Πως χαλάει η ικανότητα ανάγνωσης από ένα cd player όταν το έχουμε συνέχεια αναμενο;Δεν έγραψα πως οι συσκευές που είναι συνεχώς on θα υποστούν βλάβη αλλά πως θα παίξουν χειρότερα και πως υπηρξαν κι αλλοι εκτός εμου οι οποίοι το είχαν διαπιστώσει.
Υπάρχει μια εξαίρεση.Το cd player δεν πρέπει να παραμένει συνεχώς on αν θέλουμε να μακροημερευσει η ικανότητα ανάγνωσης του.
Συμπληρώνω λοιπόν επειδή το άφησα ημιτελές.Πως χαλάει η ικανότητα ανάγνωσης από ένα cd player όταν το έχουμε συνέχεια αναμενο;
Ρωτώ διότι δεν γνωρίζω..
Ναι σωστά, δεν πρέπει να υπάρχει δισκάκι μέσα όταν είναι αναμενόμενο όταν δεν παίζει..Συμπληρώνω λοιπόν επειδή το άφησα ημιτελές.
Ένα cd player δεν πρέπει να μένει στο με δισκάκι εντός διότι ο μηχανισμός συνεχίζει να εργάζεται διαβάζοντας το toc και κατά συνέπεια χάνει χρόνο από τη ζωή του.
Συμπληρώνω λοιπόν επειδή το άφησα ημιτελές.
Ένα cd player δεν πρέπει να μένει on με δισκάκι εντός διότι ο μηχανισμός συνεχίζει να εργάζεται διαβάζοντας το toc και κατά συνέπεια χάνει χρόνο από την ζωή του.
Στα 35 χρόνια που έχω και ασχολούμαι με CD players δεν έχω πετύχει μηχάνημα που στα καλά καθούμενα, και χωρίς λόγο, να "ξυπνάει" και να διαβάζει (ξανά) το TOC του CD που έχει μέσα.
Σε ποιο μηχάνημα το έχεις παρατηρήσει αυτό;

Αλλαξες εσύ το τροφοδοτικό και όχι το κατάστημα;Το ανταλλακτικό νέο τροφοδοτικό μου παραδόθηκε σε πολύ καλή και ασφαλή συσκευασία..
Αφού έβγαλα το 1ο νάυλον με τις φούστες έπρεπε όμορφα να ανοίξω το χαρτόκουτο του τροφοδοτικού, γιατί μετά εκεί θα μπει (μπήκε δηλαδή) το ελαττωματικό που παρέδωσε πνεύμα, για να παραδωθεί με την 1η ευκαιρία στον Γιώργο Κοψ
( Γιώργο, έγραψα και το S.N. του Α6 μου μήπως το χρειαστεί το εργοστάσιο αν στο ζητήσει)
View attachment 264565
View attachment 264566
Ανεβάζω φωτογραφίες του νέου τροφοδοτικού για όποιον ξέρει και ενδιαφέρεται να δει/βρει διαφορές...
View attachment 264567
View attachment 264568
Και επειδή εγώ ως γνωστόν δεν κρύβω τίποτα από τα μηχανάκια μου και ότι κάνω σε αυτά, στο επόμενο ποστ θα περιγράψω λεπτομερώς κάποια "ευτράπελα" που δεν μου άρεσαν καθόλου από την πλευρά του κατασκευαστή..
Όχι δεν έχουν καμία σχέση με τα ηλεκτρονικά....

Περιεργο, δεν έχει χρόνο ο ηλεκτρονικός να λύσει 10 βίδες να σου αλλάξουν τροφοδοτικό;Update...
Πρώτα απ' όλα να ευχαριστήσω τον Γιώργο ( @Γιώργος ΚΟΨ ) για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε δίνοντας μου το Α6 (μου) μαζί με το νέο τροφοδοτικό, για να το αλλάξω μόνος μου αφού ο τεχνικός του έχει πολύ δουλειά και άγνωστο πότε θα έβρισκε χρόνο...
Το γιατί πήγα από τον Γιώργο ( SOUTH SOUNDS) θα το αποκαλύψω στο τέλος....
Hi-tech μηχάνημα, είναι γνωστό αυτό..
View attachment 264556
Το τροφοδοτικό που σιώπησε είναι αυτό:
View attachment 264557
View attachment 264559
Το παλμικό του τμήμα καταλαβαίνω ότι είναι αυτό ( ;; ) :
View attachment 264560
Γενικά μου άρεσε πολύ σαν κατασκευή, έχοντας δει σε φωτογραφίες και βίντεο το καθαρά παλμικό της 1ης γενιάς, θεωρώ το υπάρχον πολύ καλύτερο..
