EUROPE vs JAPAN (value for money)

Status
Not open for further replies.
Σου έγραψα στο #71, αλλά δεν απάντησες...
Τι να σου αποδείξω οταν μιλάς για την αγγλική σχολή με βαση εναν NAD 12 ετών και όσα σου είπαν σ'ενα συνεργείο ηλεκτρονικών; Αντιλαμβανεσαι οτι η βιομηχανία του audio έχει αλλάξει πολύ σε 12 χρόνια;

Όταν εψαχνα τον πρώτο μου ενισχυτή, είχα ακούσει ολους τους Yamaha κοντά στα 400Ε...Oταν άκουσα τον 320ΒΕΕ της ΝAD αριχισα να γελώ με τους Yamaha. Και δεν λεω οτι ειναι κανενα σπουδαίο μηχανημα...Για τα χρήματά του και την ισχύ του όμως τον θεωρώ αχτύπητο.

Κύριοι bose και In My Humble πρέπει να καταλάβετε οτι εδω δεν ειναι καφενείο να βγάζετε το άχτι σας. Tα προσβλητικά posts σβήστηκαν. Αν ξαναδώ τετοια συμπεριφορά θα προτείνω ban._

Δεν είναι θέμα Αγγλικής ή κάποιας άλλης σχολής. Εδω έπιασες τους AudioLab και τους είπες τοστιέρες! Και είπες κι όλας ότι λένε ψέματα για τα Watt που δηλώνουν.

Ο Yamaha AS700 που ανέφες δεν έχει απλά λιγότερο ρεύμα από τον Audiolab 8000S, έχει πολύ λιγότερο ρεύμα. Ο Audiolab έχει 440VA τροφοδοτικό (και όχι κάτι λιγότερο από 300 που είχα πεί) και ο AS700 έχει 230VA ή 260 (δεν θυμάμαι τι είχα γράψει παραπάνω). Και ρίξε και μια ματιά να δεις ότι ο Yamaha δηλώνεται 2χ90W ενώ ο AudioLab 2x60. Ποιός λέει ψέματα για τις προδιαγραφές του? Εγω θα σου πω, ότι λένε και οι δύο. Ο Yamaha ούτε στον ύπνο του δεν βλέπει το ρεύμα που αναφέρει στις προδιαγραφές του, ενώ ο Audiolab το ξεπερνάει άνετα.

http://www.audiolab.co.uk/downloads/service/8000S/Brochure/8000S_11.pdf

Ας μιλήσουμε για Yamaha. Ρίξε μια ματιά στην εσωτερική τάξη που επικρατεί στους A-S1000/2000 και κοίτα την αταξία μέσα στον A-S700.

Κοίτα πόσα καλώδια και πόσες διαφορετικές πλακέτες χρησιμοποιεί ο A-S700 και πως είναι όλα μέσα στο κουτί χύμα στο κύμα και κοίτα πόσα καλώδια και πλακέτες χρησιμοποιεί ο A-S1000/2000. Νομίζεις ότι όλα αυτά δεν παίζουν ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα? Και τι ποιότητας είναι αυτά τα καλώδια?

http://www.6moons.com/audioreviews/yamaha/3.jpg
http://thumbnail.image.rakuten.co.jp/@0_mall/audio-nodaya/cabinet/00598373/img55614475.jpg

Είναι τόσο βλάκες οι Άγγλοι που έχουν minimal εσωτερικό σχεδόν χωρίς καλώδια στον 8000S και έχουν πάρει τα καλύτερα σχόλια για την κατηγορία του ενισχυτή από το μεγαλύτερο μέρος του τύπου παγκοσμίως? H Audiolab δεν είναι NAD, έχει πάρα πολύ καλό value for money.

Η επιλογή μεταξύ Yamaha A-S700 και AudioLab 8000S είναι σίγουρα υπέρ του Audiolab. Και από πλευράς ρεύματος και από πλευράς ήχου! Η επιλογή μεταξύ του A-S1000 και του 8000S είναι υπέρ του Yamaha, αλλά με τα διπλάσια χρήματα.

Αλλά δίπλα στον AS1000, δεν βάζεις τον 8000S, βάζεις τον προ και τον τελικό της Audiolab που είναι στα ίδια χρήματα πάνω-κάτω και εκεί το συζητάμε για το ποιός έχει τον καλύτερο ήχο και το περισσότερο ρεύμα, γιατί αφενώς ο pro της Audiolab λειτουργεί σε τάξη Α και αφετέρου το τροφοδοτικό του τελικού του Audiolab είναι 500VA σε σχέση με του Yamaha που είναι 350VA.

http://www2.yamaha.co.jp/manual/pdf/av/english/am/A-S1000_UCAB.pdf

Οπότε δεν έχει να κάνει με σχολές, αλλά με επιμέρους μηχανίματα....

Εγώ είμαι υπέρ της γαλλικής γιατί ο δικός μου έχει 2600 μετασχηματιστή επάνω,αλλά είναι 60 βατάκια μόνο.

Ρε θα τρελλαθούμε εντελώς στο τέλος.:bigcry:

A! Και μια που το θυμήθηκα και λόγο του ότι αναφέραμε ότι οι Audiolab φτιάχνονται στην Κίνα, να αναφέρω απλά ότι οι Yamaha φτιάχνονται (αν θυμάμαι καλώς) στη Μαλεσία.... ξέρετε εκείνο το ασιατικό κρατίδιο που αποτελείτε από το τη χερσόνησο που βρίσκεται στα νότια της Ταϊλάνδης και το βόρειο τμήμα της νήσου της Βόρνεο... εεεε..... κάπου εκεί δηλαδή:flipout::flipout::flipout:

Απάντηση: Re: EUROPE vs JAPAN (value for money)

Σου έγραψα στο #71, αλλά δεν απάντησες...
Τι να σου αποδείξω οταν μιλάς για την αγγλική σχολή με βαση εναν NAD 12 ετών και όσα σου είπαν σ'ενα συνεργείο ηλεκτρονικών; Αντιλαμβανεσαι οτι η βιομηχανία του audio έχει αλλάξει πολύ σε 12 χρόνια;

Όταν εψαχνα τον πρώτο μου ενισχυτή, είχα ακούσει ολους τους Yamaha κοντά στα 400Ε...Oταν άκουσα τον 320ΒΕΕ της ΝAD αριχισα να γελώ με τους Yamaha. Και δεν λεω οτι ειναι κανενα σπουδαίο μηχανημα...Για τα χρήματά του και την ισχύ του όμως τον θεωρώ αχτύπητο.

Φίλε Busoni,

Την ίδια ακριβώς γνώμη αποκόμισα κι'εγώ όταν πριν 2 χρόνια πήγα να αγοράσω ενισχυτή. Ο Yamaha 497 και 797 στα χαρτιά ήταν πολύ καλύτεροι και κυρίως ο 797, αλλά τελικά αγόρασα τον 325ΒΕΕ της ΝAD που κατά την γνώμη μου είχε πολύ κλύτερο ήχο σε όλους τους τομείς σε σχέση με τους Yamaha. Τους είχα ακούσει με Yamaha cd-player και Quad 12L ηχεία και βέβαια με δικά μου cd.

Κωστής

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: EUROPE vs JAPAN (value for money)

Σα να λέμε κινητήρας wankel ένα πράμα,σε όποιο σπίτι και να πας θα δεις κι από δυό ζεύγη ηλεκτροστατικά,έχουν κατακλύσει την αγορά βλέπεις......το δε χαμηλό τους φέρνει σε δύσκολη θέση ακόμα και τα Dynaudio(για να μη πω JBL!!).

Το να συγκρινεις ανομοια πραγματα προκειμενου να τα απαξιωσεις δειχνει οτι μαλλον τα εχεις λιγο μπερδεμενα μεσα σου.
Ψαξε το θεμα λιγο περισσοτερο προτου αμολησεις αφορισμους οι οποιοι δεν εχουν καμμια βαση....

