ευρεση φασης δευτερευοντος;

Επιπροσθέτως , τα 9 ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΑΚΑ ΧΑΜΗΛΑ αν σκεφθεί κανείς συγχρόνως τίς εξής συνθήκες :
1) οτι ο σταθεροποιητής θέλει +3V minimum για να δουλέψει
2) Το line/load regulation

PS
Γεράματα τι να πείς , ξεχνάω ....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ευρεση φασης δευτερευοντος;

Τα 16 V είναι πάρα πολλά.

9-10V είναι η ιδανική τιμή.

δεν εχει προβλημα μια χαρα δουλευη.

ετσι κι αλλιως σε λιγο θα μπη ενα lm 317 και μετα το 7805.

τωρα οσο για το πως παιζη μια χαρα ειναι με μικρο κοστος και καποια στιγμη θα

μεινη για upsampler.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ευρεση φασης δευτερευοντος;

δεν εχει προβλημα μια χαρα δουλευη.

ετσι κι αλλιως σε λιγο θα μπη ενα lm 317 και μετα το 7805.
τωρα οσο για το πως παιζη μια χαρα ειναι με μικρο κοστος και καποια στιγμη θα μεινη για upsampler.

Γιατί δε βάζεις δύο LM317 ?

Απάντηση: Re: ευρεση φασης δευτερευοντος;

Επιπροσθέτως , τα 9 ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΑΚΑ ΧΑΜΗΛΑ αν σκεφθεί κανείς συγχρόνως τίς εξής συνθήκες :
1) οτι ο σταθεροποιητής θέλει +3V minimum για να δουλέψει
2) Το line/load regulation

PS
Γεράματα τι να πείς , ξεχνάω ....

Η έξοδος του πρώτου LM317 θα ρυθμιστεί ας πουμε στα 10 V. Μετά θα μπει το 7805 (ή LM317) για να πάρουμε τελικά τα ζητούμενα 5 V στην έξοδο υπο πλήρες φορτίο

Αρκεί ο φίλος μας να έχει αρκετή τάση στην είσοδο του πρώτου LM317, να μην πέφτει η τάση εισόδου κάτω από τα 15 V (worst case) και πάντα υπό φορτίο. Εδώ θέλει λίγο προσοχή γιατί μάλλον είναι πολύ οριακά.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: ευρεση φασης δευτερευοντος;

Η έξοδος του πρώτου LM317 θα ρυθμιστεί ας πουμε στα 10 V. Μετά θα μπει το 7805 (ή LM317) για να πάρουμε τελικά τα ζητούμενα 5 V στην έξοδο υπο πλήρες φορτίο

Αρκεί ο φίλος μας να έχει αρκετή τάση στην είσοδο του πρώτου LM317, να μην πέφτει η τάση εισόδου κάτω από τα 15 V (worst case) και πάντα υπό φορτίο. Εδώ θέλει λίγο προσοχή γιατί μάλλον είναι πολύ οριακά.

E καί ? , αυτό που γράφεις ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ με τήν προηγούμενη κουβέντα ?
Ασε δε που τήν μία λές: η τάση είναι ψηλή (για ένα σταθ. ) μετά λές : βάλε δυο σταθ. και στο τέλος λές: τα 15V που ήταν ΠΟΛΛΆ , τώρα είναι και λίγα (οριακά )
Συγγνώμη δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω (αλλά δέν είναι κι απαραίτητο ...)

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ευρεση φασης δευτερευοντος;

E καί ? , αυτό που γράφεις ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ με τήν προηγούμενη κουβέντα ?
Ασε δε που τήν μία λές: η τάση είναι ψηλή (για ένα σταθ. ) μετά λές : βάλε δυο σταθ. και στο τέλος λές: τα 15V που ήταν ΠΟΛΛΆ , τώρα είναι και λίγα (οριακά )
Συγγνώμη δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω (αλλά δέν είναι κι απαραίτητο ...)

πάμε άλλη μια για να καταλάβεις:

1) Tα 16V είναι πολλά όταν έχεις έναν μόνο σταθεροποιητή τάσης 7805 (+5V)

2) Δεν ήμουν κατ' αρχάς εγώ που πρότεινα να μπουν δυο σταθεροποιητές. Το είπε ο backousis. Εφόσον όμως θέλει να βάλει δύο σταθεροποιητές (διπλή σταθεροποίηση) τότε τα 15V (που είναι πιθανό κάποια στιγμή να γίνουν 13V με μια πτώση τάσης δικτύου) θα μπορούσαν να είναι οριακά για τον πρώτο σε σειρά ρεγουλατόρο.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ευρεση φασης δευτερευοντος;

πάμε άλλη μια για να καταλάβεις:

1) Tα 16V είναι πολλά όταν έχεις έναν μόνο σταθεροποιητή τάσης 7805 (+5V)

2) Δεν ήμουν κατ' αρχάς εγώ που πρότεινα να μπουν δυο σταθεροποιητές. Το είπε ο backousis. Εφόσον όμως θέλει να βάλει δύο σταθεροποιητές (διπλή σταθεροποίηση) τότε τα 15V (που είναι πιθανό κάποια στιγμή να γίνουν 13V με μια πτώση τάσης δικτύου) θα μπορούσαν να είναι οριακά για τον πρώτο ρεγουλατόρο.

Καλά, οτι πείς ...

Απάντηση: Re: ευρεση φασης δευτερευοντος;

Το σχέδιο που ανέβασα πριν λίγες ημέρες το διέγραψα από το photobucket μου. Κρίμα ο κόπος και κακώς που ασχολήθηκα.

Θενκς Μανώλη! :2thumb22sup:
Μόλις ετσιμπήθηκε από το e-shop :grinning-smiley-043

τελικα θα το απαντησουμε το ερωτημα;

βρηκα ολα μου τα δευτερευοντα.

στις γεφυρες πανω πως μπαινουν;