(Άσχετα από την αστοχία του κατασκευαστή, που άλλωστε την διόρθωσε)
Ας το δούμε και από κάτω :
View attachment 264561
View attachment 264562
View attachment 264563
Βλέπω κάποιες διαφορές σε σχέση με τα Α6 1ης γενιάς τα οποία έχουν 6 σημεία στήριξης στο τροφοδοτικό τους ενώ η Μ.Ε. 2ης γενιάς έχει μόνο 4 με τα μεσαία 2 που λείπουν να αντικαθίστανται από την τετράγωνη μονάδα τροφοδοσίας (τι σκ@τ@ είναι ακριβώς δεν ξέρω..) η οποία είναι ακριβώς κάτω από τον Μ/Σ και πατάει σε ένα λάστιχο στο σασί..
View attachment 264564
Οπτικά και κατασκευαστικά μου θυμίζει πολύ τα after market γραμμικά του εμπορίου.
Οι γνώστες θα καταλάβουν περισσότερα από τις φωτογραφίες μου πιστεύω...
Στο επόμενο ποστ το νέο τροφοδοτικό και η τοποθέτηση του...
Πολύ δύσκολο το εργοστάσιο να έχει κάνει λάθος στην συναρμολόγηση ώστε να χαλάσουν οι βίδες..Βγάζοντας λοιπόν τις βίδες στο πίσω πάνελ, οι 3 από τις 6 (αν θυμάμαι καλά) βγήκαν πολύ δύσκολα, σαν να "μασούσαν" σπείρωμα..
Νάτες:
View attachment 264569
Το σπείρωμα είναι εμφανώς ταλαιπωρημένο, σαν να άνοιξε "βόλτα" στο αλουμίνιο η ίδια η βίδα.
(Οι έχοντες μηχανολογικές/μηχανουργικές γνώσεις ξέρουν τι κάνει το αλουμίνιο στο/σε μέταλλο που πάει να το "διακορεύσει" χωρίς λιπαντικό)
Αφού λοιπόν τελείωσα την τοποθέτηση του νέου τροφοδοτικού και δοκίμασα το μηχάνημα στην λειτουργία του χωρίς καπάκι κλπ, άρχισα την αποκατάσταση της ατσαλιάς..
Αποκατάσταση στο 100% , σαν να έγινε η δουλειά σωστά εξαρχής, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα στραβό..
Πρώτα στο αλουμινένιο σασί..
Κολαούζο Μ3 γιατί αυτό είναι το σπείρωμα του κατασκευαστή.
Λίπανση σε κάθε τρύπα και απαλά με τα δάκτυλα το κολαούζο για να πιάσω σωστά την 1η "βόλτα" και να μην ανοίξω νέο σπείρωμα πάνω στο υπάρχον..
View attachment 264570
View attachment 264571
Μόλις συναντούσα τόση αντίσταση που πια τα δάκτυλα δεν μπορούσαν να στρίψουν το κολαούζο, του έβαζα τον ειδικό μοχλό..
View attachment 264572
View attachment 264573
Βλέπουμε τι υλικό έβγαζε το κολαούζο στην έξοδο :
View attachment 264575
Μετά δοκιμή με καλή βίδα για να δω αν βιδώνει "βούτυρο" και μέχρι (σχεδόν) στο τέρμα της διαδρομής
(Όσο είχε ανοίξει την τρύπα ο κατασκευαστής δηλαδή)
View attachment 264576
View attachment 264577
Πέρασα και τις 4 άκρες στην διαδικασία αποκατάστασης και ας είχαν πρόβλημα μόνο οι 3..
Η μία από τις 3 όμως (δεν θυμάμαι ποιά) είχε τόσο μεγάλο πρόβλημα που το κολαούζο που χρησιμοποιούσα μέχρι εκείνη την στιγμή δεν μπορούσε να "σπειρώσει" !
Έτσι σε εκείνη ειδικά την τρύπα χρειάστηκε όλο το σετ του Μ3 για να ξεκινήσει η διαδικασία από την αρχή.. σαν να μην υπήρχε καθόλου σπείρωμα δηλαδή, παρά "καθαρή" τρύπα...
View attachment 264578
Μετά από τα εσωτερικά σπειρώματα τα οποία τα έφτιαξα με απόλυτη επιτυχία, έπρεπε να φτιάξω τις βίδες αφού ίδιες ακριβώς δεν έχω..
Η Μ3 φιλιέρα έκανε εύκολα την δουλειά...
View attachment 264579
Πάντα λαδάκι να ρέει και πάντα πρώτα με τα δάκτυλα και μετά με το Άλλεν...
Χμ.. έπιασε 10 φωτογραφίες το ποστ και άλλη δεν χωράει..
Συνεχίζεται στο επόμενο...

