Eurovision τι μας άρεσε.....( έλα μην είστε ξινοί..πείτε κάτι θετικό )

Re: EUROVISION τι μας άρεσε.....( έλα μην είστε ξινοί..πείτε κάτι θετικό )

Νομίζω ότι τις προηγούμενες χρονιές η ΕΡΤ είχε κέρδος από τη συμμετοχή.

“Δεν είμαι ομοφοβικός, αλλά…”

“…δε γουστάρω να βλέπω γκέι να φιλιούνται, δε γουστάρω να βλέπω άντρες ντυμένους γυναίκες, δε γουστάρω να βλέπω γυναίκες να κρατιούνται χέρι-χέρι”. ΟΚ, δε γουστάρεις γιατί μεγάλωσες σε μια κοινωνία που όλα αυτά προβάλλονταν ως ανώμαλα πρότυπα. Δεκτό. Ζεις όμως στον 21ο αιώνα, αφομοιώνεις ό,τι παπαριά έρχεται από το εξωτερικό, εκσυγχρονίζεις το κινητό σου, τα ρούχα σου, αλλά στο μυαλό θες να μείνεις με τις ιδέες που είχε ελληνική κοινωνία στη χούντα, την εποχή που μεγάλωσαν οι γονείς σου. What the fuck, dude?

Ειδικά για όσους μεγάλωσαν στην επαρχία όπως εγώ, η παρακάτω εικόνα ήταν τυπική: οικογενειακά τραπέζια σε δωμάτια γεμάτα καπνό, μικρά παιδάκια να παίζουν μέσα στον τεκέ, άδεια κουτάκια μπύρας πάνω στο τραπέζι και οι θείοι να λένε ανέκδοτα, άλλα ρατσιστικά, άλλα σεξιστικά. Δεν έχουν κάτι τα συγκεκριμένα ανέκδοτα, μη με παρεξηγείς, κι εγώ θα γελάσω άμα είναι έξυπνα. Όταν όμως παίρνεις κάτι χιουμοριστικό και το κάνεις αξία με την οποία πορεύεσαι, έχεις πρόβλημα.

Οι γονείς μας μεγάλωσαν σε μια κοινωνία όπου ο αριστερός ήταν εγκληματίας και ήθελε να τους πάρει το σπίτι. Ο γκέι ήταν ένας ανώμαλος που ήθελε να διαφθείρει τα παιδάκια και να τα κάνει σαν τα μούτρα του. Ο Αλβανός ήταν ένας κακομοίρης που ήθελε δουλειά, αλλά όταν άρχισε να βάζει λεφτά στην τράπεζα και να αποταμιεύει έγινε ξαφνικά εχθρός που έστελνε τα λεφτά μας (;) στο εξωτερικό. Ό,τι δηλαδή έκανε ο παππούς μας στη Γερμανία, στην Αυστραλία και δεν ξέρω πού αλλού.

Φύγαμε όμως από το χωριό. Πήγαμε στην πόλη. Γνωρίσαμε γκέι, Αλβανούς, Κούρδους, αναρχικούς, φτωχούς, πλούσιους. Με κάποιους κάναμε πλάκα, με κάποιους άλλους τσακωθήκαμε γιατί ήταν μαλάκες. Μάθαμε να ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους από τον τρόπο που συμπεριφέρονταν στους γύρω τους, όχι από το πώς ντύνονταν ή βάφονταν. Κάποιοι φύγαμε στο εξωτερικό. Αποκτήσαμε διευθυντή έναν μελαμψό μουσουλμάνο από το Μαυρίκιο, Πακιστανό IT, λεσβία συνάδελφο με τατουάζ. Μάθαμε να δουλεύουμε μαζί τους και να φερόμαστε σαν επαγγελματίες.

Δε χάσαμε τις αξίας μας. Κι ούτε γίναμε γκέι ή μουσουλμάνοι επειδή έτσι ήταν οι γύρω μας ή αυτοί που βλέπαμε στην τηλεόραση. Είχαμε μπει σε αυτό το κοινωνικό παιχνίδι έχοντας αναπτύξει μια προσωπικότητα. Μιλώντας με τους γονείς μας, διαφωνώντας, διαβάζοντας, λαμβάνοντας ερεθίσματα. Αποκτήσαμε κριτική ικανότητα πριν εκτεθούμε σε αυτά που μας έμαθαν να θεωρούμε ως “ακραία” και “ανώμαλα”. Εξελιχθήκαμε, ρε φίλε, χωρίς να πάθουμε κάτι, χωρίς να καταβάλουμε καμιά φοβερή προσπάθεια. Γεννηθήκαμε τη δεκαετία του ’80, αλλά ζούμε στο 2014.

