Eversolo DMP-A6 Master Edition Gen 2

Το Tidal είναι
Κακώς δεν μπήκες στην ομάδα (*) του Tidal.

Όσο περισσότερο το χρησιμοποιώ σε άριστες εγγραφές , τόσο βλέπω ότι η διαφορά στην ποιότητα του ήχου τελικά ΔΕΝ είναι αμελητέα !
Η ποιότητα Tidal αποδεικνύεται εξαιρετική.
Δίνει τρεις επιλογές στις ρυθμίσεις.

Ποιότητα Tidal
ΠοιότηταBitrateΠαρατηρήσεις
Κατανάλωση δικτύου σε Mb/h.
Η συμπίεση σε FLAC μειώνει την κατανάλωση κατά 50% περίπου.
Low320 kbpsΠοιότητα Mp3. Την επιλέγουμε για φορητές συσκευές στο δρόμο. Μέχρι εντελώς πρόσφατα ήταν η Premium ποιότητα του Spotify!320000/8/1024x60/1024x60=
137,33
High44.1/16Ποιότητα CD. Το στάνταρ για το μεγαλύτερο μέρος της βιβλιοθήκης του Tidal.2x16x44100/8/1024x60/1024x60=
620.156,25x50%=
310
Max192/24 (μέχρι)Ένα μικρό μέρος της βιβλιοθήκης του Tidal προσφέρεται σε υψηλή ανάλυση (Hi-Res). Συνήθως είναι πολύ δημοφιλή και κορυφαία άλμπουμ.2x24x192000/8/1024x60/1024x60=
3955x50%=
1997

Παραδείγματα:

Το κλασσικό "The Wall" των Pink Floyd σε ανάλυση 192/24
(Με κόκκινα γράμματα στο εξώφυλλο).

Wall_Tidal_Cover.png

Και η αγαπημένη μου Jaqueline Dupre. Έχω το δίσκο σε LP. Ποιότητα CD. 44.1/16

Jaqueline_Dupre.jpg

Βρε σεις, λέω μήπως έπρεπε να ήταν πράσινο και όχι κίτρινο.

Με την έννοια ότι η ταχύτητα του ίντερνετ είναι οριακή;;
Με αφορμή την απορία αυτή προκύτει αλλο ένα εκπαιδευτικό θέμα ακομα κ για εμενα που δεν το ήξερα :

IMG_0430.jpeg

Βρε σεις, λέω μήπως έπρεπε να ήταν πράσινο και όχι κίτρινο.

Με την έννοια ότι η ταχύτητα του ίντερνετ είναι οριακή;;
Από ότι βλέπω ψάχνοντας λίγο το κίτρινο χρώμα σημαίνει ότι υπάρχει εγκατεστημένη σύνδεση 1gbit, αυτό όμως αφορά το lan όχι το ίντερνετ.

To led στις θύρες lan δε σχετίζεται με το ίντερνετ που είναι ξεχωριστό δίκτυο.

Συνήθως όταν τα led αναβοσβήνουν είναι ένδειξη ότι υπάρχει traffic.

Με αφορμή την απορία αυτή προκύτει αλλο ένα εκπαιδευτικό θέμα ακομα κ για εμενα που δεν το ήξερα :

View attachment 261166

Έχω 100άρα ταχύτητα, άρα έπρεπε να έχω πράσινο λεντ..
Έχω Amber λεντ , άρα ο ΟΤΕ μου δίνει μεγαλύτερη ταχύτητα ;;; (καλό......)

Από ότι βλέπω ψάχνοντας λίγο το κίτρινο χρώμα σημαίνει ότι υπάρχει εγκατεστημένη σύνδεση 1gbit, αυτό όμως αφορά το lan όχι το ίντερνετ.

Αν πω ότι σε κατάλαβα (100%), θα πω ψέματα...

Έχω 100άρα ταχύτητα, άρα έπρεπε να έχω πράσινο λεντ..
Έχω Amber λεντ , άρα ο ΟΤΕ μου δίνει μεγαλύτερη ταχύτητα ;;; (καλό......)
Μπορεί να είναι 100,01 οποτε αυτοματα πας στο κιτρινο premiun color!!! 🥳😆

Η ακριβής απαντηση στο ερωτημα αυτο συνδυάζει και τα 2 μηνυματα πιστευω...

Η συνδεση σαν συνδεση εχει προδιαγραφες λαν 1000αρας...και αυτο μαλον σου δειχνει με το κιτρινο..

Αυτο ειναι ανεξάρτητο απο το τι τελικά σύνδεση έχεις.. Δηλαδή κ καθολου ιντερνετ να μην ειχες και συνεδεες το ρουτερ με το εβερσολο παλι κιτρινο θα ηταν.

Εκτός εαν το εχασα κ εγω στην μεταφραση...

• Like
Reactions: vlad66
Lan local area network σημαίνει τοπικό δίκτυο, να το πούμε έτσι σχηματικά εκλαϊκευμένα η πύλη εισόδου στο ίντερνετ είναι το router σου, αυτό δηλαδή που συνδέει το lan με το ίντερνετ.

Η ενδείξεις που υπάρχουν στη θύρα αφορούν τη σύνδεση τι συσκευής με το τοπικό δίκτυο

Ας πούμε ότι έχεις στο σπίτι σου σωλήνα ύδρευσης φ50, και η ΕΥΔΑΠ σου δίνει σταγόνες

Κάπως έτσι

Θύμισέ μου να σε κεράσω καφέ στην επόμενη έκθεση, γιατί περιμένω μια απάντηση για το συγκεκριμένο από την Eversolo αλλά μάλλον την πρόλαβες.

• Haha
Θυσιάστηκα, έκανα την καρδιά μου πέτρα, έκλαψα και τελικά έδωσα την θέση μου στο Tidal, σε άλλον συμφορουμιτη.
Τελικά δεν είμαι τόσο audiophile, όσο νόμιζα.
Έμεινα με το ταπεινό ,πλην τίμιο Spotify
😁😁😁😁😁😁

Το έκανα τούμπανο κατόπιν οδηγιών σας και έβγαλα το μπελά του Tidal,από το κεφάλι μου.
Τωρα, το Spotify στο A6 σαν εσωτερική εφαρμογή δεν είναι είναι ακόμα κομπλέ.
Δεν δείχνει ότι παίζει lossless,ενώ παίζει και όταν πατάς πάνω στα ηχειακια σου δίνει επιλογή ""αυτό το τηλέφωνο"" , ""dmpA6 "" και κάτι άλλο περίεργο που ούτε ξέρω τι είναι.
Αν το βάλεις στην επιλογή τηλέφωνο παίζει lossless,αν το βάλεις στο Α6 ίσως παίζει αλλά γράφει ότι η ποιότητα είναι κανονική.
Σε μέτρηση στο ρούτερ σε αυτό το mode δείχνει ότι τραβάει δεδομένα για flac, αλλά για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο το έχω να παίζει σαν τηλέφωνο.
Όταν παίζω με connect,στο κινητό μου το δείχνει σαν rg3655 και Α6.
Σαν Α6 δεν παίζει lossless, οπότε επιλέγω το rg3655 και (ελπίζω) είμαι ΟΚ.
Η λειτουργία που τα κάνει όλα ισωμα και πρέπει να την βγάλουμε off ,είναι στην αναπαραγωγή και όχι στην ποιότητα πολυμέσων.
Έβαλα και στο οff την λειτουργία που επιλέγει την ταχύτητα κατεβάσματος μιας και το έχω με ethernet και έχω την εντύπωση ότι έχω τελειώσει με τις ρυθμίσεις του Spotify στο Α6.
Αυτααααααα 😸

να και μερικές φώτο....
Φίλος,,, αυτό που βλέπω τώρα με μπλε γράμματα δεν υπήρχε μέχρι την Παρασκευή (14/11) που έφυγε το Α6 για την έκθεση.

IMG_20251118_215730.jpg

IMG_20251118_215800.jpg

Έκανε το θαύμα της η eversolo ;;;

@lefterakis katemakis

Για δες το και συ ρε Λευτέρη...

Αυτό από το app της συσκευής, ΧΩΡΊΣ τηλέφωνο κλπ...

Θύμισέ μου να σε κεράσω καφέ στην επόμενη έκθεση, γιατί περιμένω μια απάντηση για το συγκεκριμένο από την Eversolo αλλά μάλλον την πρόλαβες.

