Ex Machina

Ψηφίστε την Ταινία:

• Total voters
    0
Re: Ex Machina (2015)

Η ταινία είναι όνειρο...από τις καλύτερες της χρονιάς..

Απάντηση: Re: Ex Machina (2015)

Ρε Σωτηρη ... τοσο κακη ειναι η ταινια ?

Οπως ειπα, ενα βαρετο bmovie ηταν.
Το ιδιο ακριβως μου ειπαν και 3 ατομα φιλοι που την ειδαν.
Μονο εδω εχω διαβασει τοσο καλα λογια και ηταν ο λογος που ειπα να την δω.
Τι να σου πω τωρα, γουστα ειναι αυτα
Αλλα μια ταινια 100 λεπτων, με 3 ηθοποιους (οχι ηθοποιαρες), γυρισμενη σε 4 minimal δωματια, ε ποσο φοβερη να ειναι;

Φίλε μου συγνώμη άλλα αν κρίνεις μια ταινία από τον αριθμό των ηθοποιών και τα δωμάτια που έχουν γίνει τα γυρίσματα, τότε αριστουργήματα όπως οι 12 ένορκοι ή το Reservoir Dogs πρέπει να είναι επίσης άθλια για εσένα.
Καλή ταινία κατά την δική μου άποψη είναι μια ταινία που σε παρασύρει σε σκέψεις, βάζει την φαντασία σου να δουλέψει και σε απορροφά κατά την θέαση της.
Αυτό μπορεί να γίνει και με έναν ηθοποιό σε ένα δωμάτιο και με ελάχιστα χρήματα.

Re: Απάντηση: Re: Ex Machina (2015)

Αλλα μια ταινια 100 λεπτων, με 3 ηθοποιους (οχι ηθοποιαρες), γυρισμενη σε 4 minimal δωματια, ε ποσο φοβερη να ειναι;

Οκ, νομιζω οτι ησουν σαφης υπερ του δεοντος.
Μπορει να μην συμφωνω με το "πλαισιο αξιολογησης" σου ... αλλα τουλαχιστον το αντιλαμβανομαι.

Ξερεις κατι Σωτο ?
Παλια (πολυ παλια) δεν μου αρεσε οταν ο κοσμος δεν μπορουσε να δει τον κοσμο με τα δικα μου ματια
(δηλαδη, την δικη μου κριση και θεωρηση). Τα τελευταια χρονια (το πιστευεις η οχι) νιωθω ισορροπια
που ο κοσμος συνεχιζει να ΜΗΝ βλεπει τον κοσμο με τα δικα μου ματια. Γιατι τιποτα καλο δεν μπορει
να προκυψει απο γενικευμενες ταυτισεις.

Οποτε, οσο και να συμφωνω με τον Tegonik (σχεδον ταυτιζομαι) αναγνωριζω την αναγκη (απολυτα)
να υπαρχει μια ΗΧΗΡΗ διαφοροποιηση. Δεν εισαι ο μονος που διαφοροποιεισαι (ετσι κι αλλιως) οποτε αυτο
αποκαθιστα αυτην την ισορροπια μεσα μου. Μερικες φορες, σε αλλα νηματα, παιρνω το μερος αυτων που
αντιτιθεμαι (στην αποψη τους) οταν λειπουν .... για να μην υπαρξει ομοουσια και αδιαιρετη πενηνταδα. :laugh:

Το εργακι, ισως να γινει πιο συναρπαστικο σε sequel ..... αλλα ισως και να μην φτασει ΚΑΝ μεχρι εκει.
Υπαρχουν, ΟΝΤΩΣ σημεια που πλατυαζει το σεναριο (τον Nathan να ρωταει καθημερινα τον Caleb για
την αξιολογηση της Ava). Η που αφηνει κενα (πως συμφωνησε η Kyoko με την Ava να σκοτωσουν τον
Nathan). Σ'αυτο το σημειο θα σου απαντησω με κατι που με εξεπληξε οσον αφορα ενα αλλο εργο,
το Prometheus ! Εδω μεσα στο AVclub, ΟΤΑΝ προβαλοταν .... εσταζαν χολη και φαρμακι αρκετοι
απο αυτους που τωρα το θεωρουν "εργαρα" ! Μονο κενα και ασαφειες εβρισκαν στο σεναριο.

Τρελο ? :laugh: .... και ομως αληθινο ! :proud:

Το τωρινο κινηματογραφικο βδελυγμα ειναι το Interstellar. Αντε να δω σε εναμισυ χρονο τι θα γραφουν
γιαυτο .... :smash:

Last edited:

Λοιπόν, την είδα κι εγώ τελικά μαζί με την σύζυγο. Η αρχική μου αίσθηση τελικά, ήταν σωστή.Δεν τρελάθηκα. Δεν ήταν κακή, αλλά για μένα, δεν ήταν και τίποτα ιδιαίτερο. Δεν με πείραξε το λιγοστό cast και ο περιορισμένος χώρος. Έχω δει παράσταση μιαμισης ώρας με έναν ηθοποιό σε ένα δωμάτιο, και είχα πάθει πλάκα.

Το σενάριο δεν μου φάνηκε και τόσο ιδιαίτερο. Είχα μια αίσθηση deja-vu, και δεν με εξέπληξε και τόσο η "ανατροπή".

Νομίζω, ότι είναι από τις ταινίες, που πρέπει να κάτσεις επίτηδες να την σκεφτείς και να την αναλύσεις, ώστε να την πας ο ίδιος παραπέρα και να την χαρακτηρίσεις στο τέλος πολύ καλή. Αν δεν μπεις σε αυτή την διαδικασία, απλά δεν θα σε ξετρελάνει.

Η ταινία ήταν πολύ καλή. Ήταν από τις ταινίες που σε κάνουν να σκέφτεσαι, να αναρωτιέσαι, εν τέλει να ταξιδεύεις..

Βαρετή δεν τη βρήκα σε καμία περίπτωση. Δεν είχε μπαμ μπουμ και καλά έκανε. Αν είχε μάλλον θα αφαιρούσαν από το πραγματικό αντικείμενο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ex Machina (2015)

Το τωρινο κινηματογραφικο βδελυγμα ειναι το Interstellar. Αντε να δω σε εναμισυ χρονο τι θα γραφουν
γιαυτο .... :smash:

Να, ανέφερες τωρα 2 ταινιες το Prometheus και Interstellar που μονο καλα λογια εχω να πω.
Πέρασα ευχαριστα βλεποντας τις και ιδιαίτερα με το Interstellar.
Το ex machina ηθελα να το προχωρησω στο γρηγορο. Ιδιως στο τελος μεχρι να ντυθει να στολιστει και να φυγει απο το κτιριο, εφαγε κανενα τεταρτο ασκοπα, χωρις καποιο νοημα για τον θεατη
Τα μηνυματα του μου ηταν αδιαφορα και η ροη του επίπεδη χωρις εξαρσεις.

tegonik
Ανεφερες μονο δυο ταινιες απο τις εκατομμυρια που έχουν υπαρξει. (αν και σε αυτες τις ταινιες υπηρξαν περισσοτεροι απο 2 ηθοποιοι και ηθοποιαρες σε σχεση με το ex machina, οποτε δεν ειναι ακριβως το ιδιο)
Μονος σου απαντησες και επιβεβαιωσες που ηθελα να πω

Υ.Γ. Εγω θα προσθεσω και μια 3η ταινια The Man from Earth με τα ιδια χαρακτηριστικα. Αλλη δεν θυμαμαι

Φίλε μου συγνώμη άλλα αν κρίνεις μια ταινία από τον αριθμό των ηθοποιών και τα δωμάτια που έχουν γίνει τα γυρίσματα, τότε αριστουργήματα όπως οι 12 ένορκοι ή το Reservoir Dogs πρέπει να είναι επίσης άθλια για εσένα.
Καλή ταινία κατά την δική μου άποψη είναι μια ταινία που σε παρασύρει σε σκέψεις, βάζει την φαντασία σου να δουλέψει και σε απορροφά κατά την θέαση της.
Αυτό μπορεί να γίνει και με έναν ηθοποιό σε ένα δωμάτιο και με ελάχιστα χρήματα.

πολυ σωστα!!
καλη ηταν , στο τελος βεβαια, με εκανε να προβληματιστω, ποσο ενας δημιουργος ευφιεστατος και οπως εδειχνε και της πιατσας με το σακο του ,πως ειναι δυνατον να την πατησει ετσι δε καταλαβα ...

ποσο ενας δημιουργος ευφιεστατος και οπως εδειχνε και της πιατσας με το σακο του, πως ειναι δυνατον να την πατησει ετσι δε καταλαβα ...

Το παν οι προλαλησαντες στο νημα >
δεν εισηχθησαν στο software της μηχανης οι 3 ρομποτικοι νομοι του Asimov.

Γιατι ? ....

Ο δημιουργος ηθελε να εξερευνησει τα ορια της αυτοβουλης σκεψης της μηχανης.
Μετα .... ισως να εβαζε ορια (ισως και να μην εβαζε).

τι σημασια εχει αυτο ? μια φορα εβαλε καμερα με μπαταρια , τοσες διακοπες δεν την ψηλιαστηκε? εναν απλο ανθρωπο να εβαζες ποιο καχυποπτος θα ηταν. οταν παρακολουθεις κατι , οφειλεις να περνεις ολες τις προφυλαξεις , ειδικα οταν δημιουργουνται και δυσλειτουργιες που δεν εμφανιζαν αμεση συνδεση με το ''πειραματοζωο''οπως στη συγκεκριμενη περιπτωση.την πατησε σαν μικρο παιδι. θα μου πεις παλι εργο ειναι , μην την ψαχνεις, ομως η αυτοβουλη σκεψη θα μπορουσε αλλιως σεναριακα να εξερευνηθει χωρις να φανει τοσο ''χανος'' ενας δημιουργος , που αυτοανερειται ετσι με αυτην την συμπεριφορα.

Απάντηση: Re: Ex Machina (2015)

πολυ σωστα!!
καλη ηταν , στο τελος βεβαια, με εκανε να προβληματιστω, ποσο ενας δημιουργος ευφιεστατος και οπως εδειχνε και της πιατσας με το σακο του ,πως ειναι δυνατον να την πατησει ετσι δε καταλαβα ...

το εξυπνο πουλι,απ'τη μυτη πιανεται.

Σωστο και αυτο, μαλλον στον αερα πιαστηκε αυτο , θα ηθελα ποιο θριλεραδικο σεναριακα τελος , πολυ ευκολα δραπετευσε ...

τι σημασια εχει αυτο ? μια φορα εβαλε καμερα με μπαταρια , τοσες διακοπες δεν την ψηλιαστηκε? εναν απλο ανθρωπο να εβαζες ποιο καχυποπτος θα ηταν. οταν παρακολουθεις κατι , οφειλεις να περνεις ολες τις προφυλαξεις , ειδικα οταν δημιουργουνται και δυσλειτουργιες που δεν εμφανιζαν αμεση συνδεση με το ''πειραματοζωο''οπως στη συγκεκριμενη περιπτωση.την πατησε σαν μικρο παιδι. θα μου πεις παλι εργο ειναι , μην την ψαχνεις, ομως η αυτοβουλη σκεψη θα μπορουσε αλλιως σεναριακα να εξερευνηθει χωρις να φανει τοσο ''χανος'' ενας δημιουργος , που αυτοανερειται ετσι με αυτην την συμπεριφορα.

Tις δικλειδες ασφαλειας τις φυτευεις μεσα στο ρομποτ (αν θες να εισαι 100% σιγουρος).
και ΟΧΙ στο συστημα ηλεκτροδοτησης και παρακολουθησης του σπιτιου. Γιαυτο και δινεις
δευτερευουσα σημασια στο δευτερο. Αλλωστε, επρεπε να ρθει ο Caleb για να εισελθει
ο ασταθμητος παραγοντας. Χωρις αυτον, o Νathan δεν ειχε ιδιαιτερο προβλημα να ελεγξει
την κατασταση. Με σιδερενια πυγμη (απο οτι φανηκε μεσα στις ντουλαπες).

Οπως και στην Οδυσσεια 2001, πρεπει να βαλεις τουλαχιστον ΔΥΟ ανθρωπους στην εξισωση
ωστε να αρχισουν τα παρατραγουδα με την A.I. (την οποιαδηποτε A.I.). To αν ειναι "χανος"
ο ενας απο τους δυο, δεν φαινεται με την πρωτη ματια και εκτιμηση. Πρεπει να υπαρξει
ασαφεια προτεραιοτητων και παρεκλιση οδηγιων. Ο Nathan (ισως και να πεφτω εξω)
ηθελε να παιξει με αυτη την ασαφεια προτεραιοτητων οσο περισσοτερο τον επαιρνε.
Σκανδαλιζονταν η μαλλον ΦΛΕΓΟΤΑΝ για μηχανη με "ξεκλειδωτο" A.I.
Δηλαδη, μια A.I χωρις προφυλαξεις (για τον ιδιο και τους αλλους).
Νομιζω, καταφανηκε σε ολη την διαρκεια της πλοκης του εργου.

Οποτε, αν ηταν χανος ... ηταν συνειδητα χανος !

Υπαρχει και κατι ακομα :
το τεστ Touring, που υπεβαλε τον Caleb, επρεπε να ειναι οσο το δυνατον πιο αληθοφανες
και πειστικο. Αν ο Caleb ρωτουσε την Ava "εχεις βγει εξω απο δω" και αυτη του απαντουσε
"δεν μου επιτρεπετε να απαντησω" ...... παει το τεστ ..... ΑΠΑΤΟ :laugh::laugh::laugh:
Σαν να μιλαω με ενα avatar και αυτο να μου λεει .... "illegal command or filename" η
ακομα χειροτερα "502 bad gateway error".

Μαζι σου αλλα...
Οταν τα εχεις ολα ανοιχτα δε πρεπει να περιμενεις τα παντα σε μια τετοια εξισωση ? εστω και συνειδητα χανος , χανος εισε και ετσι δεν αποδεικτηκε στην τελικη?
Και αυτο επαληθευεται απο την εκπληξη του που δεν το περιμενε!!
Τελος οταν καποιος ειναι τοσο διαστροφικος, δε θα πρεπει στο τελος να δειχνει ικανοπιοιημενος(εστω και μαχαιρομενος)?αλλα αυτο εχει να κανει με τη σκηνοθεσια μαλλον και οχι με το σεναριο..

Δεν εχω χρισει ποτε θεος η δημιουργος αλλα .... μαλλον θα χαιρομουν αν το κτισμα μου με αμφισβητουσε.
Το να με μαχαιρωσει ειναι λιγο ακραιο αλλα το να με εγκαταλειψει ... δεν θα το εβλεπα καθολου ακραιο.

Αυτο δεν νομιζω οτι δειχνει μειωμενο IQ δημιουργου ..... ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ !

Kαι μια διορθωση > το τεστ λεγεται test Turing ( ... και οχι Touring :bang: το κερατο μου)

ο ποιητης αυτο ηθελε να πει οτι εφτιαξε κατι που καταφερε να τον ξεγελασει, και αυτο να επαληθευσει οτι ειναι ευφυης? δεν αμφισβητω την ευφυια απο τη στιγμη που εχει ηδη δημιουργησει κατι με τετοιες προοπτικες εννοιειται, μονο που ειναι επιλεκτικης μορφης μιας και πρωτον δραπετευσε πολυ ευκολα, δευτερον επρεπε να ειχε προβλευτει και αυτη η πιθανοτητα απο τον ιδιο...(συγνωμη για τις ανακυκλωσεις)

Το εργο ειναι καλο,οπως το βλεπω θα μπορουσε να ηταν πολυ καλυτερο ομως αμα ειχε δραπετευσει με ποιο δραματικο τροπο, και φυσικα ο δημιουργος να ειχε πεθανει με το χαμογελο στα χειλη :tongue:

Δεν ξερω, τι να σου πω. Δεν ειμαι απο τα ρετιρε της ευφυιας. Ισως εχεις δικιο.
Πριν 200 χρονια (ημουν εφηβος θυμαμαι) εκανα ενα τεστ MENSA και εβγαλα 118.
Ο μεσος ορος στο 100 .... αλλα αυτο δεν λεει πολλα πραγματα γιατι, απο τοτε μεχρι σημερα,
οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ που γνωριζω ειναι αυτοι που δεν καταλαβαινω, οχι οι λιγοτεροι.
Αρα ειτε εγω κατεβηκα, ειτε ο μεσος ορος ανεβηκε και με σκεπασε :laugh:

Θα σου πω κατι αλλο ομως ...
Δεν ειναι καλυτερο το σεναριο και η πλοκη να αφηνει καποια κενα που να γεμιζεις ΕΣΥ ???
Δεν λεω να ξαναγραφεις εσυ :laugh: ολη την υποθεση, απλως αν σου αρεσει να γεμιζεις κενα με
δικες σου ιδεες που ενδεχεται να ΜΗΝ ειχε στο μυαλο του ο σεναριογραφος οταν στεγνωνε το μελανι.
Θυμισου λιγο αν ηταν τοσο ανοιχτο βιβλιο ολα οσα εκτυλιχθηκαν στο Prometheus (και το Interstellar) ???

Ας πουμε ....

Δες αυτο ...

http://www.imdb.com/title/tt2866360/

και ελα να μου πεις ποιος σου πηδαει τον εγκεφαλο ... και του λες και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ! :worshippy:

Νομιζω στα ιδια επιπεδα προσπαθει να κινηθει και το Ex Machina.
Nα INΤΡΙΓΚΑΡΕΙ .... οχι να συναρπασει το ματι και "αντε γεια".
Το αν το καταφερνει ειναι αλλο ζητημα.

Δεν ξερω, τι να σου πω. Δεν ειμαι απο τα ρετιρε της ευφυιας. Ισως εχεις δικιο.
Πριν 200 χρονια (ημουν εφηβος θυμαμαι) εκανα ενα τεστ MENSA και εβγαλα 118.
Ο μεσος ορος στο 100 .... αλλα αυτο δεν λεει πολλα πραγματα γιατι, απο τοτε μεχρι σημερα,
οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ που γνωριζω ειναι αυτοι που δεν καταλαβαινω, οχι οι λιγοτεροι.
Αρα ειτε εγω κατεβηκα, ειτε ο μεσος ορος ανεβηκε και με σκεπασε :laugh:

Θα σου πω κατι αλλο ομως ...
Δεν ειναι καλυτερο το σεναριο και η πλοκη να αφηνει καποια κενα που να γεμιζεις ΕΣΥ ???
Δεν λεω να ξαναγραφεις εσυ :laugh: ολη την υποθεση, απλως αν σου αρεσει να γεμιζεις κενα με
δικες σου ιδεες που ενδεχεται να ΜΗΝ ειχε στο μυαλο του ο σεναριογραφος οταν στεγνωνε το μελανι.
Θυμισου λιγο αν ηταν τοσο ανοιχτο βιβλιο ολα οσα εκτυλιχθηκαν στο Prometheus (και το Interstellar) ???

Ας πουμε ....

Δες αυτο ...

http://www.imdb.com/title/tt2866360/

και ελα να μου πεις ποιος σου πηδαει τον εγκεφαλο ... και του λες και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ! :worshippy:

Νομιζω στα ιδια επιπεδα προσπαθει να κινηθει και το Ex Machina.
Nα INΤΡΙΓΚΑΡΕΙ .... οχι να συναρπασει το ματι και "αντε γεια".
Το αν το καταφερνει ειναι αλλο ζητημα.

τωρα μπορω να πω και εγω με τη σειρα μου χωρις ισως ομως, εχεις δικιο ...
δε γνωριζω βεβαια εαν υποκλιθηκες και σε αυτες .. οπως το http://www.imdb.com/title/tt2316411/?ref_=nm_flmg_act_9 ή http://www.imdb.com/title/tt1441395/?ref_=nv_sr_2 μεχρι ενος σημειου το δεχομαι αλλα οχι, τοσο εγκεφαλικο πηδημα δε το αντεχω...

Απάντηση: Ex Machina (2015)

Συγνώμμη, αλλά θεωρώ μέγιστη υπεροβολή να τοποθετούμε μεταφορά βιβλίου του Saramago με το σκιαγράφημα μιας ιδέας όπως το Ex Machina. Δεν ειναι ανάλογα ούτε κατα φαντασία, ούτε στην εγγύτητα του θέματος τους.
Οσο για το Coherence, το υποτιμούμε και αυτο συγκρινοντας το με το λεγάμενο.