Επιμύθιο: ναι, ένα μούσι με βλαφαρίδες είναι αντιαισθητικό. Γιατί δεν το είχαμε ξαναδεί ποτέ και το βλέμμα μας το αποβάλλει αυτόματα. Όπως δεν είχαμε ξαναδεί ποτέ έναν άντρα να φοράει φούστα, αλλά όταν ο άντρας ήταν ο Ρουβάς και η φούστα Βαλεντίνο, πληρώναμε 240 το μπουκάλι για να το δούμε. Είτε μας αρέσει είτε όχι, όμως, δεν έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε αν η Κοντσίτα έχει πρόβλημα ή όχι, αν προκαλεί γιατί είναι ανώμαλος ή επειδή το παίζει. Όπως δεν έτρεξε κανένα παιδάκι να γίνει γυναίκα επειδή είδε την Ντάνα Ιντερνάσιοναλ στη Eurovision, έτσι δε θα γίνει κανένα παιδάκι γκέι επειδή ο νικητής της φετινής είχε μούσια και μακριά μαλλιά. Χαλαρώστε λίγο και κοιτάξτε μήπως γίνεστε κι εσείς αντιαισθητικοί στους γύρω σας, με την ανάσα σας που βρωμάει τσιγαρίλα, με τη σαγιονάρα στο κλαμπ ή με το υπερβολικό μέικ απ.

http://stefivos.com/den-eimai-omofovikos-alla/

αμαν με αυτο το copy/paste αρθρων ρε παιδακι μου..!!
ασε τον κοσμο να πει ελευθερα την αποψη του...!!
χαβαλε με την eurovision κανουμε.κι`εδω το σοβαρεψες το πραμα...?

Απάντηση: Re: EUROVISION τι μας άρεσε.....( έλα μην είστε ξινοί..πείτε κάτι θετικό )

Χαρά στο κουράγιο σας παιδιά που χάσατε 2 ώρες από τη ζωή σας για να δείτε Eurovision, δεν θα το έκανα με τίποτα.
Εγώ πάντως προτίμησα να δω το "'The World's End" με τον Simon Pegg, μουσικούλα κι εκεί έστω και αν δεν ήταν του απολύτου γούστου μου.
Τουλάχιστον θυμήθηκα το "Step on".

σωστός, μια από τα ίδια και εγώ, προτίμησα ένα Δανέζικο έργο (just another love story -Kærlighed på film- )... ούτε δεκάλεπτο δεν έδινα από τον χρόνο μου για γιούργια-βίζιον...

αμαν με αυτο το copy/paste αρθρων ρε παιδακι μου..!!
ασε τον κοσμο να πει ελευθερα την αποψη του...!!
χαβαλε με την eurovision κανουμε.κι`εδω το σοβαρεψες το πραμα...?

:flipout::flipout:

Κανονικά εάν είχαν λίγο τσίπα εδώ στην ελλάδα,δεν θα έπρεπε να στείλουν καν αποστολή,σε τέτοια πανυγηράκια!!!

Aλλά είναι ψιλά γράμματα αυτά για την χώρα μας....Το να σπαταλάμε άσκοπα λεφτά,είναι εθνικό σπόρ!!

Κι εγω πιστευω οτι οχι μονο δεν μπαινει μεσα η ολη φαση αλλα βγαζουν και κερδος.

Τα ταξιδια της αποστολης κλπ τα πληρωνουν χορηγοι απο οσο ξερω.

Re: Απάντηση: Re: EUROVISION τι μας άρεσε.....( έλα μην είστε ξινοί..πείτε κάτι θετικ

Θεουλης ο Simon!
Νομιζω περασες πολυ καλυτερα απο οσους ειδαν Γιουροβιζιον!
Γραψε και τιποτα στο αντιστοιχο νημα.
Αξιζει τον κοπο να μαθουν και αλλοι για την ταινια...

Είχε γράψει ο Πάνος (superfly) γι'αυτήν, θα βρώ το quote του για να συμπληρώσω κι εγώ.

index.php

Re: Απάντηση: Re: EUROVISION τι μας άρεσε.....( έλα μην είστε ξινοί..πείτε κάτι θετικ

σωστός, μια από τα ίδια και εγώ, προτίμησα ένα Δανέζικο έργο (just another love story -Kærlighed på film- )... ούτε δεκάλεπτο δεν έδινα από τον χρόνο μου για γιούργια-βίζιον...