Φίλε Busoni,

Την ίδια ακριβώς γνώμη αποκόμισα κι'εγώ όταν πριν 2 χρόνια πήγα να αγοράσω ενισχυτή. Ο Yamaha 497 και 797 στα χαρτιά ήταν πολύ καλύτεροι και κυρίως ο 797, αλλά τελικά αγόρασα τον 325ΒΕΕ της ΝAD που κατά την γνώμη μου είχε πολύ κλύτερο ήχο σε όλους τους τομείς σε σχέση με τους Yamaha. Τους είχα ακούσει με Yamaha cd-player και Quad 12L ηχεία και βέβαια με δικά μου cd.

Κωστής

Υπομονή,αύριο παίρνω τα dali σε λίγες μέρες θα έχετε εντυπώσεις και με τον nad και με yamaha φιλου.
Λιγάκι υπομονή.

Δεν είναι θέμα Αγγλικής ή κάποιας άλλης σχολής. Εδω έπιασες τους AudioLab και τους είπες τοστιέρες! Και είπες κι όλας ότι λένε ψέματα για τα Watt που δηλώνουν.

Mη λες πράγματα που δεν είπα.
Τοστιέρες ναι (γιατί αν τους βάλεις πάνω ενα σετ Dynaudio τι θα κάνουν?).
Δεν είπα όμως οτι δε βγάζουν τα αναφερόμενα βαττ.
Ετσι αποσπασματικά παιδιά δεν κάνουμε κουβέντα.

Ο Yamaha AS700 που ανέφες δεν έχει απλά λιγότερο ρεύμα από τον Audiolab 8000S, έχει πολύ λιγότερο ρεύμα. Ο Audiolab έχει 440VA τροφοδοτικό (και όχι κάτι λιγότερο από 300 που είχα πεί) και ο AS700 έχει 230VA ή 260 (δεν θυμάμαι τι είχα γράψει παραπάνω). Και ρίξε και μια ματιά να δεις ότι ο Yamaha δηλώνεται 2χ90W ενώ ο AudioLab 2x60. Ποιός λέει ψέματα για τις προδιαγραφές του? Εγω θα σου πω, ότι λένε και οι δύο. Ο Yamaha ούτε στον ύπνο του δεν βλέπει το ρεύμα που αναφέρει στις προδιαγραφές του, ενώ ο Audiolab το ξεπερνάει άνετα.

http://www.audiolab.co.uk/downloads/service/8000S/Brochure/8000S_11.pdf

Ας μιλήσουμε για Yamaha. Ρίξε μια ματιά στην εσωτερική τάξη που επικρατεί στους A-S1000/2000 και κοίτα την αταξία μέσα στον A-S700.

Κοίτα πόσα καλώδια και πόσες διαφορετικές πλακέτες χρησιμοποιεί ο A-S700 και πως είναι όλα μέσα στο κουτί χύμα στο κύμα και κοίτα πόσα καλώδια και πλακέτες χρησιμοποιεί ο A-S1000/2000. Νομίζεις ότι όλα αυτά δεν παίζουν ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα? Και τι ποιότητας είναι αυτά τα καλώδια?

http://www.6moons.com/audioreviews/yamaha/3.jpg
http://thumbnail.image.rakuten.co.jp/@0_mall/audio-nodaya/cabinet/00598373/img55614475.jpg

Είναι τόσο βλάκες οι Άγγλοι που έχουν minimal εσωτερικό σχεδόν χωρίς καλώδια στον 8000S και έχουν πάρει τα καλύτερα σχόλια για την κατηγορία του ενισχυτή από το μεγαλύτερο μέρος του τύπου παγκοσμίως? H Audiolab δεν είναι NAD, έχει πάρα πολύ καλό value for money.

Η επιλογή μεταξύ Yamaha A-S700 και AudioLab 8000S είναι σίγουρα υπέρ του Audiolab. Και από πλευράς ρεύματος και από πλευράς ήχου! Η επιλογή μεταξύ του A-S1000 και του 8000S είναι υπέρ του Yamaha, αλλά με τα διπλάσια χρήματα.