Και γω θέλω καφέ... αν δεν έκανα την ερώτηση εδώ ακόμα την απάντηση από την eversolo θα περίμενες... :LOL:

• Haha
Reactions: Pleo and djmnv81
Και γω θέλω καφέ... αν δεν έκανα την ερώτηση εδώ ακόμα την απάντηση από την eversolo θα περίμενες... :LOL:

Την ερώτηση την έκανα πριν λίγες ώρες πριν φύγω από τη δουλειά. Με τη διαφορά ώρας νομίζω ότι δεν θα αργήσουν να απαντήσουν, όπως εξ' άλλου έχουν κάνει και στο παρελθόν.

Αλλά ΟΚ, κερασμένος και ο δικός σου. Παίξε και κανα τζόκερ με την ευκαιρία. :p

• Haha
Φίλος,,, αυτό που βλέπω τώρα με μπλε γράμματα δεν υπήρχε μέχρι την Παρασκευή (14/11) που έφυγε το Α6 για την έκθεση.

View attachment 261167

View attachment 261168

@lefterakis katemakis

Σηκώνω τα χέρια ψηλά.
Μαζί τα κάναμε όλα και έπαιζε lossless.
Και στο κινητό βρήκαμε το rg3655 ή κάτι τέτοιο.
Αν πατήσεις πάνω στα μεγαφωνακια δεν σου βγάζει "αυτό το τηλέφωνο"?
Εκεί δεν σου λέει χωρίς απώλειες??.
Τι αμφιβολία έχεις λοιπόν??
Πάνε τώρα και στην αναπαραγωγή και κοίτα αν έχεις ξετικαρει το " ενιαία ένταση".
Άκου και πες μας.

,(εξακολουθεί να μην γράφει δίπλα στο τραγούδι το lossless, παρότι είναι)

Last edited:
Σηκώνω τα χέρια ψηλά.
Μαζί τα κάναμε όλα και έπαιζε lossless.
Και στο κινητό βρήκαμε το rg3655 ή κάτι τέτοιο.
Αν πατήσεις πάνω στα μεγαφωνακια δεν σου βγάζει "αυτό το τηλέφωνο"?
Εκεί δεν σου λέει χωρίς απώλειες??.
Τι αμφιβολία έχεις λοιπόν??
Πάνε τώρα και στην αναπαραγωγή και κοίτα αν έχεις ξετικαρει το " ενιαία ένταση".
Άκου και πες μας.

,(εξακολουθεί να μην γράφει δίπλα στο τραγούδι το lossless, παρότι είναι)
Μάλλον είσαι εξίσου μπερδεμένος με μένα..
Υποστηρίζεις/πιστεύεις ότι το Α6 παίζει χωρίς απώλειες;;

IMG_20251119_042949.jpg

Και το τμήμα "Χωρίς απώλειες, Έως 1GB/ώρα" κλπ , είναι γκριζαρισμένο χωρίς δυνατότητα επιλογής

IMG_20251119_043031.jpg

Βγάλε άκρη τώρα....

View attachment 261167

View attachment 261168

@lefterakis katemakis

Επειδή έκοψα την συνδρομή μου στο Spotify πριν λίγες μέρες δεν με αφήνει το Free spotify να έχω πρόσβαση στις ρυθμίσεις του.. ούτε στο κινητό μου, ούτε στο Eversolo..
Όταν είχα Premium από το κινητό έπαιζε lossless..
Αν έμπαινα από το Eversolo δεν μου έδινε την δυνατότητα να παίξω lossless διότι το Spotify δεν αναγνώριζε το Eversolo σαν συμβατή συσκευή για lossless..
Αυτό που σου έβγαλε και σου δείχνει ότι παίζει lossless δεν πρέπει να ισχύει..
Αν έχεις το Spotify στο κινητό σου ή σε ένα Tablet (Android δηλαδή), το κινητό ή το Tablet σου παίζει κανονικά lossless, όχι όμως το Eversolo..

• Like
Μάλλον είσαι εξίσου μπερδεμένος με μένα..
Υποστηρίζεις/πιστεύεις ότι το Α6 παίζει χωρίς απώλειες;;

View attachment 261186

Και το τμήμα "Χωρίς απώλειες, Έως 1GB/ώρα" κλπ , είναι γκριζαρισμένο χωρίς δυνατότητα επιλογής

View attachment 261187

Βγάλε άκρη τώρα....
Δεν παίζει lossless σύμφωνα με τα εικονίδια που δείχνεις..
Το Eversolo δεν είναι συμβατό σαν συσκευή από το Spotify ακόμα για να παίξει lossless

• Like
Το Tidal είναι

Η ποιότητα Tidal αποδεικνύεται εξαιρετική.
Δίνει τρεις επιλογές στις ρυθμίσεις.

