Ευρώ στην τράπεζα ή στο σπίτι?

Να που διαλέγουν όμως χώρες σε κρίση οι τουρίστες. Δες τι αύξηση έχει ο τουρισμός. Ακόμα και σε χρονιές με αναταραχές.

Το φτηνό είπαμε και ανταγωνιστικό θα διαλέξουν. Όπως όλοι μας.
Αναταραχές δεν είχαμε ακόμα. Ειδικά η περσινή αυξηση σιγουρα επηρεαστηκε από τα ψευτό μηνύματα ότι η κρίση τελείωσε

Αναταραχές δεν είχαμε ακόμα. Ειδικά η περσινή αυξηση σιγουρα επηρεαστηκε από τα ψευτό μηνύματα ότι η κρίση τελείωσε

Πως δεν είχαμε; Δεν θυμάσαι τι γινόταν το '11?

Εκτός πια κι αν εννοείς άλλου είδους αναταραχές.

Υπαρχει και κατι ακομα που στελνει τα πραγματα κατα διαολου (στην Ελλαδα).

Δεν γεννιουνται ισαριθμοι με αυτους που "φευγουν" !
Και ημασταν ΗΔΗ γηραιος πλυθησμος (το 2001).

Απο που θα βγουν οι εισφορες ? Απο αυτον που εφτασε η ωρα να τις παρει ?

Υπαρχει και κατι ακομα που στελνει τα πραγματα κατα διαολου (στην Ελλαδα).

Δεν γεννιουνται ισαριθμοι με αυτους που "φευγουν" !
Και ημασταν ΗΔΗ γηραιος πλυθησμος (το 2001).

Απο που θα βγουν οι εισφορες ? Απο αυτον που εφτασε η ωρα να τις παρει ?

Ναι αλλά άμα ξεκινάμε να γεννάμε και φέρνουμε παιδιά στον μάταιο τούτο κόσμο, με επίπεδο διαβίωσης που δεν κάνει ούτε για μια σαν κουνέλα θα έχουμε άλλες γκρίνιες ρε συ.

Βιαζεσαι ...

ΟΤΙ εγραψα τοτε, ισχυει για την υφηλιο. ΟΧΙ για την Ελλαδα (και το διαχωρισα και τοτε ....).
Στην Ελλαδα ΔΕΝ εχουμε κουνελες (ειτε λογω βιωτικου επιπεδου, ειτε λογω μορφωσης/ενημερωσης,
ειτε λογω αποψης/καλοπερασης). Ομως, αυτο που συμβαινει σε ολον τον υπολοιπο κοσμο ειναι το
ζητουμενο γιατι ΔΕΝ υπαρχουν συνορα απο την στιγμη που καποιος γεννηθει και πρεπει να επιβιωσει.

Πιο κατανοητο, τωρα ?

Η πτωχευση εντος ευρω μου φαινεται πιο ρεαλιστικο σεναριο πλεον. Με προσωρινη παυση πληρωμων του εξωτερικου χρεους και ταυτοχρονα φορολογηση καταθεσεων και εκτακτη μειωση μισθων και συνταξεων.
Οταν περασει ο πρωτος χαμος θεα αναγκαστουν και οι ξενοι να προχωρησουν σε βιωσιμη συμφωνία.

Παντως χαίρομαι με την τόσο απλότητα και ψυχραιμία τα λέτε ολα αυτα ! (Υπόθετικά πάντα μιλάω)

Οταν βρισκεσαι κοντα στο χειλος του γκρεμου .... ολα καθαριζουν στην καουκα.

Το χα γραψει και παλιοτερα.
Οταν ημουν 6η Δημοτικου, τρια τσομπανοσκυλα με κυνηγησαν 10 το βραδυ
λιγο εξω απ'το Πολυκαστρο (νομου Κιλκις). Παρολο που εκανα την ορθοπεταλια της ζωης μου
θυμαμαι ΣΑΝ ΧΘΕΣ ... ποσο ψυχραιμος και σχεδον παρατηρητης του εαυτου μου, ημουν εκεινη
την αποκαλυπτικη στιγμη.

Οταν ξαναπαιρνεις τον ελεγχο ... τοτε ξαναχανεις την ψυχραιμια σου. Φοβασαι και τρεμεις.

Ηξερες οτι ήταν τσοπανοσκυλα .εμεις όλοι δεν ξέρουμε και δεν εχουμε ιδέα ποιος μας κυνηγάει και που θα καταλήξουμε .επισης φαγωμάρα των σκυλιών πιστεύω περνάει ο πόνος σε μια δυο μέρες και τα σημάδια σε ένα άντε δυο μήνες .εμας πόσο θα ειναι ο πόνος και για πόσο καιρό ;

Καταρχην, με τρια τσομπανοσκυλα και 6η Δημοτικου, δεν μιλαμε για πονο ... αλλα για θανατο.
Δευτερον, ξερουμε τι μας κυνηγαει ! Οι δανειστες μας (γιατι καποιοι πηραν απο καποιους, κανοντας
καποια συμφωνια ... δεν βρηκαμε σοκολατες πεσμενες στον δρομο ... και τις σηκωσαμε).
Τριτον, ο πονος θα ειναι ατελειωτος (μακαρι να πεφτω εξω) ... αν δεν σκουπισουμε τα του οικου μας.
Αυτο σημαινει ΠΛΗΡΗΣ αλλαγη της συστασης της παρουσας Βουλης και ΨΗΦΙΣΗ νεου συνταγματος.

Τωρα .... οι θυσιες μας ..... δεν εχουν πατο. Οσο μεγαλες και αν ειναι. Οσο οδυνηρες.

Τώρα σαν να μιλάς σωστα μου φαίνεται !

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αλλα υποθετικα παντα μιλάμε 'η οχι ;

μην ακούμε πάλι για φορολόγηση καταθέσεων και μείωση συντάξεων που είναι τουλάχιστον "αντισυνταγματικά" μέτρα για να το πω ευγενικά.

Πιο λογικό είναι να παίρνουν όλοι από 1000 ευρώ για ένα διάστημα είτε είσαι κλητήρας, είτε πρόεδρος της δημοκρατίας, είτε άνεργος, είτε οτιδήποτε.
Έχει καταντήσει γελοίο, όλοι πέφτουν με τα μούτρα να μειώσουν μισθούς και συντάξεις.

Επίσης ποιος ακριβώς καθορίζει την ισοτιμία σε περίπτωση που θέλουμε δραχμή ή διπλό νόμισμα και γιατί να μην είναι το ίδιο όταν μπήκαμε.

Όσο για την ερώτηση του νήματος, και τα 2 έχουν το ρίσκο τους...Στην Κύπρο έπεσε καλό κουρείο...γιατί όχι κι εδώ; τους εμπιστεύεστε;
Επίσης να ξέρετε πως οι τράπεζες έχουν γίνει big brother "παράνομα". Ζητούν πλέον στοιχεία που ΔΕΝ έχουν το δικαίωμα να ζητούν.

Αλλα υποθετικα παντα μιλάμε 'η οχι ;

Οσον αφορα την συσταση νεας βουλης και την ψηφιση (οχι αναθεωρηση) συνταγματος
υποθετικα μιλαμε. Ξερεις και ξερω ... οτι δεν προκειται να γινει τιποτα απο τα δυο.
Οσον αφορα ολα τα προηγουμενα, αντικειμενικα μιλησα.

Επίσης ποιος ακριβώς καθορίζει την ισοτιμία σε περίπτωση που θέλουμε δραχμή ή διπλό νόμισμα και γιατί να μην είναι το ίδιο όταν μπήκαμε.

Το καθορίζει η αμέσως επόμενη στιγμή.

Πρεπει η ανθρωποτητα να ξεκινα τον αποικισμο του Αρη (οχι Θεσσαλονικης) ... για να παρουμε την πρωτη φορολογικη ανασα !

