Eutelsat W7 - Sub Saharian beam

καλησπερα σε ολους τους φιλους εδω και 2 μερες εχω βρει λιγο χρονο και κανω μερικες δοκιμες
στης συχνοτητες που αναφερεις φιλλιπα παραπανω δεν μπορω να δω τιποτα ενω παει κατι να πιασει μετα το χανει στην συχνοτητα 11881 V
η δοκιμη εγινε εκτες το μεσημερι και θα δοκιμασω και σε λιγο να δω

Σύμφωνα με το http://www.flysat.com/eutelsat36.php σε αρκετές συχνότητες ξεκίνησαν δοκιμαστικές εκπομπές

Μ έβαλες νυχτιάτικα να ψάχνω πάλι...
Κατ αρχήν κατεβασα και 6η συχνότητα στην υποσαχάρια, την 12054Η
Κατα δεύτερον ...δεν κατεβασα αλλη ρωσικη αλλά διαπιστώνω ότι έχουμε κι εδω χρήση ιδίων συχνοτήτων στις 2 δέσμες οπότε θα υπάρξουν και ταπώματα αφού fec-symbol rate είναι ίδια! Ετσι σε 11958 και 11996 και να εκπέμπουν ρώσικα δεν θα μπορω να τα φορτώσω αφού τα αριστερόστροφα μου βγαίνουν στην κάθετη πόλωση και ακριβώς στις ίδιες συχνότητες με ίδια fec-symbol rate εκπέμπουν στην υποσαχάρια καναλια του multichoice africa, έχουμε δηλαδή μάλλον νέα περίπτωση Amos αφού θεωρούν ότι πρόβλημα μπορεί να υπάρξει μόνο εκτός ιχνοδαγράμματος (δηλαδή η πρόβλεψη είναι κάποιοι να πιάνουν μόνο την ρώσικη δέσμη και άλλοι μόνο την υποσαχάρια...).
Και στις υπόλοιπες συχνότητες της υποσαχάριας επίσης εκπέμπουν ρώσικα δεξιόστροφα

Φίλιππα αν δεν το έχεις διαβάσει μέχρι τώρα ,ρίξε μια ματιά , ίσως έχει ενδιαφέρον ? http://www.satellites.co.uk/forums/...sub-sahara-african-beam-who-receiving-uk.html

Ενδιαφερον, απο τις συχνότητες που λεει κατεβασα και την 12014Η αλλά εχω χασει πλέον απο χτες την 11996V! Εχασα επίσης και την μία ρωσικης δέσμης που κατεβαζα στα 11881L αλλά γι αυτά θα δοκιμάσω την αλλη βδομάδα με ειδικό διηλεκτρικό που μπορω να βαλω για να φτιάξω κυκλική πόλωση στην χοάνη (αλλά μόνο για δοκιμή γιατι μου διαλύει τις γραμμικές πολώσεις!)
Ρωσικη δέσμη απο ΒΑ ελλάδα κανείς; Μαλλον θα στειλω SMS σε ιδιοκτήτη 1.8μ στην Ορεστειάδα που πρέπει να τα πιάνει άνετα.

Χτες δοκίμασε ο φίλος μου στην Ορεστειάδα με 1.8μ για την 11785 διεξιόστροφα της ρώσικης δέσμης και ενω του δίνει πολύ σήμα....δεν κατάφερε να την φορτώσει! Προφανώς υπάρχει θέμα με την κυκλική πόλωση και ενδεχομένως και με παρεμβολές απο την υποσαχάρια δέσμη

Θα κοιτάξω και τις δύο δέσμες αύριο αρκετά πρωί - που το σήμα είναι ισχυρότερο - να δω αν λαμβάνω κάτι

Επίσης βγήκαν και νεες συχνότητες στην υποσαχάρια, όπως η 11862Η και η 11940Η τις οποίες και ΔΕΝ κατεβάζω! Μαλιστα το μοναδικό ελεύθερο που έβλεπα, το κινέζικο CCTVF πήγε στην 11862Η ενω στην άλλη (11940H) ο Flysat λεει οτι εκπέμπει ελεύθερα το Boomerang! Με λίγα λόγια υπάρχουν 2 ελεύθερα και είναι στις 2 συχνότητες απο τις 3 που δεν κατεβάζω! Την Τετάρτη το απόγευμα αν δεν βρεχει ή χιονίζει θα γίνει ρύθμιση πιάτου στις 36 ανατολικά!

Χτες δοκίμασε ο φίλος μου στην Ορεστειάδα με 1.8μ για την 11785 διεξιόστροφα της ρώσικης δέσμης και ενω του δίνει πολύ σήμα....δεν κατάφερε να την φορτώσει!
Δοκίμασα και εγώ και κατεβαίνουν 4 συχνότητες όλο το 24ωρο ( 11862 R , 11900 R ,11940 R που είναι η ισχυρότερη και η 11977 R ) όλες δεξιόστροφες με σήμα γύρω στα 8.0 db (Η Ευριασιατική δέσμη κατεβαίνει στα 14.0 db) καμία όμως συχνότητα δεν φορτώθηκε στον δέκτη και από όσο κοίταξα στο flysat όλες έχουν την ένδειξη - test carrier - που σημαίνει ότι ίσως δεν φορτώνονται επειδή δεν υπάρχουν δεδομένα ,επίσης με παραξενεύει ότι δεν λαμβάνω καμία άλλη δεξιόστροφη αλλά μόνο αυτές που είναι σε test carrier και έτσι αμφιβάλω αν θα γίνεται λήψη αργότερα όταν δηλαδή οι συχνότητες που λαμβάνονται τώρα περάσουν και αυτές σε κανονική εκπομπή.

Attachments

• DSC02320.JPG
    DSC02320.JPG
    53.5 KB · Views: 20
  • DSC02322.JPG
    DSC02322.JPG
    28.4 KB · Views: 21
Δοκίμασα και εγώ και κατεβαίνουν 4 συχνότητες όλο το 24ωρο ( 11862 R , 11900 R ,11940 R που είναι η ισχυρότερη και η 11977 R ) όλες δεξιόστροφες με σήμα γύρω στα 8.0 db (Η Ευριασιατική δέσμη κατεβαίνει στα 14.0 db) καμία όμως συχνότητα δεν φορτώθηκε στον δέκτη και από όσο κοίταξα στο flysat όλες έχουν την ένδειξη - test carrier - που σημαίνει ότι ίσως δεν φορτώνονται επειδή δεν υπάρχουν δεδομένα ,επίσης με παραξενεύει ότι δεν λαμβάνω καμία άλλη δεξιόστροφη αλλά μόνο αυτές που είναι σε test carrier και έτσι αμφιβάλω αν θα γίνεται λήψη αργότερα όταν δηλαδή οι συχνότητες που λαμβάνονται τώρα περάσουν και αυτές σε κανονική εκπομπή.

Εγω του ειπα να δει την 11785R που την αναφέρουν ως κανονική Lyngsat-Flysat και που αυτήν μαλλον δεν την κατεβαζεις. Επίσης απο την στιγμή που δεν σου φορτώνονται δεν ξέρουμε αν το σημα ειναι απο την ρωσικη δεσμη ή ίδια συχνότητα υποσαχάριας, οπότε....καλά κρασιά! Πχ την 11940 και την 11862 τις έχω δοκιμάσει κι εγω για την υποσαχάρια δέσμη και δεν μου φορτώνονται σε αντίθεση με άλλες, το πιθανότερο ειναι οτι έχουμε....αλληλοπαρεμβολή με τις ρώσικες και έτσι δεν φορτώνεται καμία!

Εγω του ειπα να δει την 11785R που την αναφέρουν ως κανονική Lyngsat-Flysat και που αυτήν μαλλον δεν την κατεβαζεις.
Ναι δεν την κατεβάζω.
Επίσης απο την στιγμή που δεν σου φορτώνονται δεν ξέρουμε αν το σημα ειναι απο την ρωσικη δεσμη ή ίδια συχνότητα υποσαχάριας, οπότε....καλά κρασιά!
Ναι συμπερασματικά το υπέθεσα , αφενός λόγω footprints και αφετέρου ότι αυτές που λαμβάνω είναι όλες με την ένδειξη test carrier

Ναι συμπερασματικά το υπέθεσα , αφενός λόγω footprints και αφετέρου ότι αυτές που λαμβάνω είναι όλες με την ένδειξη test carrier από τη Ρώσικη δέσμη

Last edited:
Έχω νεότερα, για όσους ενδιαφέρονται. Πριν λίγο με καμποσες δοκιμές με ένα διηλεκτρικό για ku band που το έχω αφαιρέσει απο παλιό depolariser κυκλικής πόλωσης και το τοποθετώ στην χοάνη κατάφερα να φορτώσω την 11785R ως οριζόντια πολωση (φυσικά βαζοντας αυτό χάθηκαν τα κανάλια της υποσαχάριας). Η συχνότητα έχει ένα και μοναδικό αθλητικό κανάλι του ρωσικού πακέτου NTV. Δοκίμασα και τη συχνότητα 11727L που εμφανίζεται να εκπέμπει κανονικά στην ίδια δέσμη, αλλά δεν φόρτωσα κάτι. Συνεπώς θα έλεγα πως ειναι κυρίως για τα ΒΑ με ειδικά lnb για κυκλική πόλωση (για όσους έχουν όφφσετ πιάτα). Το σήμα που πήρα ήταν χαμηλό, 23-24%

Συγνώμη για το off topic

Φίλιππα αν έχεις τη δυνατότητα μπορείς να δεις αν λαμβάνεις και πως την 3928 R 8300 5/6 in DVB-S2/SD MPEG-4 8PSK από τον Eutelsat W2A @10°E

Συγνώμη για το off topic

Φίλιππα αν έχεις τη δυνατότητα μπορείς να δεις αν λαμβάνεις και πως την 3928 R 8300 5/6 in DVB-S2/SD MPEG-4 8PSK από τον Eutelsat W2A @10°E

Λοιπόν μόλις το κοίταξα και φόρτωσα 15 κανάλια με ονομασίες TestA5-1 έως 15, αλλά δεν ξέρω αν ειναι εκπομπή στα πρότυπα που παίζουν οι δέκτες γιατι το σήμα αυξομειώνεται σαν τρελό και ενω καποια στιγμή βλέπεις εικόνα και ήχο, μετα απο λίγο παγωνει και εξαφανίζεται. Επίσης οι εγγραφές δεν παιζουν όπως οι άλλοες στον υπολογιστή, με τα χίλια ζόρια έπαιξα το 1 απο τα τρια αρχεια που έγραψα και κατάφερα να γκραμπάρω το Discovery World. Σε αλλα έπαιζε μιά ασπρόμαυρη ταινία...αλλά δεν μου την έπαιξε κανένας γνωστός player και δεν θα προλάβω περισσότερα σήμερα
Με πολύ φαντασία ίσως διακρίνεις το Discovery World...

Attachments

• c band-10E-3938R.jpg
    c band-10E-3938R.jpg
    17.3 KB · Views: 21
Δεν μου κανει αυτό το lnb γιατι ειναι με ενσωματωμένη χοάνη για όφφσετ πιάτα.
Παντως χτες νωρίς το απόγευμα ειχα κανονική λήψη με πολύ περιστασιακά παγώματα και το σήμα δεν αυξομειώνόταν όπως προχτες. Ειναι όντως καναλια του πακέτου bis

Δεν μου κανει αυτό το lnb γιατι ειναι με ενσωματωμένη χοάνη για όφφσετ πιάτα.

αυτό μου διέφυγε εντελώς , όμως δεν μπορείς να κάνεις χρήση του Waveguide Polaraiser AV-COMM - που αναφέρει και dx qwer και που δίνει 3 db παραπάνω σε σχέση με τη διηλεκτρική - μαζί με το μηχανισμό skew για βελτίωση της λήψης ?

Last edited:
Τα εβαλε και ο Σουηδός τα κανάλια στις 10Ε C band με τα ονόματά τους