ευρεση φασης δευτερευοντος;

backousis

Supreme Member
18 June 2006
3,482
Ηρακλειο
για την σωστη φαση της πριζας τα εχουμε πη.

μια και αλλαξα ομως μ/τ στο ultramatch θα ηθελα να μαθω πως βρισκουμε τη σωστη φαση στο δευτερευων.

υπαρχη καποιος τροπος;

μπραβο κι εγω την ειχα την απορία.

αν μετρήσεις ταση μεταξύ ακροδεκτη δευτερευοντος και γείωσης ? δεν θα πρεπει να παρεις ενδειξη μόνο στον εναν ακροδέκτη ?

Ρε σείς κάντε ένα search γιατί έχω βάλει και σχήμα απο το βιβλίο του Αντωνόπουλου με τήν αναλυτική μέτρηση για τήν εύρεση τής φάσης του δευτερεύοντος (προσθετική-αφαιρετική πολικότητα )
Αμα δε το βρείτε ..πρέπει να το ξαναφωτογραφίσω για να μήν κάθομαι και το σχεδιάζω σε σχεδιαστικό και τώρα (άμεσα) δέν έχω μηχανή ....

αν καταλαβα καλά ετσι βρίσκεις την αντοιστοιχία ακροδεκτών, αν πχ οι ακροδεκτες 1, 3 δωσουν προσθετικό αποτελεσμα τότε αν βαλεις την φαση στον 1 θα παρεις μετασχηματισμένη φάση στον 3

ε ?

Για να το καταλάβετε καλύτερα δείτε το κάτωθι σχεδιάγραμμα :

Οι τιμές των τάσεων είναι ενδεικτικές, αλλά θα καταλάβετε αμέσως τι σημαίνει προσθετική και αφαιρετική πολικότητα.
Καλό είναι στο πρωτεύον να μην συνδέουμε υψηλές τάσεις για λόγους ασφάλειας αλλά και για να μην προκαλέσουμε κάποια ζημιά στο δευτερεύον του μ/σ ειδικά όταν αυτό δεν προδιαγράφεται για χρήση σε υψηλές τάσεις.

scan0001.jpg

Last edited:
μαλλον εκ παραδρομής η τελευταία ανισότητα γραφτηκε αναποδα

Ρε σείς κάντε ένα search γιατί έχω βάλει και σχήμα απο το βιβλίο του Αντωνόπουλου με τήν αναλυτική μέτρηση για τήν εύρεση τής φάσης του δευτερεύοντος (προσθετική-αφαιρετική πολικότητα )
Αμα δε το βρείτε ..πρέπει να το ξαναφωτογραφίσω για να μήν κάθομαι και το σχεδιάζω σε σχεδιαστικό και τώρα (άμεσα) δέν έχω μηχανή ....

ενα πονηρό λαμπάκι "Phase" που ειδα σε προενισχυτή σου, ειναι αιγλης στο L του προτεύοντος και στην γή ?

Απάντηση: Re: ευρεση φασης δευτερευοντος;

μαλλον εκ παραδρομής η τελευταία ανισότητα γραφτηκε αναποδα

Εχεις δίκιο γιατί το 240 είναι μεγαλύτερο από το 230 , Χα Χα Χα !!!

Πάντως ελπίζω να είναι ξεκάθαρο πλέον πως βρίσκουμε την πολικότητα στο δευτερεύον του μ/σ.

Μα το κοιταζα κι εγω (είναι και αργάμιση) και κατι δεν μου πήγαινε καλά...
biggrin.gif

Απάντηση: Re: ευρεση φασης δευτερευοντος;

Μα το κοιταζα κι εγω (είναι και αργάμιση) και κατι δεν μου πήγαινε καλά...
biggrin.gif

Για χάρη σου, το έβαλα στο paint και αντικατέστησα το < με το > για να μην νομίζει ο κόσμος ότι το 240 είναι μικρότερο (<) από το 230 !!!

:flipout:

Last edited:
τωρα όμως πρεπει να σβήσουμε και τα posts που ακολούθησαν γιατι θα τους μπερδέψουμε εκ νεου !!
hehe.gif

Re: Απάντηση: ευρεση φασης δευτερευοντος;

Παρεμπιπτόντως το Behringer ultramatch εχει δύο δευτερεύοντα τυλίγματα.
Eλπίζω να μην αντικαταστήσατε τον μαμάτο μ/σ με κανένα γαϊδούρι μ/σ !!!

το δεύτερο τύλιγμα είναι που προσδίδει ..ύψος στην στερεοφωνική εικόνα !!
tongue.gif
tongue.gif
tongue.gif

Απάντηση: Re: Απάντηση: ευρεση φασης δευτερευοντος;

το δεύτερο τύλιγμα είναι που προσδίδει ..ύψος στην στερεοφωνική εικόνα !!
tongue.gif
tongue.gif
tongue.gif

Πλάκα-πλάκα με το ύψος έχει πολύ γέλιο. Σε καποια συστήματα οι σχετικές θέσεις των μουσικών ακούγονται ανάποδα :bigcry:

Στο ηχείο που φτιάχνεις μη βάλεις ακόμα πατάκια γιατί μπορεί να χρειαστεί να το βάλεις ανάποδα :ADFAD2:

Last edited: