Eversolo DMP-A6 Master Edition Gen 2

Στον ψηφιακό κόσμο πάλι έχουμε Streamer Transports, Streamer-DAC's και DAC's αποκλειστικά.

Αν έχεις φτιάξει σαν εταιρία ένα streamer, το να του βάλεις DAC είναι θέμα κάποιων ευρώ.
Οπότε, το να αναγκάσει έναν καταναλωτή που ψάχνει για streamer στην χαμηλή κατηγορία τιμής, να ψάχνει και για dac, θα ήταν εμπορικό λάθος.

Το 70+% δεν θα το αγοράσει για αυτό το λόγο και το 25% θα το αγοράσει κατά λάθος και θα το πετάξει επειδή δεν έχει αναλογική έξοδο.
Το άλλο 5% δεν θα κοιτάξει καν ένα streamer των 300-400€.

Αν έχεις φτιάξει σαν εταιρία ένα streamer, το να του βάλεις DAC είναι θέμα κάποιων ευρώ.
Οπότε, το να αναγκάσει έναν καταναλωτή που ψάχνει για streamer στην χαμηλή κατηγορία τιμής, να ψάχνει και για dac, θα ήταν εμπορικό λάθος.

Το 70+% δεν θα το αγοράσει για αυτό το λόγο και το 25% θα το αγοράσει κατά λάθος και θα το πετάξει επειδή δεν έχει αναλογική έξοδο.
Το άλλο 5% δεν θα κοιτάξει καν ένα streamer των 300-400€.

Ίσως να μην είναι έτσι τα πράγματα..

Για να αγοράσει κάποιος ένα streamer σημαίνει ότι είναι "σχετικός" με το αντικείμενο, άρα έχει ένα "σωστό" στερεοφωνικό, άρα πολύ πιθανό να έχει ήδη ένα αξιοπρεπές ή καλούτσικο εξωτερικό DAC.

Άρα η επιλογή σκέτου streamer στα 300-400€ δεν είναι απίθανη.. προσωπικά αν υπήρχε κάτι σαν το wiim ultra χωρίς dac (πόσο μάλλον χωρίς phono) αλλά με ότι υπάρχει και δεν υπάρχει σε συνδέσεις, θα το χτυπούσα χωρίς 2η σκέψη !

Και πάλι για το wiim ultra με βλέπω, αλλά στην άλλη περίπτωση δεν θα ρωτούσα καν.....

Ίσως να μην είναι έτσι τα πράγματα..

Για να αγοράσει κάποιος ένα streamer σημαίνει ότι είναι "σχετικός" με το αντικείμενο, άρα έχει ένα "σωστό" στερεοφωνικό, άρα πολύ πιθανό να έχει ήδη ένα αξιοπρεπές ή καλούτσικο εξωτερικό DAC.

Άρα η επιλογή σκέτου streamer στα 300-400€ δεν είναι απίθανη.. προσωπικά αν υπήρχε κάτι σαν το wiim ultra χωρίς dac (πόσο μάλλον χωρίς phono) αλλά με ότι υπάρχει και δεν υπάρχει σε συνδέσεις, θα το χτυπούσα χωρίς 2η σκέψη !

Και πάλι για το wiim ultra με βλέπω, αλλά στην άλλη περίπτωση δεν θα ρωτούσα καν.....
Η περίπτωση του σκέτου streamer είναι ακριβώς ίδια με την περίπτωση του σκέτου CD transport.

Μόνο οι πολύ ψαγμένοι, που έχουν ήδη ή σκοπεύουν να επενδύσουν σε αγορά διακριτού και σοβαρού DAC, θα ασχοληθούν.

• Like
Reactions: Tzimisce and mdvq
Δλδ τα καλά streamer και cd players δεν έχουν και καλά dac ? Γιατί να μπει κάποιος σε διαδικασία ξεχωρίστου dac ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Δλδ τα καλά streamer και cd players δεν έχουν και καλά dac ? Γιατί να μπει κάποιος σε διαδικασία ξεχωρίστου dac ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Να σου φέρω το παράδειγμα από 2 cd players που στην εποχή τους ήταν στην μεσαία κατηγορία τιμής (800-900€) , ήταν πολύ καλά σε γενικές γραμμές , αλλά έπαιξαν πολύ καλύτερα και τα 2 με το "μικρό" εξωτερικό dac της MF V90 !

Το advance acoustic και το audiolab 8000CD

ειδικά το 2ο έσκισε κυριολεκτικά με το MF !

Φαντάσου τι θα έκαναν με ένα πολύ καλύτερο και ακριβότερο DAC....

Η περίπτωση του σκέτου streamer είναι ακριβώς ίδια με την περίπτωση του σκέτου CD transport.

Μόνο οι πολύ ψαγμένοι, που έχουν ήδη ή σκοπεύουν να επενδύσουν σε αγορά διακριτού και σοβαρού DAC, θα ασχοληθούν.

Δεν είναι λίγοι αυτοί.. κοίτα την περίπτωση του σκέτου cd trans της cambridge πως πουλάει..

Το έχει φίλος που έχει καλό στερεοφωνικό , αλλά όχι πανάκριβο και το "συνδυάζει" με ένα DAC της audiolab στα 400€ με πολύ καλά αποτελέσματα.

Η περίπτωση θα έλεγα ότι είναι ίδια με τα phono.. όσο καλό και να είναι ένα phono ενσωματωμένο σε έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή, (και 3Κ να έχει), εύκολα το ξεπερνάει ένα εξωτερικό phono από τα 500€ και πάνω.

Να σου φέρω το παράδειγμα από 2 cd players που στην εποχή τους ήταν στην μεσαία κατηγορία τιμής (800-900€) , ήταν πολύ καλά σε γενικές γραμμές , αλλά έπαιξαν πολύ καλύτερα και τα 2 με το "μικρό" εξωτερικό dac της MF V90 !

Το advance acoustic και το audiolab 8000CD

ειδικά το 2ο έσκισε κυριολεκτικά με το MF !

Φαντάσου τι θα έκαναν με ένα πολύ καλύτερο και ακριβότερο DAC....
εγω πιστευω οτι το ξεχωριστο dac βοηθαει τον καταναλωτισμο ...δλδ αυριο μεθαυριο αγοραζεις αλλο dac μετα αλλο κοκ....
Εγω ετσι και αλλιως στα αφτια μου ακουω αμελητεες διαφορες στα dac ...
fiio s15 AKM AK4499 & AK4191EQ
yamaha r-n200a ES9026PRO
denon dcd 1700 ne Burr-Brown PCM1795
εχω κανει πολλες δοκιμες δλδ εχω ακουσει cd και αναλογικα με το μαμα dac και ψηφιακα με τα αλλα 2 dac
επισης stream tidal και με το adc toy fiio και κατευθειαν στον yamaha με το ess
στα αυτια μου ελαχιστη διαφορα και αμελητεα για να κατσω να ασχοληθω με εξωτερικο dac και να ξοδευτω και αλλο

Καλή η κουβέντα για αυτά αλλά με 400-500 ευρώ dac και streamer είναι στην ουσία hifi. Ο νόμος είναι ότι πληρώνεις παίρνεις. Είναι άλλο το θέμα ότι εμείς δεν έχουμε λεφτά να πάμε να πάρουμε ένα lumin , auralic , esoteric η dcs και συζητάμε αν παίξει καλύτερα ένα dac του 300αρικου η του 500αρικου. Συμφωνώ ότι είναι δυσανάλογες οι τιμές προς την απόδοση αλλά στις τιμές που συζητάμε απλά παίζουν... Θέλω να πω ότι στις τιμές κάτω του 1000αρικου μην ψάχνετε ηχητικές ταυτότητες και διάφορες αλλά για ευκολίες και συνδεσιμότητες. Αυτά κατά τη γνώμη μου καθορίζουν μια αγορά σε αυτή την κατηγορία

Ακριβώς. Δυστυχώς για να ακούσεις σοβαρή διαφορά πρέπει να πας από τα 500€ στα >2.500€.

Και φυσικά να είναι και το υπόλοιπο σύστημα σε αντίστοιχο επίπεδο.

Και να είναι φροντισμένο και το δίκτυο.

Κ.ο.κ.

Έρωτας με την 1η ματιά

View attachment 260250
Λάρρυ ,ο συνδυασμός ακριβώς αυτός ήταν στα χέρια μου ,για αρκετες μέρες Μάλιστα είχα γραψει εδω μέσα ότι με περίπου 1000 ευρω φτιάχνεις ενα ωραίο συστηματακι και απολαμβάνεις μουσική

• Love
Reactions: Larry
Το πάνω ναι.. το κάτω μας αφήνει αδιάφορους..... :LOL:
Να μην σ αφήνει καθόλου αδιάφορα ,αν θέλεις να στήσεις ενα ωραίο οικονομικό συστηματάκι Ενταξει τα 100 βαττ που γράφει ότι βγάζει είναι λίγο τραβηγμένα ,αλλά τα B&w 805N τα πήγε όσο μπορούσε .
Αυτα τα δύο είναι ωραίο πακέτο ,αν διαλέξεις τα κατάλληλα ηχεία ,να ναι λίγο ευαισθητούλια ,πίστεψε με ,θα ακούς μια χαρα .

εγω πιστευω οτι το ξεχωριστο dac βοηθαει τον καταναλωτισμο ...δλδ αυριο μεθαυριο αγοραζεις αλλο dac μετα αλλο κοκ....
Εγω ετσι και αλλιως στα αφτια μου ακουω αμελητεες διαφορες στα dac ...
fiio s15 AKM AK4499 & AK4191EQ
yamaha r-n200a ES9026PRO
denon dcd 1700 ne Burr-Brown PCM1795
εχω κανει πολλες δοκιμες δλδ εχω ακουσει cd και αναλογικα με το μαμα dac και ψηφιακα με τα αλλα 2 dac
επισης stream tidal και με το adc toy fiio και κατευθειαν στον yamaha με το ess
στα αυτια μου ελαχιστη διαφορα και αμελητεα για να κατσω να ασχοληθω με εξωτερικο dac και να ξοδευτω και αλλο
Λυπάμαι ,αλλά θα διαφωνήσω γιατί στα ντακ οι διαφορές μπορεί να είναι από αμελητέες μέχρι χαώδης Ακουστές είναι ακόμη και σε "ταπεινα" τσιπάκια Και βέβαια σημαντικότατο ρόλο παίζει η υλοποίηση του σταδίου εξόδου

Να μην σ αφήνει καθόλου αδιάφορα ,αν θέλεις να στήσεις ενα ωραίο οικονομικό συστηματάκι Ενταξει τα 100 βαττ που γράφει ότι βγάζει είναι λίγο τραβηγμένα ,αλλά τα B&w 805N τα πήγε όσο μπορούσε .
Αυτα τα δύο είναι ωραίο πακέτο ,αν διαλέξεις τα κατάλληλα ηχεία ,να ναι λίγο ευαισθητούλια ,πίστεψε με ,θα ακούς μια χαρα .

Δεν είπα ότι είναι κακός ο ενισχυτής.. εμένα με αφήνει αδιάφορο γιατί ενισχυτή έχω.. streamer δεν έχω... :LOL:

Λάρρυ ,να πούμε και το αλλο ,Είσαι αραχτός ,ανοίγεις το κινητό ή το ταμπλετ και με μια κίνηση από το κινητό ανοίγει streamer και ενισχυτής αν εχεις συνδέσει τα καλώδιο trigger .