Eversolo DMP-A6 Master Edition Gen 2

Προσωπικά ...εχω ένα κολοφτιαγμενο A6 Master with torodial transformer και το έχω κατευχαριστηθεί 1,5 χρόνο τώρα...σ ενα τερμα bright συστημα...πιο bright , αποκαλυπτικό και αναλυτικο πεθαινεις δηλαδή στο οποιο οι μετριες εγγραφες δεν παιζουν κ δεν τις αντέχεις ουτε για 4 δευτερα... 😁

Bright and super analytical dac 9038
Brigh and analytical speaker cable οπως τα QED XTi40
Bright and analytical XLRs οπως τα Chord Clear Blue
Bright and analytical speakers and horns οπως τα μισητα στο 99% του φορουμ Klipsch 8000 version 2.

Πρεπει η αρχικη εγγραφη να ειναι κρύσταλλο για να παίξει κ ας ειναι flac στα 800kbps... αλλα εαν ειναι ολα κομπλε θα αποζημιωθείς με αυτο π θα ακούσεις....
Μην πάρεις όρκο για το QED.
Όσο για το chip,κανένα chip δεν είναι ικανό να χαρακτηρίσει τον ήχο.

Ειμαι της αντίθετης ηχητικής σχολής ,αλλά ολα εξαρτώνται και από υπόλοιπο σύστημα .Οσον αφορα το θέμα των καλωδίων ,επίσης βρίσκομαι κάπου "αλλου" χρησιμοποιώντας Belden -Canare
Ε ναι , ολα ειναι θεμα γουστου καθαρα !! Ευτυχως υπαρχουν προτασεις π καλυπτουν καθε αυτι εκει έξω!

Προσωπικά , τo κακο με εμένα , είναι πως ο εγκεφαλος κ τα αυτια μου τοσα χρόνια με κλιπσ εχουν συνηθίσει αυτο το ειδος ήχου και οτιδηποτε αλλο μ ακουγεται ησυχο , ψόφιο ψιλα ή νεκρο χαμηλά... ( Η μονη μ εμπειρια π ειναι αρκετα μικρή....ειναι από εκθέσεις που γινονται εδώ και μόνο.... αφιερώνοντας 10 τρακσ ανα περιπτερο at least ).

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Μην πάρεις όρκο για το QED.
Όσο για το chip,κανένα chip δεν είναι ικανό να χαρακτηρίσει τον ήχο.
Την μεγαλύτερα δουλεια στην αλυσίδα αυτη την κανουν τα ηχεια σιγουρα π ειναι φωτεινα απο μαμα...τωρα για τα ντακ οτι εχω διαβασει κ εγώ απο χρηστες στο νετ....δεν εχω ακουσει AKM... Τα Ess τα χαρακτηριζουν εκει εξω τερμα φωτεινα κ αναλυτικά και τα AKM πιο αναλογικά , ήσυχα και ζεστά. Δεν ξέρω...

Ε ναι , ολα ειναι θεμα γουστου καθαρα !! Ευτυχως υπαρχουν προτασεις π καλυπτουν καθε αυτι εκει έξω!

Προσωπικά , τo κακο με εμένα , είναι πως ο εγκεφαλος κ τα αυτια μου τοσα χρόνια με κλιπσ εχουν συνηθίσει αυτο το ειδος ήχου και οτιδηποτε αλλο μ ακουγεται ησυχο , ψόφιο ψιλα ή νεκρο χαμηλά... ( Η μονη μ εμπειρια π ειναι αρκετα μικρή....ειναι από εκθέσεις που γινονται εδώ και μόνο.... αφιερώνοντας 10 τρακσ ανα περιπτερο at least ).

Την μεγαλύτερα δουλεια στην αλυσίδα αυτη την κανουν τα ηχεια σιγουρα π ειναι φωτεινα απο μαμα...τωρα για τα ντακ οτι εχω διαβασει κ εγώ απο χρηστες στο νετ....δεν εχω ακουσει AKM... Τα Ess τα χαρακτηριζουν εκει εξω τερμα φωτεινα κ αναλυτικά και τα AKM πιο αναλογικά , ήσυχα και ζεστά. Δεν ξέρω...
Πάρε παράδειγμα από τον πίνακα τον οποίο παρέθεσες.Wim και Α6 ενώ έχουν το ίδιο chip,το δεύτερο περιγράφεται ως warmer,richer κ.α.
Πάντως,στην πραγματικότητα δεν παίζει όπως περιγράφηκε.Ετσι παίζει το A8.Μυλος!

• Like
Reactions: djmnv81
Πάρε παράδειγμα από τον πίνακα τον οποίο παρέθεσες.Wim και Α6 ενώ έχουν το ίδιο chip,το δεύτερο περιγράφεται ως warmer,richer κ.α.
Πάντως,στην πραγματικότητα δεν παίζει όπως περιγράφηκε.Ετσι παίζει το A8.Μυλος!

Nα ρωτησω , το sigle vs Dual Dac chips 9038 π αναφερεται στον πινακα μεταξυ wiim and a6 παιζει ρόλο?? Η ειναι τυπογραφικο λάθος και καθε καναλι εχει το δικο του και στο wiim. Eπίσης μηπως η ακουστικη διαφορά έγκειται και στα υπολοιπα εξαρτηματα υλοποιήσεων ωπου στο wiim λειπουν η αληθεια ειναι αρκετα οπως
  • Audio Processor XMOS XU316
  • Op-amp Chip OPA1642
  • Power Supply Low Noise, High-Quality Linear Power Supply

Μπα δεν ισχύει ...έχω το fiio s15 με το Akm chip και τον ολοκληρωμένο yamaha rn2000a με το ess και οι διαφορές στον ήχο είναι αμελητέες

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like
Μπα δεν ισχύει ...έχω το fiio s15 με το Akm chip και τον ολοκληρωμένο yamaha rn2000a με το ess και οι διαφορές στον ήχο είναι αμελητέες

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ωραίος...δεν υπαρχει καλυτερο πράγμα απο το feedback live συγκρισης τους.

Nα ρωτησω , το sigle vs Dual Dac chips 9038 π αναφερεται στον πινακα μεταξυ wiim and a6 παιζει ρόλο?? Η ειναι τυπογραφικο λάθος και καθε καναλι εχει το δικο του και στο wiim. Eπίσης μηπως η ακουστικη διαφορά έγκειται και στα υπολοιπα εξαρτηματα υλοποιήσεων ωπου στο wiim λειπουν η αληθεια ειναι αρκετα οπως
  • Op-amp Chip OPA1642
Πέρα από τα χαρακτηριστικά του κάθε τσιπ της ΑΚΜ -Ess πολύ σπουδαίο ρόλο παίζει όλη η υλοποίηση και φυσικά το στάδιο εξόδου
Το Wiim εχει μόνο ενα 9038 q2m Και καλό είναι να μην μπερδεύουμε το 9038 pro [η το καινούργιο 9039 pro] με τις εκδόσεις 9038q2m-9039 q2m
Oσον αφορα την σύγκριση μεταξυ ΑΚΜ 4490 -Εss9038q2m είναι λίγο πολύ όπως περιγράφεται από πολλούς .

Πέρα από τα χαρακτηριστικά του κάθε τσιπ της ΑΚΜ -Ess πολύ σπουδαίο ρόλο παίζει όλη η υλοποίηση και φυσικά το στάδιο εξόδου
Το Wiim εχει μόνο ενα 9038 q2m Και καλό είναι να μην μπερδεύουμε το 9038 pro [η το καινούργιο 9039 pro] με τις εκδόσεις 9038q2m-9039 q2m
Οταν βλεπουμε την καταλληξη pro στα Dac.... μιλαμε για πολυκαναλο ντακ ....ετσι τουλάχιστον το ειχα στο μυαλο μου..ισχύει??

• Op-amp Chip OPA1642

Και τετραπλό μπορεί να δεις καμιά φορά.
Όταν θέλεις να στείλεις στη συνέχεια το σήμα στα περιφερειακά αναλογικά εξαρτήματα της πλακέτας της ψηφιοαναλογικης μετατροπής, στέλνεις σήμα σε εκείνα με καλύτερα χαρακτηριστικά.
Αν απομονώσουμε μόνο τα chip, τότε δύο είναι καλύτερα από ένα, τέσσερα είναι καλύτερα από δύο κ.ο.κ.

• Like
Οταν βλεπουμε την καταλληξη pro στα Dac.... μιλαμε για πολυκαναλο ντακ ....ετσι τουλάχιστον το ειχα στο μυαλο μου..ισχύει??
Οχι ,οι περισσότερες και ακριβότερες υλοποιήσεις των pro είναι δικάναλες ,τουλάχιστον οσον αφορά τον ήχο και όχι το home cinema [για το οποίο δεν έχω άποψη]
Και εδώ στο φόρουμ που έγιναν κάποιες υλοποιήσεις με pro αφορούσαν δύο κανάλια .
Υπάρχουν υλοποιήσεις dac [αρκετα ακριβές ] με 2x 9038 pro

Eνα αρκετα ακριβό παράδειγμα streamer -dac που χρησιμοποιεί δύο ess 9038pro είναι το παρακάτω ,αλλά η τιμή του είναι 'αλλου'

Last edited:
  • Like
Οχι ,οι περισσότερες και ακριβότερες υλοποιήσεις των pro είναι δικάναλες ,τουλάχιστον οσον αφορά τον ήχο και όχι το home cinema [για το οποίο δεν έχω άποψη]
Και εδώ στο φόρουμ που έγιναν κάποιες υλοποιήσεις με pro αφορούσαν δύο κανάλια .
Υπάρχουν υλοποιήσεις dac [αρκετα ακριβές ] με 2x 9038 pro

Eνα αρκετα ακριβό παράδειγμα streamer -dac που χρησιμοποιεί δύο ess 9038pro είναι το παρακάτω ,αλλά η τιμή του είναι 'αλλου'

Ti οπλο αυτο το Lumin....👌

• Like
Reactions: petronik
Έτσι όπως το περιγράφει αν διαβάσεις πως έλαβε χώρα η ηχογράφηση είναι ότι παίζουν ως streaming dacs και όχι ως transports ,Qobuz μέσω roon στον ίδιο εξοπλισμό .

Για μένα το icon κερδίζει σε σκηνή και βάθος αλλά και καθαρότητα . Είναι αέρινο χωρίς να χάνει το σώμα και είναι ρυθμικό παράλληλα .

Δεύτερο έρχεται το node n132 το οποίο είναι πιο οργανικό με πιο έντονο μπάσο χωρίς γρεζι αλλά με όχι τόσο μεγάλη σκηνή και βάθος .

Τρίτο έρχεται το Cambridge το οποίο είναι πιο λεπτό στον ήχο ίσως και λίγο harsh αλλά ακούγεται ελαφρά πιο γρήγορο και ρυθμικό αλλά με λίγο μικρότερη σκηνή από το n132 και πολύ μικρότερη από το icon .

Τελευταίο έρχεται το Wiim ultra το οποίο είναι ανεμικο , ακούγεται flat χωρίς δυναμικές αντιθέσεις , το μπάσο είναι light . Δεν είναι καλό …
Αποσυρω αυτο που ειπα για τον ηχο του cambridge audio mxn 10. Δεν ακουγεται ετσι στην πραγματικοτητα. Αντιθετα ακουγεται ξεκουραστο ακομα και σε υψηλες εντασεις γεματο και ρυθμικο και με φυσικη τοποθετηση των φωνων στην σκηνη , δεν ειναι καθολου προβολικο. Το ρυθμικο το κραταω που ειπα πριν...

Last edited:
Νομίζω ότι κάπου πρεπει να ξεχωρίσουμε τα απλά streamers με τα streamer -dac , γιατί πιθανόν βγαίνουν λάθος συμπεράσματα .

Αν και εκτός θέματος ,θα ήθελα να παραθέσω την κυκλοφορία [πολύ φρέσκια] δυό καθαρόαιμων ντακ [χωρίς streamer] της Audiolab - τα Audiolab D7 & Audiolab D9 ,το πρωτο με Εss 9038q2m και το δεύτερο με Εss 9038 pro
Ελπίζω να τα ακούσω σύντομα ,ιδίως το δεύτερο

Last edited:
  • Like
Reactions: vlad66
Νομίζω ότι κάπου πρεπει να ξεχωρίσουμε τα απλά streamers με τα streamer -dac , γιατί πιθανόν βγαίνουν λάθος συμπεράσματα .

Αν και εκτός θέματος ,θα ήθελα να παραθέσω την κυκλοφορία [πολύ φρέσκια] δυό καθαρόαιμων ντακ [χωρίς streamer] της Audiolab - τα Audiolab D7 & Audiolab D9 ,το πρωτο με Εss 9038q2m και το δεύτερο με Εss 9038 pro
Ελπίζω να τα ακούσω σύντομα ,ιδίως το δεύτερο
Εγω αναφερθηκα ως streaming dac ( το αγορασα προσφατα απο περιεργεια)

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Κατά κάποιο τρόπο η ιστορία επαναλαμβάνεται στον ψηφιακό κόσμο, όπως στον αναλογικό.
Όλα σε ένα ή όλα χωριστά;
Στον αναλογικό κόσμο έχουμε προενισχυτές, ολοκληρωμένους και τελικούς.
Στον ψηφιακό κόσμο πάλι έχουμε Streamer Transports, Streamer-DAC's και DAC's αποκλειστικά.

• Like
Reactions: petronik and vlad66
Κατά κάποιο τρόπο η ιστορία επαναλαμβάνεται στον ψηφιακό κόσμο, όπως στον αναλογικό.
Όλα σε ένα ή όλα χωριστά;
Στον αναλογικό κόσμο έχουμε προενισχυτές, ολοκληρωμένους και τελικούς.
Στον ψηφιακό κόσμο πάλι έχουμε Streamer Transports, Streamer-DAC's και DAC's αποκλειστικά.
Μιχάλη ,στην περίπτωση αυτή είναι λίγο διαφορετικά ,γιατί ο streamer είναι μια πηγή όπως το cd - tuner - πικ απ ,κλπ,κλπ
Το ότι κάποιοι κατασκευαστές μας δίνουν το "ολα σε ένα" είναι ίσως θετικό από μια άποψη ,αλλά από την άλλη ,όταν πάμε σε μικρού [λογικού ] κόστους μηχανήματα ,αρχίζουν οι μεγάλοι συμβιβασμοί.
Μακάρι να είχαμε την δυνατότητα να έχουμε στη διάθεση μας ένα πολύ καλό dac ,ετσι ώστε να τα δοκιμάζαμε ώς απλά streamer και να βγάζαμε κάποια συμπεράσματα .
Η ελευση π.χ του eversolo T8 ,ίσως βοηθήσει σ αυτή την κατεύθυνση μιας και είναι σκετο streamer ,ενός κάποιου κόστους ,αλλά όχι δυσθεώρητου .

• Like
Reactions: vlad66