Δεν τους βγαινει ειναι τουλαχιστον 30 χρονια καθυστερηση (βλεπε το άλλο νημα οιτ ειχαμ αρχισει) Και βεβαια θα ειναι μονο για αυτους που ειναι προορισμένοι και ικανοι να παρουν τις βαλιτσες τους.
Αυτοι που θεωρουν τον εαυτό τους ελιτ.

Οι υπολιποι υπόγα και αν...

Οταν βρισκεσαι κοντα στο χειλος του γκρεμου .... ολα καθαριζουν στην καουκα.

Το χα γραψει και παλιοτερα.
Οταν ημουν 6η Δημοτικου, τρια τσομπανοσκυλα με κυνηγησαν 10 το βραδυ
...................................................
θυμαμαι ΣΑΝ ΧΘΕΣ ... ποσο ψυχραιμος και σχεδον παρατηρητης του εαυτου μου, ημουν εκεινη
την αποκαλυπτικη στιγμη.

Οταν ξαναπαιρνεις τον ελεγχο ... τοτε ξαναχανεις την ψυχραιμια σου. Φοβασαι και τρεμεις.

Μου έχει τυχει ακριβως το ιδιο με 3 τσομπανόσκυλα, στην κυριολεξία, αλλα δεν ημουν με ποδήλατο.
Ειχα πάει με τους γονεις μου σε μια στανη (πραγματική εκει να δεις βιωτικο πως το λεν) όπου αγοραζαν φρεσκο γαλα.

Μετά ειχαν φυγει μαζι με το βοσκό προς το αυτοκίνητο συζητώντας, το αυτοκίνητο ηταν περα απο ένα ρέμα οπου δεν περναγε πια...
Εγω ειχα ξεμεινει πισω και χάζευα τα ζωα, προβατα σκυλακια κλπ.

Τοτε ξαφνικά οταν εμεινα μόνος τα σκυλακια αρχισαν να κάνουν Γρρρρρ και γιναν τσοπανόσκυλα...αυτο που εκανες ορθοπενταλια νομίζω το έκανα αλλα χωρις πενταλια.

Πηδηξα και το ρεμα και εκει τα σκυλια στμάτησαν, αλλα και οι δικοι μου (και ο τσοπανης πηραν πρεφα οτι κάτι γινόταν.

Τι μου θυμησες...και μένα σαν χθές μου φαινεται.

Ξερω τελείως εξω απο το θεμα "Ευρω και η αναμενόμενη μεταλαξη του" αλλα δεν *&%$...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οι κιτρινοι "πρακτορες" (στην υπογραφη σου) .... ειναι πιλοτoι που πεταξαν με το U2 ? :p

Υες

Καθολου εξω ....

Φοβασαι μονο οταν εισαι κοντα στο να χασεις την (ψευδ)αισθηση ελεγχου
της ζωης σου. Οταν τον εχεις χασει αυτον τον ελεγχο ... δεν φοβασαι.
Μπαινεις σε εναν αλλο κοσμο οπου ολα γινονται αυτοματοποιημενα,
στυγνα, διαφανα, πεντακαθαρα και .... χωρις τυψεις.

Οι αμφιβολιες και τυψεις ειναι που μας κανουν Ανθρωπους, που συγκρατουν τις κοινωνιες μας,
τις οικονομικο-πολιτικο-κοινωνικο-ιδεοληπτικες μπουρδες μας. Αλλιως .....

Καθολου εξω ....

Οι αμφιβολιες και τυψεις ειναι που μας κανουν Ανθρωπους, που συγκρατουν τις κοινωνιες μας,
τις οικονομικο-πολιτικο-κοινωνικο-ιδεοληπτικες μπουρδες μας. Αλλιως .....

Ναι αλλιως πηδας το ρέμα και 40 χρονια μετα αναρωτιέσαι ακόμα και ξανα πως το έκανες...:nounder: :afraid: