Eurovision τι μας άρεσε.....( έλα μην είστε ξινοί..πείτε κάτι θετικό )

Φιλανδία πολύ δυνατή παρουσία φέτος πάντως.. :firstprize:

saaraDomino2018.jpg

Παντως μεχρι της Ελλαδας το τραγουδι μια χαρα νανουρισμα ηταν δεν ξερω μετα τα αλλα τραγουδια τι ρυθμο ειχαν γιατι οπως ελεγε και ο πατερας μου "Ξαπλωσα να κοιμηθω και με πηρε ο υπνος" :flipout:

Το δικο μας για κλαματα παλι καλα που δεν περασαμε γιατι θα ψαχναμε αν υπαρχει κανεις απο κατω μας.

Από τις σπάνιες φορές που στέλνουμε καλό τραγούδι , παρόλα αυτά δεν περάσαμε.
Δεν θα πω ότι με πείραξε , σαχλαμαρίτσα είναι η eurovision απλά παλιότερα ρίχναμε και κανένα βλέφαρο.
Τώρα έχουμε πολύ υλικό on demand για να δούμε live.

Είναι πάντως κοινό θέμα σε πολλά φόρουμ και Έξω,η επιλογή των τραγουδιών και γενικά ο αριθμός 'κτυπημάτων' στο U-tube.
Θα αναφέρω σαν παράδειγμα την Σουηδία,που οι προκριματικοί και γενικά η διαδικασία της επιλογής ξεκινάει αμέσως μετά τα Χριστούγεννα,σε κάθε μεγάλη πόλη υπάρχει ένας Διαγωνισμός για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την πόλη αυτή στο τελικό της χώρας...

Πολλές φορές αναδεικνύεται τελικός νικητής ,άρα και εκπρόσωπος της χώρας στον Διαγωνισμό ,κάποιος που είναι δημοφιλής στα 15χρονα,και μάλιστα δεν είναι το καλύτερο τραγούδι.
Η διαμόρφωση δηλαδή του αποτελέσματος έχει σχέση με άλλα στοιχεία,πέραν αυτής καθαυτής της μουσικής ,και 'ρέπει' προς παρουσία,ύφος και άλλα στοιχεία ...
Παράδειγμα η φετινή εκπροσώπηση της Σουηδίας ,που είναι πολυνίκης χώρα στον Θεσμό και ρίχνει πολύ χρήμα για το παρτάκι αυτό,να εκπροσωπείται από έναν πιτσιρικά,χάρη των ψήφων ανήλικων και φυσικά να είναι κατώτερο απ το το δεύτερο και τρίτο,που θα μπορούσαν να είναι και φαβορί για νίκη ξανά.
Έτσι όμως γίνεται και στο Utube..'κομματάρες' που τις ακούς και χαίρεσαι 30 χρόνια μετά την γέννεση τους ,είναι πολύ κάτω σε Views από σαχλαμάρες,λόγω 15χρονων και ανηλίκων που κάποτε στα 70ς και 80ς είχαν πεδίο δράσης την 'Μανίνα' και 'Κατερίνα'...
Αυτό ήταν και το θέμα 2 εκπομπών του Γιάννη Πετρίδη,αρχές Μαρτίου στο 3ο Πρόγραμμα,που αισίως έκλεισε 43 χρόνια ζωής,αλλά και άλλων εκπομπών που αν τις βρω ,θα τις αναρτήσω,(από ξένα ραδιόφωνα).

Είναι δυνατόν να συγκριθεί το γάβγισμα της Φουρέιρα με την φωνάρα της σοπράνο τραγουδίστριας εκπροσώπου της Εσθονίας?Από εκεί μπάζει η εκδήλωση,και γι αυτό έχει απαξιωθεί από πολλούς και πολλές χώρες,που κάποια στιγμή έπαψαν να έχουν και άξια λόγου συμμετοχή.
Ας μου πει κάποιος αν άκουσε το νικητήριο τραγούδι της Πορτογαλίας κάπου,σε κάποιο Δημόσιο χώρο,ή σε ραδιόφωνο και πόσες φορές συνολικά ?

Απάντηση: Re: Eurovision τι μας άρεσε.....( έλα μην είστε ξινοί..πείτε κάτι θετικό )

Είναι δυνατόν να συγκριθεί το γάβγισμα της Φουρέιρα με την φωνάρα της σοπράνο τραγουδίστριας εκπροσώπου της Εσθονίας?Από εκεί μπάζει η εκδήλωση,και γι αυτό έχει απαξιωθεί από πολλούς και πολλές χώρες,που κάποια στιγμή έπαψαν να έχουν και άξια λόγου συμμετοχή.
Ας μου πει κάποιος αν άκουσε το νικητήριο τραγούδι της Πορτογαλίας κάπου,σε κάποιο Δημόσιο χώρο,ή σε ραδιόφωνο και πόσες φορές συνολικά ?

