Ένα παλιό ποστάρισμα που έκανα απ την Σουηδία Φλεβάρη του 2023 μεταφρασμένο φυσικά ,ήταν και είναι ο κύριος λόγος που το Ετήσιο ελαφρολαϊκό Ευρωπαϊκό συναπάντημα,έφθασε σε επίπεδα που τα τελευταία χρόνια οι πρωτιές να μην ακούγονται.
Το συγκεκριμένο άρθρο έλεγε τις ηλικιακές ομάδες που ψηφίζουν ,τα ποσοστά και πως κρίνεται η πρωτιά.
Συγκεκριμένα στην Σουηδία ξεκινά η διαδικασία μετά τα Χριστούγεννα και κάθε Σάββατο παίρνει μέρος και μια απ τις μεγαλουπόλεις με τους δορυφόρους της.
Αφού επιλεγούν από κάθε πόλη αυτοί που περνούν στον τελικό, το τελευταίο Σάββατο συναντιούνται για τον νικητή ....
Μιλάμε ότι έχουν δικαίωμα ψήφου ακόμα και εξάχρονα...που ανάλογα με το ποσοστό καθορίζουν σύμφωνα με τις τάσεις.
Όλο αυτό μου θυμίζει τον μεγαλύτερο ραδιοσταθμό στον Κόσμο ,τον Power 100 .tu,που κάθε εβδομάδα βγάζει τα ευπώλητα κάθε χώρας.
Ένα σχόλιο που μου μεταφράστηκε μιά μέρα από φίλο είναι ότι είμαστε η Χώρα με τα περισσότερα Trip/Rap κ.λ.π.η χώρα με την μικρότερη παραγωγή αυθεντικής ποπ.
Κάποια απ τα λεγόμενα μου τα μετέφερα αλλά και μεταφέρθηκαν απ τον Γ,Πετρίδη.
Θυμάμαι ένα Πορτογάλο που πήρε την πρωτιά πριν κάτι χρόνια και παρόλο που ακούω 4-5 ώρες ράδιο την ημέρα ,δεν το άκουσα ποτέ μου.
Άλλη μια αηδία απ το Ισραήλ το 19 νομίζω.....
Η ποιότητα έπεσε κατακόρυφα.
Aπ το Utube
Sandie Shaw - Puppet on a String (WINNER) 1967 αναφέρθηκε σ εκπομπή του Γ.Πετρίδη
Tο δικό μου over Best winner ,Luxembourg Νικήτρια το 1973 (μια χρονιά πριν το Κυπριιακό)
Anne-Marie David - Tu Te Reconnaîtras από το U tube.
Aκουγόταν παντού ,σε ταβέρνες,Ναυτρικούς ομίλους,γιωτ,ραδιόφωνα..
Χωρίς πλάκα έπιανα μεσαία Αίγυπτο Κρατικό,λόγω της άδεια μπάντας για γτους γνωστούς λόγους και το άκουγα.
Το Ζάρι θέλει και φωνή,ερμηνεία,ψυχή,συναίσθημα....