Eurovision τι μας άρεσε.....( έλα μην είστε ξινοί..πείτε κάτι θετικό )

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,446
Αθήνα
Ανατροπή στον τελικό της Ιρλανδίας.

Αυτό κέρδισε.

Emmy- Laika Party.

Είδα και αυτόν τον τελικό. Εδώ οι ψήφοι μετρούσαν 33% για κάθε επιτροπή και το κοινό.

Last edited:

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,446
Αθήνα
Αύριο έχει πολλούς εθνικούς τελικούς (και κάποιους ημιτελικούς).

Θα ξέρουμε αύριο ποια τραγούδια θα πάνε από:

Ουκρανία
10 τραγούδια (17:30 - 21:30 CET)

Φινλανδία
6 τραγούδια (20:00 - 22:10 CET)

Λετονία
10 τραγούδια (20:10 - 22:20 CET)

Μάλτα
16 τραγούδια (21:00 - 00:00 CET)

• Like
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,446
Αθήνα
Αυτό θα αφήσει εποχή.. :ROFLMAO:

Εννοείται. Στηρίζουμε. 😋

Αυτό ήθελα να πάει κι εγώ. Δεν ήταν το καλύτερο πάντως από τα έξι. Όλοι στο στούντιο έλεγαν όμως ότι σου κολλάει στο μυαλό.

• Haha
Reactions: Haagenti

ΓΡΥΠΑΣ

AVClub Addicted Member
6 December 2018
2,225
Όλοι στο στούντιο έλεγαν όμως ότι σου κολλάει στο μυαλό.
Σαν αυτό...

Πρώτο στην ψηφοφορία του κόσμου, με 291 βαθμούς! Τελική κατάταξη, 6η.
Ακόμη θυμάμαι την αντίδραση του Καπουτζίδη στην ανακοίνωση της βαθμολογίας του κοινού, δεν το πίστευε... με τίποτα όμως!!

• Like
Reactions: Pleo

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,446
Αθήνα
Σαν αυτό...

Πρώτο στην ψηφοφορία του κόσμου, με 291 βαθμούς! Τελική κατάταξη, 6η.
Ακόμη θυμάμαι την αντίδραση του Καπουτζίδη στην ανακοίνωση της βαθμολογίας του κοινού, δεν το πίστευε... με τίποτα όμως!!

Όντως, αν και πιο complicated τραγούδι σε σχέση με το «παιδικό» Laika Party της Ιρλανδίας.

Έβλεπα τα στατιστικά της Ελλάδας και βρήκα δύο ενδιαφέροντα στοιχεία. Το πρώτο είναι ότι τόσο σε απόλυτους αριθμούς, αλλά και σε σχετικούς αριθμούς, η Ελλάδα είναι πολύ ψηλά σε συμμετοχή στον τελικό. Δηλαδή από τις χώρες που έχουν περάσει από τον ημιτελικό στον τελικό, η Ελλάδα σε απόλυτους αριθμούς βρίσκεται στην πρώτη θέση μαζί με την Ουκρανία και την Νορβηγία, με 14 προκρίσεις.
Ενώ σε σχετικούς αριθμούς, έχει ένα ποσοστό επιτυχίας συνολικά 82% (14/17). Πολύ ψηλό ποσοστό δηλαδή.

Ένα άλλο που βρήκα είναι αυτός ο πίνακας, ο οποίος μοιράζει σε τέταρτα επιτυχίας τις τελικές θέσεις κατάταξης στον μεγάλο τελικό.

Καθώς φαίνεται, τις περισσότερες φορές είμαστε στο δεύτερο καλύτερο 25% στους τελικούς.

Αυτά τα λίγα παίρνει ως «προίκα» η Αστερομάτα για τον τελικό φέτος. Έχει πιο δύσκολη αποστολή φέτος η Ελλάδα, παρ' όλο που όλα δείχνουν ότι ο διαγωνισμός φέτος δεν θα είναι τόσο δυνατός, όσο ήταν ο περσινός.
Εάν τερματίσει στο πιο σύνηθες δεύτερο καλύτερο 25%, θα είναι επιτυχία από μόνο του. Μακάρι και στο πρώτο 25%, αν και αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο.

• Like
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ

Music matters...

AVClub Addicted Member
9 March 2017
1,601
Το άκουσα χθες στ' ακουστικά..
Άθλιο. Έβαλε ένα drum machine εκεί πέρα και έπαιξε ένα σόλο βασισμένο στα φωνητικά που δεν ακούγεται ,χαμένο κάπου στη μίξη.
Εμένα προσωπικά μου άρεσε αυτό το κομάτι, από τις ελληνικές συμμετοχές!

• Like
Reactions: Haagenti

Haagenti

AVClub Fanatic
18 November 2006
17,130
Ministry Of Silly Walks
Εμένα προσωπικά μου άρεσε αυτό το κομάτι, από τις ελληνικές συμμετοχές!

Όμορφο αν και δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσε να σταθεί σε έναν τέτοιο διαγωνισμό.
Εγώ θα προτιμούσα να στείλουν ένα κομμάτι βασισμένο σε φόρμες των Residents (χαχ) να τους φύγει το καφάσι που λεν και στο χωριό μου. :)

Άσχετο..Θυμήθηκα σήμερα ένα κομμάτι από την εγχώρια αγγλόφωνη ροκ σκηνή των 90's και αναρωτήθηκα αν θα μπορούσε να έχει ελπίδες σε έναν τέτοιο διαγωνισμό.
Το δικό μου δωδεκάρι πάντως το έχω δώσει από την εποχή που βγήκε. :)

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,446
Αθήνα
Ξεκίνησε η διαδικασία ψηφοφορίας για τον τελικό της Ουκρανίας.

