EUROPE vs JAPAN (value for money)

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Re: EUROPE vs JAPAN (value for money)

Mη λες πράγματα που δεν είπα.
Τοστιέρες ναι (γιατί αν τους βάλεις πάνω ενα σετ Dynaudio τι θα κάνουν?).
Δεν είπα όμως οτι δε βγάζουν τα αναφερόμενα βαττ.
.............

Βασικά συζητάμε για έναν ενισχυτή που κοστίζει 350 (στην Αγγλία) έτσι? Λέω στην Αγγλία, γιατί εδώ πουλάνε όσο θέλουν.

Τα Dynaudio γνωρίζω ότι είναι δύσκολα ηχεία. Παρ' όλα αυτά, γνώμη μου είναι, ότι θα τα καταφέρει πολύ καλύτερα από σχεδόν όλους τους ενισχυτές που κυκλοφορούν και έχουν αντίστοιχη τιμή.

(Sorry αν έγραψα κάτι που δεν είπες).

επειδη τοσα ποστ εχουν γραφτει για το ποσο μαπα ειναι τα audiolab να ξεκαθαρισουμε καποια πραγματα γι' αυτη την εταιρια.
Μιλαμε για τα καινουρια και μονο audiolab τα οποια φτιχνονται στη κινα.
γι' αυτα δεν μπορω να εκφερω γνωμη γιατι δεν τα εχω ακουσει.
εαν ομως η μπαλα παιρνει,που πηρε,και τα παλια που κατασκευαζονταν στην αγγλια πριν αγορασει την εταιρια η tag-maclaren τοτε μαλλον δεν ξερουμε τι λεμε.
τα παλια audiolab ηταν απο τα καλυτερα και πιο τιμια μηχανηματα που κυκλοφορουσαν με ηχο πολυ πιο "ακριβο" απο τα λεφτα που ζηταγαν.
και τα τοτε γιαπωνεζικα,που φτιαχνονταν στην ταιβαν, τα ετρωγαν για πρωινο.
και το οτι παιζουν ακομα χωρις κανενα προβλημα νομιζω οτι κατι λεει για την αξιοπιστια τους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: EUROPE vs JAPAN (value for money)

Αν δουλευουν τα πμ στο 4t τα εχω.
καλου κακου στειλτα παλι.

Οταν σου ελεγα να παρεις Mission δεν με ακουγες!!!
Πηρες το Nad και εχεις καει φαινεται!!:flipout:

Παντως εγω που εχω και τον ενα και τον αλλο, παιζουν μια χαρα εδω και 20 χρονια ο Nad (3020i) και 15 ο Mission (με psx)
Βεβαια σαν κατασκευη ο Nad μπροστα στον Mission ειναι ντενεκες ξεγανωτος ,αλλα εχει και το 1/5 της τιμης του

Ρε παρτε ενα τελικο που εχουν στα studios να καθαρισετε μια και καλη και απο ηχο και απο γκαζια-bye-

Με βλέπω να χτυπάω τον ADCOM-bye-
Καλός είναι ο Νad,μουσικός αλλά μέχρι εδώ,από ρεύματα στέγνα.....
Σου στέλνω τα τηλ με pm

Re: Απάντηση: EUROPE vs JAPAN (value for money)

επειδη τοσα ποστ εχουν γραφτει για το ποσο μαπα ειναι τα audiolab να ξεκαθαρισουμε καποια πραγματα γι' αυτη την εταιρια.
Μιλαμε για τα καινουρια και μονο audiolab τα οποια φτιχνονται στη κινα.
γι' αυτα δεν μπορω να εκφερω γνωμη γιατι δεν τα εχω ακουσει.
εαν ομως η μπαλα παιρνει,που πηρε,και τα παλια που κατασκευαζονταν στην αγγλια πριν αγορασει την εταιρια η tag-maclaren τοτε μαλλον δεν ξερουμε τι λεμε.
τα παλια audiolab ηταν απο τα καλυτερα και πιο τιμια μηχανηματα που κυκλοφορουσαν με ηχο πολυ πιο "ακριβο" απο τα λεφτα που ζηταγαν.
και το οτι παιζουν ακομα χωρις κανενα προβλημα νομιζω οτι κατι λεει για την αξιοπιστια τους.

Γενικά δεν ξέρουμε τι λέμε και έχω αρχίσει να εκνευρίζομαι, αλλά ας το αφήσουμε και ας πάμε για ύπνο καλύτερα.

Με βάση όλα τα reviews ανά τον κόσμο, τα AudioLab ήταν και παραμένουν κορυφαία. Τώρα αν κάποιοι δεν θέλουν να το δουν είναι δικό τους θέμα.

Το 2004 ολοκληρώθηκαν οι εγκαταστάσεις της Audiolab στην Κίνα με αυτοματοποιημένη παραγωγή και όλα τα σχετικά. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι οι Yamaha που φτιάχνονται στην χερσόνισο της Μαλεσίας είναι καλύτεροι από τους Κινέζους Audiolab είναι δικό τους θέμα. Κι εγω Yamaha είχα και γνωρίζω ότι έχουν πολύ καλό value for money αλλά όλα έχουν τα όριά τους.

Άντε καλό βράδυ.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: EUROPE vs JAPAN (value for money)

Βασικά συζητάμε για έναν ενισχυτή που κοστίζει 350 (στην Αγγλία) έτσι? Λέω στην Αγγλία, γιατί εδώ πουλάνε όσο θέλουν.

Nαι αλλά έτσι δεν κάνουμε συγκρίσεις.
Κι ο yamaha στην ιαπωνία έχει 400 ευρώ άρα αναλογικά πάλι στα ίδια είμαστε.
Ουτε αγοράζουμε τον audiolab από δω και τον yamaha από ιαπωνία για να ρίξουμε την κατηγορία τους.

Τα Dynaudio γνωρίζω ότι είναι δύσκολα ηχεία. Παρ' όλα αυτά, γνώμη μου είναι, ότι θα τα καταφέρει πολύ καλύτερα από σχεδόν όλους τους ενισχυτές που κυκλοφορούν και έχουν αντίστοιχη τιμή.

Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου.
Στο χιλιάρικο βρες μου ενα αγγλικό μηχάνημα που να τον σπάει μιας και μιλάμε για value for money
http://www.adcom.com/prod/shopdisplayproducts.asp?hid=2&cid=14&sid=3&prodid=1153
Κατι λιγότερο απο χιλιάρικο,900 ευρά-bye-

επειδη τοσα ποστ εχουν γραφτει για το ποσο μαπα ειναι τα audiolab

Μουσικά μηχανάκια ΕΙΝΑΙ.
Δύσκολα ηχεία όμως δεν μπορεί να σηκώσει.
Διαφωνούμε?
Ασε τα περιοδικά τι λένε.
Τα περιοδικά λαμβάνουν τις δικές τους παραμέτρους κι ο κάθε καταναλωτής τις δικές του.
Πχ το περιοδικό δε δίνει μια για τη χωρα προέλευσης.
Εγώ δίνω.

Αγαπητε φιλε ηχητικα τα Audiolab ηταν καταπληκτικα...
Απο αξιοπιστια ομως δεν θα ελεγα το ιδιο.

Ενας καμενος στην αποθηκη και ενας που παιζει μεν ακομα, αλλα παντα σε χαμηλες εντασεις...οταν τον ζορισεις λιγο πεφτουν οι προστασιες και μουγγαίνεται,αν επιμεινεις δε,καιγεται (οπως ο πρωτος που ειναι στην αποθηκη)
Ο Nad παρολα τα 30 βατακια του, επαιζε ολημερις τσιτα και δεν ειχε κανει κιχ (παιζει ακομα ,ασε που δεν ειχε καψει ποτε κανενα τουιτερ!!)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: EUROPE vs JAPAN (value for money)

Τόσο βγάζει.
Αρα επιβεβαιώνομαι σχετικά με την ανικανότητα οδήγησης σε δύσκολα φορτία.
50% αύξηση της ισχύος και με λίγο....σπρώξιμο.

