Δεν έγραψα πως οι συσκευές που είναι συνεχώς on θα υποστούν βλάβη αλλά πως θα παίξουν χειρότερα και πως υπηρξαν κι αλλοι εκτός εμου οι οποίοι το είχαν διαπιστώσει.
Υπάρχει μια εξαίρεση.Το cd player δεν πρέπει να παραμένει συνεχώς on αν θέλουμε να μακροημερευσει η ικανότητα ανάγνωσης του.
Συμπληρώνω λοιπόν επειδή το άφησα ημιτελές.
Ένα cd player δεν πρέπει να μένει on με δισκάκι εντός διότι ο μηχανισμός συνεχίζει να εργάζεται διαβάζοντας το toc και κατά συνέπεια χάνει χρόνο από την ζωή του.
Ένα cd player δεν πρέπει να μένει στο με δισκάκι εντός διότι ο μηχανισμός συνεχίζει να εργάζεται διαβάζοντας το toc και κατά συνέπεια χάνει χρόνο από τη ζωή του.
Ναι σωστά, δεν πρέπει να υπάρχει δισκάκι μέσα όταν είναι αναμενόμενο όταν δεν παίζει..
Νόμιζα ότι έλεγες απλά όταν είναι αναμενόμενο συνεχεια χαλάει το lazer γι' αυτό και σε ρώτησα..
Ουτως ή άλλως το lazer δεν λειτουργεί όταν το cd player είναι αναμενο παρά μόνο οταν πατήσουμε play ώστε να διαβάσει ένα δισκάκι..
Ένα cd player δεν πρέπει να μένει on με δισκάκι εντός διότι ο μηχανισμός συνεχίζει να εργάζεται διαβάζοντας το toc και κατά συνέπεια χάνει χρόνο από την ζωή του.
Στα 35 χρόνια που έχω και ασχολούμαι με CD players δεν έχω πετύχει μηχάνημα που στα καλά καθούμενα, και χωρίς λόγο, να "ξυπνάει" και να διαβάζει (ξανά) το TOC του CD που έχει μέσα.
Στα 35 χρόνια που έχω και ασχολούμαι με CD players δεν έχω πετύχει μηχάνημα που στα καλά καθούμενα, και χωρίς λόγο, να "ξυπνάει" και να διαβάζει (ξανά) το TOC του CD που έχει μέσα.
Μεταφέρω την συμβουλή γνωστού τεχνικού ο οποίος όταν ζούσε μου είχε πει να μην αφήνω δισκάκι μέσα στο ανοικτό player επειδή μετά το toc η ακτίνα συνεχιζει να εστιάζει σ' αυτό.
Επειδή το είχα κάνει πολλές φορές,μετά την συμβουλή δεν το επανέλαβα ξανά.