Ξεκίνησε και ο τελικός της Φινλανδίας.

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,446
Αθήνα
Λετονία, διεξάγεται ο τελικός.

Ενώ πριν λίγο ξεκίνησε και ο τελικός της Μάλτας. Αυτός θα αργήσει. Δεκαέξι τραγούδια και ξεκίνησε πιο αργά απ' όλους.

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,446
Αθήνα
Η Φινλανδία αποφάσισε.

Εδώ δεν μπορώ παρά να σχολιάσω ότι θα πρέπει να απομακρύνετε τα παιδιά από την οθόνη... γιατί έχει έντονες εναλλαγές φωτισμού το τραγούδι (τι άλλο; 😋 )

Διεθνείς επιτροπές 25% - Κοινό 75% η ψηφοφορία.

Erika Vikman – Ich komme​

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,446
Αθήνα
Βγήκε και της Ουκρανίας. Εδώ είχε λίγη ανατροπή. Παραλίγο να κερδίσουν οι Molodi αλλά τελικά...

50% επιτροπές, 50% κοινό οι ψήφοι.

Ziferblat — «Bird of Pray»​

Last edited:

Haagenti

AVClub Fanatic
18 November 2006
17,130
Ministry Of Silly Walks
Η Φινλανδία αποφάσισε.

Εδώ δεν μπορώ παρά να σχολιάσω ότι θα πρέπει να απομακρύνετε τα παιδιά από την οθόνη... γιατί έχει έντονες εναλλαγές φωτισμού το τραγούδι (τι άλλο; 😋 )

Διεθνείς επιτροπές 25% - Κοινό 75% η ψηφοφορία.

Erika Vikman – Ich komme​

Δεν πιστεύω να είναι πολιτικοποιημένο;
Δεν καταλαβαίνω τους στίχους, γι' αυτό ρωτάω.

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,446
Αθήνα
Λετονία.
Εδώ δεν έχω άποψη, αδύνατον να παρακολουθήσω τέσσερις τελικούς ταυτόχρονα... .

50% επιτροπές - 50% κοινό.

Tautumeitas - Bur man laimi​

mdvq

Μέλος Σωματείου
20 June 2006
9,987
Πειραιας
ειστε off topic
βρε εδω ειναι μουσικη κατηγορια και πιασατε συζητηση για στακατσουκες ? ✨🌟
Βρε συ Στέλλιο , αρχίσαμε πάλι τα ίδια τα παλιά κακά??
Να σκουπίσουμε τα πόδια μας και να πλύνουμε το στόμα μας πριν γράψουμε ,στην ιερή αυτή κατηγορία.
Κάνε μας την χάρη σε παρακαλώ ,να χαρείς ότι αγαπάς!
Δεν αντέχουμε, άλλη μια από ελιτισμό.
Άκου την μουσική σου και άσε τους άλλους να ακούν την δική τους.

Επειδή είσαι παλιό και εκλεκτό μέλος της κατηγορίας,παίρνω το θάρρος να στα γράψω αυτά,που προφανώς θα σε ενοχλήσουν.

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,446
Αθήνα
Η αγωνία στο κατακόρυφο για τη Μάλτα...

Ήθελα να βγει το Heaven Sent προσωπικά αλλά δεν βγήκε. 174 έναντι 182 ψήφων!

Δεν διευκρινίζεται σε τι ποσοστό μετράει η ψήφος του κοινού και της επιτροπής.

KANT - Miriana Conte​

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,446
Αθήνα
Ξέρουμε τα 12 από τα 37 τραγούδια μέχρι στιγμής.

Επόμενος τελικός είναι της Πολωνίας στις 14 του μήνα. Στις 15 του μήνα όμως έχουμε τελικό για Εσθονία, Νορβηγία, Λιθουανία και Ιταλία.

Να σημειωθεί εδώ ότι η Ιταλία για το Sanremo, το οποίο αποφασίζει ποιο τραγούδι θα στείλει στη Eurovision, έχει βραδιές στις 11, 12, 13, 14 και 15 του μήνα που είναι ο τελικός.

Μέχρι στιγμής η αίσθηση που έχω, ότι ο φετεινός διαγωνισμός δεν θα είναι το ίδιο δυνατός με τον περσινό, παραμένει. Όπως πάντα βέβαια, όσο περνάει ο καιρός, τόσο ανεβαίνει το ενδιαφέρον, με αποκορύφωμα τον τελικό (και τους ημιτελικούς) του διαγωνισμού στην χώρα που θα τον φιλοξενίσει όπου γίνεται ένας χαμούλης υποστήριξης.... .

Tzimisce

AVClub Fanatic
1 February 2007
34,603
127.0.0.1
Φέτος στη Eurovision θα μιλήσουμε για το body shaming και το δικαίωμα στο obesity αφού κλείσαμε το κεφάλαιο με τα pronouns.
Οι διαγωνιζόμενοι θα ξαπλώσουν σε μία παραλία και όποιον σπρώξει πρώτο η Greenpeace πίσω στη θάλασσα θα κερδίσει.