Εγώ ξαναείδα το Road to Perdition, εξαιρετική ταινία που συν τοις άλλοις περιέχει και την τελευταία "κανονική" ερμηνεία του Paul Newman. Μέχρι χθες το απόγευμα δεν ήξερα καν ότι έχει Eurovision.

Νομίζω ότι είναι εξαιρετικό το πολιτικό μήνυμα που έστειλαν οι Ευρωπαίοι πολίτες! Ότι οι απλοί άνθρωποι ανέχονται το διαφορετικό και το παράξενο, τις μειοψηφίες. Αν και δεν παρακολουθώ Eurovision, Εύγε από μένα!

Μέσα σε μια περίοδο που βλέπουμε την άνοδο των εθνικισμών, τον διαφενόμενο εμφύλιο στην Ουκρανία, την μείωση των εργατικών δικαιωμάτων κλπ... τουλάχιστον αυτό θα έπρεπε να μας χαροποιεί.

Όμως δυστυχώς στην Ελλάδα από άποψη νοοτροπίας βρισκόμαστε στον Ευρωπαϊκό πάτο ... και σε αυτό το θέμα. Μόνο να σκεφτεί κανείς την αντιμετώπιση που έχουν οι ανάπηροι στην Ελλάδα...

τι σχεση εχουν οι αναπηροι,η Ουκρανια και η ανεργια με τον τυπο/τυπισα του διαγωνισμου...?:nounder:
οι ομοφυλοφιλοι εχουν γινει αποδεκτοι εδω και πολυ καιρο απο μεγαλος μερος του κοσμου παγκοσμιως.
στην περιπτωση αυτη ομως,τι να αποδεκτω?οτι ειναι αντρας με βλεφαριδες,ή γυναικα με μουσι?
το να βγαινεις με χαρακτηριστικα και των 2 φυλλων,τι δηλωνει?
οτι δεν ξερω τι ειμαι και τα περνω ολα σβαρνα και οτι μου βγει στην πορεια?

Απάντηση: Re: EUROVISION τι μας άρεσε.....( έλα μην είστε ξινοί..πείτε κάτι θετικό )

Νομίζω ότι είναι εξαιρετικό το πολιτικό μήνυμα που έστειλαν οι Ευρωπαίοι πολίτες! Ότι οι απλοί άνθρωποι ανέχονται το διαφορετικό και το παράξενο, τις μειοψηφίες. Αν και δεν παρακολουθώ Eurovision, Εύγε από μένα!

Αλλο ειναι να εισαι διαφορετικος, επειδη η φυση το επελεξε (πχ νανισμος) κι αλλο να το προκαλεις εσυ.
Αν κρεμασω rx/ στα αυτια μου και κυκλοφορω, δεν θα ειμαι διαφορετικος, μ@λ@κ@ς θα ειμαι. ;)

Απάντηση: EUROVISION τι μας άρεσε.....( έλα μην είστε ξινοί..πείτε κάτι θετικό )

Έκανε μπαμ από μακριά ότι θα κερδίσει η Αυστρία και την πόνταρα στο στοίχημα , για αυτό και έκατσα και είδα την eurovision.

Αλλο ειναι να εισαι διαφορετικος, επειδη η φυση το επελεξε (πχ νανισμος) κι αλλο να το προκαλεις εσυ.
Αν κρεμασω rx/ στα αυτια μου και κυκλοφορω, δεν θα ειμαι διαφορετικος, μ@λ@κ@ς θα ειμαι. ;)

Στην Ελλάδα δεν κάνουμε διαχωρισμούς, τα κοροϊδεύουμε και τα δυό το ίδιο.

Re: Απάντηση: EUROVISION τι μας άρεσε.....( έλα μην είστε ξινοί..πείτε κάτι θετικό )

Έκανε μπαμ από μακριά ότι θα κερδίσει η Αυστρία και την πόνταρα στο στοίχημα , για αυτό και έκατσα και είδα την eurovision.

το επαιξες πρωτου πεσει?γιατι πριν τον ημιτελικο,ειχε αποδοση 35..!!
μετα τον ημιτελικο,επεσε στο 4 και καπακι στο 3.50.
το παρακολουθουσα κι`εγω,αλλα τελικα δεν το επαιξα..

Μέσα σε μια περίοδο που βλέπουμε την άνοδο των εθνικισμών, τον διαφενόμενο εμφύλιο στην Ουκρανία, την μείωση των εργατικών δικαιωμάτων κλπ... τουλάχιστον αυτό θα έπρεπε να μας χαροποιεί.

Όμως δυστυχώς στην Ελλάδα από άποψη νοοτροπίας βρισκόμαστε στον Ευρωπαϊκό πάτο ... και σε αυτό το θέμα. Μόνο να σκεφτεί κανείς την αντιμετώπιση που έχουν οι ανάπηροι στην Ελλάδα...

Το 12αρι πάντως, όπως διαβάζω, στην μουσάτη το δώσαμε... αυτό δεν συμβαδίζει με τον ευρωπαικό πάτο που λές πιό πάνω...

Είναι πάντως ενδιαφέρον το ότι οι Πολωνές χαρακτηρίστηκαν από πολλούς π@υτάν3ς, αν κάποιος έβγαινε στη σκηνή με το π@π@ρι απ' έξω και το κουνούσε θα χαρακτηριζόταν σεξιστής/φαλοκράτης, ενώ ο/η "Δεν ξέρω/Δεν απαντώ" αποθεώθηκε.
Στις ψηφοφορίες βέβαια σαν λαός είμαστε πρώτοι...
Δαγκωτό! Είτε μιλάμε για βουλευτικές εκλογές, είτε για τη Eurovision!
Φέτος βέβαια δεν είχαμε τη Κύπρο.
Οπότε, τι πιο λογικό, μία χώρα που έκανε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τον άνθρωπο ελέφαντα, να ρίξει τη ψήφο του στη γυναίκα με το μούσι...

Το να αποδέχεσαι την διαφορετικότητα σημαίνει ότι σαν ανοιχτόμυαλος τους βλέπεις όλους ίσους και ψηφίζεις απλά το καλύτερο τραγούδι.
Το να ψηφίζεις για να δείξεις πως αποδέχεσαι την διαφορετικότητα είναι υποκρισία.
Δεν είδα το "show", απλά το τραγούδι που νίκησε και δεν μου πολυάρεσε. Ίσως πάλι όλα τα υπόλοιπα να ήταν χειρότερα.

Φετος οπως γραφτηκε ηταν κακη χρονια.

Αν δεν υπηρχε το μουσι θα ειχαμε μια κλασικη βραδυα eurovision με νικητες τα καντρυ Ολλανδακια.

Το καλυτερο που θα ειχαν να κανουν ειναι να τραγουδουν ολοι στην γλωσσα τους παντως. Ανεξαρτητως σκηνικης παρουσιας ηταν ο λογος που χαρηκα πολυ το πολωνικο τραγουδι που μεγαλο μερος του ηταν στα πολωνικα.

Εγώ πάντα παρακολουθώ τον διαγωνισμό, για να δω τι απόδοση έχει το σύστημα μου. Πάντα χρησιμοποιούνται τελευταίες τεχνολογίες στην εικόνα και τον ήχο για την παραγωγή και την μετάδοση και είναι μοναδική ευκαιρία.

1200 τετραγωνικά μέτρα led οθόνες....
http://wiwibloggs.com/2014/03/30/denmark-led-screens-back/45026/#
Denmark, 2014
-Over 2,000 lighting effects
-Over 1,200 square meters LED screen
-46 men working on the light production alone
-14 watching spots, and cameras provided by MoCopenhagen & Virtual Stage

Ένα ωραίο άρθρο για την τεχνολογία γύρω από την Eurovision. To δίκτυο οπτικών ινών, και οι δορυφόροι που λειτουργούν στα όρια τους, για να μειωθεί η καθυστέρηση στις ζωντανές συνδέσεις.

http://www.telegraph.co.uk/technology/news/10819700/Eurovision-the-technology-behind-the-Song-Contest.html
At the core of its network, Eurovision uses high-capacity fibre optic connections from information delivery company Colt, which are capable of transmitting data at 10Gbps (10,000Mbps). This provides a reliable high-bandwidth pipe for Eurovision to pull in the various feeds from around Europe.
However, when there is any two-way interaction between commentators in different countries, then latency becomes a big issue. Warren explained that, when signals travel over satellite, they need to be compressed so that they can fit through smaller pipes, and this adds a time delay.

Και ένα video:
https://www.youtube.com/watch?v=tp6BkjqrHrE