Eurovision τι μας άρεσε.....( έλα μην είστε ξινοί..πείτε κάτι θετικό )

ΟΚ εύκολο είναι τώρα το 0.63€ ανά ψήφο με όριο τις 20 ψήφους να το χρησιμοποιήσεις με μερικές κάρτες ανά χώρα έκδοσης της κάρτας.
Μα απ' οτι καταλαβα το θεμα δεν ειναι το ποσοι ψηφιζουν αλλα οι
ανωθεν παρεμβασεις στα αποτελεσματα της τηλεψηφοφοριας.

Τώρα που έχει καταλαγιάσει η σκόνη της Eurovision και από μερικά που διάβασα:
Κάπου γράφτηκε για το πόση σημασία
έχει η θέση.
Η θέση έχει περισσότερο σημασία κυρίως για τους συντελεστές και για την ΕΡΤ, αλλά και για την εταιρεία του καλλιτέχνη, και παίζονται λεφτά της αποστολής που και δεν είναι και λίγα..
Για μένα η θέση είναι ήσσονος σημασίας,
καθώς είναι και προϊόν επιτροπών,
πολιτικής και γνωστών λόμπι.
Από την πλευρά του δικηγόρου του διαβόλου, η καλή θέση είναι χρήσιμη γιατί κλείνει μερικά στόματα
διαφόρων τηλεειδικών,
που διψάνε για δηλώσεις και μαντεψιές.
Οπότε σωστά γράφτηκε η θέση έχει
σημασία, με μια αξιοπρεπή συμμετοχή συμπληρώνω όμως αν είναι να παρουμε πρωτιά με κάποιο κιτς drag show να λείπει! (Γνώμη μου..)
Αναφέρθηκαν μερικοί στο αν ταιριάζει το folk που στείλαμε με τον διαγωνισμό.
Γιατί όχι, από ότι θυμάμαι η Σερβία και άλλοι όπως και φέτος η Λετονια έστειλαν ανάλογα τραγούδια και πήραν καλές θέσεις έτσι καταρρίπτεται η σκοπιμότητα τραγούδι για eurovision
Η Τουρκία δεν κέρδισε κάποτε με ένα oriental?
Για τη σύγκριση Σάτι Κλαυδίας δεν είναι μονο ο εύκολος τρόπος που διχαζόμαστε.
Είναι οι συμπεριφορές.
Όταν εκπροσωπείς μια χώρα, μια σημαία, δεν κάνεις του κεφαλιού σου.
Και λόγω ηλικίας της καλήφωνης κοπέλας, δεν μπορώ να μην σκεφτώ ότι
είχε κατά νου να κάνει ψευτοεπάνασταση για ένα κοινό που
νόμιζε ότι θα την υποστηρίξει.
Έδειξε αγένεια και αφέλεια, ενώ θα ήταν πιο καθαρό
μετά τον διαγωνισμό και τις βαθμολογίες του, να κάνει ότι θέλει, ή καλύτερα να δηλώσει ότι θέλει σαν Μαρίνα πλέον..
Μουσικά και τα δύο κορίτσια είναι της panic records, που κυριαρχεί στο χώρο του εμπορικού τραγουδιού με εκπροσώπους της λαϊκής και trap σκηνής που έχουν γίνει σαίνια στα συνθεσάιζερ.
Οπότε τι να συγκρίνουμε?
Τα λεφτά που βγάζει κάθε μία?
Προσωπικά αυτό που με στενοχωρεί
είναι η ανάγκη μας να αισθανθούμε υπερήφανοι από τις επιδόσεις διαγωνισμού τραγουδιών και αγώνων ποδοσφαίρου..

• Like
Reactions: MakisM
Αν και φέτος δεν είχε καθόλου φολκλόρ ή ελάχιστο, τα ελάχιστα επίσης στοιχεία φολκλόρ στην αστερομάτα μουσικά, έδειχναν τεράστια για τον λόγο αυτόν συγκριτικά.

