Eversolo DMP-A6 Master Edition Gen 2

Πρέπει να ασχοληθείς με το dac και τις ρυθμίσεις του αφού εγώ δεν το χρησιμοποίησα.Αν θυμάμαι καλά, παρέχει 7 ρυθμίσεις και χαρακτηρίζει τις 2 Neutral.
Το Tidal παιζει καλύτερα από το Spotify.
Και που δεν έχει ρυθμίσεις αυτό....

Πως είσαι σίγουρος ότι το Tidal παίζει καλύτερα από το Spotify Lossless ;; αφού spotify δεν έχεις.. (εκτός αν έχεις και δεν το είδα.. πάντως στο Α6 δεν είχες)

Καλορίζικο
Αν εννοείς την εξοδο προφανώς και πάει στο 100% αν δεν το χρησιμοποιείς σαν προ .
Τις κεραίες δεν υπάρχει λόγος να τις βγάλεις ,εκτός αν σε ενοχλούν
Τα περί καλωδίου ρεύματος τα παραλείπω

Ναι, κανονικά πρέπει να βάλω το volume του σε κατάσταση pass through αφού μέχρι να το δοκιμάσω και σαν προενισχυτή μου είναι άχρηστο.

Για ποιόν λόγο να έχω τις κεραίες αφού από την 1η στιγμή το σύνδεσα με ethernet ;;

Κοίτα τώρα τι γίνεται εδώ σε μένα με τα καλώδια ρεύματος.. έχω πολλά από τα παλιά χρόνια που τα έχω ανακατασκευάσει και μου αρέσουν πολύ.
Γιατί να βάλω το δικό του αφού έστω και σε μικρό ποσοστό θα είναι χειρότερο ;;
Δεν ανήκω στην "μερίδα" των μουσικόφιλων που πίνει νερό στα καλώδια του ρεύματος, ούτε φυσικά τα πληρώνω χρυσά.. όμως οποιοδήποτε δικό μου αν βάλω σε σύγκριση σε οποιαδήποτε συσκευή μου με ένα μαύρο εργοστασιακό, το μαύρο θα χάσει εύκολα χωρίς "placebo".
Δεν λέω ότι το μαύρο είναι σκουπίδι , αλλά έχει μια ακουστή διαφορά κατά του σε τεστ Α-Β.

Δυστυχώς ή ευτυχώς,το Eversolo "ακούει" σε καλώδια όπως όλες οι συσκευές.Του αλλαξα 6 ρεύματος και 2 usb.Το εργοστασιακό καλώδιο ρεύματος δεν κάνει ούτε για απαγχονισμό!

Οπτικά είναι καλύτερο από τα εργοστασιακά που θυμάμαι από άλλες συσκευές μου.. σίγουρα είναι πιο χοντρό σε συνολική διατομή και αυτό μου έκανε θετική εντύπωση.
Φυσικά ούτε εγώ πρόκειται να του πάρω "παρθενιά" :LOL:

Στα βαθιά θα ήταν με το gentoo που θα το άνοιγε, θα το έβλεπε και θα με έπαιρνε τηλέφωνο πριν το ακουμπήσει.
Μεσοπέλαγα χωρίς μπρατσάκια και καρχαρίες γύρω γύρω θα ήταν με κανένα picorplayer. 😂
Γι'αυτό δεν μπλέκω.....

Το Eversolo μπροστά τους είναι σαν παιχνίδι της Fisher price για μωρά μπροστά τους.
Έλα βρε συ από το σπίτι να μου το φτιάξεις αφού είναι παιχνίδι.. για να σε δω.... :p:LOL:

Αν δεν σε ενοχλούν, όχι. Να απενεργοποιήσεις όμως το wifi του καλού κακού.
Από την 1η στιγμή το WiFi βγήκε OFF και μάλιστα μόνο του όταν η συσκευή είδε ότι έχει ethernet πάνω της.. δεν ξέρω καν αν μου δίνει την επιλογή ,γιατί το WiFi είναι "γκριζαρισμένο" .

• Like
Reactions: Tzimisce
Με γεια Vlad!! :D
Ευχαριστώ !!

Τις κεραίες στη θέση σου θα τις έβγαζα. Άχρηστες θα είναι, γιατί να ρισκάρεις να κάνουν κάτι;
Θα τις βγάλω ευθύς αμέσως.

Αλλά πιο σημαντικό θα ήταν, αν σου δίνει το μηχάνημα την δυνατότητα, να απενεργοποιήσεις εντελώς το WiFi.
Είναι OFF όπως έγραψα πιο πάνω.

Εχει πολυ καλο volume control και προτιμοτερο ειναι το output να μην κανει overload τον ενισχυτη, να υπαρχει σωστο gain staging αν μιλαμε για αναλογικη συνδεση, αλλα και να αποφευχθουν φαινομενα clipping(distortion) απο hot masters που συχνα ξεπερνουν τα 0dbfs. Αυτο ισχυει και ως transport. Καλο ειναι να μειωσει 2-3 db ψηφιακα την ενταση για να αποφυγεις clipping και να εχεις πιο ξεκουραστο/ηρεμο και καθαρο ηχο χωρις ενοχλητικες γωνιες. Γιατι αυτο που θα χασεις ειναι μη ακουστο ως προς την αναλυση bits, αλλα αυτο που θα κερδισεις σε λιγοτερο distortion εχει πραγματικο οφελος στην ποιοτητα του ηχου.
Θα το μελετήσω αυτό.. γενικά το μηχάνημα έχει τρελές ρυθμίσεις και θέλει πολλές δοκιμές του τύπου "πριν και μετά"

• Like
Reactions: steadyshot
Αν έχει θέμα ο προενισχυτής με υπερφόρτωση στην είσοδό του, ναι, σαφώς είναι προτιμότερο να μειώσει την έξοδο του DAC.

Αλλά αν δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, επιμένω ότι μόνο κακό θα κάνει η ψηφιακή μείωση της εξόδου.
Δεν έχει θέμα υπερφόρτωσης ο προενισχυτής μου.. απλά το ποτ του "αρπάζει" από χαμηλά και το διαφορετικό Alps δεν ήρθε ποτέ για να το αλλάξω.
Ο πωλητής μου έστειλε τα λεφτά πίσω και όταν προσπάθησα να το αγοράσω ξανά ήταν κλειστός για διακοπές....
Θα προσπαθήσω πάλι μιας και το θυμήθηκα...

φερτο στην εκθεση να στο μονταρουμε εμεις
Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να το φέρω !

Για τα υπόλοιπα έχω γιατί είναι βαριά και δεν μπορώ.. ο παλιός μου ενισχυτής δεν επισκευάστηκε ακόμα (θα μπορούσα να τον φέρω γιατί στα κιλά είναι διαχειρίσιμος) αλλά τι γίνεται με ηχεία;;

'Αρτεμις τα ξεχνάμε , είναι μεγάλα και βαριά.. μικρά βάσης δεν έχω.

Αν δεν φέρει κάποιος ενισχυτή και ηχεία, ή ενεργά ηχεία, μας βλέπω με τα earfun UBoomX και το eversolo θα είναι άχρηστο...

Καλά, αν δεν μπορούμε στην έκθεση, το φέρνεις και σπίτι μου να το ρυθμίσουμε να το πάμε κόντρα και με το Raspberry.

• Like
Reactions: vlad66
Συνδέθηκα με Spotify connect

IMG_20251110_155319.jpg

Στο apple οι ρυθμίσεις της ποιότητας πολυμέσων > ποιότητα streaming ήχου έχουν "γκριζάρει" και δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής

IMG_20251110_155404.jpg

Στο eversolo επέλεξα το original sampling rate και ελπίζω να έπραξα σωστά..

IMG_20251110_155445.jpg

Είμαι σε σωστό δρόμο ;;

Μιλήστε όσοι έχετε εμπειρία από δαύτο !!

@Δημοκηδής
Σπύρο κάνω κάτι λάθος ;;;;

Edit..
Κατήργησα το volume της συσκευής.
Τώρα ένταση μόνο από τον αναλογικό προενισχυτή μου

IMG_20251110_160937.jpg

Last edited:
Οπτικά είναι καλύτερο από τα εργοστασιακά που θυμάμαι από άλλες συσκευές μου.. σίγουρα είναι πιο χοντρό σε συνολική διατομή και αυτό μου έκανε θετική εντύπωση.
Φυσικά ούτε εγώ πρόκειται να του πάρω "παρθενιά" :LOL:
Οταν κάποιος Χ γνωστός κατασκευαστής π.χ ενισχυτών ,πουλάει τον ενισχυτή του ας πούμε γύρω στα 8-10.000[δηλ δεν τον λές φθηνό ,γιατί βάζει σαν καλώδιο τροφοδοσίας απλό χάλκινο 3χ 1.5 ;
Α] τσιγκουνεύεται και δεν βάζει ενα καλώδιο π.χ 100 ευρώ ;
Β] θεωρεί ότι αυτός που ξόδεψε 10.000 θα δώσει και 500-1000 για ένα καλώδιο ;
Γ] Δεν τον ενδιαφέρει αν το μηχάνημα του "θάβεται" με το φτηνό καλώδιο ,γιατί ξέρει ότι ετσι κι αλλιώς πουλάει
Το ερώτημα είναι ακαδημαϊκό και δεν απευθύνεται προσωπικά σε σένα

Οταν κάποιος Χ γνωστός κατασκευαστής π.χ ενισχυτών ,πουλάει τον ενισχυτή του ας πούμε γύρω στα 8-10.000[δηλ δεν τον λές φθηνό ,γιατί βάζει σαν καλώδιο τροφοδοσίας απλό χάλκινο 3χ 1.5 ;
Γ] Δεν τον ενδιαφέρει αν το μηχάνημα του "θάβεται" με το φτηνό καλώδιο ,γιατί ξέρει ότι ετσι κι αλλιώς πουλάει
βαλε και Δ δεν παιζει κανενα ρολο το καλωδιο

• Like
Reactions: Sonorus

Δίνει ψωμί και στους "καλωδιάδες" , χωρίς πλάκα !

Ξέρεις τι μου είχε πει ο Γ. Πετρόπουλος (της AS) κάποτε από κοντά ;;

- Την διπλοκαλωδίωση την βάλαμε στα ηχεία για να σώσουμε αυτούς που κατασκευάζουν καλώδια γιατί κινδυνεύουν όλοι με λουκέτο !

Και φυσικά ισχύει το Β] τα ξέρουν αυτά οι κατασκευαστές και τα επικροτούν.

στο Γ ] .. σιγά μην θάβεται το μηχάνημα από το απλό μαύρο καλώδιο.. απλά δεν πιάνει το peak του και η οικονομία που κάνει ο κατασκευαστής δεν είναι αμελητέα για να την αγνοήσει ..

βαλε και Δ (πιστεύει ότι) δεν παιζει κανενα ρολο το καλωδιο
fixed it for you.

Πέρα από την πλάκα, κάποτε διάβασα σε ένα γερμανικό περιοδικό για επίσκεψη τους στην Cabasse, όπου είδαν στον ανηχοικό θάλαμο ένα ζευγάρι ηχεία υπό δοκιμή συνδεδεμένα στον ενισχυτή με καλώδια της πλάκας, μήκους πολλών μέτρων, διαφορετικού μήκους-και διαφορετικών κατασκευαστών στο κάθε κανάλι.

Αν τους ρωτήσεις θα σου πουν ότι το καλώδιο είναι τόσο υποκειμενικό που δεν έχει νόημα να επιλέξουν αυτοί για εσένα. Θα είναι μια διπλωματική απάντηση.

Επίσης ελάχιστοι κατασκευαστές ενισχυτών κατασκευάζουν και καλώδια, οπότε γιατί να μπλέξουν;

βαλε και Δ δεν παιζει κανενα ρολο το καλωδιο

Μακάρι να ήταν έτσι...

Πρόσφατα στου Tzimisce βάλαμε ένα μαύρο στην θέση ενός δικού του και η διαφορά έβγαζε μάτια.

Για να μην πάμε στο άλλο άκρο.. αν δεν υπήρχε το καλό και το μαύρο μια χαρά δουλειά θα έκανε.