Eurovision τι μας άρεσε.....( έλα μην είστε ξινοί..πείτε κάτι θετικό )

Μάλιστα.

Θα χρειαστεί οπωσδήποτε διαφορετική χορογραφία το τραγούδι.
Ελπίζω να περάσει στον τελικό και βλέπουμε στη συνέχεια.

Το χειρότερο ρε φουστη μου.
Μόνο τα δύο της τριάδας μου άρεσαν.
Η μπαλάντα γιατί ήταν συμπαθεστατη και το χαβαλεδιαρικο μπας και τσιμπούσε τίποτα πιτσιρίκια ,γιατί σαν τραγούδι ήτονε ......

Η γουρλοματα....κλάμα και δράμα... τραγούδι για απελπισμένους 😸

Last edited:
Εμένα απόψε μου άρεσαν περισσότερα από τα δύο που θεωρούσα ότι απείχαν από τα υπόλοιπα. Πάνω κάτω συμφωνώ με τις 4-5 πρώτες θέσεις της κατάταξης. Κλασικά γιουροβιζιονικά, ανεβαίνουν στην εντύπωση που κάνουν τα τραγούδια επί σκηνής.

θα μπορούσαν Καραφώτης και Χριστοφόρου που έχουν εμπειρία να πάνε με καλύτερο τραγούδι. Κρίμα γιατί και τον αέρα έχουν και την εμπειρία.

Η γνώμη μου είναι ότι η Αστερομάτα θα δυσκολευτεί στον διαγωνισμό στη Βασιλεία, εύχομαι να κάνω λάθος. Στη μεγαλύτερη σκηνή που θα έχει εκεί, θέλω να δω κάτι καλύτερο από το αποψινό.

Είχε απόψε τραγούδια που αν έκλεινες τα μάτια μπορούσες να δεις συμμετοχές από διάφορες χώρες κατά καιρούς πάντως. ΟΚ, καλό είναι αυτό, δείχνει ότι το έχουν πιάσει το νόημα αρκετοί καλλιτέχνες και ξέρουν τι στέλνουν.

• Like
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ
Και ο φάκελος έβγαλε...
Klavdia
Αλήθεια;
Έβλεπα Ζέλα και δεν το είδα.
Έχω μουσικό αυτί εγώ, δεν είμαι σαν κάτι άλλους που ακούνε πυκνωτές και κεραμικές fuses.
Pleo ,sorry φίλε, του χρόνου ίσως σταθείς πιο τυχερός. :)

Last edited:
  • Haha
Reactions: superfly
Τώρα το είδα..Οι χορεύτριες θα έχουν εύκολο έργο. Πολλές ξάπλες.
ΥΓ..Πολύ μικρή διάρκεια το κομμάτι..Σαν διαφημιστικό σποτ μου φάνηκε λάιβ.

Εγώ λέω ότι τα γυαλιά της ήταν για το στυλ.

Οι βαθμοί στο τέλος, τι ήταν; 44 ψήφοι, 44 ευρώ έσοδα;

Pleo ,sorry φίλε, του χρόνου ίσως σταθείς πιο τυχερός. :)

Του χρόνου είναι μακριά. Κάτσε να την παλέψουμε στον διαγωνισμό που δεν ξέρουμε τι θα στείλουν οι άλλες χώρες ακόμα.

Επειδή δύσκολα στη Γιουροβίζιον έχεις δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δυνατό διαγωνισμό (όπως ο περσινός) ίσως αυτό λειτουργήσει υπέρ της ελληνικής συμμετοχής.
Δεν έχει και από κάπου να σε πιάσει και να σου μείνει αυτό που θα πάει.
Επομένως θα πρέπει να βγει μπροστά η περσόνα μέχρι τον διαγωνισμό, απαραίτητα, για να φτιαχτεί κλίμα.
Δύσκολη άσκηση... .

Είπα να το ακούσω κι εγώ.
Καλύτερη φωνή από την περσινή.
Το δυνατό στοιχείο είναι ακριβώς αυτό που δεν ενδιαφέρει την Eurovision:
Ελληνικοι στίχοι και πάρα πολλά λόγια και συνεχομενα. Καταιγισμός στον εγκέφαλο του ξένου ακροατή.
Επίσης μηδέν σκηνική παρουσία . Σημαντικό ατού για Eurovision.
Ας τραγουδούσε τουλάχιστον με ένα χειλοφωνο να έχει διαθέσιμο και το άλλο χέρι να κάνει κάποια επιπλέον κίνηση να κουνηθεί κάπως.

Συγνώμη, αλλά για δεδομένα Eurovision θεωρείται μοιρολόϊ. Βγάζει μελαγχολία και κατάθλιψη σε κάποιον που δεν ξέρει ελληνικά.
13-15 θέση.

Στην Eurovision πλέον με 2 τρόπους πετυχαίνεις. Είτε με τραγουδάρα (σπάνιο στις μέρες μας) είτε με ακραία προκλητική εμφάνιση (σύνηθες στις μέρες μας)

• Like
Reactions: Sotiris
Συγνώμη, αλλά για δεδομένα Eurovision θεωρείται μοιρολόϊ. Βγάζει μελαγχολία και κατάθλιψη σε κάποιον που δεν ξέρει ελληνικά.
13-15 θέση.
Και σε μένα που ξέρω Ελληνικά επίσης βγάζει μελαγχολία και κατάθλιψη. Εντελώς λάθος επιλογή για το πανηγύρι.

Από την άλλη, το άλλο φαβορί, ήταν ακόμα χειρότερο.. Αγγλική προφορά από το Μπουρνάζι και εντελώς άκυρη λύρα.

Το Κομμάτι της Κλαυδίας είναι καλό και η κοπέλα έχει φωνάρα, άλλα δεν ξέρω αν κάνει για Eurovsion, ενώ σίγουρα κάτι πρέπει να γίνει με την σκηνική της παρουσία...θεωρώ ότι θα περάσει στον τελικό άλλα δεν περιμένω να βγει πάνω από 12-15 θέση.

Ισως το Vale να πήγαινε καλύτερα, με λίγο τύχη ίσως έμπαινε 8-10αδα.

Η Barbz που βγήκε 3η το κομμάτι της συμπαθητικό, άλλα έχει ένα μεγάλο πρόβλημα, δεν έχει καλό ρεφρέν, και εκεί χάνει τις όποιες καλές εντυπώσεις σου δημιούργησε το κομμάτι όταν ξεκινάει.

Σε κάθε περίπτωση καλή επιτυχία στην Κλαυδία, και να μην πάμε καλά, τουλάχιστον στείλαμε ένα κομμάτι με Ελληνική ψυχή και στοίχο και μια κοπέλα με φωνάρα και μετρημένη.

• Like
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ
Αυτό είμαστε όμως σαν χώρα. Είτε κλάψα , είτε τουρκοτσιφτετέλια είτε cLopy right δυτικών επιρροών (για να μην μας πουν και βλάχους)
Αν το σκεφθείτε η eurovision ξεκίνησε και καλά για να προβάλει κάθε χώρα τον πολιτισμό της, την μουσική της παιδεία, να γίνει ένα μωσαϊκό διαφορετικών μουσικών ακουσμάτων από διαφορετικές χώρες. Θεωρώ ότι και καλά έτσι ξεκίνησε η όλη ιδέα.
Η χώρα μας , είναι μια πονεμένη χώρα μια ιστορία γεμάτη προβλήματα, φτώχια, πολέμους, εμφύλιους και μοιρασιές ανάμεσα στους "μεγάλους". Ποιό μουσικό υπόβαθρο έχουμε εμείς; Οταν οι άλλοι έγραφαν μουσική στις χλιδές τους και στα παλάτια τους,, εμείς πολεμάγαμε στα βουνά και στα λαγκάδια....
Οσο κι αν δεν μας αρέσει, αυτό έχει αποτυπωθεί άπειρες φορές σε τραγούδια που επειδή "μιλάνε" στην πονεμένη ψυχή του έλληνα έγιναν ενίοτε και επιτυχίες.
Κανονικά λοιπόν, αυτός είναι ακριβώς ο τύπος του τραγουδιού που αντιπροσωπεύει την χώρα μας.

Ετσι όμως όπως έχει εξελιχθεί η eurovision (αγγλικό στοίχο, δυτική μουσική) έχει απομακρυνθεί ο διαγωνισμός από τον αρχικό στόχο και τέτοια τραγούδια δεν έχουν καμιά τύχη.

Η καταστροφή της Eurovision, ήταν την στιγμή που αλλάξανε φορμάτ και ξέρουμε πια όλα τα τραγούδια, μήνες πριν. Αντί να ανοίγουμε την τηλεόραση και να βλέπουμε έναν πραγματικό διαγωνισμό, όπου ανακαλύπτουμε κάθε τραγούδι για πρώτη φορά, έχουμε "πόλεμο" μάρκετινγκ και προώθησης για μήνες.
Από εκεί και πέρα, με τον τρόπο που "βγαίνει" το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει, ειδικά τα τελευταία χρόνια, είναι τόσο διάτρητος, όσο ένα σουρωτήρι για μακαρόνια. Εδώ στείλαμε το προσκοπάκι και δεν άνοιξε μύτη, τι λέμε τώρα.
Ταλέντα και τραγούδια υπάρχουν, αξιοκρατία και σεβασμός στους κανόνες δεν υπάρχει.

Ναι ΟΚ. Η ελληνική μουσική ανατολίτικη μουσική είναι στην πλειοψηφία της με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Υπό αυτό το πρίσμα, όταν δεν έχεις κάποιο κομμάτι αξιώσεων για το συγκεκριμένο διαγωνισμο να στείλεις, στέλνεις ένα ελληνικού τύπου τραγούδι και ο,τι γίνει.

Περνώντας ο καιρός και με την εμφάνιση των υπολοίπων τραγουδιών, ακομα ελάχιστα ξέρουμε από συμμετοχές των άλλων χωρών, θα ωριμάσει το κλίμα και το ενδιαφέρον.

Ας μην είμαστε άδικοι με τη σκηνική παρουσία. Με τα σκάρτα 200 χιλιάρικα που κόστισε ο τελικός, καλό ήτανε. Υπέρ το δέον για τα ψίχουλα που κόστισε. Κάπου θα έλειπε κάτι, κι αυτό ήταν η μικρή σε διαστάσεις σκηνή του χώρου.