Καλά στη Γεωργία τι σκεφτόντουσαν; Ενώ φαινόταν ότι ήταν ασύνδετο το σημείο με τον χορό, μετά σκέφτηκαν να το κάνουν πιο έντονο στον ημιτελικό και στον τελικό με αποτέλεσμα να είναι... ακόμα πιο ασύνδετο το φολκλόρ στοιχείο με το τραγούδι. 😁 Λάθος.

Δεν πειράζει. Οι Trio Mandili να είναι καλά και θα πάω στο Γκάζι να τις δω αφού έρχονται πια κάθε χρόνο... . 🥰

Θα δώσω και ένα παράδειγμα γιατί επέμενα ότι η αστερομάτα έπρεπε να είχε και αγγλικό στίχο. Είχα γράψει εδώ ότι τα πλάνα θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα σε σχέση με το μήνυμα που θέλουν να στείλουν. Αφού παίζεις με έναν παίκτη λιγότερο έτσι στον αγώνα, τι άλλο να κάνεις;
Στο σημείο λοιπόν που ο στίχος λέει:

Γλυκιά μου μάνα μη μου κλαις
Καράβι είν' η ζωή μου
Που ψάχνει για το γυρισμό
Αγέρα το πανί μου

το πλάνο γυρνάει και δείχνει από πίσω μια καρυάτιδα. Αυτό είναι ευθεία αναφορά στην καρυάτιδα που είναι στο μουσείο στο Λονδίνο, αλλά επειδή ο στίχος είναι στα ελληνικά, αμφιβάλλω αν θα πέρασε το μήνυμα στο ευρύ κοινό της Eurovision. Δηλαδή και πάλι θα έπρεπε να το ψάξουν για να το βρουν. Όμως αν αυτό το σημείο ήταν στα αγγλικά και σε συνδυασμό με το πλάνο, σίγουρα πολύ πιο εύκολα θα το έψαχναν περισσότεροι.

Α) Βλεπω, συνεχιζεται η... ειδημων-μανια. " Τι να γραψεις "!

Β) Δεν ειναι καθολου " υποκρισια ", να χαιρεσαι με ενα καλο πλασαρισμα, αλλα να μη " σκας " με ενα κακο.... υπο το πρισμα, οταν επιλεγεις ενα τραγουδι, δε μπορεις να προβλεψεις, λογω του απροβλεπτου του διαγωνισμου, τι μπορει να κανει " κλικ... " μετα απο ενα τριμηνο...
Το, να πανηγυριζεις στα... καλα, αλλα να " κραζεις " στα... " ασχημα ", ειναι υποκρισια.

Η πορεία ενός τραγουδιού του διαγωνισμού σαν εμπορικό προϊόν
στα club επιρρεάζεται και από τα remix,
π.χ. πιθανόν να "περπατήσουν" αυτά:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Οπότε σωστά γράφτηκε η θέση έχει
σημασία, με μια αξιοπρεπή συμμετοχή συμπληρώνω όμως αν είναι να παρουμε πρωτιά με κάποιο κιτς drag show να λείπει! (Γνώμη μου..)

Μα δεν υπάρχει διαγωνισμός ή διαγώνισμα που να μην έχει σημασία ή βάρος ή έστω ικανοποίηση η καλύτερη επίδοση, που βγαίνει μέσω βαθμολογίας. Συμμετέχεις; Άρα μπαίνεις στη διαδικασία να κριθείς με τους όρους που βαθμολογεί εκείνο που συμμετέχεις.
Από τους βαθμούς τριμήνου στο σχολείο, μέχρι και τον βαθμό στο διαγώνισμα στην τάξη.
Σε πιο μικρές ηλικίες, και τα αστεράκια και οι καρδούλες που παίρνεις.

Όοοοολα τα υπόλοιπα είναι προσπάθεια να το πας απ' έξω απ' έξω για να κρατήσεις μια πισινή, για να έχεις την ευκαιρία μετά να πεις σε περίπτωση «στραβής», εγώ τά 'λεγα κλπ.
Έκλαιγα από τα γέλια όταν έβλεπα κάποιους να λένε... εγώ δεν ασχολούμαι αλλά... . Ναι, τι αλλά; Αφού ασχολείσαι. :ROFLMAO:

Αν θα είναι drag show ή οτιδήποτε, επίσης δεν έχει σημασία. Σημασία έχει τι κάνει κλικ τελικά την στιγμή που παραδοσιακά όλοι κάθονται και το βλέπουν το show. Ακόμα και εκείνοι που λένε ότι δεν τους ενδιαφέρει, το παρακολουθούν. Με τέτοια τηλεθέαση εξ' άλλου φαίνεται αυτό.

Οι πίτσες, οι μπύρες και οι σχολιασμοί με αστεία και πειράγματα είναι επίσης μέρος της όλης εμπειρίας. Όπως και η αγωνία μέχρι να σφυριχτεί η λήξη. Σημασία έχει να περνάς καλά.

• Like
Reactions: ln() and karamela
Αν θα είναι drag show ή οτιδήποτε, επίσης δεν έχει σημασία. Σημασία έχει τι κάνει κλικ τελικά την στιγμή που παραδοσιακά όλοι κάθονται και το βλέπουν το show. Ακόμα και εκείνοι που λένε ότι δεν τους ενδιαφέρει, το παρακολουθούν. Με τέτοια τηλεθέαση εξ' άλλου φαίνεται αυτό.

Οι πίτσες, οι μπύρες και οι σχολιασμοί με αστεία και πειράγματα είναι επίσης μέρος της όλης εμπειρίας. Όπως και η αγωνία μέχρι να σφυριχτεί η λήξη. Σημασία έχει να περνάς καλά.
Οι περισσότεροι έτσι το βλέπουμε.
με μπύρες και σχολιασμούς.
Φέτος έκατσα γιατί υπήρχε το δικό μας
που σάρωνε στα reactions, και υπήρχε
η περιέργεια πως θα αντιμετωπιστεί
ένα κομμάτι που ξέφευγε από το συνηθισμένα,
που στέλνουμε.
Και εκτιμώ ότι πολλοί το είδαν για αυτό τον λόγο..

• Like
Reactions: Cicadelic Ranger

Εννοείς μετά τον ημιτελικό τα reactions; Γιατί πριν δεν ήταν πολλά. Συνηθισμένος αριθμός όπως οποιασδήποτε χώρας που δεν έκανε μεγάλη εντύπωση.

• Love
  • Like
Reactions: ln() and Sotiris
Εννοείς μετά τον ημιτελικό τα reactions; Γιατί πριν δεν ήταν πολλά. Συνηθισμένος αριθμός όπως οποιασδήποτε χώρας που δεν έκανε μεγάλη εντύπωση.
Σωστά! Μετά τον ημιτελικό κυρίως..

.........
η περιέργεια πως θα αντιμετωπιστεί
ένα κομμάτι που ξέφευγε από το συνηθισμένα,
που στέλνουμε.
Και εκτιμώ ότι πολλοί το είδαν για αυτό τον λόγο..

Μπραβο
Και εγω επισης και μαλιστα τελικα με ανταμειψε και καλλιτεχνικα, αλλα χαρηκα επισης την εξαιρετικη εκτιμηση που ειχε και εχει απο τον κοσμο.
Ετσι οπως ειναι με την ιδιαιτεροτητα του, ιδιαιτεροτητα που πρωτα εχει σχεση με την Ελληνικη κυλτουρα, και δευτερο που εχει αποδεσμευτειαπο τις επιναλουμενες γουωκιες.

6 θεση γιατι και μονο ψηφιστηκε μαζικα απο τον κοσμο. Αλλιως θα ηταν 2ο η τριτο. Και μπραβο στην κοπελα που κανει θραυση στα τικ τοκ, ενω την περσυνη (η τους προηγουμενους και καλα μοντερνιστες ) την θυμαται η μανα της και αν...

Μπραβο
Και εγω επισης και μαλιστα τελικα με ανταμειψε και καλλιτεχνικα, αλλα χαρηκα επισης την εξαιρετικη εκτιμηση που ειχε και εχει απο τον κοσμο.
Ετσι οπως ειναι με την ιδιαιτεροτητα του, ιδιαιτεροτητα που πρωτα εχει σχεση με την Ελληνικη κυλτουρα, και δευτερο που εχει αποδεσμευτειαπο τις επιναλουμενες γουωκιες.

6 θεση γιατι και μονο ψηφιστηκε μαζικα απο τον κοσμο. Αλλιως θα ηταν 2ο η τριτο. Και μπραβο στην κοπελα που κανει θραυση στα τικ τοκ,
Και συνεχίζει να παράγει αντιδράσεις,
όπως αυτή που ψάχνει και τους στίχους..
KLAVDIA - Asteromata is a Real Spectacle!

Τα καλύτερα τραγούδια από την φετινή Eurovision:

- Μάλτα (ήτανε υπέροχο, είχε και φωνάρα, η εμφάνιση της δεν μου άρεσε)
- Φινλανδία (μου θύμισε ύμνο μιας ποδοσφαιρικής ομάδας(δεν θυμάμαι πια ήτανε), η κοπέλα τα έσπασε)
- Νορβηγία (Το παλληκάρι το συμπάθησα, ίσως ήτανε από τα καλύτερα νεαρά παιδιά που έβγαλε η Γιουροβίζιον, και η μουσική που είχε, ήτανε το είδος μουσικής που ακούω)
- Ισλανδία (Τα συμπάθησα ετούτα τα παλληκάρια...άξιζαν να πάρουνε πολλούς βαθμούς, και επίσης στεναχωρέθηκα ότι στις επιτροπές κανένας δεν τους έδωσε βαθμούς)
- Γαλλία (Ίσως ήτανε το καλύτερο, και φωνάρα είχε αυτή η ξανθιά, μιας είμαι και εγώ ξανθιά καλλονή)

Τα χειρότερα τραγούδια:

- Πορτογαλία (Απορώ πως πέρασε τελικό, πολύ βαρετό, ασυζητητί)
- Ουκρανία (Κουράστηκα πολύ με αυτό το τραγούδι, και απαίσια φωνή είχε ο τραγουδιστής)
- Γερμανία (Ήτανε άφωνη η τραγουδίστρια, δεν καταλάβαινα σχεδόν τίποτα από όσα έλεγε το τραγούδι, αν και ξέρω γερμανικά)
- Ελβετία (Δεν μπορούσα να καταλάβω καν τι εννοούσε, δεν είχε το νόημα και την σημασία του τραγουδιού, αντίθετα η κυρία που το τραγούδησε είχε φωνάρα)
- Ιταλία (Δεν ήμουν σίγουρη γιατί δεν μου άρεσε, αλλά η εμφάνιση του τραγουδιστή είναι λες και ξαναβλέπω "Κωνσταντίνου και Ελένης" με την Ελένη Βλαχάκη να έχει τακαμούρι)

Άντε και του χρόνου τα σπουδαία, ελπίζω στην Αυστρία να έχει καλύτερα τραγούδια... (Και είς ανώτερα δυστυχώς από ότι βλέπω)

επ, το ξέχασα αυτό το νήμα! η δική μου προτίμηση φέτος ήταν ξεκάθαρα το αλβανικό. ένα τραγούδι που άνετα ακούω και ξανακούω. βαλκανικές επιρροές με μοντέρνο ήχο, άψογη εκτέλεση, λιτή και επαγγελματική εμφάνιση. Δεν μπορω να θυμηθω αλλο αλβανικο τραγουδι που να μου αρεσε ποτε.
Το αυστριακο δυσκολο τραγουδι με εκπληκτικη φωνη, που ειναι στο ιδιο στυλ με το περυσινο νικητηριο της Ελβετιας. Απο τα υπολοιπα, συμπαθητικα το δικο μας με υπεροχη φωνη, το Νορβηγικο, της Δανιας (με αρκετες ομοιοτητες με Euphoria κλπ), θα ελεγα και της Φινλανδιας με το απαραιτητο κιτς στοιχειο της διοργανωσης. Επισης στα ακουσματα μου και το Λιθουανικο, οχι τιποτα ενθουσιωδες βεβαια, οπως και το Λεττονικο με το φολκλορ του. Τωρα κατι Machiatto και κατι sauna, ψιλοσυμπαθητικα αλλα εως εκει. Αυτο που μου αρεσε γενικα ειναι οτι αρκετες χωρες επιλεγουν πλεον τη γλωσσα τους και οχι αυτο το ομογεννοποιημενο αγγλοφωνο πραγμα που εχει σαρωσει για πολλα χρονια. προτιμω να ακουω κατι κι ας μην το καταλαβαινω, απο το να προσπαθουν ολοι να δειξουν ποσο καλοι μαθητες ειναι στα αγγλικα. ακομη κι αν τα νικητηρια τραγουδια των τελευταιων ετων ειχαν αγγλοφωνους στιχους, θα τα προτιμουσα στη μητρικη τους γλωσσα.
επισης κορυφαια στιγμη και η παρακατω:

επ, το ξέχασα αυτό το νήμα! η δική μου προτίμηση φέτος ήταν ξεκάθαρα το αλβανικό. ένα τραγούδι που άνετα ακούω και ξανακούω. βαλκανικές επιρροές με μοντέρνο ήχο, άψογη εκτέλεση, λιτή και επαγγελματική εμφάνιση. Δεν μπορω να θυμηθω αλλο αλβανικο τραγουδι που να μου αρεσε ποτε.
Το αυστριακο δυσκολο τραγουδι με εκπληκτικη φωνη, που ειναι στο ιδιο στυλ με το περυσινο νικητηριο της Ελβετιας. Απο τα υπολοιπα, συμπαθητικα το δικο μας με υπεροχη φωνη, το Νορβηγικο, της Δανιας (με αρκετες ομοιοτητες με Euphoria κλπ), θα ελεγα και της Φινλανδιας με το απαραιτητο κιτς στοιχειο της διοργανωσης. Επισης στα ακουσματα μου και το Λιθουανικο, οχι τιποτα ενθουσιωδες βεβαια, οπως και το Λεττονικο με το φολκλορ του. Τωρα κατι Machiatto και κατι sauna, ψιλοσυμπαθητικα αλλα εως εκει. Αυτο που μου αρεσε γενικα ειναι οτι αρκετες χωρες επιλεγουν πλεον τη γλωσσα τους και οχι αυτο το ομογεννοποιημενο αγγλοφωνο πραγμα που εχει σαρωσει για πολλα χρονια. προτιμω να ακουω κατι κι ας μην το καταλαβαινω, απο το να προσπαθουν ολοι να δειξουν ποσο καλοι μαθητες ειναι στα αγγλικα. ακομη κι αν τα νικητηρια τραγουδια των τελευταιων ετων ειχαν αγγλοφωνους στιχους, θα τα προτιμουσα στη μητρικη τους γλωσσα.
επισης κορυφαια στιγμη και η παρακατω:

Το αλβανικό ήτανε πολύ ωραίο! Το αυστριακό ήτανε κάπως περίεργο με το σοπράνο! Το δικό μας μου ψιλοάρεσε, η Νορβηγία πιασάρικο αλλά έως εκεί, η Δανία ήτανε λιγάκι βαρετή αλλά οκ. Λιθουανία εντάξει καλό ήτανε, η Λεττονία ήτανε τέλειο. Σουηδία και Εσθονία εντάξει τέλεια ήτανε αλλά δεν πειράζει.

• Like
Ξέχασα και του Ισραήλ...η τραγουδίστρια πολύ όμορφη, είχε πολύ ωραία φωνάρα, μακάρι να συνεχίσει να στέλνει τέτοιες τραγουδάρες...

• Like