Ο Yamaha έχει 360VA Για τα υπόλοιπα με βάση τους αριθμους συμφωνώ
Ομως έχω κάποιες απορίες και θέλω να μου τις εξηγήσεις.
1.Πόσα watt στα 4Ωμ βγάζει ο audiolab?
2.Πόσο είναι το damping factor?
3.Απ τη στιγμή που επικαλεισαι το ισχυρό τροφοδοτικό έναντι του yamaha,να τον πάρω.
Τα Excite 12 θα τα φέρει βόλτα?
http://www.dynaudio.com/eng/systems/lines/excite/excitex12.php
Κι αν όχι γιατί?

Μακη πριν απο πολλα χρονια σε ειχα προειδοποιησει να μην ασχοληθεις με το αθλημα σοβαρα και να ακους απλα την μουσικουλα σου.
Περαστικα σου λοιπον φιλε:flipout:

(ο Μακης ειναι λιγο ακαμπτος στις τοποθετησεις του, αλλα επιβεβαιωμενα χρυσο παιδι-bye-)

Μακη πριν απο πολλα χρονια σε ειχα προειδοποιησει να μην ασχοληθεις με το αθλημα σοβαρα και να ακους απλα την μουσικουλα σου.
Περαστικα σου λοιπον φιλε:flipout:

(ο Μακης ειναι λιγο ακαμπτος στις τοποθετησεις του, αλλα επιβεβαιωμενα χρυσο παιδι-bye-)

Γειά σου ρε Μιχάλη λεβεντιά-bye-
Που είσαι ρε ψυχάρα εσύ?
Τα έχεις τα τηλ μου?

Re: Απάντηση: Re: EUROPE vs JAPAN (value for money)

Mη λες πράγματα που δεν είπα.
Τοστιέρες ναι (γιατί αν τους βάλεις πάνω ενα σετ Dynaudio τι θα κάνουν?).
Δεν είπα όμως οτι δε βγάζουν τα αναφερόμενα βαττ.
Ετσι αποσπασματικά παιδιά δεν κάνουμε κουβέντα.

Ο Yamaha έχει 360VA Για τα υπόλοιπα με βάση τους αριθμους συμφωνώ
Ομως έχω κάποιες απορίες και θέλω να μου τις εξηγήσεις.
1.Πόσα watt στα 4Ωμ βγάζει ο audiolab?
2.Πόσο είναι το damping factor?
3.Απ τη στιγμή που επικαλεισαι το ισχυρό τροφοδοτικό έναντι του yamaha,να τον πάρω.
Τα Excite 12 θα τα φέρει βόλτα?
http://www.dynaudio.com/eng/systems/lines/excite/excitex12.php
Κι αν όχι γιατί?

1) Rated Power 95W στα 4Ω (λένε, αλλά μην είσαι και σίγουρος, γιατί είναι παραπάνω), και Typical Power 115W στα 4Ω.

2) Αν θυμάμαι καλά, damping factor πάνω από 50-60 δεν μπορεί να καταλάβει το ανθρώπινο αυτί και την παραμόρφωση αρχίζει να την αντιλαμβάνεται μετά το 1%. Συγκεκριμένη τιμή δεν υπάρχει, αλλά εξαρτάται από την αντίσταση των ηχείων, των καλώδίων και το input και output impedance του τελικού ενισχυτή. Ψάξε λίγο στο δίκτυο και θα δείς ότι το μεγάλο dumping factor είναι παντελώς άσχετο με την ποιότητα ήχου του ενισχυτή. Θα βρείς επίσης και την σχέση του damping factor με το negative feedback και για ποιό λόγο μπορεί φτηνοί ενισχυτές να έχουν μεγάλο damping factor αλλά άθλιο ήχο. Εφόσον ψάχνεσαι για ενισχυτή, ψάξτο λίγο παραπάνω....

3) Δεν τα γνωρίζω τα συγκεκριμένα ηχεία, αλλά κάτι μου λέει ότι θα τα καταφέρει αρκετά καλύτερα από τον A-S700.

Καλύτερα είναι πρώτα να ακούμε και μετά να επιλέγουμε, γιατί τα νούμερα των κατασκευαστών δεν λένε τίποτα από μόνα τους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: EUROPE vs JAPAN (value for money)

1) Rated Power 95W στα 4Ω (λένε, αλλά μην είσαι και σίγουρος, γιατί είναι παραπάνω), και Typical Power 115W στα 4Ω.

Τόσο βγάζει.
Αρα επιβεβαιώνομαι σχετικά με την ανικανότητα οδήγησης σε δύσκολα φορτία.
50% αύξηση της ισχύος και με λίγο....σπρώξιμο.

2) Αν θυμάμαι καλά, damping factor πάνω από 50-60 δεν μπορεί να καταλάβει το ανθρώπινο αυτί και την παραμόρφωση αρχίζει να την αντιλαμβάνεται μετά το 1%. Συγκεκριμένη τιμή δεν υπάρχει, αλλά εξαρτάται από την αντίσταση των ηχείων, των καλώδίων και το input και output impedance του τελικού ενισχυτή. Ψάξε λίγο στο δίκτυο και θα δείς ότι το μεγάλο dumping factor είναι παντελώς άσχετο με την ποιότητα ήχου του ενισχυτή. Θα βρείς επίσης και την σχέση του damping factor με το negative feedback και για ποιό λόγο μπορεί φτηνοί ενισχυτές να έχουν μεγάλο damping factor αλλά άθλιο ήχο. Εφόσον ψάχνεσαι για ενισχυτή, ψάξτο λίγο παραπάνω....

Το damping factor είναι ικανότητα του ενισχυτή να μπορεί να ελέγξει τον κώνο του μεγαφώνου και ορίζεται ως συντελεστής απόσβεσης.
Οσο ποιό μεγαλό αυτό το νούμερο τόσο το καλύτερο.
Μήπως το μπερδεύεις με κάτι άλλο?
Είναι προφανές επίσης ότι σχετίζεται άμεσα με την ικανότητα του τροφοδοτικού και των κυκλωμάτων γενικότερα ενίσχυσης.
Τυπικά αριθμοί από 180-200 και πάνω δεν έχουν σημασία.

3) Δεν τα γνωρίζω τα συγκεκριμένα ηχεία, αλλά κάτι μου λέει ότι θα τα καταφέρει αρκετά καλύτερα από τον A-S700.

Καλύτερα είναι πρώτα να ακούμε και μετά να επιλέγουμε, γιατί τα νούμερα των κατασκευαστών δεν λένε τίποτα από μόνα τους.

Με βάση τα δύο παραπάνω δεν μπορεί να τα παίξει.
Θα τα παίξει φυσικά (και ποιοτικά μάλιστα)αλλά σε πολύ χαμηλότερες εντάσεις απ ότι μπορούν να αποδώσουν τα ηχεία.
Παρ όλα αυτά επιφυλάσομαι μέχρι να ακούσω άποψη από άνθρωπο που δοκίμασε το εν λόγω σετ η κάτι παρόμοιο της dynaudio.

Re: Απάντηση: Re: EUROPE vs JAPAN (value for money)

Γειά σου ρε Μιχάλη λεβεντιά-bye-
Που είσαι ρε ψυχάρα εσύ?
Τα έχεις τα τηλ μου?

Αν δουλευουν τα πμ στο 4t τα εχω.
καλου κακου στειλτα παλι.

Οταν σου ελεγα να παρεις Mission δεν με ακουγες!!!
Πηρες το Nad και εχεις καει φαινεται!!:flipout:

Παντως εγω που εχω και τον ενα και τον αλλο, παιζουν μια χαρα εδω και 20 χρονια ο Nad (3020i) και 15 ο Mission (με psx)
Βεβαια σαν κατασκευη ο Nad μπροστα στον Mission ειναι ντενεκες ξεγανωτος ,αλλα εχει και το 1/5 της τιμης του

Ρε παρτε ενα τελικο που εχουν στα studios να καθαρισετε μια και καλη και απο ηχο και απο γκαζια-bye-

Ξέρω πόσο βγάζει,άσχετα που ρωτάω:smile:
Οπως ξέρω και το damping factor άσχετα που δεν το ανακοινώνει η εταιρία!
Τα max power και τα συναφή άστα γιατί μπορεί να τους βγάλουμε και τους δύο ενισχυτές με κάνα διχίλιαρο βαττ απ το πουθενά.

Status
Not open for further replies.