Eutelsat W7 - Sub Saharian beam

Μετα απο πολλες μερες καταφερα να κατεβασω κατι απο την δεσμη αυτη συγκεκριμενα 2 συχνοτητες 12015H και 12054H!Ανεβαζω και μια photo απο ενα ελευθερο καναλι που εχει στο πακετο multichoice africa!
Gab

Attachments

• DSC00031.JPG
    DSC00031.JPG
    141.6 KB · Views: 43
Επιτελους πιανουμε multichoice afrika στη περιοχη μας .Αρα να τι ητανε εκεινο το σηματακι που βλεπαμε τις προαλες.Μπραβο γαμπρε.-bye-

Γιωργο το πρωι ειναι κιαλα σηματα ισχυροτερα αλλα οχι ικανα για να λοκαρω!
Οντως ταχαμε δει πρωινες ωρες!Ελπιζω με περισσοτερες δοκιμες να βρουμε και αλλα!
Gab

Αντε μπραβο. Περιμενα να βγαινει και κατι στην Ελλαδα. Ομως μην χαιρεστε πολυ. Ακομα και στην πολυ δυτικοτερη Μαλτα το 1.50μ τα βγαζει ολα μεν αλλα πολυ οριακα.

Αντε μπραβο. Περιμενα να βγαινει και κατι στην Ελλαδα. Ομως μην χαιρεστε πολυ. Ακομα και στην πολυ δυτικοτερη Μαλτα το 1.50μ τα βγαζει ολα μεν αλλα πολυ οριακα.

Χρηστο σε μας πάντως μπαίνει και θέμα παρεμβολών απο την ρωσική δέσμη, τουλάχιστον στα Βόρεια (ιδιες συχνότητες-SR-FEC) και η μόνη διαφορά κυκλικές με γραμμικές πολώσεις. Το ίδιο που παθαίνουμε και στις 2 δεσμες του Amos δηλαδή (ισραηλ-κεντρικές ευρώπης). Νομίζω πως το καλύτερο σημειο για την υποσαχαρια δεσμη στην Ελλάδα πρεπει να ειναι η δυτική πελοπόννησος με πιάτα 1.8μ και ανω

Χρηστο σε μας πάντως μπαίνει και θέμα παρεμβολών απο την ρωσική δέσμη, τουλάχιστον στα Βόρεια (ιδιες συχνότητες-SR-FEC) και η μόνη διαφορά κυκλικές με γραμμικές πολώσεις.
Δεν γνωρίζω γιατί συμβαίνει σε μένα μόνο στις συχνότητες που στο http://www.flysat.com/eutelsat36.php αναφέρεται ότι υπάρχει εκπομπή σαν test carrier στην Ρωσική δέσμη με πόλωση κυκλική και στην ίδια συχνότητα υπάρχει ταυτόχρονα εκπομπή στη δέσμη Ν. Αφρικής σε γραμμική .
Συγκεκριμένα στις συχνότητες 11862 , 11900 , 11938 και 11977 ενώ υπάρχει σήμα και στις δύο πολώσεις με ισχυρότερο στη vertical εν τούτοις ο δέκτης δεν μπορεί να κλειδώσει κάτι

Απ αυτές που λες ουτε εγω κατεβάζω καμία. Αυτό το διάστημα κατεβαζω τις 11747H,11996V,12015H,12073V,12054H ενω έχω κατεβασει και την 12245Η παλαιότερα (οριακά) το βραδυ και την 11881V οταν πρωτοβγηκε ο δορυφόρος
Προφανώς τρωμε καλή ταπα απο τους Ρωσους στην Ελλάδα, αλλωστε βαζοντας στην χοάνη διηλεκρικό έχω φορτωσει μία ρωσικη συχνότητα (ειχα γραψει σχετικά εδω)

Φιλιππε απο οτι φαινεται επειδη ειμαστε πιο κοντα στην δεσμη Ρωσιας η ταπα μεγαλωνει και μας βγαινουν οι δικες τους συχνοτητες πιο δυνατα!
gab

Παιδιά και θεωρητικά με τι πιάτο βγαίνουν οι ρώσικες του W4 (αν βγαίνουν δλδ) ;

Παιδιά και θεωρητικά με τι πιάτο βγαίνουν οι ρώσικες του W4 (αν βγαίνουν δλδ) ;

Λόγω κυκλικής πόλωσης είναι δύσκολες, εγω με δοκιμή με ειδικό διηλεκτρικό που έχω για να μου φτιάχνει κυκλική πόλωση (αλλά που χαλάει τις γραμμικές και έτσι το έχω μόνο για δοκιμές) κατάφερα να βγάλω οριακά μιά συχνότητα στην Καστοριά με 2.4μ. Ισχύς υπάρχει αλλά και οι ρώσικες συχνότητες τρώνε τάπα απο την υποσαχάρια δέσμη και πιστεύω ότι μόνο στα ΒΑ με 1.8μ και κατάλληλο lnb για κυκλικές πολώσεις (το διηλεκτικό μπορεί να μπει μόνο σε χοάνες για πιάτα κεντρικής εστίασης) μπορούν να βγουν
Σορρυ νόμιζα έλεγες για τον W7, για τον W4 απλά δεν βγαίνει!

Μη ψαχνεις μαθηματικη εξηγηση στις out of footprint ληψεις φιλε. Ο 2D εχει πολλα sidelobes με ακραια minima και maxima σε αποστασεις πολυ μικρες και αντιθετες πολωσεις.
Για τον W4 ειτε δεσμης Ρωσιας ειτε Αφρικης δεν εχω διαβασει πουθενα για παρομοια συμπεριφορα. Στη Θεσ/κη βαση παλιοτερων αναφορων απο Σοφια, Ορεστιαδα και Λαμια υπολογιζω πως θελεις γυρω στα 3.5-4μ.

Και πως και βγάζουμε τον Astra 2D που έχει ίχνος μόνο βρετανία;

Τα ειπε ο Χρηστος (deepblusky) αλλά να προσθεσω ότι στα κάθετα του 2D η πιο "εύκολη" περιοχή για λήψη στην Ελλάδα είναι η Ρόδος, δηλαδή το σημείο που απεχει περισσότερο απο την τελευταία γραμμή του ιχνοδιαγράμματος!