Eurovision τι μας άρεσε.....( έλα μην είστε ξινοί..πείτε κάτι θετικό )

To Nemo το έβγαλαν νοσταλγοί της Βλαχοπούλου σε ταινίες του Δαλιανίδη.
Αν ΤΟ Nemo δεν ήταν ΤΟ Nemo και ήταν Ο Νemο και αν δεν φορούσε φουστανάκι ροζ με παρδαλά πάνω σώμα του, ούτε 5αδα δεν θα έμπαινε.

• Like
Reactions: billpeppas
Αν ΤΟ Nemo δεν ήταν ΤΟ Nemo και ήταν Ο Νemο και αν δεν φορούσε φουστανάκι ροζ με παρδαλά πάνω σώμα του, ούτε 5αδα δεν θα έμπαινε.

5άδα; Και πολύ λες!
Ζήτημα ήταν, να πάλευε για την 10άδα...

• Like
Reactions: mdvq
Γούστα είναι αυτά, προσωπικά το τραγούδι του Ισραήλ μου άρεσε αρκετά, το είχα γράψει και πριν βγουν οι τελικές βαθμολογίες, και το είχα βάλει στην πρώτη 5αδα. Ενώ είναι ίσως το μόνο από τα χτεσινά που θα μπορούσα να το ακούσω και μόνος μου ή να το έβλεπα συμπαθητικά μέσα σε ένα άλμπουμ, προσωπικά το είχα ξεχωρίσει εξαρχής, προφανώς άρεσε και σε άλλους, ενώ π.χ το κομμάτι της Αρμενίας που αναφέρθηκε από κάποιους εδώ ότι τους άρεσε το βρήκα στα ορια του άθλιου εως σε σημείο που απορώ πως το κατέβασαν αυτό, για μένα ίσως το χειρότερο στην φετινή διοργάνωση....οπότε περι ορέξεως....
Γιατί δεν σου άρεσε των MARKUS&MARKUS του Γερμανού ή της Αυστρίας ( μου θύμισε πρώιμο rave) πριν ξεκινήσουν τα πριόνια και τα DARK ROOMS. Ισραήλ μόνο και μόνο για αυτό γιούχα και μόνο!

Φυσικά, το ίδιο θα ήταν και για εμάς. Θα κρύβαμε το οτιδήποτε. Δεν είναι όμως εκεί το θέμα. Αφού απαγορεύεται οτιδήποτε πολιτικό, σημαίνει δεν λες τίποτα, ακόμα και εάν εκείνη την ώρα γίνετε γενοκτονία στην χώρα σου (παράδειγμα, δεν λέω ότι γίνεται κάπου).
Το "κοριτσάκι", λοιπόν, που λες, ήταν απλώς ένα υποχείριο. Που είχε προσπαθήσει να πάει στον διαγωνισμό junior με την Ρωσία. Και το τραγούδι, δεν ήταν καν δικό της, αλλά αφού τους αρνηθήκανε την πρώτη έκδοση και ένα άλλο που είπανε (στο ίδιο ύφος), αλλάξανε τους στίχους. https://en.as.com/entertainment/who...ith-hurricane-why-did-they-change-the-song-n/
Οπως και να έχει προσωπικά εγώ δεν δέχομαι να έχω από την μια της Σάττι να κάνει ότι κοιμάται και να χασμουριέται, δημοσιογράφους να ρωτάνε ότι ναναι, ο άλλος ο Ολλανδός να χειροδικεί...μιλάμε όλοι δώσανε το καλό παράδειγμα τρομάρα τους!!...το ξαναλέω αν είσαι μάγκας και σε ενοχλεί που το Ισραήλ είναι στον διαγωνισμό τα μαζεύεις και φεύγεις ή δεν κατεβαίνεις καν, σίγουρα πάντως δεν κάνεις Bulling σε ένα 20χρονο που ίσως δεν ξέρει καν την ιστορία της χώρας που αντιπροσώπευει. Και στην τελική για την Σάτι, έκανε αυτό που έκανε και μετά δεν είχε καν το θάρρος για να μη πω κάτι πιο βαρύ να το παραδεχτεί και έλεγε αρλούμπες....ντροπή το λιγότερο. Πιο πολύ θα την εκτιμούσα να σηκωνότανε να έφευγε παρά αυτό που έκανε.

Υ.Γ. Μην ξεχνάμε επίσης ότι σχεδόν κάθε άνθρωπος είναι περήφανος για την πατρίδα του και αυτό που πρεσβεύει.

Βασικά η Σάττι μάλλον υπέστη τις συνέπειες του echo chamber. Επειδή στη χώρα μας, σε ό,τι έχει να κάνει με ένα τεράστιο και άλυτο πρόβλημα δεκαετιών που αφορά δύο λαούς τυχαίνει να στρεφόμαστε συλλογικά προς τη μια πλευρά (για τον οποιοδήποτε λόγο, σωστό ή λάθος), δε σημαίνει ότι το ίδιο ισχύει και αλλού.

Το κατάλαβε εκ των υστέρων (ή κάποιος της άνοιξε τα μάτια), εξ ου και οι χαζές δικαιολογίες περί κούρασης που μόνο χειρότερα έκαναν τα πράγματα. Δεν πειράζει, μαθήματα είναι αυτά. Συμπεριφοράς, επαγγελματισμού, και κριτικής σκέψης. Νέα είναι, ταλέντο έχει, και φωνητικά και κινητικά, μια χαρά μέλλον έχει.

Ναι, στον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Ακριβώς αυτό, όπως έγραψα και λίγο πιο πάνω. Οι κανόνες, είναι για όλους.

Ναι, στον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Ακριβώς αυτό, όπως έγραψα και λίγο πιο πάνω. Οι κανόνες, είναι για όλους.
εδώ οι περίφημοι στίχοι. Με μπλε τα σημεία που αφαιρέθηκαν. Εγώ δε βλέπω καμια εξόφθαλμη προπαγάνδα- υπάρχει αλλά ειναι εντελώς σοφτ. Το δικό μας Παναγιά μου- Παναγιά μου ήταν πολύ πιο εξόφθαλμο και τραγουδήθηκε έτσι επι σκηνής, με τη Μαρίζα Κοχ να φοράει αλεξίσφαιρο.

Those that write history
Stand with me
Look into my eyes and see
People go away but never say goodbye

[Verse 2]
Someone stole the moon tonight
Took my light
Everything is black and white
Who's the fool who told you boys don't cry?

[Pre-Chorus]
Hours and hours and flowers
Life is no game for the cowards
Why does time go wild
Every day I'm losing my mind
Holding on in this mysterious ride

[Chorus]
Dancing in the storm
We got nothing to hide
Take me home
And leave the world behind
And I promise you that never again
I'm still wet from this October rain

Living in a fantasy
Ecstasy
Everything's meant to be
We shall pass but love will never die

[Pre-Chorus]
Hours and hours and flowers
Life is no game for the cowards
Why does time go wild
Every day I'm loosing my mind
Holding on in this mysterious ride

[Chorus]
Dancing in the storm
We got nothing to hide
Take me home
And leave the world behind
And I promise you that never again
I'm still wet from this October rain
October rain
October rain

Βασικά η Σάττι μάλλον υπέστη τις συνέπειες του echo chamber. Επειδή στη χώρα μας, σε ό,τι έχει να κάνει με ένα τεράστιο και άλυτο πρόβλημα δεκαετιών που αφορά δύο λαούς τυχαίνει να στρεφόμαστε συλλογικά προς τη μια πλευρά (για τον οποιοδήποτε λόγο, σωστό ή λάθος), δε σημαίνει ότι το ίδιο ισχύει και αλλού.

Το κατάλαβε εκ των υστέρων (ή κάποιος της άνοιξε τα μάτια), εξ ου και οι χαζές δικαιολογίες περί κούρασης που μόνο χειρότερα έκαναν τα πράγματα. Δεν πειράζει, μαθήματα είναι αυτά. Συμπεριφοράς, επαγγελματισμού, και κριτικής σκέψης. Νέα είναι, ταλέντο έχει, και φωνητικά και κινητικά, μια χαρά μέλλον έχει.
Συμφωνώ σε όλα εκτός απο το "νέα". 38 χρονών δεν είσαι νέος πλέον.

Αυτό που έγραψες είναι μεγάλη αλήθεια για την χώρα μας και ισχύει σε όλους τους τομείς. Εδώ διαζύγιο παίρνει ένα ζευγάρι και ανάλογα με ποια πλευρά είμαστε κατακρίνουμε όσο δεν πάει την άλλη πλευρά.
Η Σάττι δεν είχε καμία μα καμία δουλειά να συμπεριφερθεί έτσι, πρώτον δεν ξέρει όλη την κατάσταση και δεύτερον δεν είναι δουλειά της, πήγε εκει για έναν συγκεκριμένο λόγο και έπρεπε να μείνει σε αυτόν, αν δεν της άρεσε η κατάσταση λόγω του Ισραήλ να είχε τα κότσια να πει ότι εγώ δεν κατεβαίνω και βρείτε άλλον

• Like
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ
Κάτω από το ξεσκονοπανο πανοφορι και το μακρύ νύχι υπάρχει ένα ωραίο κομμάτι και μια φωνάρα.
Στο live έλεγες τι τσίρκο είναι αυτό. Και έβλεπες σοβαρά κομμάτια όπως Γαλλίας, Γερμανίας, Ισραήλ και δεν μπορούσες να καταλάβεις τι είδαν στον Ελβετό.

Αξία η πρώτη θέση για μένα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Συμφωνώ σε όλα εκτός απο το "νέα". 38 χρονών δεν είσαι νέος πλέον.
Το νέα το ανέφερα με την έννοια ότι έχει πολλά χρόνια καριέρας μπροστά της. Εννοείται ότι παραείναι μεγάλη για τέτοια ανώριμη συμπεριφορά.

• Like
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ
Κοίτα δεν υποστηρίζω το Ισραήλ ή την κοπέλα, απλά το έγραψα και πριν αν έχεις θέμα μαζί τους ΔΕΝ πας στον διαγωνισμό....εμείς θέλουμε και τα λεφτά να πάρουμε ε κάνουμε και λίγο Bulling έτσι για να δείξουμε ότι νοιαζόμαστε...ε δεν πάει όμως έτσι. Και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη.
Δεν το υπονόησα ότι υποστιρίζεις κάποιον. Απλά συζήτηση κάνουμε.

Κάτω από το ξεσκονοπανο πανοφορι και το μακρύ νύχι υπάρχει ένα ωραίο κομμάτι και μια φωνάρα.
Στο live έλεγες τι τσίρκο είναι αυτό. Και έβλεπες σοβαρά κομμάτια όπως Γαλλίας, Γερμανίας, Ισραήλ και δεν μπορούσες να καταλάβεις τι είδαν στον Ελβετό.

Αξία η πρώτη θέση για μένα.

Αυτό είναι το κακό φίλε μου. Ότι έχουν θεωρήσει ότι δεν φτάνει η φωνή ( ο τύπος έχει φωνάρα δεν πετάς τέτοιες κορώνες έτσι) και η σκηνική παρουσία για να κερδίσεις. ΠΡΕΠΕΙ να το κάνεις και εριστικό. Σε σύγκριση και αν ποτέ ψήφιζα στην γιουροβίζιον θα ψήφιζα τον Γερμανό. Που και φωνάρα έχει και πολύ ωραία σκηνική παρουσία είχε και πάθος είχε. Δεν έγινε τσίρκουλο για να πάρει ψήφους

• Like
Reactions: songless_bird
Αυτό είναι το κακό φίλε μου. Ότι έχουν θεωρήσει ότι δεν φτάνει η φωνή ( ο τύπος έχει φωνάρα δεν πετάς τέτοιες κορώνες έτσι) και η σκηνική παρουσία για να κερδίσεις. ΠΡΕΠΕΙ να το κάνεις και εριστικό. Σε σύγκριση και αν ποτέ ψήφιζα στην γιουροβίζιον θα ψήφιζα τον Γερμανό. Που και φωνάρα έχει και πολύ ωραία σκηνική παρουσία είχε και πάθος είχε. Δεν έγινε τσίρκουλο για να πάρει ψήφους
Αυτή είναι η eurovision πλέον. Ένα show .
Υπό άλλες συνθήκες μπορεί να κέρδιζε και ο Γερμανός. Αλλά αν τα βάλεις δίπλα δίπλα με την ακουστική εκτέλεση του Ελβετού θα δεις ότι του Ελβετού σου μένει ενώ του Γερμανού μπορεί να μην το θυμόμαστε σε 1 μήνα( προσωπική αποψη) . Θα συνεχίσω να ακούω την ακουστική εκτέλεση του Ελβετού πάντως.

Άκουγα και του Γερμανου τώρα και του Ελβετού( στην ακουστική εκτελεση) και του Γαλλου. Ο 8χρονος γιος μου παίζει με τα lego του και εκεί που παίζει τραγουδάει το ρεφρέν από το Ελβετό . Κάτι του έκανε κλικ .

Οπότε καλό είναι να απολαμβανουμε το show και να μην ψάχνουμε το επίπεδο σύνθεσης και τραγουδιού. Αυτό πλέον είναι δευτερεύον.

Πριν λίγα χρόνια εμένα μου έμειναν οι Ιταλοί. Για εμένα από τα καλύτερα κομμάτια των τελευταίων 10 ετών που πέρασαν από τον διαγωνισμό και το ακούω μέχρι σήμερα.

και πέρυσι η Φιλανδία με διαφορά βγήκε πρώτη από τον κόσμο άλλα οι επιτρποές ψήφισαν Σουηδία...
Και όπως έγραψα σε προηγούμενο post... Ευτυχώς!! ( Για εμένα, έτσι... )

Άκουγα και του Γερμανου τώρα και του Ελβετού( στην ακουστική εκτελεση) και του Γαλλου. Ο 8χρονος γιος μου παίζει με τα lego του και εκεί που παίζει τραγουδάει το ρεφρέν από το Ελβετό . Κάτι του έκανε κλικ .

Φοβερό επιχείρημα για την ανωτερότητα του Ελβετού. Απλά επιβεβαιώνει, ότι είναι τραγούδι για 8χρονα. Εκεί συμφωνούμε.

• Like
Reactions: Kostas P. K.
Όσον αφορά τα δικά μας..
Το ηθικό μέρος είναι η ευθύνη
της κρατικής TV γιατί έχει την υποχρέωση να επιλέξει μια συμμετοχή
που να μην υποτιμάει την νοημοσύνη
όλων μας, γιατί. όλοι πληρώνουμε μέσω ΔΕΗ τον οβολό μας και μας αξίζει να
μια αξιοπρεπής εκπροσώπηση.
Αυτό απαιτεί προετοιμασία και κυρίως
αρκετές υποψηφιότητες για το
τραγούδι του διαγωνισμού.
Αντί για αυτό τι έχουμε δει μέχρι τώρα?
Ξεπέτα συνθέσεις με τραγουδιστές
από τους εκλεκτούς της πλουτοκρατίας μέχρι πειραματισμούς απο ρεμπέτικα μέχρι ραπ και παρουσιαστές που έχουν πάρει αγκαλιά τον διαγωνισμό, λες και δεν υπάρχουν άλλοι.
Και το χειρότερο είναι ότι σχολιάζουν
με τρόπο που εκνευρίζουν τον τυπικό
θεατή που θέλει να δει το πανηγυράκι,
χωρίς παιάνες της οποιαδήποτε
διαφορετικότητας.
Και βαρέθηκα να ακούω πριν και μετά
τι θα φορεθεί μουσικά: μπαλάντα ή
κάτι άλλο για να φτιάξουμε την
συνταγή επιτυχίας.
Και δεν πληρώνουμε και λίγα γενικώς..
https://www.google.com/amp/s/www.in...ostoli-analytika-ta-posa-pou-ksodepse-ert/amp/
https://www.google.com/amp/s/www.pr...-ti-summetohi-tis-elladas-ston-diagonismo/AMP/
Γι αυτο και γούσταρα το Αρμένικο
δημοτικό, κεφάτο, χορευτικό
χωρίς ύφος και ταμπέλες..
Γι'αυτό σταμάτησα να βλέπω,
και αν χάσω και κάτι καλό,
κάπου θα το ακούσω στο net.
Και καλά κάνω, γιατί θυμώνω
όταν βλέπω αφελείς συμπεριφορές
που κρίνουν εκ του ασφαλούς χώρες,
γιατί μας εκπροσωπούν έστω και καλλιτεχνικά..
https://nassosblog.gr/marina-satti-to-evropaiko-kraximo-gia-chasmourita-tis-stoichise-polla-12aria/

• Like
Reactions: donk
Του Ισραήλ το τραγούδι που μου άρεσε προσωπικά, πήγε στoν διαγωνισμό με αλλαγμένους στίχους κατόπιν οδηγίας της EBU, αφού μιλούσε για το γνωστό θέμα.

Κάτι άλλα περί δυτικών τεχνοτροπιών στο μπουζούκι που διάβασα, προφανώς δεν ισχύουν, έτσι κι αλλιώς το ούτι και το σάζι προϋπήρχαν των Τούρκων ακόμα, παίζονταν επί Βυζαντίου στην ευρύτερη περιοχή. Η Ελληνική μουσική είναι ανατολική μουσική απλώς το τι είναι ανατολική μουσική είναι μέσα σε μεγαλύτερο κομμάτι από αυτό που έχουν υπ όψη οι περισσότεροι ως ανατολική μουσική. Με επιρροές φυσικά όπως συμβαίνει με τη μουσική γενικότερα, οι οποίες δεν είναι μονόπλευρες ποτέ, είναι αμφίπλευρες.
Το zari είναι μέσα σε αυτή τη μουσική, την ελληνική μουσική δηλαδή.

Το έξοδο είναι το ίδιο κάθε φορά που συμμετέχεις, δεν αποτελεί επιχείρημα το πόσο μας κόστισε επομένως. Ή πας ή δεν πας.