Έξοδος σήματος DSD (από θέμα Denon 1800BD)

Απάντηση: Re: DENON 1800BD Blu-Ray

Ο Α11 εχει την ιδια εκδοση Denon Link (3rd) με τον Α1 οποτε ότι επαιρνες τοτε με αυτό παιρνεις και τωρα με τον Α1.

Και όπως είπαμε με iLInk το DSD παίζει κανονικα.

Εκτος του ότι το function με τα BR δεν λεει κατι από μονο του (καθως η μετατροπη σε LPCM δεν σημαινει αλλαγη του BR), υπενθυμίζω ότι ο Α1 παιρνει προφανως DSD από HDMI (‛αναγκαστικα’ λογω της εκδοσης 1.3a).

Για DSD από Denon Link δεν βλεπω να λεει τιποτα το manual τοσο του Α1 οσο και του 3910 (ενώ αντιθετα λεει για iLink). Αν θες, πες μας που και πως ακριβώς το λεει.

Αυτό που ψαχνουμε δεν είναι τι λεει η οθόνη (γιατι οι γραμμες μεταξυ πραξης και marketing / λαθους είναι λεπτες στην συγκεκριμενη περιπτωση) αλλα τι γινεται στην ουσία (η οθόνη μπορει να λεει και BluRay, θα την πιστέψουμε; :p).

Εγω παιδια μεχρι τωρα δεν ειδα πουθενα κανενα επισημο στοιχειο ότι το DSD περνάει από Denon Link. Αντιθετα ακόμα και η ιδια η Denon λεει απολυτως ξεκαθαρα ότι παιζει με HDMI 1.3a και iLink. Αν έπαιζε και από Denon Link, που είναι και ‛δικό της παιδί’ θα είχε λόγο να το κρύψει (ή θα το διαλαλούσε);

Από αυτά εγω καταλαβαίνω ότι το DSD που βλεπει ο φιλος Jomark στον Α1 πρέπει να είναι ‛παπαριά’ της Denon (αν και εξακολουθεί να μου κάνει εντύπωση).

Μια απευθείας ερώτηση στην Denon παντως ίσως έλυνε και ‛επισήμως’ τις απορίες μας.

Είναι ευκολο να μας πειτε τι ακριβως ενδειξη παίρνετε;

Δημητρη, απαντας λες και το θεμα είναι προσωπικο και όχι τεχνικό.

Φυσικα θα πιστεψω καταρχην ότι βλέπω με τα ματια μου (επειδη τυχαινει να είχα 2930 – Α11 – 3808) και ότι τεκμηριώνεται τεχνικά.

Αυτό δεν σημανει προφανως ότι αμφισβητω αυτά που βλεπει καποιος (αν και ζητησα να μου πειτε τι ακριβως βλεπετε για να καταλαβω σιγουρα).

Από την άλλη όμως, όταν κατι δεν συμβαδίζει με τα τεχνικα δεδομενα, φυσικα και το ψαχνω για να δω τι συμβαινει και να μαθω.

Το θέμα άλλωστε ξεκίνησε από την υποστήριξη DSD από το HDMI και νομίζω ότι κατι βγηκε από την κουβεντα καθώς διευκρινήστηκε ότι αυτό δεν ισχυει για όλα τα players της Denon (όπως πχ πιστευε ο φιλος Jomark) αλλα και γενικα.

Και φυσικα δεν νομίζω ότι η ευχη σε μια τετοια ενδιαφερουσα κουβεντα πρεπει να είναι ‛end of topic’.

Ολοι μας νομιζω κανουμε αυτη την κουβεντα για να μαθουμε κατι παραπανω απ όσα ήδη ξέρουμε (η νομίζουμε ότι ξέρουμε).

Ενδιαφερουσα αυτή η πληροφορια. Γενικα διαβαζα παντου ότι μονο καποια νεα players το κανουν.

Μια ακόμη αποδειξη του ποσες παραμετροι υπαρχουν πλεον και ποσο μεγαλη είναι η πολυπλοκοτητα των συνδεσεων (με αποτελεσμα να μας ξεφευγουν καποια ‛απλα’ πραγματα μερικες φορες).

Δεν καταλαβαίνω τις εμπάθειές σου..

"Παπαριές" λές εσύ και κατ εξακολούθηση αν θες να σου μιλήσω με την ίδια γλώσσα.
Οταν εμένα ανάβει η ένδειξη DSD μέσω Denon Link και έρχεσαι εσύ να μου το αμφισβητήσεις προφανώς αδικείσαι εδώ μέσα .
Ισως στο τεχνικό της Denon να είχες μεγάλες προοπτικές..

Και όλα αυτά στο θρεντ του BP 1800 για τα ..SACD !!:violent-smiley-030:

Re: DENON 1800BD Blu-Ray

Δεν το παίρνω προσωπικά Σύριε,κάθε άλλο.

Ούτε υποστήριξα οτι περνάει DSD μέσω HDMI !

Αυτό που είπα είναι οτι περνάει και μου το δίνει (και το βλέπω !!!) μέσω Denon Link που αν θυμάμαι καλά είναι μια "πατέντα" της Denon ίδια με το iLink με διαφορετική ονομασία ( εδώ πάει το marketing που λες και εσύ)

Αρα δεν σκοτωνόμαστε..:operator:

Για το off topic το είπα γιατί το θρεντ αφορά το 1800.

Ας ανοίξουμε ένα χωριστό θέμα για το άν περνάει DSD μέσω HDMI και σε ποιές συσκευές γίνεται αυτό.

Δεν είμαι παράλογος..:grandpa:

Δεν καταλαβαίνω τις εμπάθειές σου..

"Παπαριές" λές εσύ και κατ εξακολούθηση αν θες να σου μιλήσω με την ίδια γλώσσα.
Οταν εμένα ανάβει η ένδειξη DSD μέσω Denon Link και έρχεσαι εσύ να μου το αμφισβητήσεις προφανώς αδικείσαι εδώ μέσα .
Ισως στο τεχνικό της Denon να είχες μεγάλες προοπτικές..

Και όλα αυτά στο θρεντ του BP 1800 για τα ..SACD !!:violent-smiley-030:

Δημήτρη,

Τα δεδομένα είναι πολύ απλά και έχουν ως εξής:

Κάνουμε μία όμορφη και πολιτισμένη κουβέντα για ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και ʽλεπτόʼ τεχνικό θέμα με τον Jomark και βγάζουμε κάποια ενδιαφέροντα συμπεράσματα (τα οποία προβληματίζουν, σε τεχνικό πάντα και όχι προφανώς προσωπικό επίπεδο και τους 2 μας (όπως μπορείς να δεις και από τα τελευταία μας post)).

Eσύ,

Α. Μη κατέχοντας το τεχνικό του θέματος (από την στιγμή που λες (και το υπογραμμίζεις) πχ ότι το Denon Link είναι το ίδιο iLink με διαφορετική ονομάσία (την στιγμή που είναι εντελώς διαφορετικά πρωτόκολλα – το γνωστό (κοινώς χρησιμοποιούμενο) Firewire το ένα / μία παραλλαγμένη (από την Denon και μόνο) χρήση του Ethernet το άλλο)

Β. Μη κατανοώντας τον σκοπό της κουβέντας (που είναι η διαλεύκανση πιθανώς λάθος αντιλήψεων περί του DSD και του HDMI αλλά και του Denon Link και ότι αυτό που βλέπουμε στην οθόνη (και το οποίο, επαναλαμβάνω για μία ακόμη φορά γιατί φαίνεται ότι εξακολουθείς να μην θες να το καταλάβεις (τον γιατί δεν το ξέρω), δεν αμφισβητώ) δεν στηρίζεται στις προδιαγραφές των μηχανημάτων και κατά συνέπεια μπορεί να έχει άλλη τεχνική ή εμπορική ερμηνεία ή απλώς να είναι ένα λάθος)

(προφανώς τα Α και Β δεν τα αναφέρω για κανέναν άλλον λόγο παρά μόνο για να εστιάσω στις προθέσεις σου αναφορικά με την εμπλοκή σου στην κουβέντα μας με τον Jomark).

Επεμβαίνεις και αρχικά ερμηνεύεις κατά το δικό σου τρόπο τις προθέσεις μου (ότι δεν πιστεύω τι βλέπετε) αλλά και μας προτρέπεις να σταματήσουμε την κουβέντα (ʽʼend of topic, I hopeʼʼ)).

Ακολούθως ανταλλάσουμε κάποιες τεχνικές απόψεις με τον Jomark και τον Pleo και καταλήγουμε ότι κάτι περίεργο πρέπει να συμβαίνει.

Και αφού έχουμε καταλήξει εκεί, επανέρχεσαι για να μου πεις ότι κακώς συζητάμε το θέμα σε αυτό το thread (τυπικά σωστό αλλά δεν νομίζω ότι ούτε ότι αυτό είναι το ζητούμενο αλλά και ότι ούτε είναι τόσο τραγικά ΟΤ αυτά που γράφουμε – τουναντίον ιδιαίτερα ενδιαφέροντα – έστω και σε αυτό το thread), να με χαρακτηρίσεις ʽεμπαθήʼ, να μου ʽμιλήσεις στην ίδια γλώσσα' για να μου πεις ότι λέω ʽπαπαριές (κατʼ εξακολούθησηʼ μάλιστα) και να με ειρωνευτείς λέγοντάς μου ότι ʽαδικούμαι εδώ μέσα και θα έπρεπε να πάω στο τεχνικό της Denonʼ (στο οποίο θα συμπέραινε κάποιος ότι δουλεύεις εσύ αφού θίχτηκες τόσο όταν λέω ότι μπορεί να έχουν κάνει (τεχνική ή εμπορική) παπαριά εκεί στην Denon).

Τα παραπάνω νομίζω ότι κάνουν ξεκάθαρο το ποιος έχει προσωπική εμπάθεια (για άγνωστο σε εμένα λόγο).

Λυπάμαι ιδιαίτερα λοιπόν που, μη κατανοώντας πολλά από τα τεχνικά και μη που γράφτηκαν και παρασυρόμενος από κάποια, ανεξήγητη για εμένα, προσωπική εμπάθεια, κατάφερες να πας μία τόσο ενδιαφέρουσα κουβέντα σε τόσο χαμηλό επίπεδο.

Προφανώς δεν ανέχομαι την παραπάνω σου επίθεση αλλά επειδή δεν έχω σκοπό να μπω σε τέτοιου είδους κουβέντα, θα σε καλούσα τέλος απλώς να ξαναδιαβάσεις τι γράφτηκε από τους υπόλοιπους (προκειμένου να συνειδητοποιήσεις ότι η κουβέντα ήταν πάντα τεχνική και ποτέ σε προσωπικό επίπεδο), να προσπαθήσεις να κατανοήσεις το τεχνικό του θέματος και να συνειδητοποιήσεις πόσο άκυρα, αδικαιολόγητα, άδικα και προσβλητικά είναι όσα έγραψες.

ΥΓ Σε παρακαλώ να μην συνεχίσεις καμία δημόσια αντιπαράθεση επι προσωπικού (αν θες κάτι υπάρχουν και τα pm).

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: DENON 1800BD Blu-Ray

Για μία τελευταία φορά (γιατί αυτή νομίζω είναι η πηγή της, αδικαιολόγητης μεν – παρεξήγησης δε (θέλω να πιστεύω τουλάχιστον)):
Οταν εμένα ανάβει η ένδειξη DSD μέσω Denon Link και έρχεσαι εσύ να μου το αμφισβητήσεις
Δεν αμφισβήτησα ότι το βλέπετε, αμφισβητώ το τι μπορεί να σημαίνει (λυπάμαι αλλά Ελληνικά μιλάω, δεν μπορώ να το πω πιο απλά – αν ο άλλος διαβάζει Α και (θέλει να) καταλαβαίνει Β, δεν μπορώ να κάνω τίποτα παραπάνω).

Kαι αυτό ειδικά από την στιγμή που δεν βοηθήσατε την κουβέντα απατώντας σε 2 ερωτήσεις / απορίες μου:

Α. Τι ακριβώς λέει στην οθόνη

Β. Που και τι ακριβώς λέει στο Manual (τόσο του 3910 όσο κα του Α1) περί DSD και Denon Link (γιατί, επαναλαμβάνω, εγώ δεν μπόρεσα να βρω κάτι σχετικό)

Απάντηση: DENON 1800BD Blu-Ray

Μην κρύβεσαι πίσω από τους υπολοίπους Σύριε.

Και αν σας ενόχλησε η παρέμβασή μου,λυπάμαι.
Το φόρουμ είναι ελεύθερο.
Αν θέλετε να τα λέτε ανά 2,να τα πείτε με π.μ.
και ναι συνεχίζω να πιστευω πως είναι off topic.

Επίσης μη προσπαθείς τάχα να με μειώσεις με το οτι εσείς μιλάτε τεχνικά και εμπεριστατωμένα ενώ εγώ είμαι (και καλά) άσχετος.
Θα μιλάω οπου και όπως θέλω και ας λέω "βλακείες" κατά πολλούς.Ολοι μαθαίνουμε στην πορεία,όλο και περισσότερα.

Δεν έχω εμπάθεια στο πρόσωπό σου (από που προκύπτει αυτό?) αλλά όταν γράφεις για "παπαριές" να είσαι έτοιμος για αντίστοιχη γλώσσα..

Απάντηση: DENON 1800BD Blu-Ray

Σύριε σόρρυ για τα "παρατράγουδα" αλλά η παρεξήγηση είναι ευκολότερη από την αλήθεια.

Δεν ξέρω αν το γράφει το manual.Πρέπει να ψάξω να το βρώ.

Απλά´ανάβει η ένδειξη DSD στον ενισχυτή, όταν μέσω Denon Link πάιζω SACD.

Θα κοιτάξω να δώ για το manual (που λύσσαξες !!!:violent-smiley-030:)

DENON LINK is a unique digital, balanced transfer type interface
developed by DENON. It offers high speed, high quality transfer of
digital audio data with low signal loss. It can be used together with
DENON DVD players equipped with a special DENON LINK connector
using a single cable to enable playback with high sound quality.
It allows digital transfer of the 192 kHz/24 bit 2-channel digital signals
of DVD-Audio discs, PCM multi-channel signals, etc. Full-spec digital
transfer of the audio contents of Super Audio CD is possible by
connecting a player equipped for DENON LINK 3rd Edition.
Εδω απο το manual του AVP-A1HD.

ΟΚ, ελπίζω να λύθηκε η παρεξήγηση.

Επαναλαμβάνω πάντως, για να μην παρεξηγηθεί και αυτό, ότι έχω ήδη διευκρινίσει τον λόγο για τον οποίο ανέφερα την μη τεχνική κατανόηση του θέματος από την πλευρά σου και ότι δεν ήταν για να σε ʽμειώσωʼ (ήδη είπα πριν ότι όλοι μας μάθαμε και μαθαίνουμε κάτι από το παρόν θέμα).

Και προφανώς, δεν με ενόχλησε η παρέμβαση σου στην κουβέντα αλλά απλώς όσα, αποτέλεσμα παρεξήγησης, ʽμου έσουρεςʼ :p

Αν βρείτε κατι παραπάνω στο manual μιλάμε. :)

Επίσης σελ.5 του manual που δείχνει τι ανάβει στην οθόνη του ενισχυτή ,αναλόγως του τι παίρνει στην εισοδό του.
Τα λέει και αλλού αλλά είναι δύσκολο μέσα στις 117 σελίδες.
Τέλος του 3910 δεν το εχω σε pdf για να το ανεβάσω.Πάντως το δικό μου εχει denon link 3rd μετα απο update που του έκανα.Και επιλέγεις μέσα απο το μενού το πως θα στείλεις το dsd .

DENON LINK is a unique digital, balanced transfer type interface
developed by DENON. It offers high speed, high quality transfer of
digital audio data with low signal loss. It can be used together with
DENON DVD players equipped with a special DENON LINK connector
using a single cable to enable playback with high sound quality.
It allows digital transfer of the 192 kHz/24 bit 2-channel digital signals
of DVD-Audio discs, PCM multi-channel signals, etc. Full-spec digital
transfer of the audio contents of Super Audio CD is possible by
connecting a player equipped for DENON LINK 3rd Edition.
Εδω απο το manual του AVP-A1HD.

Αυτό δεν ξεκαθαρίζει τα πράγματα (αν μιλάμε δλδ για DSD ή LPCM).

Γιατί φυσικά, εκτός των άλλων και μην το ξεχνάμε αυτό, η μετατροπή σε LPCM δεν είναι και σίγουρο αν και τι απώλεια επιφέρει (κάποιος είχε γράψει κάτι σχετικά και στο AVclub, αν δεν κάνω λάθος, για το πώς ‛χάνεται η μαγεία του DSD όταν μετατρέπεται σε LPCM’). Προσωπικά δεν το έχω ψάξει το θέμα.

Οπότε λέω απλώς ότι η κουβέντα μας δεν έχει να κάνει με το αν ‛ακούμε χειρότερα’ αλλά απλώς με το ‛τι ακούμε’.

Αν όντως μεταφέρει DSD γιατί δεν το λέει ξεκάθαρα (όπως στην περίπτωση του iLink) και ‛πάει μέσω Λαμίας’ (‛Full-spec digital transfer’);

Παιδιά, επαναλαμβάνω ότι οι γραμμές είναι πολύ λεπτές και έχοντας εμπειρία από αντίστοιχες καταστάσεις στο, πρόσφατο και μη, παρελθόν (πχ περίπτωση hd audio bitstream), θα πρέπει να ‛διαβάζουμε ανάμεσα από τις γραμμές’ και όχι να βγάζουμε τα συμπεράσματα στα οποία εμμέσως μας ωθεί η κάθε εταιρία.

Εγώ πάντως θα στείλω ένα email στην Denon από περιέργεια.

Εντάξει σε κατανοώ , αλλά τότε γιατί ανάβει στην οθόνη (αντε πάλι με την οθόνη αυτός) στο μικρό input signal dsd, και μετά στο μεγάλο μέρος της οθόνης ενα DSD MULTI IN ?

Απάντηση: Re: DENON 1800BD Blu-Ray

Εντάξει σε κατανοώ , αλλά τότε γιατί ανάβει στην οθόνη (αντε πάλι με την οθόνη αυτός) στο μικρό input signal dsd, και μετά στο μεγάλο μέρος της οθόνης ενα DSD MULTI IN ?

Νομίζω το Multi ανάβει οταν το sacd είναι πολυκάναλο..
Νομίζω..

Ε,ρε που με β'αζετε να τρέχω το απόγευμα.!!1:guitarist::slapface::flipout:

Πάντως το δικό μου εχει denon link 3rd μετα απο update που του έκανα.Και επιλέγεις μέσα απο το μενού το πως θα στείλεις το dsd .
Αυτό είναι ενδιαφέρον.

Σου δίνει δλδ επιλογή από το menu του player να βγάζεις τον ήχο του SACD σαν DSD ή LPCM;

Δεν θυμάμαι αν είχα δει την αντίστοιχη επιλογή στο 2930 που είχα (έχω την εντύπωση πάντως, χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, ότι δεν υπήρχε)

Στο PDF παντως Manual του 3930 από Αμερική δεν βρήκα την επιλογή αυτή (μπορεί και να μου διέφυγε πάντως γιατί το κοίταξα στα γρήγορα).

Δημήτρη, εσύ έχεις αντίστοιχη επιλογή στην έξοδο SACD του 3930; Πως ακριβώς είναι;

Aν ισχύει αυτό, φαίνεται να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα (θα δυσκολευτώ δλδ πολύ να πιστέψω ότι η Denon μας δουλεύει τόοοοσο πολύ πλέον).

Δημήτρη έτσι είναι αλλά ψάξε τι λέει το βιβλίο του 3930, γιατί το δικό μου του 3910 εχει μέσα το denon link 2nd .Και απο εκεί όπως σωστά λέει ο σύριος δεν βγάζει dsd . Εμένα μου το βγάζει απο dl3rd αφου του έκανα την αναβάθμιση.
Επίσης σύριε , αφού το 3910 είναι συνδεδεμένο με τον a1 , μόνο με hdmi και dl3rd ,και αφού απο το hdmi δεν βγαίνει dsd , και ο a1 βγάζει στην οθόνη dsd ,ε λογικά το παίρνει απο το dl3rd. Αυτό το τελευταίο μόνο συμπερασματικά το λέω.Μαίνει να δούμε τι λέει το βιβλίο του 3930.
Αντε "μήτσο".

Αυτό είναι ενδιαφέρον.

Σου δίνει δλδ επιλογή από το menu του player να βγάζεις τον ήχο του SACD σαν DSD ή LPCM;

Δεν θυμάμαι αν είχα δει την αντίστοιχη επιλογή στο 2930 που είχα (έχω την εντύπωση πάντως, χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, ότι δεν υπήρχε)

Στο PDF παντως Manual του 3930 από Αμερική δεν βρήκα την επιλογή αυτή (μπορεί και να μου διέφυγε πάντως γιατί το κοίταξα στα γρήγορα).

Δημήτρη, εσύ έχεις αντίστοιχη επιλογή στην έξοδο SACD του 3930; Πως ακριβώς είναι;

Aν ισχύει αυτό, φαίνεται να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα (θα δυσκολευτώ δλδ πολύ να πιστέψω ότι η Denon μας δουλεύει τόοοοσο πολύ πλέον).

Δεν το θυμάμαι αυτό ακριβώς πως το λέει αλλά σε καμιά ώρα που θα ανάψω προβολέα θα μπω μέσα στο μενού του και θα σου πω.
Ναι δεν εχω tv στο HT και δεν μπορώ να δω.

E, αυτό είναι που λέω ότι μου κάνει εντύπωση και με βάζει σε υποψίες αν μας δουλεύει (εσκεμμένα ή μη) η Denon (δική της πατέντα είναι το DL, δικός της και ο ενισχυτής, ότι θέλει μπορεί να γράφει).

Το ζουμί μάλλον είναι στην επιλογή εξόδου DSD από το player (γιατί, όπως προείπα, θεωρώ πλέον απίθανο να μας δουλεύει τόσο πολύ η Denon).

Από την άλλη πάλι και να ισχύει, γιατί δεν το λένε ξεκάθαρα ρε γμτ; Αυτό είναι πολύ ύποπτο (εκτός αν έχει να κάνει με τίποτα νομικά θέματα (copyright) που μας διαφεύγουν / τώρα μου ήρθε αυτή η σκέψη).

Για να συνεχίσουμε να ψάχνουμε περικαλώ (και πρώτος πρώτος ο Ιωάννου) :p

Επίσης σύριε , αφού το 3910 είναι συνδεδεμένο με τον a1 , μόνο με hdmi και dl3rd ,και αφού απο το hdmi δεν βγαίνει dsd , και ο a1 βγάζει στην οθόνη dsd ,ε λογικά το παίρνει απο το dl3rd. Αυτό το τελευταίο μόνο συμπερασματικά το λέω.
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Από το DL το παίρνει.

Το θέμα είναι τι παίρνει (aka αν όντως 'γράφει την αλήθεια' ο ενισχυτής).

Αυτό είναι το θέμα μας απο προχθές που το συζητάμε.

Εγω παντως το email το εστειλα και στην Denon.

Για να δούμε τι και εάν θα μας απαντήσουν.