EUROPE vs JAPAN (value for money)

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: EUROPE vs JAPAN (value for money)

Εγώ πάντως πολύ θα ήθελα να το δω έστω και ως πείραμα.
Με άλλη ψυχολογία ακούς έναν Esoteric και με άλλη έναν marantz.
Και στο κάτω κάτω να αξιολογηθεί η όποια διαφορά αν αξίζει τα επιπλέον 10000ευρώ.

Αν μιλάς για ένα Esoteric της τάξης των 5.000 ευρώ με ένα Maratz της τάξης των 1000 ευρώ σαφώς και ακούς τις διαφορές. Για να είναι η διαφορά της τάξης των 10.000 ευρώ θα μιλάς για ένα εισαγωγικό μοντέλο της Marantz σε κόντρα με ένα από τα κορυφαία μοντέλα της Esoteric, οπότε εκεί οι διαφορές είναι για κλάματα...
Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα. -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: EUROPE vs JAPAN (value for money)

Αν μιλάς για ένα Esoteric της τάξης των 5.000 ευρώ με ένα Maratz της τάξης των 1000 ευρώ σαφώς και ακούς τις διαφορές. Για να είναι η διαφορά της τάξης των 10.000 ευρώ θα μιλάς για ένα εισαγωγικό μοντέλο της Marantz σε κόντρα με ένα από τα κορυφαία μοντέλα της Esoteric, οπότε εκεί οι διαφορές είναι για κλάματα...
Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα. -bye-

Ρε συ ως παράδειγμα έφερα τις δύο εταιρίες,μην κολλάς.
Η ουσία δεν είναι να γίνει σύγκριση των Χ και Ψ μηχανημάτων αλλά να εντοπιστούν οι διαφορές ως προς την αξία τους σε τουλάχιστον 6-7 σετ.
Ξέρω όμως ότι μιλάμε υποθετικά γιατί ένα τέτοιο γεγονός αν υλοποιηθεί από ένα περιοδικό του χώρου να είσαι σίγουρος ότι θα έρθουν σε πολύ δεινή θέση αρκετά τρανταχτά ονόματα,κι αυτό κοστίζει και στο περιοδικό αλλά και στις εταιρίες.

Re: Απάντηση: Re: EUROPE vs JAPAN (value for money)

Με αυτη τη λογικη δε θα έπρεπε να πάρω Δανεζικο ηχείο γιατί τι να μας πουν οι Δανοι με δυο τρεις εταιριες εναντι των 50 αγγλικων απ τις οποιες οι 20 ειναι κορυφή

To σχόλιο για τους Δανούς μηχανικούς ήταν επ' αυτού.

Απάντηση: Re: EUROPE vs JAPAN (value for money)

Μια εταιρεία που αποφασίζει να μεταφέρει την παραγωγή της σε χώρες με χαμηλότερο κόστος, λογικό είναι να κοιτάζει όχι μόνο να γλυτώσει από τα εργατικά, αλλά και από το κόστος παραγωγής γενικότερα. Εξαρτάται λοιπόν, από την ίδια την εταιρεία πόσο καλά θα συνεχίσει να κατασκευάζει και πόσο θα μειώσει τα "υψιλά" στάνταρ παραγωγής που έχει.

Επειδή λοιπόν η εταιρία κοιτάει τη δουλειά της κι εγώ τη δική μου εκτός απ την ηχητική ποιότητα πχ ενός σετ ηχείων θα κοιτάξω και που κατασκευάζονται.
Εμένα με ενδιαφέρει,άλλον ίσως όχι....

Δεν έχει να κάνει με το αν κατασκευάζονται στην Κίνα ή την Ιαπωνία τα προϊόντα. Η μητρική εταιρεία μεταφέρει και την τεχνογνωσία μαζί με την παραγωγή και φροντίζει να προσλάβει "επιστήμονες" για να ηγιθούν της παραγωγής. Δεν αφήνει την παραγωγή της στο έλεος των βοσκών της κάθε υποανάπτυκτης χώρας. Αυτό λέει η δική μου η λογική τουλάχιστον.

Όπως επίσης, η συναρμολόγηση γίνεται κυρίως με μηχανίματα και όχι στο χέρι σε χώρες όπως η Κίνα, η Μαλεσία, το Τιμπουκτού κτλ κτλ κτλ. Και αν σκεφτεί κανείς ότι μηχανίματα όπως οι ενισχυτές αποτελούνται από πολλά κομμάτια που προέρχονται από διαφορετικές εταιρείες στις περισσότερες περιπτώσεις.....

Είτε έχει λοιπόν διαφορά είτε δεν έχει (που για μένα έχει) δε θα μπω στη διαδικασία να ψάξω κατά πόσο είναι μεγάλες οι διαφορές απ τη στιγμή που βρίσκω εναλλακτικό κατασκευαστή που τα φτιάχνει στην έδρα του.
Το πρωτο που κοιτάω είναι που κατασκευάζεται,δε μου κάνει πάω παρακάτω,τόσο απλά.
Αν δε βρώ εναλλακτική λύση(όπως πχ στους ενισχυτές σειράς) θα επιλέξω τον αποδεδειγμένα αξιόπιστο και μετά ακρόαση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: EUROPE vs JAPAN (value for money)

To σχόλιο για τους Δανούς μηχανικούς ήταν επ' αυτού.

Ως παράδειγμα το έφερα όμως.
Το τόνισα μάλιστα ότι δεν είναι έτσι.

Δύσκολος ο γραπτός λόγος τελικά,μάλλον πρέπει να ανταμώουμε για καφε

Όσο ανεβαίνει η τιμή τόσο μικρότερες και οι διαφορές...
Αν μου έλεγες για σύγκριση ενός player που κάνει 10.000 ευρώ με ένα που κάνει 15.000 ευρώ θα μπορούσα να σου πω ότι οι διαφορές είναι ακουστές υπό προϋποθέσεις και ίσως να μην αξίζει να κάνεις μία τέτοια επένδυση...
Στα πιο "χαλαρά" budget οι διαφορές είναι μεγάλες... Ακόμη και από τα 500 ευρώ να πας στα 1000 παίζει οι διαφορές που θα ακούσεις να είναι μεγαλύτερες από το πρώτο παράδειγμα... :)

Ότι πουλάνε μούρη πουλάνε... Είναι κάτι που δεν πουλάνε οι εταιρίες consumer electronics που βρίσκεις τα μηχανήματά τους στον Κωτσόβολο.

Το να λέμε ότι μας πιάνουν τον πωπό οι Ευρωπαίοι ενώ οι εξ ανατολής κύριοι είναι πιο τίμιοι είναι άτοπο...
Είδες πόσο πάει π.χ. ένας Kondo ή ένας Ongaku; (:worshippy:)

Μια εταιρεία που αποφασίζει να μεταφέρει την παραγωγή της σε χώρες με χαμηλότερο κόστος, λογικό είναι να κοιτάζει όχι μόνο να γλυτώσει από τα εργατικά, αλλά και από το κόστος παραγωγής γενικότερα. Εξαρτάται λοιπόν, από την ίδια την εταιρεία πόσο καλά θα συνεχίσει να κατασκευάζει και πόσο θα μειώσει τα "υψιλά" στάνταρ παραγωγής που έχει.

Δεν έχει να κάνει με το αν κατασκευάζονται στην Κίνα ή την Ιαπωνία τα προϊόντα. Η μητρική εταιρεία μεταφέρει και την τεχνογνωσία μαζί με την παραγωγή και φροντίζει να προσλάβει "επιστήμονες" για να ηγιθούν της παραγωγής. Δεν αφήνει την παραγωγή της στο έλεος των βοσκών της κάθε υποανάπτυκτης χώρας. Αυτό λέει η δική μου η λογική τουλάχιστον.

Όπως επίσης, η συναρμολόγηση γίνεται κυρίως με μηχανίματα και όχι στο χέρι σε χώρες όπως η Κίνα, η Μαλεσία, το Τιμπουκτού κτλ κτλ κτλ. Και αν σκεφτεί κανείς ότι μηχανίματα όπως οι ενισχυτές αποτελούνται από πολλά κομμάτια που προέρχονται από διαφορετικές εταιρείες στις περισσότερες περιπτώσεις.....
Έχει να κάνει με το αν κατασκευάζονται στην Κίνα ή την Ιαπωνία τα προϊόντα. Μήν ξεχνάς ότι οι περισσότερες εταιρείες που κατασκαυάζουν στήν άπω ανατολή δέν έχουν δικές τους γραμμές παραγωγής εκεί αλλά δίνουν την παραγωγή σε εταιρείες ' εργολάβους'. Έτσι δεν έχουν καμία εμπλοκή με την μέθοδο της παραγωγής (και δεν θέλουν να έχουν) παρα μόνο με τα standards του τελικού προιόντος.

Xώρια που όταν κατασκευάζεις εκεί και όλα τα υλικά που ενδεχομένος θα προμηθευόσουν απο Ευρώπη, θα τα πάρεις τοπικά για να αποφύγεις τα μεταφορικά.

Το ότι είναι οι γραμμές παραγωγής πλήρως αυτοματοποιημένες είναι και καλό και κακό.
Καλό γιατί δίνει μαζική παραγωγή με φθηνό κόστος.
Για το high end κακό διότι όταν δεν υπάρχει :
a. αυστηρή επιλογή εξαρτημάτων (αυστηρότερη απο τον ίδιο τον κατασκευαστή του εξαρτήματος πχ αντίστασεις πυκνωτές κλπ)
β. αυστηρός ποιοτικός έλεγχος (απο ανθρώπους και όχι μηχανές)
γ. ιδιαίτερες μετρήσεις για την κάθε συσκευή ξεχωριστά
τότε δέν είναι high end (άλλωστε αυτά πληρώνει κανείς).
Μήν κοιτάτε τώρα που το κάναμε το high end μία ακόμη κατηγορία εμπορικών προιόντων...

Έχει να κάνει με το αν κατασκευάζονται στην Κίνα ή την Ιαπωνία τα προϊόντα. Μήν ξεχνάς ότι οι περισσότερες εταιρείες που κατασκαυάζουν στήν άπω ανατολή δέν έχουν δικές τους γραμμές παραγωγής εκεί αλλά δίνουν την παραγωγή σε εταιρείες ' εργολάβους'. Έτσι δεν έχουν καμία εμπλοκή με την μέθοδο της παραγωγής (και δεν θέλουν να έχουν) παρα μόνο με τα standards του τελικού προιόντος.

Αυτή είναι μια παράμετρος η οποία παίρνει όλο και ποιό συχνά πλεόν διαστάσεις και κακώς την παραβλέψαμε.
Εχεις απόλυτο δίκιο σ' αυτό.
Ρωτάω λοιπόν.
Που να ξέρω (και γιατί να το ψάξω,άλλωστε δεν είναι αυτή η δουλεία μου ως καταναλωτής) αν τα μεγάφωνα και τα κρος της σειράς 600 της B&W δεν είναι δικά της κατασκευασμένα στην Κινα (στην καλύτερη περίπτωση) ή δεν τα έχει δώσει φασόν σε μια Κινέζικη με Χ προδιαγραφές?(τρέχα γύρευε δηλ).

Ο λόγος που με κέρδισε η dali ήταν αυτός,και μπράβο στους ανθρώπους που σέβονται το πελατολόγιό τους και μακάρι να έχουν δουλειά πάντα.
Αυριο θα χρειαστεί η αδερφή μου πχ ηχεία μεθαύριο ο αδερφός μου κοκ.
Αν μεταφέρουν κι αυτοί τη γραμμή παραγωγής στην Κινα απλά θα πάω κι εγώ αλλού.

Όσο ανεβαίνει η τιμή τόσο μικρότερες και οι διαφορές...
Αν μου έλεγες για σύγκριση ενός player που κάνει 10.000 ευρώ με ένα που κάνει 15.000 ευρώ θα μπορούσα να σου πω ότι οι διαφορές είναι ακουστές υπό προϋποθέσεις και ίσως να μην αξίζει να κάνεις μία τέτοια επένδυση...
Στα πιο "χαλαρά" budget οι διαφορές είναι μεγάλες... Ακόμη και από τα 500 ευρώ να πας στα 1000 παίζει οι διαφορές που θα ακούσεις να είναι μεγαλύτερες από το πρώτο παράδειγμα... :)

Ότι πουλάνε μούρη πουλάνε... Είναι κάτι που δεν πουλάνε οι εταιρίες consumer electronics που βρίσκεις τα μηχανήματά τους στον Κωτσόβολο.

Το να λέμε ότι μας πιάνουν τον πωπό οι Ευρωπαίοι ενώ οι εξ ανατολής κύριοι είναι πιο τίμιοι είναι άτοπο...
Είδες πόσο πάει π.χ. ένας Kondo ή ένας Ongaku; (:worshippy:)

Η B&W δηλ δεν πουλάει μούρη?
Δεν είναι υπερτιμημένα τα κινέζικα κουτιά της στηριζόμενη στο όνομα?
Τα audio spectrum όμως που έχουν μονάδες της Seas (και τουλάχιστον μέχρι το τριχίλιαρο τον ήχο τους δεν τον βλέπουν τα B&W ούτε με κυάλια) τα σνομπάρουμε επειδή είναι ελληνικά.
Κι εκεί θέλω να καταλήξω όταν ανέφερα το τεστ στα τυφλά ποιό πάνω.

Οσο αναφορά και τους "εξειδικευμένους" Ιάπωνες ναι,αφού βλέπουν ότι έχει φαί η δουλειά χαζοί είναι να την αφήσουν?
Βάλε σε ένα σούπερ μάρκετ το ίδιο γιαούρτι με διαφορετικη ετικέτα προς 30 λεπτά κι εναμιση ευρώ αντίστοιχα και πες μου ποιό ράφι θα αδειάσει.

Αυτή είναι μια παράμετρος η οποία παίρνει όλο και ποιό συχνά πλεόν διαστάσεις και κακώς την παραβλέψαμε.
Εχεις απόλυτο δίκιο σ' αυτό.
Ρωτάω λοιπόν.
Που να ξέρω (και γιατί να το ψάξω,άλλωστε δεν είναι αυτή η δουλεία μου ως καταναλωτής) αν τα μεγάφωνα και τα κρος της σειράς 600 της B&W δεν είναι δικά της κατασκευασμένα στην Κινα (στην καλύτερη περίπτωση) ή δεν τα έχει δώσει φασόν σε μια Κινέζικη με Χ προδιαγραφές?(τρέχα γύρευε δηλ).

Ο λόγος που με κέρδισε η dali ήταν αυτός,και μπράβο στους ανθρώπους που σέβονται το πελατολόγιό τους και μακάρι να έχουν δουλειά πάντα.
Αυριο θα χρειαστεί η αδερφή μου πχ ηχεία μεθαύριο ο αδερφός μου κοκ.
Αν μεταφέρουν κι αυτοί τη γραμμή παραγωγής στην Κινα απλά θα πάω κι εγώ αλλού.

Συμφωνώ καί στις εταιρείες που αναφέρεις και στην λογική σου.
Το hifi εξάλλου δεν είναι ένα χόμπυ στο οποίο αλλάζεις μηχανήματα κάθε μέρα (οι περισσότεροι δηλαδή, γιατί υπάρχουνα και κάποιοι που το κάνουν) άρα μπορείς να ψωνίζεις με ποιό 'αυστηρά' κριτήρια.

Κύριοι δεν σας κρύβω οτι ψιλοανιώ με κάθε είδους Μεσσία που ενσκύπτει να μας σώσει από το να μας τον..πιάνουν.
Να μας πληροφορήσει για τους άχρηστους Εγγλέζους που κατασκεύασαν την κακή Urania-ποιούς τους Άγγλους που δίδαξαν από το 70 και μετά τι σημαίνει υψηλή πιστότητα, όταν ακούγαμε με Sansui, Akai και Nikko. Το 70-80 και μετά
που ασχολήθηκαν επιστήμονες με απίστευτο ταλέντο, μεράκι και οίστρο και μας έδωσαν τα σπουδαιότερα ηχεία, όταν οι Γερμανοί δεν είχαν κατεβεί από τα δέντρα.
Ας μάθουμε τι προσέφεραν διαχρονικά και μέχρι σήμερα οι Γερμανοί στον τομέα audio (εκτός από την Revox που είναι και Ελβετική).
Να ακούμε τα όποια ισοπεδωτικά για την B&W που...ούτε με κυάλια..., για τα Κινέζικα (από Κινέζους ή Ευρωπαίους) = άχρηστα και για τα τίμια (αλλά μακριά νυχτωμένα) Γιαπωνέζικα.
Mr.Bose, λίγη περισσότερη περίσκεψη και προσεκτικότερη ακρόαση και θα βγάλεις πολλά μέσα από το τσουβάλι αυτά που έχεις στοιβάξει αδιακρίτως.

Urania δεν ηταν Ιταλικες τηλεωρασεις? Τουλαχιστον οταν ειχαν πρωτοβγει στην Ελλαδα καποτε το 60.
Η εξυπναδα και η εφευριτηκοτητα των σχεδιαστων ενισχυτων δεν εχει πατριδα, οι γνωσεις ειναι κοινες για ολους.
παντως, ιστορικα, οταν οι Αγγλοι κανανε αυτον τον ενισχυτη της φωτογραφιας, οι Γιαπωνεζοι, μαλλον, δεν ειχανε τιποτα παρομοιο να επιδειξουν. Και σημερα, αυτος ο ενισχυτης στεκει πολυ καλα ακουστικα. Αυτος της φωτογραφιας ειναι απο το 1950 και ειναι δικος μου.
.1 σημαινει 0.1% παραμορφωση για τους ανιδεους

Attachments

• IMG_0503.JPG
    IMG_0503.JPG
    90.2 KB · Views: 72

Κύριοι δεν σας κρύβω οτι ψιλοανιώ με κάθε είδους Μεσσία που ενσκύπτει να μας σώσει από το να μας τον..πιάνουν

Ο καθένας εκφράζει την άποψή του ανάλογα απ' τη θέση που βρίσκεται.
Αν ήσουν αντιπρόσωπος της Sansui προφανώς θα μιλούσες διαφορετικά,όπως κι αν ήσουν αντ/πος της Telefunken κοκ.
Η διαφορά μας είναι ότι εγώ είμαι καταναλωτής κι όταν πληρώνω έχω κάθε δικαίωμα να κρίνω.
Απέδειξέ μου το αντίθετο,δεν έχω στεγανά πίστεψέ με....

Να μας πληροφορήσει για τους άχρηστους Εγγλέζους που κατασκεύασαν την κακή Urania-ποιούς τους Άγγλους που δίδαξαν από το 70 και μετά τι σημαίνει υψηλή πιστότητα, όταν ακούγαμε με Sansui, Akai και Nikko. Το 70-80 και μετά
που ασχολήθηκαν επιστήμονες με απίστευτο ταλέντο, μεράκι και οίστρο και μας έδωσαν τα σπουδαιότερα ηχεία,

Εβγαζαν καλύτερα κασσετόφωνα οι υπεροπτικοί Αγγλοι απ την Sansui την ΑΚΑΙ και την Nakamichi και δεν το ξέρω?
Ρε τι μαθαίνουμε....

όταν οι Γερμανοί δεν είχαν κατεβεί από τα δέντρα.

Φοβερή επιχειρηματολογία!!

Το 1920 ο Αυστριακός Pflemen κατασκεύασε μια πλαστική μαγνητική ταινία, αλλά η πρώτη μαγνητοταινία ήχου κατασκευάστηκε το 1934 από τη Γερμανική Εταιρεία BASF.
Δυό σειρές φτάνουν νομίζω.
Θεωρώ ανούσιο να ποστάρω κατεβατά ολόκληρα για το ποιές ήταν οι UHER/TELEFUNKEN/GRUNDIG/ITT/NORDMENDE/KORTING/SABA (κι ο κατάλογος τελειωμό δεν έχει),ποιός έβγαλε πρώτος τη δυνατότητα θέασης ταυτόχρονα δυο καναλιών σε μια οθόνη κλπ κλπ κλπ καθώς και τα μηχανήματα που έμειναν δια παντός στις καρδιές όσων τα απέκτησαν αλλά και στην ιστορία,καθώς και τους τομείς με τους οποίους δραστηριοποιήθηκαν οι εν λόγω εταιρίες.

Ας μάθουμε τι προσέφεραν διαχρονικά και μέχρι σήμερα οι Γερμανοί στον τομέα audio (εκτός από την Revox που είναι και Ελβετική).

Τίποτα δεν έβγαλαν.
Κατά τύχη παίζει ο 40 ετών λαμπάτος της Telefunken,το πικαπ της και το UHER ακόμα!!
Ανοιξε ένα καπάκι από αγγλική Τv (αν βρεις ακόμα καμια ζωντανή να εκτελεί χρέη.....κουμπαρά!) κι άνοιξε μια άπό όποια Γερμανική θες,ασπρόμαυρη λαμπάτη,έγχρωμη λαμπάτη,έγχρωμη τρανζιστορική,βρες τα σχεδιά τους και ποστάρισέ τα να γελάσουμε κι εμείς.

Να ακούμε τα όποια ισοπεδωτικά για την B&W που...ούτε με κυάλια..., για τα Κινέζικα (από Κινέζους ή Ευρωπαίους) = άχρηστα και για τα τίμια (αλλά μακριά νυχτωμένα) Γιαπωνέζικα.

Δε με παρακολουθείς λέμε,δε με παρακολουθείς.
Ετσι κουβέντα δεν κάνουμε.
Η B&W είναι μεγάλη και ιστορική εταιρία στο χώρο,δε διαφωνώ καθόλου επ'αυτού.
Διάβαζε όμως προσεκτικότερα τι γράφω.
Ηχεία της τα οποία είναι κατασκευασμένα πλέον στην Κινα θεωρώ ότι ποιοτικά (τουλάχιστον μέχρι το 3χίλιαρο) δεν μπορούν να σταθούν επάξια στις κατασκευές της Audio Spectrum.
ΤΑ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ.
Στα Ελληνικά ηχεία τα μεγάφωνα είναι της SEAS.
Στα B&W εξ Κινας ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ.
To ποιά είναι η SEAS με ένα γκούγκλισμα θα το βρεις.
Απλά ο Ελληνας δεν έχει το πρεστιζ του Αγγλου,αυτη είναι η διαφορά.
Δε μιλάω για κατηγορία Nautilus,αυτό έλειπε να πουλήσει το σπίτι ο άλλος να πάρει ηχεία και να μην έχει ήχο!!

Mr.Bose, λίγη περισσότερη περίσκεψη και προσεκτικότερη ακρόαση και θα βγάλεις πολλά μέσα από το τσουβάλι αυτά που έχεις στοιβάξει αδιακρίτως.

Δεν ξέρω αν το λες περίσκεψη,πάντως είμαι λιγότερο εώς καθόλου ερειστικός απένταντι στους υπερόπτες αγγλους και διδάξαντες του είδους της ειρωνίας και της ερειστικότητας απέναντί τους.
Αν είδες κάποια εκπομπή του Κλάρκσον θα καταλαβαίνεις τι εννοώ.
Οι άνθρωποι λοιπόν στην αυτοκινητοβιομηχανία που σε τεχνικό επίπεδο έχουν αναγάγει τη μ@λακία σε τέχνη κι έχουν εξαφανιστεί από προσώπου γης όλα τα εργοστασιακά εκτρώματά τους έχουν το θράσσος να ειρωνέυονται όλους του υπόλοιπους της γης και κρίνεις εμένα για τον τρόπο και το ύφος με το οποίο τους αντιμετωπίζω?
Ποιοί?
Αυτοί που έχουν εφαρμόσει τις απόλυτες τεχνικές καφρίλες σε παγκόσμιο επίπεδο που όμοιά της περίπτωση δεν έχει υπάρξει ποτέ σε όλα τα χρονικά.
Τα ίδια ισχύουν σε όλους τους τομείς και δεν εξαιρούνται ούτε τα ηλεκτρονικά τους καθώς μιλάμε για γενικότερη φιλοσοφία ενός λαού.
Το ποιοί είναι οι Γερμανοί σε τεχνικό επίπεδο,σε επίπεδο σχεδιασμού και μελέτης δε νομίζω ότι χρήζει περαιτέρω ανάλυσης.
Οποιος ασχολείτε με τον τεχνικό τομέα σε οποιοδήποτε επάγγελμα το γνωρίζει πολύ καλά.
Τα σχέδιά τους αποτελούν τη βάση και τον κανόνα ακόμα και για μαθητές προτωετείς τεχνικών σχολών και πανεπιστημίων.
Οταν λέμε πχ ότι το γκρι είναι γείωση ΕΙΝΑΙ ΓΕΙΩΣΗ,τελεία και παυλα.
Στα αγγλικά μηχανήματα ποιά είναι η γείωση ξες?
Ρώτα να μάθεις λοιπόν.

Last edited:

.....................
Στα Ελληνικά ηχεία τα μεγάφωνα είναι της SEAS.
Στα B&W εξ Κινας ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ.

To εργοστάσιο της B&W στην Κίνα.

To ποιά είναι η SEAS με ένα γκούγκλισμα θα το βρεις.

Ομοίως και για την B&W

Δεν ξέρω αν το λες περίσκεψη, πάντως είμαι λιγότερο εώς καθόλου ερειστικός απένταντι στους υπερόπτες αγγλους και διδάξαντες του είδους της ειρωνίας και της ερειστικότητας απέναντί τους.
Αν είδες κάποια εκπομπή του Κλάρκσον θα καταλαβαίνεις τι εννοώ.
Οι άνθρωποι λοιπόν στην αυτοκινητοβιομηχανία που σε τεχνικό επίπεδο έχουν αναγάγει τη μ@λακία σε τέχνη κι έχουν εξαφανιστεί από προσώπου γης όλα τα εργοστασιακά εκτρώματά τους έχουν το θράσσος να ειρωνέυονται όλους του υπόλοιπους της γης.
Ποιοί?
Αυτοί που έχουν εφαρμόσει τις απόλυτες τεχνικές καφρίλες σε παγκόσμιο επίπεδο που όμοιά της περίπτωση δεν έχει υπάρξει ποτέ σε όλα τα χρονικά......

Ευτυχώς πού είσαι "έως καθόλου ερειστικός απέναντι στούς υπερόπτες Αγγλους" ειδάλλως τί θα έγραφες ?

Πλάκωσε το βαρύ πυροβολικό:SFGSFGSF:

To εργοστάσιο της B&W στην Κίνα.

Θα μου επιτρέψεις αλλά επειδή βλέπουν τα μάτια μου καθημερινά τα "άπειρα" στον τομέα του αυτοκινήτου να μην έχω εμπιστοσύνη σε κανέναν τι μου λέει,αρχής γενομένης απ τα ίδια τα εργοστάσια το τι δηλώνουν.
Θέλω να πιστεύω ειλικρινά ότι μεταφέρετε αυτούσια τις πληροφορίες που σας μεταφέρουν τα εργοστάσια αλλά εγώ δεν δίνω μία για το τι δηλώνει η B&W.
Απ τη στιγμή που είναι made in china με θεωρεί τριτοκοσμικό καταναλωτή.
Δεν έχω λόγο κι ούτε θέλω να το ψάξω παραπάνω,ποιό πολύ δε όταν ο καταναλωτής δεν επωφελείται τη διαφορά τιμής αλλά την καρπώνεται το ίδιο το εργοστάσιο κι όταν πληρώνω χωρίς παζάρια απαιτώ να είναι made in england.
Αν όχι πάω παρακάτω.....

Ομοίως και για την B&W

Το αυτό.

Ευτυχώς πού είσαι "έως καθόλου ερειστικός απέναντι στούς υπερόπτες Αγγλους" ειδάλλως τί θα έγραφες ?

Επειδή ασχολούμαι με το αντικείμενο και ξέρω ποιά είναι η bosch και ποιά είναι η lucas εγώ θα επικαλεστώ την ιστορική πραγματικότητα.

Αυτοί που έχουν εφαρμόσει τις απόλυτες τεχνικές καφρίλες σε παγκόσμιο επίπεδο που όμοιά της περίπτωση δεν έχει υπάρξει ποτέ σε όλα τα χρονικά.
Τα ίδια ισχύουν σε όλους τους τομείς και δεν εξαιρούνται ούτε τα ηλεκτρονικά τους καθώς μιλάμε για γενικότερη φιλοσοφία ενός λαού.

Για πες μας μερικές απο τις τεχνικές καφρίλες των Εγγλέζων...Θα 'χει μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε, και το λεω ειλικρινά. Θα μας τα πεις τεχνικά όμως, κι όχι
- με βαση του ότι εσυ εισαι καταναλωτής και καποιοι έμποροι
- με βαση το ποιός ανακάλυψε πρώτος κάτι
- με βαση το οτι σ' εσένα αρέσουν τα Αudio Spectrum περισσότερο από τα B&W.
- με βάση τις προτυποποιήσεις. Για audio μιλάμε, οχι για ηλεκτρικές εγκαταστάσεις

Κανείς δεν αμφισβητεί οτι είσαι σχετικός στο χώρο του αυτοκινήτου... Εδω ομως μιλάμε για audio.

Για πες μας μερικές απο τις τεχνικές καφρίλες των Εγγλέζων....

τα QUAD!!!
Σαν δεν ντρεπονταν εν ετη 1954 να βγαλουν ηλεκτροστατικα ηχεια.Που ακουστηκε.
Φτου σας παλιοασχετοι αγγλοι...

Για πες μας μερικές απο τις τεχνικές καφρίλες των Εγγλέζων...Θα 'χει μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε, και το λεω ειλικρινά. Θα μας τα πεις τεχνικά όμως, κι όχι
- με βαση του ότι εσυ εισαι καταναλωτής και καποιοι έμποροι
- με βαση το ποιός ανακάλυψε πρώτος κάτι
- με βαση το οτι σ' εσένα αρέσουν τα Αudio Spectrum περισσότερο από τα B&W.
- με βάση τις προτυποποιήσεις. Για audio μιλάμε, οχι για ηλεκτρικές εγκαταστάσεις

Παραπάνω ανέφερα τη BASF.
http://en.wikipedia.org/wiki/Telefunken
http://en.wikipedia.org/wiki/Gramophone_record
Μη ψάχνω μόνος μου,το νετ διαθέτει άφθονη πληροφόρηση,είναι στη διάθεση του καθενός.
Από κει και πέρα το τι συσκευές γερμανικές έχουν κυκλοφορήσει έναντι των αγγλικών δε νομίζω χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης.
Πόσα μηχανήματα ξέρεις αγγλικα και πόσα γερμανικά που έχουν κυκλοφορήσει.

Για τα audio spectrum?
Ε είναι καλύτερα απ τα "αψυχα" B&W,τουλάχιστον στο επίπεδο τιμής που ανέφερα.
Γρήγορα,τάχιστα θα έλεγα,ζωντανά και νευρώδη,γεμάτο χαμηλό και ογκώδη.
Σε επίπεδο κατασκευής ξέρω την πηγή προέλευσης και προτιμώ τον Ελληνα που αποδεδιγμένα (δεν μπορει να κανει κι αλλιώς αν θελει να επιβιώσει) μου λέει τι μεγάφωνα βάζει και βλέπω την όλη κατασκευή η οποία είναι κορυφαία.

Στα 5 η τα 10 χιλιάρικα (που δε με ενδιαφέρει κι ολας) ναι η B&W είναι καλύτερη,αλλά αν πλεόν έχουν κάνει ένα όνομα μεγαθήριο και το εκμεταλεύονται πλεόν και αποσκοπούν μόνο σε αγοραστές των χιλιάδων ευρώ ας αγνοήσουν εμας τους κοινους θνητούς που καταναλώνουμε τα λίγα κομμάτια,προφανώς απευθύνονται μόνο σε κατηγορίες ηχείων από 10 000 ευρώ και πάνω τα οποία πουλάνε πολύ περισσότερα κομμάτια απ τη σειρά.....600!!
Κινέζικα θέλουν?
AUDIO SPECTRUM θα πάρω.

Αλλά μιας κι έφτασε η κουβέντα εδώ και βλέπω ενεπλάκησαν αρκετοί ειδικοί θα ήθελα και την γνώμη της ιδιας της audio spectrum στο παρον φορουμ.

τα QUAD!!!
Σαν δεν ντρεπονταν εν ετη 1954 να βγαλουν ηλεκτροστατικα ηχεια.Που ακουστηκε.
Φτου σας παλιοασχετοι αγγλοι...

Σα να λέμε κινητήρας wankel ένα πράμα,σε όποιο σπίτι και να πας θα δεις κι από δυό ζεύγη ηλεκτροστατικά,έχουν κατακλύσει την αγορά βλέπεις......το δε χαμηλό τους φέρνει σε δύσκολη θέση ακόμα και τα Dynaudio(για να μη πω JBL!!).

Status
Not open for further replies.