεις,το οποιο θα σου εδινε ισως την ψευδαισθηση οτι εχεις ΜΙΑ ελπιδα να σωθεις,βρισκομενος σε μια τετοια κατασταση.
Κατι αντιστοιχο ενιωσα με το κεφαλοποδο. Τι να φτουρησει η γκομενα στο τελος οταν βλεπει το κεφαλοποδο με τα τεραστια πλοκαμια και με τα εξι LEDακια ( λολ ) που ηταν σαν ματια , μεσα σε υδατινο περιβαλλον , παγιδευμενοι και οι δυο μεσα σε ενα στραπατσαρισμενο σκαφος,και ολα αυτα κατω απο στρωμα παγου????

Εκανε το μοναδικο πραγμα που ειχε νοημα ...

Nα ενημερωσει τους υπολοιπους γηινους ...
(αν και δεν καταλαβαινω ΠΩΣ το κατορθωσε με ενα αχρηστευμενο συστημα επικοινωνιας)

Yποτιθεται οτι το εφτιαξε ο μηχανικος πριν τον παρει και αυτον το ποταμι! Βγηκε εξω για να φτιαξει το σκαφος και τον κινητηρα τελος παντων,ειδε οτι δεν εχει ελπιδες να φτιαχτει και αντ'αυτου,σκεφτηκε μια πατεντα και επιδιορθωσε το συστημα επικοινωνιων. Και η γκομενα στο τελος,γνωριζοντας οτι ειναι καμμενο χαρτι (λολ) ενεργοποιησε τελος παντων τις επικοινωνιες για να ενημερωθουν στη Γη τι ακριβως εγινε. Τετοιο αμεσο UPLOAD δεν εχω ξαναδει!!
Ενα "εναλλακτικο τελος" που σκεφτηκα θα ηταν,να ειχαν προγραμματισει το mother ship που ηταν σε τροχια να επιστρεφε μονο του πισω στη Γη,σε περιπτωση που κατι πηγαινε στραβα οση ωρα βρισκοντουσαν στον πλανητη. Ετσι θα γυρναγε πισω μετα απο καμια 20αρια μηνες και τοτε θα βλεπανε οι υπολοιποι τι αρκιβως βρηκαν και τι εγινε στον πλανητη. Και παλι ομως,υπαρχει το ερωτημα,πως φυγανε ολα τα αρχεια βιντεο απο το σκαφος που προσεδαφιστηκε στο mother ship,αφου περιπου στα μισα της ταινιας μας δειχνει οτι τα συστηματα επικοινωνιας του mother ship ειχαν χαλασει και αυτα.
Anyway,ενα παραπτωμα ηταν,κατα τα αλλα η ταινια ηταν πολυ ωραια.

Φωτη

Δεν προκειται να σε αποκαρδιωσουν τα εφε (πιστεψε με, 44 χρονια μετα, στεκονται παραπανω απο ικανοποιητικα).
Αυτο που ισως σε ξενισει ειναι το ΠΩΣ συνδεονται οι ενοτητες μεταξυ τους (οι σεναριακες ενοτητες).

Ομως, ΑΥΤΟ ... ειναι το ενα και μοναδικο σημειο που (ισως με μια δευτερη θεαση) ... ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΙ !!!

Ακομα μια (υποθετικη) τομη του παγωμενου φλοιου (καντε zoom με τον φακο).

http://solarsystem.nasa.gov/multimedia/gallery/astronomerso.jpg

Mια βιοχημικη προσεγγιση ενος πιθανου οικοσυστηματος :

http://www.newscientist.com/data/images/ns/cms/dn2929/dn2929-1_750.jpg

Kαι μια ακομα υποθεση για λιμνες υγρου νερου ΜΕΣΑ στον παγο, κατι που ΙΣΩΣ να ανακαλυψε
η αποστολη Ευρωπη-1 (στο εργο) αφου το τρυπανι σιγουρα δεν εφτασε 10 χιλιομετρα βαθους.

Chaos terrain.jpg

Last edited: