EUROPE vs JAPAN (value for money)

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Απάντηση: EUROPE vs JAPAN (value for money)

Δεν έχει καμία σημασία που κατασκευάζονται. Η ποιότητα και τα στάνταρ κατασκευής είναι Αγγλικά και τα υλικά είναι της ποιότητα που επιλέγει η εταιρεία.

Και η Mercedes η Β-Class κατασκευάζεται στην Κίνα αν δεν κάνω λάθος. Δεν σημαίνει τίποτα αυτό όμως.

Eντάξει, για σένα δεν σημαίνει για μένα σημαίνει πολλά κ.ο.κ.

Φίλε Ge0rge μπράβο,έθεσες τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.
Και να το αναλύσω και λιγάκι παραπάνω.
Αν πρέπει να αποδώσουμε "τιμές" σε μια σχολή κατασκευαστών για την ποιότητα κατασκευής τους,την ηχητική ποιότητα,την τεχνολογική τους πρωτοπορία και την προσφορά τους γενικότερα στον τομέα της οπτικοακουστικής αυτοί είναι οι Γερμανοί κι όχι οι Αγγλοι.
Δεν υπάρχει ποιό ανάποδος και ιδιότροπος λαος στην τεχνική του ιδιοσυγκρασία απ τους Αγγλους.
Δείτε ένα σχέδιο Γερμανικό κι ένα Αγγλικό και θα καταλάβετε τι λέω.
Θυμάστε κάτι Tv αγγλικές Urania?
E oύτε για πέταμα δεν ήταν.
Αυτή τους η ανικανότητα τους οδήγησε να ασχοληθούν σε πεπατημένες κι εύκολες κατασκευές όσο αναφορά τουλάχιστον το πρακτικό κομμάτι της κατασκευής όπως είναι οι ενισχυτές και τα ηχεία.
Και σήμερα που εξαφανίστηκαν απ το παιχνίδι οι Γερμανοί(δια παντός) και οι Ιάπωνες(ευτυχώς όχι εξ ολοκλήρου) απ τον χώρο του hifi έχουν αναγάγει τις βιοτεχνικές κατασκευές σε....επιστήμη.
Οταν είσαι μόνος σου και σκ@τά να βγάζεις είναι τα καλύτερα και μάλιστα με.....ISO.

Που είναι η Αγγλική υπεροχή σε κάμερες,ραδιοcd αυτ/του,φωτογραφικές,μηχανήματα φαξ/τηλ,ΤV κλπ?
Εδώ πρέπει να ομολογήσουμε ότι οι Ιάπωνες έδωσαν βάση πρώτα στο κομμάτι της βιομηχανικής παραγωγής και μετά στο σχεδιασμό και την κουλτούρα του ήχου κάτι το οποίο πέτυχαν και ήταν αυτό το οποίο εκτόπισε τους Γερμανούς απ το παιχνίδι όντας κατα κύριο λόγο στη δυσκαμψία των αποφάσεών τους και την ταχύτητα να ελιχθούν γρήγορα κι αποφασιστικά στην αγορά.
Δεν ξέρω πως έπαιζαν τα πρώτα VHS της JVC,αυτό που ξέρω είναι ότι τα βιομηχανικής παραγωγής βίντεο με τους πολύπλοκους μηχανισμούς δεν παρουσίαζαν κανένα πρόβλημα πετυχαίνοντας ταυτόχρονα μείωση του τελικού κόστους σε σχέση με τους Γερμανούς οι οποίοι ήταν αποδεδγμενα ικανοί για τέτοιες κατασκευές αλλά πολύ ποιό ακριβότερες.
Κι αυτή ήταν η επιτυχία τους κι ο στόχος τους κάτι το οποίο μέχρι και σήμερα έγινε πλέον δεδομένο.
Αν θες δηλ μηχάνημα με πολύπλοκη κατασκευή (πηγές κυρίως) σε εντελώς βιομηχανικό επίπεδο θα πάρεις ιαπωνικό.
Επειτα είχαν και το χρόνο να ασχοληθούν και σχεδιαστικά κι αν και η φιλοσοφία και η κουλτούρα τους γενικότερα απέχει πολύ σε σχέση με τα Ευρωπαικά δεδομένα προσπάθησαν να κατανοήσουν αυτήν τη κουλτούρα για να σχεδιάσουν και ηχεια πλέον,και βλέπουμε ότι το πέτυχαν.

Οπως και να έχει πάντως αυτό που τιμά τους Ιάπωνες είναι ότι παραδέχονται και βγάζουν το καπέλο στους Ευρωπαίους και ειδικά στους Γερμανούς και σε καμία περίπτωση δε θέλουν να εξαφανιστεί ο ανταγωνισμός.
Είναι η Ιαπωνική νοοτροπία του ότι ο ανταγωνιστής πρέπει να έχει και να διατηρεί την αξιοπρέπειά του.
Μέα φυσικά απ αυτή τη λογική επωφελούνται άμεσα και οι Ιάπωνες καθώς ο υπαρκτός ανταγωνισμός τους δίνει δωρεάν μαθήματα.....σχεδιασμού και κουλτούρας.
Φυσικά έκλεισαν και μεγάλα ιαπωνικά τέρατα όπως η nakamichi,sansui κλπ κάτι που ούτε οι ίδιοι φαντάζομαι το ήθελαν.
Ο καταναλωτής όμως δυστυχώς έχει άλλη άποψη,δυστυχώς.

Θα χαρώ πολύ να ξαναδώ την αναβίωση των θρυλικών Γερμανών....

Δεν έχει καμία σημασία που κατασκευάζονται. Η ποιότητα και τα στάνταρ κατασκευής είναι Αγγλικά και τα υλικά είναι της ποιότητας που επιλέγει η εταιρεία.

Και η Mercedes η Β-Class κατασκευάζεται στην Κίνα αν δεν κάνω λάθος. Δεν σημαίνει τίποτα αυτό όμως.

Ρώτα εμένα που ασχολούμαι με το αυτοκίνητο να σου πω αν παίζει ρόλο.
Σαφώς και παίζει ρόλο,είναι κατά πολύ υποδεέτσρα απ τις κατασκευές της Στουτγκάρδης και σε συναρμογή αλλά και σε επίπεδο προμηθευτών.
Απ την άλλη το ότι τα προιόντα κατασκευάζονται στην Κινα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τη διαφορά κόστους την επωφελείτε ο καταναλωτής αλλά φυσικά το εργοστάσιο.
Στο θέμα του hifi συγκρίνοντας σημερινά μηχανήματα με παλιότερης γενιάς η ποιότητα κατασκευής είναι δεδομένη στα made in japan και made in germany αντίστοιχα.
Δεν είναι τυχαίο ότι τα ακριβά μοντέλλα των εταιριών κατασκευάζονται στην Ιαπωνία ακόμα και σήμερα,γιατί άραγε?
Και να στο θέσω κι αλλιώς.
Αν υποθέσουμε ότι το ίδιο μοντέλλο ενισχυτή απ μια Χ εταιρία είναι διαθέσιμο στην αγορά ως made in japan και made in china με την ίδια τιμή,ποιό θα προτιμούσες?

Re: Απάντηση: EUROPE vs JAPAN (value for money)

Για ποια Αγγλικά προϊόντα μιλάτε ρε παιδιά?

Συγκρίνουμε τα ATC με τα Esoteric... :ears:

[food for thought]Αλήθεια, οι Γιαπωνέζοι ακούν αυτά που ακούν οι Ευρωπαίοι και τούμπαλιν; [/food for thought]

[food for thought]Αλήθεια, οι Γιαπωνέζοι ακούν αυτά που ακούν οι Ευρωπαίοι και τούμπαλιν; [/food for thought]

Οι Ευρωπαίοι σίγουρα όχι,δεν ακούνε Ιαπωνική μουσική.
Οι Ιάπωνες θέλουν δε θέλουν ακούνε Ευρωπαική μουσική.
Επρεπε να το κάνουν άλλωστε αν ήθελαν να έχουν μια μουσική κι ακουστική βάση ως προς την κατασκευή και τη γενικότερη υλοποίηση των σχεδιάσεών τους με αποδεκτά ηχητικά αποτελέσματα.

Υπάρχουν καλές και κακές εταιρείες σε όλες τις χώρες.

Προσωπικά παραδέχομαι τους Ιάπωνες, γιατί κατασκευάζουν προϊόντα που δεν "χαλάνε", αν και αυτό έχει αρχίσει να αλλάζει τα τελευταία χρόνια και τα Ευρωπαϊκά προϊόντα πάνε προς αυτό τον δρόμο.

Από την άλλη όμως, ο χαρακτήρας" και η "προσωπικότητα" των Ευρωπαϊκών προϊόντων δεν υπάρχει στα Ιαπωνέζικα.

Είναι περισσότερο θέμα επιλογής πιστεύω παρά value for money.

Άντε βρες Ιαπωνέζικο ηχείο με τη μουσικότητα και τις χριές που έχουν τα Γαλλικά....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: EUROPE vs JAPAN (value for money)

.............
Δεν είναι τυχαίο ότι τα ακριβά μοντέλλα των εταιριών κατασκευάζονται στην Ιαπωνία ακόμα και σήμερα,γιατί άραγε?

Και να στο θέσω κι αλλιώς.

Αν υποθέσουμε ότι το ίδιο μοντέλλο ενισχυτή απ μια Χ εταιρία είναι διαθέσιμο στην αγορά ως made in japan και made in china με την ίδια τιμή,ποιό θα προτιμούσες?

Το Ιαπωνέζικο φυσικά. Αυτό όμως το ξέρουν οι Ιάπωνες πολύ καλά, όπως και οι Γερμανοί και γι' αυτό και τα "ακριβά" μοντέλα τα κατασκευάζουν στην χώρα τους και όχι στην Κίνα!

Είναι θέμα ανταγωνισμού και ψυχολογίας καταναλωτή. Αν επιλέξει μια εταιρεία να "ρίξει" την ποιότητα, μπορεί να το κάνει είτε όταν κατασκευάζει τα προϊόντα της στην χώρα της, είτε στην Κίνα. Δεν έχει καμία σημασία που είναι το εργοστάσιο κατασκευής....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: EUROPE vs JAPAN (value for money)

Οι Ευρωπαίοι σίγουρα όχι,δεν ακούνε Ιαπωνική μουσική.

Όχι...Όχι... Πάρε το αλλιώς... :)
Εμένα μου αρέσει π.χ. η Κινέζικη και η Γιαπωνέζικη μουσική. Αλλά το αυτί μου ακούει τα ίδια πράγματα που ακούει το αυτί ενός Γιαπωνέζου;

Άσε που το Assembly (συναρμολόγηση) γίνεται πλέον ρομποτικά για τα περισσότερα πράγματα. Να σας πώ για Ιαπωνέζικη κατασκευάστρια εταιρεία που μετακόμισε την παραγωγή της στη Μαλεσία (δεν είναι στο χώρο του Hi-Fi), που το προσωπικό της αποτελείτε από έναν εργάτη παρακαλώ και αυτός στο τέλος της γραμμής που το μόνο που κάνει είναι να ελέγχει ότι μπήκαν σωστά τα προϊόντα στις κούτες. Το κτήριο είναι γιάλινο και φένονται από 'μέσα τα ρομπότικά μηχανίματα που κάνουν την κατασκευή, από την αρχή έως το τέλος! Αφήστε λοιπόν την χώρα προέλευσης. Από την μητρηκή εταιρεία εξαρτάται η ποιότητα κατασκευής και όχι από την χώρα που κατασκευάζεται το προϊόν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: EUROPE vs JAPAN (value for money)

Όχι...Όχι... Πάρε το αλλιώς... :)
Εμένα μου αρέσει π.χ. η Κινέζικη και η Γιαπωνέζικη μουσική. Αλλά το αυτί μου ακούει τα ίδια πράγματα που ακούει το αυτί ενός Γιαπωνέζου;

Αν μιλάμε για γιαπωνέζικο κι ευρωπαικό ηχείο αντίστοιχα πιστεύω ναι,κατά βάση ακούνε τα ίδια πράγματα.
Το ένα και μοναδικό (σχεδόν) μουσικό όργανο της Ιαπωνικής κουλτούρας αναπαράγει ένα περιορισμένο φάσμα συχνοτήτων στο οποίο τα ευρωπαικά ναι μεν θα αποδώσουν αποδεδειγμένα ικανοποιητικά τα δε ιαπωνικά θα αποδώσουν κι αυτά ικανοποιητικά αφού ο σχεδιασμός τους προέρχεται με βάση τη δική τους ακουστική κουλτούρα.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το "απόλυτο" ηχείο είναι αυτό που μπορεί να αναπαραγάγει πιστά (το τέλειο δεν υπάρχει) μια συμφωνική ορχήστρα.
Η συμφωνική ορχήστρα λοιπόν ως το απόλυτο εργαλείο αναφοράς και ακουστικής μέτρησης για την κατασκευή ηχείων έγινε αναγκαστικά θέλοντας και μη,και δικό τους εργαλείο ως προς τον σχεδιασμό των ηχείων.
Σαφώς και υπολείπονται των Ευρωπαίων κατασκευαστών αλλά εμένα προσωπικά με προβληματίζει η επιδρομή της pioneer και της yamaha με τη σειρά soavo ως την αρχή της ιαπωνικής επέλασης και στον τομέα των ηχείων πλέον.
Πρόσεξε δε λέω ότι είναι καλύτεροι απ τους ευρωπαίους και στα ηχεία αλλά τα επόμενα 10 χρόνια μάλλον θα τρίβουμε τα μάτια μας!!
Είδωμεν.

Απάντηση: Re: EUROPE vs JAPAN (value for money)

Άσε που το Assembly (συναρμολόγηση) γίνεται πλέον ρομποτικά για τα περισσότερα πράγματα. Να σας πώ για Ιαπωνέζικη κατασκευάστρια εταιρεία που μετακόμισε την παραγωγή της στη Μαλεσία (δεν είναι στο χώρο του Hi-Fi), που το προσωπικό της αποτελείτε από έναν εργάτη παρακαλώ και αυτός στο τέλος της γραμμής που το μόνο που κάνει είναι να ελέγχει ότι μπήκαν σωστά τα προϊόντα στις κούτες. Το κτήριο είναι γιάλινο και φένονται από 'μέσα τα ρομπότικά μηχανίματα που κάνουν την κατασκευή, από την αρχή έως το τέλος! Αφήστε λοιπόν την χώρα προέλευσης. Από την μητρηκή εταιρεία εξαρτάται η ποιότητα κατασκευής και όχι από την χώρα που κατασκευάζεται το προϊόν.

Εχεις παρατηρήσει ότι τα αυτοκίνητα της Toyota τα τελευταία δέκα χρόνια που κατασκευάζονται εκτός Ιαπωνίας έχουν προβλήματα?
Πως γίνετε ΣΗΜΕΡΑ τα toyota made in japan να μην εχουν προβλήματα και με τα υπόλοιπα να έχει αγανακτήσει η εταιρία με προβλήματα?
Σαν αυτοκίνητα είναι κουτιά με ρόδες αλλά δεν είναι εκεί το θέμα μας.
Σαφώς και η ποιότητα made in japan σήμερα με made in japan τότε έχει διαφορά αλλά εγώ επικεντρόνωμαι τις κατασκευές της Κίνας.
Θα έχεις ακουστά φαντάζομαι και για το περίφημο σύστημα Kaisen.
Ε λοιπόν σε καμία γραμμή παραγωγής εκτός Ιαπωνίας δεν μπόρεσαν να εφαρμόσουν το συγκεκριμένο σύστημα 100%.
Αυτό έχει άμεση επίπτωση και στην τελική ποιότητα πολύ απλά γιατί η νοοτροπία μιας εταιρίας κι ενός λαού γενικότερα δεν αντιγράφεται και δε διδάσκεται από άλλους και δη από γιάπηδες και γραφειοκράτες.

Ρε έλεος με μερικές Αγγλικές.

Η Roksan έκανε γύρω στο 30% αύξηση στις τιμές τις με το έτσι θέλω.
Το ίδιο έκανε κι η Spendor πριν κάτι μήνες.
Από Γερμανία μεριά κι η Clearaudio.

Λογικά δεν θα είναι οι μόνες.
Αλλά είναι που είναι κοροιδία οι τιμές του Hi-fi / Hi-end (ένα μηχανηματάκι κοστιζεί όσο μία Bmw 5 σειρά - που δεν συγκρίνεται η τεχνογνωσία που χρειάζονται και τα έξοδα κατασκευής), μην τις αυξάνουν τις τιμές κι όλοι μαζί ανα 2-3 χρόνια.

Έχουν που έχουν κέρδοι 500% δεν χρειάζεται να το πάμε στο 1000%.

Τα αναφέρω αυτά γιατί συγκριτικά το πόσο κοστίζουν τα προιόντα του Hi-fi είναι τόσο γελοίο που κανονικά δεν θα έπρεπε να τα κοιτάμε καν.
Πλήρης Εκμετάλευση! Βρίσκουν και πατάνε στον χόμπυ μερικών κι όχι μόνο.