Ποιότητα Tidal
ΠοιότηταBitrateΠαρατηρήσεις
Κατανάλωση δικτύου σε Mb/h.
Η συμπίεση σε FLAC μειώνει την κατανάλωση κατά 50% περίπου.
Low320 kbpsΠοιότητα Mp3. Την επιλέγουμε για φορητές συσκευές στο δρόμο. Μέχρι εντελώς πρόσφατα ήταν η Premium ποιότητα του Spotify!320000/8/1024x60/1024x60=
137,33
High44.1/16Ποιότητα CD. Το στάνταρ για το μεγαλύτερο μέρος της βιβλιοθήκης του Tidal.2x16x44100/8/1024x60/1024x60=
620.156,25x50%=
310
Max192/24 (μέχρι)Ένα μικρό μέρος της βιβλιοθήκης του Tidal προσφέρεται σε υψηλή ανάλυση (Hi-Res). Συνήθως είναι πολύ δημοφιλή και κορυφαία άλμπουμ.2x24x192000/8/1024x60/1024x60=
3955x50%=
1997

Παραδείγματα:

Το κλασσικό "The Wall" των Pink Floyd σε ανάλυση 192/24
(Με κόκκινα γράμματα στο εξώφυλλο).

View attachment 261163

Και η αγαπημένη μου Jaqueline Dupre. Έχω το δίσκο σε LP. Ποιότητα CD. 44.1/16

View attachment 261165

Η εμπειρία μου δείχνει ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ψαχνόμαστε για τις λιγοστές 24/96-192 ηχογραφήσεις στο Tidal. Δεν έχουν να προσθέσουν τίποτε σε μια εξ'αρχής πολύ καλή/προσεγμένη παραγωγή. Πάμπολλες φορές ακούμε 16/44 που είναι τόσο εξαιρετικά ηχογραφημένα που δεν έχεις ανάγκη για τίποτε άλλο. Κλασικό παράδειγμα όλες σχεδόν οι jazz ηχογραφήσεις των 50's 60's (Blue note, Van Gelder), ιαπωνικές παραγωγές κ.ο.κ

Η εμπειρία μου δείχνει ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ψαχνόμαστε για τις λιγοστές 24/96-192 ηχογραφήσεις στο Tidal. Δεν έχουν να προσθέσουν τίποτε σε μια εξ'αρχής πολύ καλή/προσεγμένη παραγωγή. Πάμπολλες φορές ακούμε 16/44 που είναι τόσο εξαιρετικά ηχογραφημένα που δεν έχεις ανάγκη για τίποτε άλλο. Κλασικό παράδειγμα όλες σχεδόν οι jazz ηχογραφήσεις των 50's 60's (Blue note, Van Gelder), ιαπωνικές παραγωγές κ.ο.κ
Πολύ σωστά..

@vlad66

FYI

The Ethernet port indicator light will keep flashing during operation, which is normal.

You can go to Network Settings → Wired Network to turn off the indicator light.

1763536392823.png

@vlad66
Όταν πατήσεις την επιλογή "αυτό το τηλέφωνο" ,τι σου βγάζει?
Όταν μπεις από το κινητό και πατήσεις πάνω στα ηχειακια δεν σου βγάζει την επιλογή στις συσκευές rg3655?
Αυτό είναι το Α6 και συνδέεται με connect σε lossless mode.

Αν έμπαινα από το Eversolo δεν μου έδινε την δυνατότητα να παίξω lossless διότι το Spotify δεν αναγνώριζε το Eversolo σαν συμβατή συσκευή για lossless..
δεν ισχύει αυτό που λες .... αν η έκδοση του σποτιφαι αππ ειναι η ενημερωμένη, στην συσκευή απ 'ευθείας ρυθμίζεις μια χαρά την αναπαραγωγή χωρίς απώλειες ... έτσι ακριβώς παίζω με το Α8 ... ξαναβάζω τον οδηγό :