Mεγειες όλες οι καινούργιες προσθήκες στο σύστημα σου..Παραβλέπω τις ερωτήσεις περί εγγύησης μετά την αλλαγή του τροφοδοτικού από μένα και πάω κατευθείαν στον λόγο για τον οποίο πήγα στον Γιώργο....
View attachment 264588
View attachment 264589
Ναι, είναι ακριβό καλώδιο ethernet...
(Πολύ ακριβό θα έλεγα..)
Ναι, είχα πει ότι θα μείνω με το Star Tech και ότι δεν ασχολούμαι άλλο με αυτόν τον τομέα...
Αλλά φταίνε οι παρέες μου....
Όσο πηγαίνω τα Σάββατα εκεί στην συμμορία, τόσο θα ξεφορτώνω φράγκα....
Όχι απόψε δεν θα το ρίξω στο σύστημα..
Από αύριο που θα έχω χρόνο....
Mεγειες όλες οι καινούργιες προσθήκες στο σύστημα σου..
Μα αφού δεν κάνουν διάφορες τα Ethernet cables...
Όταν το ανέφερα πρώτη φορά στο φόρουμ είχαν πέσει οι περισσότεροι να με φάνε..
Θα ήθελα πάντως να μου πείτε τι άλλαξε και τώρα βλέπω προσθήκες Audiophile Ethernet cables..
Αν δεν χρειαζομουν πολλά μετρα θα εξεταζα την αγορά του ιδίως αν είναι εύκαμπτο επειδή πρέπει να διασχίσει ολόκληρο το δωμάτιο.Παραβλέπω τις ερωτήσεις περί εγγύησης μετά την αλλαγή του τροφοδοτικού από μένα και πάω κατευθείαν στον λόγο για τον οποίο πήγα στον Γιώργο....
View attachment 264588
View attachment 264589
Ναι, είναι ακριβό καλώδιο ethernet...
(Πολύ ακριβό θα έλεγα..)
Ναι, είχα πει ότι θα μείνω με το Star Tech και ότι δεν ασχολούμαι άλλο με αυτόν τον τομέα...
Αλλά φταίνε οι παρέες μου....
Όσο πηγαίνω τα Σάββατα εκεί στην συμμορία, τόσο θα ξεφορτώνω φράγκα....
Όχι απόψε δεν θα το ρίξω στο σύστημα..
Από αύριο που θα έχω χρόνο....
Αν δεν χρειαζομουν πολλά μετρα θα εξεταζα την αγορά του ιδίως αν είναι εύκαμπτο επειδή πρέπει να διασχίσει ολόκληρο το δωμάτιο.
Εχω αποφασισει περί του τελευταίου μέτρου.
Για την ακρίβεια,7 μέτρα.7,5 μέτρα είναι το εύκαμπτο Startech και κοστίζει σχεδόν 50€.Δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσω τετραψήφιο ποσο για κάτι το οποίο ίσως να μην μου αρέσει και να είναι και δύσκαμπτο.Αντιθετως,το πενηνταρικο το "καιω".Πολλά μέτρα ;;;;
Τράβα πάρε τα ATC καλύτερα......
Να ξεκαθαρίσω ότι τα σχόλια μου δεν αφορούν εσένα, γιατί μπήκες στην διαδικασία να απολογηθεις σε εμένα και στο σχόλιο μου;Δεν θα έλεγα ότι έπεσαν οι περισσότεροι να σε φάνε...
Κάποιοι ναι και πιθανόν ούτε και τώρα το πιστεύουν...
Από την "συμμορία" δεν θυμάμαι κανέναν να είχε αντίθετη άποψη από σένα.. ίσως να είχε κάποιος ουδέτερη στάση (όπως εγώ που δεν είχα ιδέα από Ethernet καλώδια γιατί δεν είχα ακούσει ποτέ), αλλά ποτέ δεν σε αμφισβήτησα !
Αν μου βρεις έστω και ένα πόστ περί του αντιθέτου, εγώ θα σου χαρίσω το ακριβό WireWorld !
(όχι να έχω κάνει "like" σε αμφισβητία, γιατί μπορεί να μου φάνηκε λογικό το "0-1" κλπ.. πραγματικά όμως δεν θυμάμαι ούτε "like" να έκανα σε κάποιον...)
Σίγουρα θυμάμαι τον dim dim να συμφωνεί μαζί σου και στην ουσία αυτός είναι η αιτία που έχω μπλέξει (και εγώ αλλά και οι άλλοι) με τα ψηφιακά σε τέτοιο βαθμό, γιατί όλο δοκιμές μας βάζει και κάνουμε...
Αλλά τέρμα.. έως εδώ... ένα φτηνό γραμμικό για το ρούτερ μου, να έρθει και το switch και κόβω τα ναρκωτικά.....
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.