Βρες μόνος σου πόση αύξηση έχουν οι yamaha και πόση οι NAD και μετά έλα να δούμε αν 60% αύξηση που έχει ο audiolab δεν είναι καλή (από τα 60 στα 95Watt έχουμε 58-59% αύξηση και όχι 50% και με σπρώξημο όπως είπες).

Το damping factor είναι ικανότητα του ενισχυτή να μπορεί να ελέγξει τον κώνο του μεγαφώνου και ορίζεται ως συντελεστής απόσβεσης.
Οσο ποιό μεγαλό αυτό το νούμερο τόσο το καλύτερο.
Μήπως το μπερδεύεις με κάτι άλλο?

Μπα... δε νομίζω

Είναι προφανές επίσης ότι σχετίζεται άμεσα με την ικανότητα του τροφοδοτικού και των κυκλωμάτων γενικότερα ενίσχυσης.
Τυπικά αριθμοί από 180-200 και πάνω δεν έχουν σημασία.

Λοιπόν δεν θα σχολιάσω τίποτα..... Απλά αυτό που είναι προφανές για 'σένα, στην πραγματικότητα δεν ισχύει. Όπως είπα, το damping factor εξαρτάται μόνο από τις αντιστάσεις που περιέγραψα και ουδεμία σχέση έχει με τα τροφοδοτικά και με τις ενισχύσεις. Και όπως είπα αριθμοί πάνω από 50-60 δεν μπορεί να τους αντιληφθεί ο άνθρωπος.

Με βάση τα δύο παραπάνω δεν μπορεί να τα παίξει.

Τα παραπάνω είναι λάθος, οπότε να μου επιτρέψεις να διατηρήσω τις αμφιβολίες μου
Θα τα παίξει φυσικά (και ποιοτικά μάλιστα)αλλά σε πολύ χαμηλότερες εντάσεις απ ότι μπορούν να αποδώσουν τα ηχεία.

Παρ όλα αυτά επιφυλάσομαι μέχρι να ακούσω άποψη από άνθρωπο που δοκίμασε το εν λόγω σετ η κάτι παρόμοιο της dynaudio.

Αυτά....

Last edited:

Μια άποψη για τον περιβόητο και ακριβοθώρητο D.F.:
http://www.trueaudio.com/post_013.htm

Tι να το κάνεις; Εδώ εχει γίνει ήδη συσχέτιση του D.F. με τη ανάδραση, εκτίμηση του πόσο D.F. καταλαβαίνουμε, κλπ κλπ. Το φόρουμ δεν έπρεπε να κλείσει για μερικές ώρες... Για μερικές εβδομάδες έπρεπε να κλείσει μπας κι ανοίξουμε κανενα βιβλίο να ξεστραβωθούμε...:BXVZCBXZ6:

φιλε boss τα εχεις μπερδεψη τα πραγματα.

ισως ο audiolab να μην σηκωση τα ηχεια σου αλλα ουτε ο yamaha θα το κανη.

εαν ο ενας εχει τροφοδοτικο 360va και ο αλλος 440va ο δευτερος οδηγη

καλυτερα.

αυτο ισχυη για ενισχυτες με ιδια ισχυ.

στην περιπτωση μας που ο ενας ειναι 90 watt και ο αλλος 60 αυτο σημαινη

οτι αυτος με τα λιγοτερα watt μπορη να δωση περισσοτερο ρευμα.

για να το καταλαβης ας υποθεσουμε οτι εχουμε δυο ενισχυτες με ιδια

τροφοδοτικα ο ενας 90 watt και ο αλλος 60.

επειδη τα ηχεια δεν ειναι σταθερα 8 ohm αλλα εχουν σκαμπανεβασματα

ο μικρος θα οδηγηση καλυτερα.

για να το καταλαβης καλυτερα ας υποθεσουμε οτι η δυο ενισχυτες εχουν

απωλειες 50% και τροφοδοτικο 600watt(δεν ειναι va αλλα χαριν ευκολιας)

ο μεγαλος θα βγαλη 2χ90/8 ενω στα 4 θα περιοριστη στα 2χ150 γατι το

τροφοδοτικο του δεν φτανη για παραπανω.

ο μικρος θα βγαλη 2χ120/4 (διπλασιασμος)ενω θα βγαλη και 2χ150/2

οτι και να δηλωνουν οι κατασκευαστες δεν μπορης να ξερεις πως μετρηθηκε

με τι παραμορφωση κλπ.

το σιγουρο ειναι οτι αυτος με το ισχυροτερο τροφοδοτικο θα οδηγη καλυτερα.

μονο που για να βρης ποιος ειναι πρεπη η να τους μετρησεις η απλα να τους

ακουσης.

οσο για το df εκει να δης πικρα.

ευκολα ενα df 400 μπορη να γινη 40.

εχεις δικιο οτι οσο μεγαλυτερο τοσο καλυτερα αλλα

ενα ξερο νουμερο δεν λεει τιποτα.

με φορτιο η χωρις;

αν ειναι με φορτιο στα ποσα Ohm;

σε ποια συχνοτητα;

επειδη ομως ειναι αργα αν θελεις συνεχιζουμε αυριο.

Tι να το κάνεις; Εδώ εχει γίνει ήδη συσχέτιση του D.F. με τη ανάδραση, εκτίμηση του πόσο D.F. καταλαβαίνουμε, κλπ κλπ. Το φόρουμ δεν έπρεπε να κλείσει για μερικές ώρες... Για μερικές εβδομάδες έπρεπε να κλείσει μπας κι ανοίξουμε κανενα βιβλίο να ξεστραβωθούμε...:BXVZCBXZ6:

http://www.audioholics.com/education/amplifier-technology/damping-factor-effects-on-system-response

Δεύτερη σελίδα 2 γραμμές πριν τα conclusions.

Last edited:
ακριβως αυτο δεν ειχα συνηστισει στον νεαρο πριν μερικες σελιδες? Να ανοιξει καποιο βιβλιο η να ρωτησει τον μπαμπα του
και να υπολογισει και τις αντιστασεις απο την μπορνα του ηχειου του μεχρι το μεγαφωνο.
Αλλα αυτος συνεχιζει το βιολι του.

Μια χαρά παίζαν τα μηχανάκια τα εγγλέζικα.
Απλά επειδής οι άγγλοι είναι ανάποδοι άνθρωποι (για να είναι και καλά διαφορετικοί...) υοθέτησαν slim line στα κουτιά τους με ελάχιστες θυρίδες εξαερισμού και αυτό το πλήρωσαν...
Μάλλον το πλήρωσαν οι κάτοχοι τέτοιων μηχανών όπως ο MDVQ.
(ρε θηρίο ανήμερο έχεις τον 3020 ε???)

Τα μηχανάκια αυτά ζεστένονταν υπερβολικά (audiolab, magnum) με αποτέλεσμα να αρπάζουν οι αντιστάσεις ένα ωραίο μαυριδερό χρωματάκι που επεκτεινόταν στην πλακέτα από κάτω τους... ή να καίγονται άτσαλα...

Βέβαια αυτά δεν πολυγραφόταν γενικώς, ούτε από τον ειδικό τύπο... ούτε από τους κατόχους (γιατί έπρεπε να τους πουλήσουν!!!...)

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τα περισσότερα τάξης Α μηχανάκια.
Είτε αγγλικά, είτε γιαπωνέζικα, είτε αμερικάνικα, είτε βραζιλιάνικα, είτε Μοζαμβίκης.
Ποτέ δεν θα αγόραζα μεταχείρα ένα ενισχυτή τάξης Α.
Εκτός αν τον έπαιρνα ένα μάτι εσωτερικώς αλλά και πάλι δύσκολα...

Στο χιλιάρικο βρες μου ενα αγγλικό μηχάνημα που να τον σπάει μιας και μιλάμε για value for money
http://www.adcom.com/prod/shopdisplayproducts.asp?hid=2&cid=14&sid=3&prodid=1153
Κατι λιγότερο απο χιλιάρικο,900 ευρά-bye-

125watts per channel, 8 ohms
200watts per channel, 4 ohms

Σύμφωνα με τη δική σου θεωρία και εφόσον αυτός δε διπλασιάζει στα 4, μάπα θα είναι η τροφοδοσία του.
To ίδιο φαντάζομαι θα ισχύει και για τους υπόλοιπους τελικούς της Adcom..

Ακόμα κι ο μεγάλος:

200 watts per channel, 8 ohms
300 watts per channel, 4 ohms

Last edited:

.
Μάλλον το πλήρωσαν οι κάτοχοι τέτοιων μηχανών όπως ο MDVQ.
(ρε θηρίο ανήμερο έχεις τον 3020 ε???)

Για την ακριβεια το εχει πληρωσει ο γαμπρος μου,αλλα επειδη του αρεσε πολυ ο ηχος του ξαναπηρε ενα ακριβως ιδιο, απλα οταν ειναι να κανουμε καμμια φιλικη μαζωξη του παω εγω τον δικο μου για να μην του καει οπως ο πρωτος (υποψη οτι μιλαμε για τους αγγλικους Audiolab και οχι για τους κινεζικους).

Το Nad τον εχω ακομα (δεν θυμαμαι μετα απο τοσο καιρο αν ειναι ο i ή ο e)
παιζει ακουραστα στο εξοχικο στην Κρητη χωρις να του εχω καθαρισει καν ενα ποντεσιομετρο.

Eνδιαφέρουσα ανάλυση...Την εχεις διαβασει ολόκληρη;

Όπως και να 'χει, επιμένω οτι το να ψάχνετε τους ενισχυτές στα νούμερα μ'αυτο τον τρόπο είναι μάταιο. Πόσο μάλλον οταν αυτό το ψάξιμο πουθενά δεν λαμβάνει υπόψη του οτι το ενισχυτής οδηγεί κι ενα φορτίο. Αλήθεια, με λιγότερα από 60W/8Ω δεν οδηγείται ηχείο; Ξέρω ενισχυτές που με 2W και το κατάλληλο ηχείο παίζουν καταπληκτικά, κι εχουν αλλα 8W καβάτζα αν θες να ενοχλήσεις και τη γειτονιά.

@bose

Μην είσαι απόλυτος στις απόψεις σου. Δεν τα ξέρεις όλα όπως και κανένας από εμάς δεν γνωρίζει τα πάντα. Γράφουμε στο συγκεκριμένο forum, για να περνάμε καλά και να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο. Με το να είσαι απόλυτος, "κατεβάζεις ρολά" και σταματάς να μαθαίνεις.

Και οι Yamaha που είχες περι πολλού και πολύ καλά έκανες γιατί είναι πολύ καλή εταιρεία και τα προϊόντα της έχουν πολύ καλό value for money και είναι και αθάνατα, στη Μαλεσία φτιάχνονται.

Αν ο A-S2000 κατασκευάζονταν από καμια άλλη εφετζίδικη Hi-End και καλά εταιρεία με χώρα κατασκευής τη Γερμανία ή την Αμερική, θα βλέπαμε ένα κόστος αγοράς 5 ψήφιο και τα περιοδικά να κάνουν τεμενάδες. Αλλά είναι ένας ταπινός Yamaha που φτιάχνετε στην Μαλεσία. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά. Και αν έχεις προσέξει στα review, κανένας δεν είναι περιγαφικός για τη σκηνή του A-S2000. Όλοι λένε τεράστιος ήχος, αλλά κανένας (που να έχω διαβάσει εγω τουλάχιστον) δεν αγγίζει την λέξη "τρισδιάστατος". Γιατί άραγε? Για τον A-S1000, όλοι λένε "τεράστιος ήχος, αλλά αμφησβητήτε η ακρίβεια της σκηνής". Γιατί ρε φίλε, ήσουν εκεί όταν έγινε η ηχογράφηση για να ξέρεις αν έχει ακρίβεια ή όχι? Αλλά είπαμε.... Αν ήταν καμια πιασάρικη hi-end εταιρεία, τα περιοδικά θα έκαναν τεμενάδες και θα κόστιζε όσο ένα αυτκίνητο.

Είδες που η χώρα κατασκευής δεν παίζει ρόλο τελικά και το θέμα είναι μόνο ψυχολογικό? Μη νομίζεις ότι οι κατασκευστές δεν το ξέρουν... στο είπα και παραπάνω. Το ξέρουν και πολύ καλά μάλιστα, γι' αυτό και τα ακριβά μηχανάκια φτιάχνονται στην χώρα τους. Και όχι μόνο γι' αυτό το λόγο.....

Στη δουλιά μου αντιπροσωπεύουμε στην Ελληνική αγορά κάποιους κατασκευαστές. Όταν είχα ρωτήσει έναν ξένο αντιπρόσωπο "γιατί δεν μεταφέρετε την παραγωγή σας στην Κίνα" ξέρεις τι μου είπε?

"Οι κύριοι ανταγωνιστές μας κατασκευάζουν στην Ελβετία και στη Γερμανία. Ξέρεις πως θα πέσουν οι πωλήσεις μας αν φύγουμε από την Αμερική και πάμε στην Κίνα? Άστο καλύτερα.... ούτε να το σκέφτομαι..."

Αν οι Yamaha φτιαχνόντουσαν στην Ιαπωνία δεν θα συζητούσαμε ότι η Yamaha έχει καλό Value for Money τώρα.

Νομίζω πως και οι NAD στην Κίνα φτιάχνονται πάντως. Γενικά, δεν μπορείς να ζητάς value for money και ταυτόχρονα κατασκευή εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης ή Αμερική. Αυτά τα δύο δεν τεριάζουν, όπως και να το κάνουμε....

Eνδιαφέρουσα ανάλυση...Την εχεις διαβασει ολόκληρη;

Είσαι καλά? Θα κάτσω να διαβάζω 2 σελίδες για το Damping Factor? Εκτός του ότι βαριέμαι τόσες τεχνικές λεπτομέριες, θα τα ξεχάσω και σε μια εβδομάδα, οπότε και να το διαβάσω δεν λέει τίποτα. Αυτό για το 50 που ανέφερα, το θυμόμουν από άλλο άρθρο που είχα διαβάσει παλιότερα όταν μάθαινα τι είναι το Damping Factor. Τώρα απλά βρήκα το συγκεκριμένο άρθρο στα γρήγορα, είναι από αξιόπιστη πηγή και περισσότερο για να ξεκαθαρίσουμε ότι το Damping Factor δεν ακούγεται από μια συγκεκριμένη τιμή και πάνω ότι και να κάνουμε, όσο και αν κάποιος θέλει να το τραβίξει από τα μαλιά.

Όπως και να 'χει, επιμένω οτι το να ψάχνετε τους ενισχυτές στα νούμερα μ'αυτο τον τρόπο είναι μάταιο. Πόσο μάλλον οταν αυτό το ψάξιμο πουθενά δεν λαμβάνει υπόψη του οτι το ενισχυτής οδηγεί κι ενα φορτίο.

Αν αναφέρεσαι σε ´μένα, θα διαβάσεις παραπάνω, ότι έγραψα πως με βάση τις προδιαγραφές δεν μπορούμε να αγοράσουμε.

...............

Καλημέρα-bye-

Last edited:
Status
Not open for further replies.