Europa Report

Ψηφίστε την Ταινία:

• Total voters
    0
Re: Europa Report (2013)

Η Ευρωπη ΔΕΝ ειναι ο μοναδικος δορυφορος του Δια που ισως φιλοξενει νερο σε υγρη μορφη ....
Απλα ειναι ο επικρατεστερος και πληθωρικοτερος ! .... Υπαρχουν αλλοι ΔΥΟ ->

http://www.youtube.com/watch?v=T5kdfAccnXI

Ναι απλα η Ευρωπη μαζευει το μεγαλυτερο ενδιαφερον κ ειναι η πιο μαγευτικη.
Εξου και το δεος για τη ταινια.

Κριμα που δεν θα προλαβουμε οσο ζουμε μια unmanned αποστολη στην Ευρωπη :>

Το βιντεο δεν το εβαλα για να καπελωσω το δικο σου βιντεακι (κορυφαιο και σε HD).
Απλα, να μαθει ο κοσμος (που δεν γνωριζει) οτι το νερο σε μορφη παγου ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ
μεσα και εξω απο το ηλιακο συστημα. Οποτε, γιατι να μην κυριαρχει και στους υπολοιπους
παγωμενους δορυφορους ? ....

Μια επανδρωμενη αποστολη στην Ευρωπη, φημολογειται οτι θα στοιχισει τα τριπλασια
απο οτι η αποστολη στον Αρη (που ΔΕΝ ξεκινησε καν .... !!!!). Μια μη-επανδρωμενη
μπορει να στοιχισει πολυ λιγοτερα (και να ξεκινησει αυριο) αλλα η γεωτρηση ειναι μια
εξαιρετικα απροβλεπτη διαδικασια πανω σε εναν φλοιο που διαρκως μετατοπιζεται.
Χρειαζονται ανθρωποι επι τοπου (ουτε καν χειρισμοι εξ'αποστασεως, απο την Γη,
αφου ενα σημα χρειαζεται μια ωρα για να φτασει εκει !!!)

One step at a time .... -bye-

Last edited:

Μια επανδρωμενη αποστολη στην Ευρωπη, φημολογειται οτι θα στοιχισει τα τριπλασια
απο οτι η αποστολη στον Αρη (που ΔΕΝ ξεκινησε καν .... !!!!).
Ούτε και βλέπω να ξεκινάει, στο ορατό μέλλον τουλάχιστον.

Mια διαφορετικη προσεδαφιση ... πολυ πιο ελαστικη απο αυτην της ταινιας (και στα προτυπα του Mars Rover lander)

JIMO_Europa_Lander_Mission.jpg

Βεβαια, δεν ξερω τι μεγεθος πρεπει να εχουν τα "μαξιλαρια" για ενα φορτιο ... 50 τοννων :laugh:
Η παραπανω προταση ειναι για την προσεδαφιση ενος μικρου ρανταρ (με τα αξεσουαρ του).
Τιποτα παραπανω !!!

Η επιφανεια ισως να ΜΗΝ ειναι μια φιλοξενη, τρυφερη αγκαλια για επισκεπτες "απο πανω".

e11.jpg

Παγωμενες λεπιδες υψους 1-10 μετρων, ισως να περιμενουν τους επιδοξους επισκεπτες
απλωμενες σε μια μεγαλη περιοχη του ισημερινου της Ευρωπης. Αν υπολογισουμε οτι
η εξωτερικη θερμοκρασια κατεβαινει στους -220 βαθμους Κελσιου, αυτες οι "προεξοχες"
ειναι πιο σκληρες και απο γρανιτη. Σιγουρα ΟΧΙ ενα ειδυλλιακο μερος για προσεδαφιση.

http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-21341176

Last edited:
Απάντηση: Europa Report (2013)

Οπως έχω ξαναγράψει, όταν θέλω να δω ντοκυμανταίρ θα βάλω national geographic.
Οταν θέλω να δω ταινία , και μάλιστα διαστημικό θέλω να με "ταξιδέψει" στην φαντασία, με αγωνία , με ψέμα και με κορύφωση.
Δυστυχώς, ενώ η ταινία καλά τα πήγαινε, στο τέλος με ξενέρωσε το κράκεν.

Απάντηση: Re: Europa Report (2013)

Mια διαφορετικη προσεδαφιση ... πολυ πιο ελαστικη απο αυτην της ταινιας (και στα προτυπα του Mars Rover lander)

Βεβαια, δεν ξερω τι μεγεθος πρεπει να εχουν τα "μαξιλαρια" για ενα φορτιο ... 50 τοννων :laugh:
Η παραπανω προταση ειναι για την προσεδαφιση ενος μικρου ρανταρ (με τα αξεσουαρ του).
Τιποτα παραπανω !!!

Θα πρεπει να ξερεις και τη βαρυτητα στο πλανητη. Μπορει οι 50 τονοι που λες, εκει να ειναι 50 κιλα για παραδειγμα :ernaehrung004:

Μπραβο βρε Browser :SFGSFGSF:

Yπαρχει και καποιος με ανεπηρεαστη, καθαρη, σκεψη.
Παρα πολυ σωστα, η βαρυτητα της Ευρωπης ειναι 1.314 m/s^2.
Την διαιρουμε με την γηινη που ειναι 9.807 m/s^2 και βγαλαμε την ασθενικοτητα της βαρυτητας στην Ευρωπη.
Ισουται με 0.134 της γηινης. Αρα οι 50 (γηινοι) τονοι της ακατου, στην Ευρωπη ζυγιζουν ... 6.67 τονους !!!!!

(το μονο που μενει τωρα ειναι να βρουμε και την ταχυτητα προσεδαφισης ..... :p )

Re: Απάντηση: Europa Report (2013)

Οπως έχω ξαναγράψει, όταν θέλω να δω ντοκυμανταίρ θα βάλω national geographic.
Οταν θέλω να δω ταινία , και μάλιστα διαστημικό θέλω να με "ταξιδέψει" στην φαντασία, με αγωνία , με ψέμα και με κορύφωση.
Δυστυχώς, ενώ η ταινία καλά τα πήγαινε, στο τέλος με ξενέρωσε το κράκεν.

Ας ειναι ....

Την επομενη φορα, σε καποιον αλλο κοσμο, θα προβαλουμε κατι πιο αξιοπεριεργο !

Iris.jpg

We aim to please -bye-

Απάντηση: Europa Report (2013)

την ειδα προχθες και μου αρεσε,θα την χαρακτηριζα,αληθοφανη.
Με χαλασαν κανα δυο πραγματακια,αλλα σαν συνολο ηταν καλη.

Μιας και ο παγος ειναι ενα απιθανο φυσικο γλυπτο ... να ενα σκηνικο που ΙΣΩΣ τολμουσα να βαλω στο εργακι
(οχι οτι με ρωτησε κανεις :p)

europa.jpg

Bεβαια ... απο κει μεσα ΔΕΝ βγαινεις με κατακορυφη απογειωση :laugh: (στην περιπτωση που ... εμπαινες !)

Πως ενδεχεται να σχηματιζονται ολες αυτες οι γραμμες πανω στην επιφανεια της Ευρωπης ...

article-0-000AA3FB00000258-622_634x410.jpg

Europa-cracks.jpg

Oλα εχουν να κανουν με τον ΦΡΕΣΚΟ παγο και την αλληλεπιδραση του με τον ΠΑΛΙΟ παγο.
Και δεν συμβαινει καθημερινα ... αλλα μεσα σε μηνες (μεχρι δεκαδες ετη) !!!
Τον ρολο του Προκρουστη (που κανει την επιφανεια να συμπεριφερεται ως ακορντεον)
τον αναλαμβανει η βαρυτικη επιδραση του Δια μαζι με την ελλειπτικη τροχια της Ευρωπης.

Last edited:

Ετσι οπως βλεπω τον βραχιονα περιστροφης (μπροστα απο τους φωτοσυλλεκτες) ΜΑΛΛΟΝ εχει ακτινα μεγαλυτερη απο 20 μετρα.
Πιο κοντα στα 30 με 40 μετρα τον κοβω. Οποτε η περιστροφικη ταχυτητα δεν χρειαζεται να ειναι υψηλη αλλα πολυ χαμηλοτερη
απο μια περιστροφη καθε 9 δευτερολεπτα.

4.jpeg

13051901_Europa_Report_49.jpg

Last edited:

Αν μαζεψουμε ολο το νερο των ωκεανων της Γης αυτο θα ειναι ΛΙΓΟΤΕΡΟ απο το νερο του ωκεανου της Ευρωπης.
Περιπου διπλασιο της Γης (δεν φαινεται καλα στην φωτο ....)

original.jpg

Οι ωκεανοι μας εχουν βαθος απο 4 μεχρι 7 χιλιομετρα.
Ο ωκεανος της Ευρωπης απο 100 μεχρι 150 χιλιομετρα !!!!

Last edited:

Την είδα κι εγώ. Καλή ήταν.

Ίσως και να την ξανάβλεπα μια φορά ακόμη για κάποιες λεπτομέρειες.

Ναι ... θα βρεις ανακριβειες ! Δεν υπαρχει αμφιβολια ...
Οπως εκει που διορθωθηκε η επικοινωνια με την Γη, στο τελευταιο (δραματικο) πενταλεπτο.
Και επειδη εισαι παρατηρητικοτατος ... ειμαι σιγουρος οτι θα βρεις και αλλες :laugh: