Eversolo DMP-A6 Master Edition Gen 2

Πάντως σύμφωνα με την ΧΧΧΧΧ οδηγία της Ε.Ε οταν κάποιο μηχάνημα που είναι αναμμένο και δεν δεχθεί κάποια μεταβολή έντασης ή αλλαγής πηγής ,μεταπίπτει μετα από 2 ώρες σε κατάσταση αναμονής Ακούς ένα ρελέ ξαφνικά και νέκρα -άκρα του τάφου σιωπή Στην αρχή τρομάζεις και λές πάει κάηκε

Τhe 230 V version has an Eco Mode that switches power off after 120 minutes of inactivity.
εγώ πάντως τώρα έχω 244.6
γι αυτό και δεν αφήνω ποτέ κανένα τροφοδοτικό στο ρεύμα

Εχει πιο πολλές εισόδους και λειτουργίες το μεγαλύτερο οπότε ίσως και γι αυτό είναι ακριβότερο
Επειδη τα εχω δοκιμασει και τα δυο, το φτηνο στο συστημα μου και το ακριβο σημερα στο συστημα του Μιχαλη, το μεγαλο μπορει να
ειναι ακριβοτερο αλλα κανει πολυ καλη δουλεια.

• Like
Reactions: steadyshot
εγώ πάντως τώρα έχω 244.6
γι αυτό και δεν αφήνω ποτέ κανένα τροφοδοτικό στο ρεύμα
Μητσε αυτό είναι άσχετο .
Εχεις τον ενισχυτή αναμμένο ακους μουσική και αν δεν πειράξεις ένταση ή αλλάξεις πηγή ,μετά από 2 ώρες κλείνει

Μητσε αυτό είναι άσχετο .
Εχεις τον ενισχυτή αναμμένο ακους μουσική και αν δεν πειράξεις ένταση ή αλλάξεις πηγή ,μετά από 2 ώρες κλείνει
Τα τροφοδοτικά έχουν μια +/- ανοχή. Αν τηγανιστεί για κάποιο καιρό κανονικά θα βγάλει την όποια βλάβη
Όλα αυτά τα τροφοδοτικά έχουμε τη συνήθεια να τα αφήνουμε στο ρεύμα. Καλό δεν τους κάνει

Τα τροφοδοτικά έχουν μια +/- ανοχή. Αν τηγανιστεί για κάποιο καιρό κανονικά θα βγάλει την όποια βλάβη
Όλα αυτά τα τροφοδοτικά έχουμε τη συνήθεια να τα αφήνουμε στο ρεύμα. Καλό δεν τους κάνει

Από τι τάση και πάνω θα τηγανιστεί ένα τροφοδοτικό ;;

Έχω σταθερά πάνω από 230v (*) και κανένα τροφοδοτικό μου δεν έπαθε τίποτα.

(Η βλάβη στο Α6 καμία σχέση δεν έχει με την τάση του δικτύου μου, αυτό είναι σίγουρο.)

(*) Σε 4 πολύμετρα παίρνω 4 διαφορετικές τιμές με διαφορά λίγων βόλτ, άρα σημασία θα δώσω αν σε αυτό που λέει την μικρότερη τιμή (233ν) , δω κοντά στα 240

Από τι τάση και πάνω θα τηγανιστεί ένα τροφοδοτικό ;;

εξαρτάται προφανώς από το πως είναι κατασκευασμένο και τις "ευαισθησίες" του. Θεωρητικά η Δεη και η κάθε Δεη σου λέει πχ +/- 5% ή και παραπάνω. Το έχει υπολογίσει αυτό ο Χ κινέζος κατασκευαστής? Αν όχι τότε αυτό ψήνεται μέχρι να πει το ποίημα το πιό "πρόθυμο" εξάρτημα.
Έχω σταθερά πάνω από 230v (*) και κανένα τροφοδοτικό μου δεν έπαθε τίποτα.
Μπορεί και τυχαίο. Θεωρώ ότι παίζεις με την τύχη σου όταν ξέρεις ότι το δίκτυο μπορεί να ξεπεράσει και τα 240 άνετα. Κάποια τροφοδοτικά μπορεί να αντέξουν την ταλαιπωρία, αλλα όχι. Ιδίως αν είναι συνέχεια στο ρεύμα.
(Η βλάβη στο Α6 καμία σχέση δεν έχει με την τάση του δικτύου μου, αυτό είναι σίγουρο.)
ναι άκουσα ότι έχει θέμα απο μόνο του
(*) Σε 4 πολύμετρα παίρνω 4 διαφορετικές τιμές με διαφορά λίγων βόλτ, άρα σημασία θα δώσω αν σε αυτό που λέει την μικρότερη τιμή (233ν) , δω κοντά στα 240

Τα πολύμετρά σου θέλουν σίγουρα καλιμπράρισμα.

Εγω πχ αυτή τη στιγμή βλέπω πάνω από 244. Το έχω ξαναπεί αλλού ότι στο σπίτι το μόνο πράγμα που είναι 24/7 στο ρεύμα είναι κάτι "ακίνδυνο", πχ τα ψυγεία, το ρούτερ ή κάποια χαμπ.
Ο,τιδήποτε άλλο ευαίσθητο που ας πούμε νοιάζομαι παραπάνω ανοίγει και κλείνει όταν θα χρησιμοποιηθεί

Attachments

• Screenshot_20260110_231648_Shelly Smart Control.jpg
    Screenshot_20260110_231648_Shelly Smart Control.jpg
    168.1 KB · Views: 14
Τι είναι αυτό που θα έχει κινέζικο τροφοδοτικό και θα με νοιάζει ;;;

Οκ, για το Α6 τα είπαμε και σύμφωνα με τον Γιώργο Κοψ το νέο δεν χαλάει..

Αυτά που με νοιάζουν είναι ο προ και ο τελικός.

Σε περιόδους που μπορώ να ακούω μουσική είναι συνέχεια στο ΟΝ

Σε περιόδους που δεν μπορώ είναι στο OFF , όπως καλή ώρα τώρα που Α6 δεν υπάρχει και το πικάπ είναι ασύνδετο.

και για να μην υπαρχει η απορια, ειναι το wireworld.
Εσύ θα πάρεις άλλο.
Neotech neet-1008 το λένε και τ' αλλα καλώδια κλαίνε.
UP-OCC ασήμι σε τιμη-χαρισμα.
Αν δεν μείνεις ικανοποιημένος το θέλω εγώ.

• Like
Reactions: economides
Τι είναι αυτό που θα έχει κινέζικο τροφοδοτικό και θα με νοιάζει ;;;
έχει ο,τιδήποτε έχει μια συσκευή που την έχεις πληρώσει και την πονάς. Δεν θέλεις να χαλάσει από αδιαφορία. Το ότι είναι ίσως κακοσχεδιασμένη ή δεν είναι σχεδιασμένη για ένα παλαβό δίκτυο δεν σημαίνει "άστην και όταν χαλάσει, χάλασε". Προσωπικά δεν μου αρέσει με τίποτα κάτι που έχω αγοράσει και πληρώσει να χαλάει. Συνεπώς κάθομαι και σκέφτομαι πως λειτουργεί και προσπαθώ να του κάνω την ζωή του εύκολη και απροβλημάτιστη. Οποιοδήποτε εξάρτημαι θερμαίνεται θα το σκεφτώ πως θα το αντιμετωπίσω. Προφανώς και κανείς μας δεν πρέπει να σκεπάζει ενισχυτές, αλλά και να βλέπει αν κάτι έχει γρίλιες να το τοποθετεί ανάλογα. Πχ δεν αφήνω ποτέ τροφοδοτικά σε χαλιά ή καναπέδες, πάντα σε πλακάκι. Συνήθως βλέπω ποιό σημείο θερμαίνεται περισσότερο και φροντίζω να μην το πλακώνω κλπ κλπ. Πχ μου έχει τύχει σε μηχάνημα που τα τρανζίστορ του ήταν βιδωμένα για ψύξη στην πλάτη από την θερμότητα να έχουν ξεκολλήσει από την πλακέτα οι επαφές του. Και αυτό γιατί με το που έβαζες το μηχάνημα στην πρίζα ήταν σε αναμονή χωρίς κάποιο άλλο κύκλωμα.
Οκ, για το Α6 τα είπαμε και σύμφωνα με τον Γιώργο Κοψ το νέο δεν χαλάει..
μακάρι. Αλλά πάλι θα το πρόσεχα
Αυτά που με νοιάζουν είναι ο προ και ο τελικός.
Αν είναι και τάξη Α το καλοκαίρι.....
Σε περιόδους που μπορώ να ακούω μουσική είναι συνέχεια στο ΟΝ

Σε περιόδους που δεν μπορώ είναι στο OFF , όπως καλή ώρα τώρα που Α6 δεν υπάρχει και το πικάπ είναι ασύνδετο.
όλα στο off. Όταν έρχεται η ώρα μπαίνουν στην πρίζα. Αλλιώς κάποια στιγμή....

Ποσο θα κανεις να παρεις τη συσκευη πισω? Δε γινεται να σου στειλουν καινουριο?

Ο φίλος σου ο Βαγγέλης συμφωνεί μαζί μου διότι έχει παρατηρήσει το ίδιο φαινόμενο στο σύστημα του και μου το έχει πει πριν από πολλά χρόνια.Το ίδιο και οι πελάτες του.
Έχει ενεργά ηχεία.

έχει ο,τιδήποτε έχει μια συσκευή που την έχεις πληρώσει και την πονάς. Δεν θέλεις να χαλάσει από αδιαφορία. Το ότι είναι ίσως κακοσχεδιασμένη ή δεν είναι σχεδιασμένη για ένα παλαβό δίκτυο δεν σημαίνει "άστην και όταν χαλάσει, χάλασε". Προσωπικά δεν μου αρέσει με τίποτα κάτι που έχω αγοράσει και πληρώσει να χαλάει. Συνεπώς κάθομαι και σκέφτομαι πως λειτουργεί και προσπαθώ να του κάνω την ζωή του εύκολη και απροβλημάτιστη. Οποιοδήποτε εξάρτημαι θερμαίνεται θα το σκεφτώ πως θα το αντιμετωπίσω. Προφανώς και κανείς μας δεν πρέπει να σκεπάζει ενισχυτές, αλλά και να βλέπει αν κάτι έχει γρίλιες να το τοποθετεί ανάλογα. Πχ δεν αφήνω ποτέ τροφοδοτικά σε χαλιά ή καναπέδες, πάντα σε πλακάκι. Συνήθως βλέπω ποιό σημείο θερμαίνεται περισσότερο και φροντίζω να μην το πλακώνω κλπ κλπ. Πχ μου έχει τύχει σε μηχάνημα που τα τρανζίστορ του ήταν βιδωμένα για ψύξη στην πλάτη από την θερμότητα να έχουν ξεκολλήσει από την πλακέτα οι επαφές του. Και αυτό γιατί με το που έβαζες το μηχάνημα στην πρίζα ήταν σε αναμονή χωρίς κάποιο άλλο κύκλωμα.

μακάρι. Αλλά πάλι θα το πρόσεχα

Αν είναι και τάξη Α το καλοκαίρι.....

όλα στο off. Όταν έρχεται η ώρα μπαίνουν στην πρίζα. Αλλιώς κάποια στιγμή....
Δεν παθαίνουν τίποτα τα μηχανήματα αν είναι μόνιμα αναμμένα, δεν έχει τύχει ποτέ να χαλάσει μηχάνημα είτε δικό μου, είτε φίλων και γνωστών από αυτό το πράγμα..
Το Eversolo είναι παντού γνωστό ότι καίγεται το τροφοδοτικό του, αν φτιάξανε από την εταιρία αυτό το θέμα δεν θα ξαναπάθει ποτέ τίποτα..
Σε αντίθεση με το άνοιξε κλείσε τα μηχανήματα, εκεί βγάζουν ζημιές, αυτό είναι γνωστό, και προ πάντων είναι θέμα σχεδίασης και ποιότητας υλικών..
Δεν αφήνουμε ποτέ λαμπατα ενισχυτικά συνέχεια αναμενα διότι τρώμε ζωή από τις λάμπες, αυτό, τίποτα άλλο..

Μόνο όταν μένουμε σε περίεργες περιοχές που η ΔΕΗ κάνει τα δικά της με αυξομείωση στην τάση θέλει πολύ προσοχή, που και εκεί αν είναι να συμβεί η στραβή θα πάθει ζημιά ένα μηχάνημα και την ώρα που είναι σε λειτουργία, δηλαδή να παίζει μουσική..