+1000

Απάντηση: Re: Eurovision τι μας άρεσε.....( έλα μην είστε ξινοί..πείτε κάτι θετικό )

Ετσι ακριβώς .
Είναι ένα πανηγυράκι που δεν νομίζω να προσφέρει σχεδόν τίποτε στη μουσική .

Ανεξάρτητα από την φωνή το τραγούδι σας άρεσε γιατί προσωπικά το βρήκα αδιάφορο.
Μια σκέτη καλή φωνή δεν μπορεί να σώσει ένα κακό η ακόμα και μέτριο τραγούδι.

Re: Απάντηση: Eurovision τι μας άρεσε.....( έλα μην είστε ξινοί..πείτε κάτι θετικό )

Ανεξάρτητα από την φωνή το τραγούδι σας άρεσε γιατί προσωπικά το βρήκα αδιάφορο.
Μια σκέτη καλή φωνή δεν μπορεί να σώσει ένα κακό η ακόμα και μέτριο τραγούδι.

Απ την ανυπαρξία ,κακοφωνία,παραφωνία των όσων έχω ακούσει,ναι θα έλεγα ότι στους στραβούς βασιλεύει ..ο μονόφθαλμος.
Θα ξανακούσω βέβαια 2-3 για να πω με σιγουριά...
Κάποιος έγχρωμος τραγουδιστής και μία ...καραμπινάτη αντιγραφή είναι αυτά που ξεχώρισα.
Υπάρχει και το Γαλλικό που πάει να 'αγγίξει' ευαίσθητες χορδές ...αυτές του Προσφυγικού,αλλά αυτό έπρεπε να πάει όπως και το Πορτογαλικό σε άλλον διαγωνισμό,μιας και τα δύο θα μπορούσαν να είναι μουσικό θέμα σε ντοκιμαντέρ...ειδικής θεματολογίας.

Αυτό που πιστεύω θ ακουστεί πολύ φέτος ανεξάρτητα αν θα βγει,που πιστεύω ότι μέχρι τώρα θα έπρεπε να νικήσει είναι η συμμετοχή της Αυστραλίας.

https://www.youtube.com/watch?v=J4XZxbrvepw

Καλό και της Ολλανδίας.Και αυτό θ ακουστεί.Είχαν δίκιο οι επισκέπτες ότι έστειλαν καλό φέτος.

https://www.youtube.com/watch?v=8TowcElmyek

Φυσικά ανώτερος ο Β' Προκριματικός απ τον Α'

Αλλα πολύ χαλί η ηχοληψία. Τίποτα δεν ακούγεται.
Δεν έχω συνήθεια ησει να ακούω και μέσω arc βέβαια και δεν ξέρω μήπως κάτι παιζει εκεί.

Πρόσεξα σήμερα τις 4 support χορεύτριες της Φουρέιρα... Στην αρχή νόμιζα οτι είχε αλλάξει η ρύθμιση της οθόνης, αλλά ήταν κανονικά 16:9. Tότε κατάλαβα οτι ήταν τουλάχιστον 10-15 κιλά παραπάνω απ'το ιδανικό...:)
Μάλλον είναι μόδα να μοιάζουν όλες στην Μπιγιονσέ...

Re: Απάντηση: Eurovision τι μας άρεσε.....( έλα μην είστε ξινοί..πείτε κάτι θετικό )

Tότε κατάλαβα οτι ήταν τουλάχιστον 10-15 κιλά παραπάνω απ'το ιδανικό...:)

Γουστάρεις κόκκαλο βλέπω! :Banane0:

Αλλα πολύ χαλί η ηχοληψία. Τίποτα δεν ακούγεται.
Δεν έχω συνήθεια ησει να ακούω και μέσω arc βέβαια και δεν ξέρω μήπως κάτι παιζει εκεί.

Μέσω ενός DA 300 usb,το συνηθισμένο παλιό σετάπ all Linn με Linn index και SP 2/2...ήχος τηλεφώνου με κάποιες εξαιρέσεις τα φωνητικά.
Πάντως ένα Live τέλη Μαρτίου που άκουσα σχετικά πρόσφατα ,σε υποτίθεται αρκετά 'ψαγμένο' χώρο το Κόντρα ακουγόταν αρκετά 'πίσω' απ τα υπόλοιπα όργανα,και χαμηλότερα σε ένταση...σε μπάντα με 4 όργανα.
Φαντάσου τι γίνεται με τις κονσόλες ,τα ηλεκτρονικά...
Και να πω ένα ;άλλο παράδειγμα από TV....παίζει Ειδήσεις,ή ένα πολιτικό τραπέζι,ακούς ομιλία και ξαφνικά μπαίνει το σήμα της Αθλητικής ενημέρωσης ή μια διαφήμιση...και σε διώχνει απ το μέρος με την ...παραμόρφωση.

Κάντε μια δοκιμή γυρνώντας στο SD κανάλι και πείτε τι διαφορές ακούτε στον ήχο σε σχέση με την HD μετάδοση.

Η ΕΡΤHD έχει και 2o stream ήχου, Dolby Digital+ με σημαντικά μεγαλύτερο bitrate.