Αφού υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνουν ακόμα και το 1% της ακουστικής διαφοράς σε σχέση με αυτό που έχουν δυσανάλογα ποσά,καλά κάνουν οι εταιρίες και πουλάνε όσο θέλουν.
Για μας τους κοινούς θνητούς οι Ιάπωνες είναι ο ορισμός του τίμιου,και καλά που υπάρχουν κι αυτοί γιατί διαφορετικά ένα cd player των 300 ευρώ θα το πληρώναμε ισα με κανα 2χίλιαρο.
Απ την άλλη επειδή στο hifi πέρα απ τις εργαστηριακές μετρήσεις δεν υπάρχουν απόλυτα νούμερα ηχητικής μέτρησης ως προς την αξιολόγηση των ακροάσεων,πιστεύω ότι η απόλυτη μέθοδος αξιολόγησης των μηχανημάτων είναι.....το κουκούλωμα,η ακρόαση δηλ χωρίς να είναι ορατά τα μηχανήματα.
Η ψυχοσύνθεση της στιγμής παίζει πολύ σημαντικό ρόλο κάτι το οποίο δε δίνει κανείς σημασία κατά τη διέρκεια των ακροάσεων.
Θα ήθελα να δω ένα τέτοιο τέστ και σε ερασιτεχνικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο επαγγελματικό (Ηχος κλπ).
Ποιό πολύ δε να δω τα μούτρα όσων θα επιλέξουν ένα σετ αξίας 3000 ευρώ έναντι ενός 15000ευρώ!!

Re: Απάντηση: Re: EUROPE vs JAPAN (value for money)

Ποιό πολύ δε να δω τα μούτρα όσων θα επιλέξουν ένα σετ αξίας 3000 ευρώ έναντι ενός 15000ευρώ!!

Ε, δύσκολο εώς ακατόρθωτο...
Εκτός και αν το σύστημα των 15.000 ευρώ είναι κακοστημένο ή δεν είναι του γούστου του ακροατή...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: EUROPE vs JAPAN (value for money)

Ε, δύσκολο εώς ακατόρθωτο...
Εκτός και αν το σύστημα των 15.000 ευρώ είναι κακοστημένο ή δεν είναι του γούστου του ακροατή...

Εγώ πάντως πολύ θα ήθελα να το δω έστω και ως πείραμα.
Με άλλη ψυχολογία ακούς έναν Esoteric και με άλλη έναν marantz.
Και στο κάτω κάτω να αξιολογηθεί η όποια διαφορά αν αξίζει τα επιπλέον 10000ευρώ.

Τα Esoteric είναι Ιαπωνέζικα....

To ξέρω,η TEAC είναι.
Μα δεν είμαι κολημένος κάπου φίλε μου ούτε νομίζω ότι κάποιος πρέπει να είναι ενταγμένος κάπου για πάρει θέση.
Σαφώς και οι αγγλοι βγάζουν κάποια καλά μηχανήματα και οι αμερικάνοι κοκ.
Εγω μιλάω με βάση το μέσο όρο.
Με αυτη τη λογικη δε θα έπρεπε να πάρω Δανεζικο ηχείο γιατί τι να μας πουν οι Δανοι με δυο τρεις εταιριες εναντι των 50 αγγλικων απ τις οποιες οι 20 ειναι κορυφή.
Δεν ειναι έτσι όμως.

...στην Δανία δουλεύουν περισσότεροι μηχανικοί ήχου από κάθε ευρωπαϊκή χώρα.

Δε μου λέει τπτ αυτό,το αποτέλεσμα μετράει για μένα.

Μια εταιρεία που αποφασίζει να μεταφέρει την παραγωγή της σε χώρες με χαμηλότερο κόστος, λογικό είναι να κοιτάζει όχι μόνο να γλυτώσει από τα εργατικά, αλλά και από το κόστος παραγωγής γενικότερα. Εξαρτάται λοιπόν, από την ίδια την εταιρεία πόσο καλά θα συνεχίσει να κατασκευάζει και πόσο θα μειώσει τα "υψιλά" στάνταρ παραγωγής που έχει.

Δεν έχει να κάνει με το αν κατασκευάζονται στην Κίνα ή την Ιαπωνία τα προϊόντα. Η μητρική εταιρεία μεταφέρει και την τεχνογνωσία μαζί με την παραγωγή και φροντίζει να προσλάβει "επιστήμονες" για να ηγιθούν της παραγωγής. Δεν αφήνει την παραγωγή της στο έλεος των βοσκών της κάθε υποανάπτυκτης χώρας. Αυτό λέει η δική μου η λογική τουλάχιστον.

Όπως επίσης, η συναρμολόγηση γίνεται κυρίως με μηχανίματα και όχι στο χέρι σε χώρες όπως η Κίνα, η Μαλεσία, το Τιμπουκτού κτλ κτλ κτλ. Και αν σκεφτεί κανείς ότι μηχανίματα όπως οι ενισχυτές αποτελούνται από πολλά κομμάτια που προέρχονται από διαφορετικές εταιρείες στις περισσότερες περιπτώσεις.....

Status
Not open for further replies.