Δεν παθαίνουν τίποτα τα μηχανήματα αν είναι μόνιμα αναμμένα, δεν έχει τύχει ποτέ να χαλάσει μηχάνημα είτε δικό μου, είτε φίλων και γνωστών από αυτό το πράγμα..
Το Eversolo είναι παντού γνωστό ότι καίγεται το τροφοδοτικό του, αν φτιάξανε από την εταιρία αυτό το θέμα δεν θα ξαναπάθει ποτέ τίποτα..
Σε αντίθεση με το άνοιξε κλείσε τα μηχανήματα, εκεί βγάζουν ζημιές, αυτό είναι γνωστό, και προ πάντων είναι θέμα σχεδίασης και ποιότητας υλικών..
Δεν αφήνουμε ποτέ λαμπατα ενισχυτικά συνέχεια αναμενα διότι τρώμε ζωή από τις λάμπες, αυτό, τίποτα άλλο..

Μόνο όταν μένουμε σε περίεργες περιοχές που η ΔΕΗ κάνει τα δικά της με αυξομείωση στην τάση θέλει πολύ προσοχή, που και εκεί αν είναι να συμβεί η στραβή θα πάθει ζημιά ένα μηχάνημα και την ώρα που είναι σε λειτουργία, δηλαδή να παίζει μουσική..
ο καθένας με τις εμπειρίες του

Δεν έγραψα πως οι συσκευές που είναι συνεχώς on θα υποστούν βλάβη αλλά πως θα παίξουν χειρότερα και πως υπηρξαν κι αλλοι εκτός εμου οι οποίοι το είχαν διαπιστώσει.
Υπάρχει μια εξαίρεση.Το cd player δεν πρέπει να παραμένει συνεχώς on αν θέλουμε να μακροημερευσει η ικανότητα ανάγνωσης του.

Last edited:
Ναι, φυσικά, απλά είναι πολύ δύσκολο να χαλάσει κάτι επειδή είναι υπό τάση συνέχεια..
Εάν είναι καλής ποιότητας μηχάνημα εννοείται..
να υπενθυμίσω ότι μιλάμε για προιόντα που δεν έχουν πίσω τους 10ετίες σχεδιαστικής εμπειρίας. Για να μην αναφερω όνομα χώρας

να υπενθυμίσω ότι μιλάμε για προιόντα που δεν έχουν πίσω τους 10ετίες σχεδιαστικής εμπειρίας. Για να μην αναφερω όνομα χώρας
Ναι, δεν διαφωνώ, οι Κινέζοι ακόμα θέλουν δουλειά σε κάποιους τομείς, αν και έχουν πολύ καλή αξιοπιστία τώρα τελευταία σε πάρα πολλά πράγματα..

Γενικότερα νομίζω ότι οι Κινέζοι στα ηλεκτρικά/ ηλεκτρονικά μαθαίνουν/ έχουν μάθει πλέον και είναι εξίσου ικανοί με παραδοσιακές δυνάμεις.
Είχα διαβάσει, σε άλλο πεδίο, ότι ενώ τα πάνε εξαιρετικά καλά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι εξίσου αποδοτικοί στα παραδοσιακά εσωτερικής καύσης (ή δεν ενδιαφέρονται)
Απλώς έχουν μεγάλη ποικιλία/προσφορά και κατά συνέπεια μεγάλη διαβάθμιση στην ποιότητα.
Ψάχνοντας πρόσφατα για αγορά εξοπλισμού κυριολεκτικά πελάγωσα.
Πήρα και made in china καθώς τόσο το κεφάλαιο δεν είναι απεριόριστο αλλά και γιατί μου φάνηκαν vfm επιλογές. Απλώς, από EU πωλητή, Ελλάδα και Γερμανία.
Το κύριο θέμα είναι το τι γίνεται αν στραβώσει και χαλάσει κάτι, ειδικά εκτός εγγύησης.
πχ για το topping a50 iii και να χαλάσει στον ένα - ενάμιση χρόνο, μικρό το κακό. Εντός εγγύησης ίσως και να τους συμφέρει να στείλουν νέο και κθρίως θα έχει βγάλει τα λεφτά του.
Αλλά για κάτι πιο ακριβό (για τα δικά μου οικονομικά δεδομένα) σκέφτομαι διαφορετικά και τα υπόλοιπα τα αγόρασα από Ελλάδα (προφανώς χωρίς να αποτελεί πανάκεια και ουσιαστικά στα τυφλά βέβαια ουσιαστικά καθώς δεν έχω σχέση με τον χώρο και μένω και Βόλο).
Στα φωτογραφικά είχα περιγράψει προ δεκαετίας απίστευτη ταλαιπωρία με fuji για επισκευή.
Sorry για το οφτόπικ